eskiden neydi ki? :drunk:
Printable View
Biz 3 senedir burada ne diye yaziyoruz :) oyle geldim aldim hop para kazandim yok burada . Bakin yazin bi tarafa istenen miktari topladiktan sonra birileri kimseye imkan vermeden artacak tavan tavan , kimseye koklatmadan. Boyle sirketlerde kimseye Kolay Kolay yedirmezler, bi alacak haberi gelir 3-4 tavan yanina yaklasamazsin Ama o zamana kadar surun surun dur . Ne zaman alinir o alacaklar ya da alinir mi onu da Allah bilir . Zaten alinmayacaksa bitmisiz biz bu sirketten bi cacik olmaz :)
U30 da olması sorgulanmalı o zaman....
al sana yeni bir bilgi daha
burdakiler kafayi yemistir :drunk:
tkfen disinda kazanilacak paraya para demezler ve istemezler :drunk:
https://i.hizliresim.com/2p2ygvj.png
Burada bana sallayan cizgi cekiciler vardi online mi ?? Noldu sizin cizgiler tobolar obolar vs . Dedik size burada bu sirkette Tek gercek var o da haysiyetsiz patron ve yk diye
Büyük kazançlar büyük çabalar sarfedilerek elde edilir. Acı,gözyaşı,kan,sinir kırizleri vb. Dayanabilirseniz emin olun çok ciddi kazanç elde edebilirsiniz. Sabır sabır sabır. Tecrübe ile sabit 5 yıllık acı,kan gözyaşı ,sinir krizleri,küfürler vs sonrası izmdc hissesinde yaklaşık 18 kat kazanç sağlandı. ( temmuz 2019 hareket başlangıç tarihidir.) moral olsun diye yazdım asla ytd.
21. Ocak. 2021 tarihli bir haber.
https://raillynews.com/2020/01/Turki...ssing-project/
Özetle şunu diyor :
" Katar, Ras Abu Aboud'u West Bay bölgesine bağlayacak Sharq Crossing projesini öncelikli proje olarak yeniden başlatma kararı aldı.
Katar'daki 8 milyar dolarlık Sharg Crossing projesi için niyet mektupları verildi. Türk firmaları LİMAK, TEKFEN, STFA, YAPI MERKEZİ, IC İÇTAŞ ve NUROL dev ihaleye katılacaklarını resmen açıkladı. Ancak Katar'daki 8 milyar dolarlık dev projeye Türkiye'den sadece LİMAK ve TEKFEN davet edildi. Yerel firmalar ile idarenin belirleyeceği uluslararası firmalar tarafından kurulacak dev proje için niyet mektupları 12 Ocak'ta verildi.
Tüm uluslararası inşaat firmalarının ilgisini çeken ve daldırma tüp deniz geçişlerini içeren Sharq Crossing projesinin, Katar'ın ev sahipliğinde 2022 Dünya Kupası'nda yetiştirilmesi planlanıyor. "
Proje uzun süre önce planlanmıştı. 2013 lerde. Sonra Katarın düşen petrol fiyatları ortamında ancak Dünya kupası için yapılan devasa stadyum harcamalarından dolayı askıya alınmıştı. Bu yaz dünya kupası yapılacak. Katarın o harcamaları bitti. İkncisi Katar dünyanın en zengin doğalgaz kaynaklarına sahip ülkelerden bir tanesi. Doğalgaza gelen fiyat artışları da ortada. Dünya kupasından sonra artık bu ve benzeri projeler gündeme gelecektir. Yeni kadro dilerim işleri alırken biraz daha hakettiği fiyatlarla işi alır. Tefen kaliteli iş yapan bir firma.
https://www.youtube.com/watch?v=QJHGtfPTvSM
Öncelikle Tekfen'in kaliteli iş yapması konusuna katılıyorum zarar etmek pahasına bile olsa, lakin ortada bir yarış atı var ama ne seyisinde iş var, ne de sahibinde. Hep eşşek (2 ş'li) kıvamında davranıyor
Bu proje çoktan konuşuldu ve unutuldu bile dünya kupasına yönelik tekrar gündeme gelmişti ama bundan sonra olur mu olsa bile Tekfen bu işi alabilir mi bence biraz zor, ha belki al khor expressway (2.1milyar usd) işinde olduğu gibi ihalesiz falan al bunu yap ve şu paraya yap tarzında ısmarlama olursa belki olur.
