Miktari cok duşuk girdim ondan olabilir .
Buyuk miktar satsam bugun zarardaydim.
Min 1 .alis satis miktarı.
Printable View
Miktari cok duşuk girdim ondan olabilir .
Buyuk miktar satsam bugun zarardaydim.
Min 1 .alis satis miktarı.
Gsp temettü ödemelerini hesaplara ne zaman yatiriyor
bir de satış valörü eib ve eicte olduğu gibi bir gün olsa tadından yenmez. bir de elz, bir liradan mı ihraç edilmişti acaba? aylık performansı en azından şu ana kadar kaç oldu? ben her zaman olduğu gibi kısa vadeli tepkiler veriyorum ama orta vadede en kötü ihgimalle diğerlerine yakın olacak gibi duruyor şimdilik. bir de rbh'den usandım. büyük ihtimal yarın tamamen çıkarım rbh'den. önceki aylarda güzel iş yaptılar gibi ama istikrarsızlaşmaya başladı. en mantıklısı, uzun vade adına elz alıp bir daha da ciddi sapmalar olmadıkça değiştirmemek diyorum kendi adıma.
Aradım Burgan Bank'ın kafası karıştı. Şöyle ki Burgan Bank'ta banka ve yatırım hesapları tam entegre çalışmıyor. Haliyle bankadaki bana yatırım tarafından fon alım satımı yapamazsınız dedi. Dedim bendekiler ne?
Yatırımı da aradım, bana dönecekler PPZ ile alakalı. Alımda aynı gün hesaba geçti ancak satışta valör olur mu? Olmaması lazım, olursa almam burdan.
Ben de bugün sabah 11 de Fibabankadan PPZ fonu alım yaptım şaka gibi tam olarak 4 saat sonra hesaba geçmiş.
Yarın ben de sizin gibi satış denemesi yapacağım satış işlemi de bu kadar uzayacak ise Banka dışı PPF yatırımları konusunu tekrar düşüneceğim. T+0 fonlar böyleyse T+1 ve T+2 leri düşünmek bile istemiyorum...
Yani ben PPF leri likit olduğu için kullanmayı düşünüyordum. Ve olası fırsatlar geldiğinde hemen bozup dolar, altın vs.. almak için düşünüyordum. 4 saatte hesabıma yatacaksa dolar alır başını gider. Hiçbir fırsat 4 saat beklemez para piyasalarında...
Ek 26594
Bundan anladığım hangi bankadan alırsan al durum aynı. Satış yaptın saat 14 sonrası hesaba geçer, alım yaptın keza aynı. Hiç PPF almamıştım benim de kafam karıştı. Böyle olacaksa Fiba'dan FIL alırım daha pratik olur.
Tefaş'ta işlem gören fonlarda akış bu şekilde. Hemen alayım satayım olayı yok maalesef
Size çok likit birşey lazımsa 3e 5e bakmadan kendi çalıştığınız bankanın ppf'sini almanız lazım anlık al sata izin veriyorsa(her banka kendi ppfsi olsa bile anlık al sat yaptırmıyor)
tek ppf alacaksınız diye birşey yok 2-3 tane sepet yapın ortalaması yükselir. 3. aynı bankanın olursa hemen geçiyor hesaba.
Merkez kur kaç kapattı arkadaşlar
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Demek ki teorik olarak mümkün olan olsa, ppf zarar yazsa forumu yıkacak adamlar :). Nnf furyası iyiymis meger kiymetini bilemedik.
Sn yuji enson 2 yıl önce de böyleydi o günden beri fon işleriyle uğraşmadım, belki çağ atlamışızdır, İşler hızlanmıştır diye bugün denedim ama yine aynı kağnı hızında devam ediyor. Kendi bankamın PPF leri ihtiyacımı karşılamıyor, tek başına yetersiz yüksek montanlı işlem yaptığımdan portföy çeşitlemeleri de gerekiyor neyse artık bu şekilde kör topal devam edeceğiz...
4 Ocak 2021 (bugün) kesin olmayan getiriler: (BIST100 %1,27)
#TKF %0,73
#TCD %0,72
#MAC %1,11
#TTE %0,62
#RBH %1,03
#MPS %1,98
#NNF % 0.24
Fon yatirimi isimli arkadaşın paylaşımıdır...
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
04 Ocak Pazartesi günü, kesin olmayan getiri oranımız:
NNF +0,24%
Bist100 +1,27%
Elz % + 0.75
Tca % + 1.23
Zpf % - 0.79
Zpe % + 0.56
Sabah satışı verilen PPZ'nin öğleden sonra hesaba geçmesi gerekirken,
paranın hesaba yatmaması olayı son dönemde bir kaç kişinin başına geldi galiba.
Geçen haftada bir arkadaş aynı dertten muzdaripti
PPZ'de ki bu sorun nedir acaba?
bugün itibarıyla bir dönem biriktirdiğim...TKF,MAC,YDI VE YAS fonlarımla vedalaştık...bir süre sarılıp ağlaştık... ancak tadında bırakmak diye bir deyim olduğu fikri yavaş yavaş kafamda oturmaya başladı...dönüşlerinde bu fonları defansif değişken ve borçlanma araçları fonlarıyla değiştirmeyi planlıyorum...lütfen yatırım tavsiyesi olarak almayın...zaten bende iyi mi yaptım kötümü tam bilemedim...borsanın fazla şiştiği gibi bir hissiyat oluştu içimde...bir dönem takımdan ayrı düz koşu yapacağım..
