SASA ve HEKTS'ı oyuna alıyor. Bundan sonrası sapıtabilir.
Printable View
SASA ve HEKTS'ı oyuna alıyor. Bundan sonrası sapıtabilir.
vakvak % 30 realize ettim .. yapacak bişey yok ...... böyle hareket edeceğim ..(tavandan veremedim tavan bozulunca verdim)
enerj hareket geldi biraz .. taşıyabilirm bir kısmını seviyorum grafiğini ..
sasalarıda verdim emanuke..alsınlar munasip yerlerine felan filan...:vk:
Yan kağıtlar dinlenmede geçen haftadan beri.
Bist 100 ve 30 gidecek bu sefer bir süre gibi.
Belki 3-5 yabancı seçim öncesi pozisyon almaya başlıyordur.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://i.hizliresim.com/anm57m3.png
Pair trade devam 19.20 üzerinde kaldığı sürece beklentim bu yönde.
banka pozisyonlarım için
aynen öyle gözüküyor, ocak ortası- ocak sonuna kadar endeks hisseleri liderlik edecek, endeks yükselecek ama çoğu xtumy hissesine mal kitlenmeye devam edilecek gibi
bankalarda yabancı ordinosu olabilir, yabancıya mal kaptırmamak için alelacele yukarı gidilmek zorunda kalındı..
sasa ve eregl gibi tahtalar bedelsiz ve temettü ile kullanacaklar eregl ile krdmd
sasa ile hekts hareketlenir yine ,bankalardan sonra 31 ocak banka bilançoları bu yüzden ocak indir bindir bankalarla geçebilir akçay bir ara sasa bedelsiz veya haber patlatır :)167 de gap mevcut buraya doğru bir hareket olabilir ilk etap.Badem sporda hangi kulvardan hangi AT çıkacak bellidir :kahkah:
garanda da %30 realize ettim .. eregl ve petkm poz artırdım ..numunelik asels girdim .. .. başkada işlem yapmayacağım .. yeter .. holding yok portfoyde .. oda olmasın .. olsa kchol olurdu . .. ama yapacak bişey yok .. parada yok .. kısmet ..
yetişen alıyor...
https://i.hizliresim.com/4376xwu.jpg
it looks like
-akdere is back
bi arkadaş var, borsanın en çok işlem hacmi yapan 20 hesabından biri, kağıt taşımaz sadece arbitraj yapar.. diyor ki, işler kesat akdere içeri alındığından beri.. hisse vadelilerde likidite kalmadığından, istediği hacimle hisse al-vadeli sat makasa oyna " işlerini yapamaz hale geldiğinden şikayetçi.. çünkü o hacimli işlerde karşı bacak akdere idi, ve onun kadar hacimli yapabilen yok bu işleri, o gidince arbitraj algoları mahzun kaldı
jeton yeni düştü saholu alıyorlar...
gercekten bedava para dagıtılıyor bu piyasada... :)
sasa oyuna koyuna giremez ölmüş eşek Mode o ... benim sahol daha dipcik
salı kirilim bekliyordum dedim bir haber ile düzeltir tekniği oldu bu saatten sonra akşam kapanışı ile ralli mode
alanlar,kârını cebine koymadı...:)
Bazı tahtalarda hala açık yapanlar var.
Diğer taraftaki işleri bitsin onları da göreceklerdir.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:
"Bir partinin başka bir partinin içişlerine karışmasını doğru bulmuyorum"
işler karışıyor o masa devrilir...
tetikçi diyorum da :)
aynı hikaye diğer hızlı atlardada vardı mesala sasa da spk nın yapamadığı patron yaptı.
şimdi benim katalizör halkbank zirvesine bir şey kalmadı tamam mı devam mı yarına bakıcaz.
devamsa elimizdeki bankalarla geri yaslanıp oyunu takibe devam edicez.
sıktın kılıçdaroğlu artık yeter valla. aday olursan sandığa gitmeyecek veya inadına akp ye bile oy verecek binlerce belki yüzbinlerce kişi var... adam bunu anlayamıyorum bir türlü.
muhalefet tarafında da önümüzü bu dede tıkadı. gördükçe daralıyorum bu adamdaki iktidar hırsını. İktidar hırsı derken kendi partisin genel başkanlığı yani yoksa cb falan olmak istediğini sanmıyorum.
Safları bozmayın, bir sızıntı olursa baraj çöker
Bugün bankacılık endeksi tavan olur mu? Olursa strateji ne olmalı?
Ne zaman kağıt yazsam geri basıyorlar. Bir daha kağıt ismi yazmayacağım. Adi palacan.
Bu dönem yazdığım için arada bir göz atıyorum, bugün işlemler bitti, gündüz yazayım biraz.
Ekonomi ve ekonomistler hakkındaki yazılanları gülümseyerek okuyorum.
Samimi söylüyorum, hiç rahatsız olmuyorum.