Tekfen yönetiminin eski yada yeni fark etmez diyecekleri bize proje yerine sadece maaşlarımızı verin yada şu alışılmış temettülerimizi (Torosun kazandıklarından) verin yeter olacaktır.
Hatta mevcut ana sermayedarlar ''mirasyediler'' yahu şirketi miras bırakıp bize böyle zorluklar çıkaracağınıza bankada dolarları miras olarak bıraksaydınız daha iyiydi ya!, diye kuruculara serzenişte bile bulunabilirler.
Godot 'u bekler gibi şimdide pandora'nın strateji kutusu temmuzda açılacakmış onu bekliyoruz. Oradan da bir şeyler çıkmaz ise başka beklenecek bir konu kalmıyor zaten artık.
Pandoranin nasil buyuk bir 31. Oldugunu tekrar gorecegimiz bir strateji yol planini gorecez demek ki yakinda
Sn Maximetu derler ya adam olacak çocuk bokundan belli olur diye, buda geldiğinden beri Allah rızası için şirkette kelle almanın dışında yaptığı bir şey yok. O pozisyonda aynı anda 5 şapka ile paralel iş takibi yapabilmesi lazımken maalesef miş mış gibi yapıyor anladığım, nasılsa maddi birikimi vardır oda buna güvenip, gittiği kadar alırım maaşı sonra da hanımın dediği gibi Bodruma yerleşiriz diyordur.
Sn Veysel Karani, bu proje olur mu kesin bilmek mümkün değil. Ama olumlu yönde değişen bir şey var. Artan petrol ve doğalgaz fiyatları. Doğalgaz fiyatı 2014 yılında 4800 doları görmüş. 2020 e 1645 dolara kadar düşmüş. Şu an 9290 dolar. Özellikle Katar için bu müthiş bir gelir artışı. Bu oranda bir gelir artışı olunca bu ülkelerin yeni yatırım iştahı artıyor. Bu proje olur veya başka projeler olur. Azerbeycanda benzer şekilde işler çıkabilir. Belki yeni kadro iş alırken artık ölü fiyatına işler almaz. Fiyat olarak 5-6 yılda bir geldiği bir seviyeye geldi. Buralardan artık iyi haberler gelmesi lazım. Buralardan çevirmeleri lazım. Başka türlü birisi gelir hurda fiyatına ellerinden alır şirketi.
Sayin baybars
Teoride soyledikleriniz dogru ancak acik acik pandora t bultende is almayacaz alacaksak da karli is alacaz diyor, yani bu demek oluyor ki almayacaz :) Petrol 20 dolara dusunce aglayan is alamamayi buna baglayan cahit oklap Petrol 120 dolar oldu hala o koltukta ve dogru duzgun is alamadi . Katar da olur her yerde de alinir Ama bu basiretsizler is falan alamaz Hele ki bu kadar kellenin gittigi yerde herkes bu kadar temkinliyken. Sirketin buyumeye niyeti yok ki is alamamak basari kabul ediliyor yani :) o yuzden is falan beklemeyin is olsa kulagimiza gelir . Ben is falan istemiom once alacaklarini alsinlar yeter
O mevzu gercek Ama Onun uzerine 400 Milyon dolarlik is aldilar . O mevzu da Tekfenin garip Azerbaycan para transferleri nedeniyleymis. Anlayacaginiz tahmin ettigimizden de kirli bir firma bu . Insaat demek zaten pislik demek , hata bizde bu devirde insaat sirketine yatirim
Yapilir mi :(
Genel kurul ‘ da gelen sorular “sağlam” geldiği için doğru olmasına şaşırmadım
Ne olursa olsun, koskoca holding katar ‘ da Allah bilir neler yaptıysa adamları hapse giriyor ve pasaportlarına el konuyor
Bu adamlar tabii ki küçük yatırımcıyı sallamaz
Katar’ daki iş tam çözüldü mü acaba, onun üzerine alınan işler “devam” niteliğinde “mecburen” verilmiş olabilir mi ?