İlk haftasından beri islem yapıyorum hic sıkıntı yaşamadım. Ama muhtemelen mevduat dönüşünü stopaj kampanyasına göre ayarlayan kitle su son iki gunde ppf tarafına ve haliyle en yüksek getiri gördüğüne koştu. %62 pay büyümesi iki günde olmuş. Sanırım işlem gerçekleşmesinde bu talebe yetisilemiyor olabilir.
B.Digitalin EFT limitini yükseltmek mümkün mü ?
UPH tahmini %+2.1
Ayrica bugun GSP dagitimi lot başına 0.000233464940 olarak gerceklesti.
2020nin 2.doneminde temettuler kisitlanmisti.Bundan cok buyuk beklentim yoktu zaten.2021 temmuz ayinda yasaklar kalkarsa guzel nakit saglanir.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selamlar,
Fon fiyatlamalarınızı ve fon takip listelerinizi tutuğunuz google excelleri bulunuyor mu?
Daha önceden paylaşılan exceller mevcut fakat onlarda da sürekli bulunamadı gibi sonuçlar çıkıyor. Tefasa bağlanamıyor sanırım.
Güncel dosyalar varsa paylaşmanız mümkün mü?
Hayırlı kazançlar
Ppz 3 günlük 0.1909 getirmiş . Yıllıkta net yüzde 23.2 eder. Ben mi yanlış hesaplıyorum?
16th cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eib 0.22 %
ah evet yılbaşı tatilini unutmuşum . teşekkürler.
Arkadaşım duygularımı yazmışsın üşendim yazmaya affet %98 imzamı attım.... %2 ihtiyattan....
Onunla aynı yönetim ücreti alıp endeksin her yıl bir de utanmadan 30 puan altını getiren büyük özel banka hisse fonları var.
Ben NNF yatırımcısıyım, TKF ve MAC yatırımcısıyım. Benim zerre umurumda değil. Bak zerre değerinde umurumda değil. Bütün ücretler kesildikten sonra getiriyi yazar her yerde. Bana endeks üstünde kazandıran fonlara helal-i hakkı hoş olsun. Bana kazandırsın, endeksi geçsin yeter. Üstü onun olsun.
Çok biliyorsan kendin yap trade'ini . Burası yatırım fonu forumu. Çok şiştiyse yap endeks şortunu, koy paranı cebine.
Ne dadandınız bu hisse forumlardan buraya da. Sanki biz bilmiyoruz yönetim ücretini, sanki hayatın formülünü çözdün. Hepimizin matematiği var.
Yönetim ücretini kestikten sonra endeksi geçsin de isterse 10 mislini alsın.
Bu fonlar endeksi kopyalayan fonlar değil. mutual fonlar. Bütün dünyada mutual fonların endeks fonlara göre bir bedeli vardır.
Yurtdışındaki mutual fon yönetim oranlarını görsen kendini bıçaklarsın demek.
Hiç anlamıyorum, ben kazanmayım de kimse kazanmasın mantığını. Bırak sana kazandıran da kazansın.
Adam 10 yıldır 80 hisse fonun 76 tanesi neden endeksi geçememiş diye kafaya takmıyor da, kendi yönetim ücretini kestikten sonra üstüne endeksi geçip para kazandıran fonları dert ediyor.
Tam yandaki çalışan 500 lira zam almasın da yeter ki bana da zam gelmesin kafası.
Gerçekten inanamıyorum. Çöp gibi 75 tane fon var orada. İnek gibi sağıyor milleti. Portföy yöneticileri bütün gün solitaire oynuyor. 5 yıl içinde portföy değişim oranı 0,4 % olan fon var. Bak yazıyla yazıyorum sıfır virgül dört. portföye beş yıldır dokunmamış. Ama 1 bucuk milyar yönetiyor güya.
3-4 tane iyi fon var. yok mac böyle, tkf şöyle tcd şunu etti. Dön baba dön bunlarla ugrasıyor millet. Bu kitle ile uğrasmamak için 10 tane iyi fon çıkmıyor piyasaya. Alma yahu. Al-ma. Bu kadar zor mu ? Buralara da musallat olmayın yav. Al-ma. Yüzlerce fon var, git başkasını al.
Zaten adam o yönetim ucretini aldığı için kendi evladı gibi sahip çıkıyor fona, bir hisse koyarken bin kere düşünüyor. Bunu anlamak çok mu zor ? Ne kadar ekmek o kadar köfte.
5 yılda bunlar sayesinde mevduatın 7 katını kazanmışım. Bana ne , ne kesmiş üstünden. Ne keserse kessin. Onu kestiği için bana bunu getirdi zaten. Yıllık yüzde ikivirgülyetmişbeş mi almış, yüzde ikivirgülaltmışmı. Umurumda değil.
Bana 5 yılda aylık ortalama 5.25% getiren fon üzerinden trilyon kessin, zengin olsun, dönüp bakmam bile. Tüm fonların getirileri orada yönetim ucreti kesildikten sonra net olarak yazıyor tefaşta. Çok kesip , para kazandırmayı beceremezse düşüyor zaten altlara. Getirisini etkiliyor.
Bu kafa yüzünden yönetim ücretlerine üst sınır koydu devlet. Sınırsız yönetim ücreti olan serbest fonlarda adam yılda %900 yapıyor. Her sene paranı 9'a katlıyor. kimse de demiyor ki sen beni 9'a katladın da sen ne aldın ?
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
ben de perşembe günü 10 gibi ppz satışı yaptım sorunsuz aynı gün 14.00te hesaba geldi,stopaj filan da kesilmedi.ing kullanıyorum.