Hatta bu ekonomistler geleceği niye bilmiyor diye kızıyorsunuz ya, ben de kendime kızıyorum zaman zaman, niye geleceği bilmiyorum diye.
Bu ekonomistleri eleştirenler, hepsi gelsinler borsaya, başka meslekten olanlar, ben daha iyi bilirim diyenler. hepsi gelsinler buraya...
Ekonomistleri, ekonomi teorilerini okumadan, bilmeden işlem yapsınlar, ne gerek var.
Hepsi boş şeyler...
Fakat bir mesaj gördüm, kendi düşüncelerimi açıklamam lazım.
Uncertain situations are getting crowd...
Aman abi kimseye bişey denmiyor, bu adam oy alamaz genç enerjik tuttuğunu koparan biri lazım deyince ne reisciliğimiz ne çomarlığımız kaldı.
Muhalefet çok alıngan, kimseye bişey denmiyor, hayırlısı olsun. Herkes bildiği gibi devam etsin sonucuna da hep beraber katlanılsın.
75 yaşındayım, 10 kere dayak yediğim adamın karşısına çıkıyorum bu sefer kesin dövecem dio dedem.
İnşallah döver ne diyek.
Karşı taraf da aman dede gelsin karşımıza diye etmediğini bırakmıyor bu arada şaka gibi
Rakibin seni istiyor yani, demek ki sana yenilmeyeceğine kesin gözüyle bakıyor :) Bundan daha aşağılayıcı bişey duymadım herhalde siyasette...
Karşılaştırmalı Üstünlükler Teorisi bir zırva değil.
Kendisi de bir borsacı olan David Ricardo'nun önemli bir teorisi, saygıyla anıyorum Ricardo Baba'yı
İngilizlerin Hintlilerin elini kesmesi bu teoriyi yanlışlamaz, tam tersi doğrular.
Ricardo'nun o devirde bu teoriyi bulması önemli.
İlk bakışta basit gibi görülebilir ama bulması zor.
Ülkelerin dış ticaretini açıklıyor, kaynaklar etkin kullanılırsa her iki taraf da fayda sağlıyor, özeti bu.
Savaşların çıkma nedeni sadece diğer ülkelerin kaynaklarına çökmek değil, bir nedeni de bu önemli teori.
Kur savaşları, korumacılık ve uygulanan tüm ekonomi politikaları da bununla ilgili.
Kaynakların etkin kullanımı ekonominin temel problemi.
İstanbul havalimanı yerine 3 tane Petkim yapılsa ülkenin dış ticaret açığı büyük ölçüde kapanıyor.
Kaynakların etkin kullanımı bu nedenle önemli.
Bireysel örnek verirsek de ''Herkes kendi bildiği işi yaparsa daha iyi olur.'' sonucu çıkar.
Buna da bir örnek vereyim, diğer mesaja yazayım.
Marx'ın Emek-Değer teorisi de önemli, dünyayı sallamış bir teori, ona da zırva diyenler olabilir.
Ve daha bir çok teori..
3 PETRO KİMYA FABRİKASI AÇILSA 10 MİLYAR DOLAR CARİ AÇIK KAPANIR , yeterli olmaz .
ancak enerji ithalatçısı olmayıp ordan rüzgar nükleer ve güneşle 30 milyar dolar cari açığı azaltabiliriz. doğalgaz ve petrol bağımlılığı sorundur .
Şimdi ben yapay zeka üzerine çalışan bir yazılımcı buldum.
Borsa hakkında bir yazılım yapmak istiyorum diyelim.
Gidip kendim yapay zeka çalışsam belki bir sene sürecek.
Bir senelik zaman kaynağım boşa gidecek.
Yapay zekacı da borsa bilmeden o yazılım bilgisini borsa üzerinde kullanamaz.
O da kendi başına bir borsa yazılımı yapmak istese belki bir sene ya da daha fazla borsa çalışması gerekecek.
Ve bir sene zaman harcamış olacak.
Oysa bir araya geldiğimizde bir ay çalışarak, bilgi alış verişinde bulunarak iyi bir yapay zeka borsa yazılımı ortaya çıkarırız.
Her ikimizde 1 er yıl harcamak yerine 1 ay harcamış oluruz.
Kaynaklar boşa gitmez.
Saygıdeğer Ricardo Baba bunu anlatmaya çalışıyor.
Yani herkes kendi işinde Maksimum olur diyor.
Ben de gençlere bunu anlatmaya çalışıyorum.
Mesajlarımın temel nedeni bu.
Ekonomi öğrencisi kardeşlerim, siz okumaya devam edin, o teoriler faydalı...
Şu andaki bakanın ve ekonomi yönetiminin bu teoriden haberi yok.
Ülkenin sorunu bu.
Bizim Taş.toprak yatiyi ,yata yata inşallah karpuz gibi büyür :he:
Düzeltme gelirse kesin ilk ky düzeltir..