Koskoca devlet, yöneticilerinin pasaportuna el koyduğu şirkete shark gibi efsane bir projeyi emanet eder mi ??
Ben olsam hayatta vermem
Bunları aslında KAP ‘ a bildirmek zorundalar
Belgelerini bulabilsek bütün holding yönetim kurulu ceza almaz mı ?
Gerçi kağıt iyice pic olur ama dünya alem öğrenir ne mal olduklarını
Hayaldi gercek oldu 400 milyon dolari da gorduk , burada birisi 1 Dolar dediginde gulmustum o arkadastan ozur diliyorum 2 sene once 1 Dolar hedef dediginde hic Ama hic ihtimal vermemistim , adam hakliymis
kimmis ya o adam? :drunk:
bu tahtayi kaldiracak kadar bile beklentisi olmayan sirket!
https://i.hizliresim.com/cmbqmkb.JPG
Sayin Balikci
Tamam Pandora bi sey yapmadi etmedi de , sirketi bu hale getiren mirasyedi patronlar ve Damat . At sahibine gore kisner , pandoranin buyuk 31. Oldugu zaten Eregli ve tofas performanslarindan belliymis . Sen once kirli patronlarla ugras birak pandorayi, Tamam 15 ay oldu umut yok vs ama demek ki Oyle boyle ic etmediler firmayi ust duzey yamyamlar . Pandora buyuk pisligin icinde buldu kendini . Socar polymeri alan Haci murat , tarimi yapan zarar ettiren o iblis , insaat isleri Onun doneminde dibe vurdu , calisanindan tut Orta ust duzey yetkililerine gore herkes suclu Ama bas suclu patron , tekrar ediyorum at sahibine gore kisner.
Sirket batiyor mu ne oluyor anlamadim, ne tur bir dalaverenin icine dustuk biz , bu sirket 412 Milyon Dolar edemez etmemeli , bilmedigimiz bir durum var acaba diyecem de 3 tane koskoca fabrika koskoca tower araziler falan varken batmaz heralde diye kendimi avutuyorum :) Tamam isler kotu gider eder bu ticaretin dogasinda var , ancak bu haysiyetsiz sirket yoneticilerinin ve patronlarinin yaptigi kabul edilemez, resmen bizleri gasp ettiler . Aldiklari her kurus , kacirdiklari caldiklari her dolar hepsine haram olsun , bi lafim da Orta olcekli diger ortaklara Ziya Sözen Erhan onal ve mehmet erktin gibi yuksek lot hisseleri olan adamlara , siz ne basiretsiz adamlarmissiniz adamlar sizi de bitirdi ne yaptiniz kapali kapilar ardinda acaba
Tekzen, Tekfen firmasınamı ait ?
Teknik açıdan USD bazlı orta uzun vade dip bölgesine gelmiş gibi, biraz daha düşerse de "yataylara dokundurdular" deriz :)
https://pbs.twimg.com/media/FU6U01tW...png&name=large
Hayir , Borsada Islem goren sirket ile alakasi yok . Ancak Tekzen tekfenin sahiplerinden birinin damadinin sirketi ve batti . Tekfen patronu da damadinin yedigi boklari temizlemek borclarini odemek icin hisse satiyor . Direk baglantisi olmasa da bu sekilde etki ediyor
Sayin Balikci
Ben Ali Pandir a sutten cikmis ak kasik demiyorum 15 aydir yaptigi Tek sey kelle almak, bol bol masal anlatmak ancak ona kadar sirket icinde 30 senedir calisan Cahit Oklap gibi yamyamlar var , telekonferanslarda yalanlar soyleyen , kraldan cok kralci tipler . Bu seref yoksunu insaat ekibi batirdiysa Pandir 15 ayda bi sey yapamaz ortak edilen zararlarla ilgili , ancak herhangi bir yol plani olmamasi simdiye kadar bir sik yapmamamsi bunlar ayri konu . Benim nezdimde once patronlar haysiyetsiz sonra da Ercan Kumcu , Cahit Oklap gibi seref yoksunlari . Ercan Kumcu sktr edildi . Sira simdi Oklap ve bunak zeko da . Sene sonuna icraat olmazsa Pandir da acilen postalanmali. Sirketin basina hakan Goral gecmeli , o adam bunlarin yaptiginin cok daha iyisini yapar da 3 tane Allahin belasi patronun 2 si olmesi lazim . 95 yasina gelmis hala civi gibi iblisin teki , digeri de 92 yasinda domuz gibi . Bir an evvel bu iki bunak gebermeli
Çok sevdiğim bir abim var Tekzene iş yapıyordu. Alacağını alamadı. Mahkemeye verdi süreç devam ediyor. Sanmıyorumki sattığı hisseler ile Tekzenin borcunu ödüyor.
Tekzen den bir kuruş para alamadı umududa kesmiş durumda alamayabilirim gibi gözüküyor diyor. Allah yardımcısı olsun ne diyim.
Tekfeni de bu hale getiren , diger sirketlerini de batiran isim seref yoksunu Murat Gigin nami diger Haci Murat . Kayinbabasi 5 Milyon hisse satti son 3-4 ayda , insallah daha beter batmistir diyecem de bu gibi adamlar batmaz batirir kimbilir nerelere kacirmistir parayi oc . Umarim kayinbabasi butun tekfen hisselerini satar da en azindan bi pislik aileden kurtuluruz . Foslayan da olunce Berker kizlari kalir bi tek , sonra da bi grup gelir coker sirkete
Maxi Ortak
Bence 6. Ay sonuçlarına göre ne yapacaklarıma karar vermeleri gerekiyor
Kimi getirirlerse getirsinler Pandorra’ dan daha kötü olamaz bence
Küçük yatırımcı bir 6 ay daha bu işkenceye dayanamaz
Kaldı ki, ekonominin ve borsanın iyice sallantiya girdiği bu dönemde bir şey yapmazsa Tekfen kağıdı kontrolsüz düşebilir
Uzun lafın kısası “yeter lan”
Kontrolsuz dusecek bi yerimizi mi kaldi 409 Milyon dolara dustuk , eger 1 Dolar alti geliyorsa battik demektir gercekten
ayın 9 unda perşembe günü çağları beyi aradımbu nedir dedim değeriniz 1/4 düştü tedbir niye almıyorsunuz diğer şirketler hisse geri alımın yaptı siz neden yapmadınız 200mln dolar nakit vardı ne oldu dediğimde inşaattan gelen zarara aktarılmış o yüzden geri alım yapacak para olmadığını söyledi socar ortaklıkta azerbaycanda iş almak maksatlı olduğunu söyledi kar tahminlerinde aracı büyük şirket oldukları için muhasebe kısmından sızabilirmiş şu an taahhüt kısmından zarar gelmiyecek karda beklemeyebiliriz dedi gübre ihracatının önü açılacak önümüzdeki günlerde hükümet ihracata izin vercek gibi laflar etti ihracat başlayabilir temmuz ortasında tekrar ara dedi hisse satışıda ali dedenin damadını kurtamak için olduğunu söyledi bu beceriksiz hacı murat neden yönetimde diye sordum şu an pasif aktifte dolmadığını söyledi bayramdan sonra ne söyleyecek yine harikalar diyarımı olacak göreceğiz herkese bol kazanç
Gubre ihracatinin onu acilmasi falan degil , bu sirkete yeni hikaye lazim , bu bilgiler dogru bilgi sayin sahilli bana da ayni cevaplari dedi , adam calistigi yer ile alakali ne desin her seyi acik acik soyleyemiyor ne yazik ki :( istifa etse colugunun cocugunun okulunun parasini seyini biz mi verecez , ben ne zaman yazsam arasam cevaplarimi aliyorum , yatirimci iliskilerinden de bekledigim bu . Patronlar ve yk oc ise adam napsin yani . Zarar bi zahmet gelmesin aq dum insaatindan artik zaten , zahmet olmazsa alacaklari alsin oc lari 500 Milyon Dolar alacak var
Maxi ortak haklı
Unutmamak gerek ki bu değerlemeler gübre grubunun başarılı sonuçlarına rağmen oluştu
Gübre grubu olmasa zaten holding değeri teknik olarak eksi
Pandorra 15 ayda bırakın hikayeyi gerçekleştirmeyi, anlatmayı bile beceremedi. Videolarını sildirdi.
Bu yüzden 6. Ay sonunda bir yönetim değişimi yapılıp adam gibi birisi gelmezse, korkarım kağıdın değeri daha da düşecektir
Öte yandan gerçekçi olmak gerekirse bu kaçınılmaz olabilir, ekonominin soğutulup faizlerin arttığı ortamda yatırım yapanlar mutlaka azalacaktır.
Son 1.5 yılı çok kötü pich ettiler, diğer müteahhitler cumbayı doldurdu. O ara iş almak lazımdı
Enka’ yı takip eden var mi ?
Enkanin da durumu iyi degil sayin Balikci , rusyada isleri durdu , ronesans falan bunlar da gumledi rusyada . Cunku buralarda is yapmak degil mevzu sadece , teknolojiyi batili devletler uretiyor son olaylardan sonra hepsi cekilince isler sikintiya girdi . Yani rusya bolgesi sikinti . Arap ulkeleri zaten siyasi iliskilerden dolayi Sikinti bi Tek Katar var , Azerbaycan kazakistan disinda tekfen icin realist bi pazar yok su anda . Kuveytte milyar dolarlik havaalani yapan arkadasla konustum , oralarda da sikinti var enflasyon nedeniyle. Adam almis isi 5 milyar dolarlik , 4/5 sene once simdi her urunun maliyeti uctu , oraya gitmek icin verdigin ucak parasi bile uctu en basit ornek . Insaat sektoru icin Gercekten kotu bir surecten geciriyoruz ne yazik ki , acilma 1/2 sene sonra olacaktir o sureye kadar sirket ici temizlik yapsin insaatta yeter Pandir , ben pek yeni is umudum yok Azerbaycan falan disinda
Katar’ da gitti …
Alkışlar Pandorra’ ya…..
QatarEnergy and Chevron Phillips Chemical Company (CPChem) have awarded the early site works contract for the Ras Laffan Petrochemical Project (RLPP) to Consolidated Contractors Company (CCC), marking the start of execution of the RLPP
CCC was awarded a lump-sum contract to prepare the site for the new facility within Ras Laffan Industrial City. Work will commence this month, at the conclusion of which, the EPC contract for the project is expected to be awarded. The project is currently in the EPC tendering phase.
His Excellency Saad Sherida Al-Kaabi, the minister of state for energy affairs, president and CEO of QatarEnergy said, “The award of this contract marks the start of the execution phase of RLPP, which is a major building block in QatarEnergy’s efforts to further expand and diversify its business portfolio and implement a world-class downstream project. This project will increase Qatar’s polyethylene output capacity by approximately 64%.”
First announced in 2019, the project is a ****t venture between QatarEnergy and Chevron Phillips Chemical. The RLPP will feature a 2,080 kilo tons per annum (KTA) ethane cracking unit, making it the largest ethane cracker in the Middle East and one of the largest in the world. The facility will also include two High-Density Polyethylene (HDPE) units, which will significantly raise Qatar’s current polyethylene production capacity.
The RLPP is expected to commence production in 2026.
Dolu paket var orada ortak , Sikinti yok . Biri olmazsa digerini alirlar . Alan firma bizim son projede ortaklardan biriydi CCC onlar da batik , her girdikleri yerde sictilar, olu fiyata almistir Onlarin aldigi ise girilmez zaten . Dolu paket var , Tekfene oradan cok is cikar merak etme
Arkadaşlar iyi geceler.
Böyle bir projeden haberi olan varmı? 30 Mayıs 2022 tarihli bir haber.Linki aşağıda.
https://www.meed.com/turkish-compani...nery-contracts