Selam arkadaşlar,
Ülke ve dünya genelinde yaşanan ve yaşanabilecek ekonomik ve politik riskler dahilinde kısa bir süre önce elimde bulundurduğum hisselerin tamamını (ulusoy + x şirketi + y şirketi) satma kararı almıştım. Ancak tahtada özellikle son günlerde yoğunlaşarak artan psikolojik baskı bu hisseyle ilgili kararımda acele etmemem gerektiği izlenimini ortaya çıkardı. Çok uzun sayılmamakla birlikte 10 yıllık borsa ve hisse tecrübelerim ışığında öğrendiğim en önemli kurallardan biri de normal sayılamayacak derecede nedensiz yere baskı kurularak dizginlenmeye çalışılan buna benzer şirketlerin orta ve uzun vadede muhakkak iyi bir performans sergilediğidir. (Tabi ekonomik kriz ve savaş benzeri olağanüstü koşulları saymaz isek.) 5x seviyelerinden aldığım ve iki yıllık baskı ve yıldırma politikasıyla 3x'lere kadar düşen, ardından yükseliş trendine girerek 10x'lere kadar çıkan Tekfen bu kuralın en yakın örneğidir.
Yatırım kararı kişiye özeldir. Sahip olunan maddi ve manevi koşullara göre değişiklik arz etmektedir. Bu nedenle bir şirkete yatırım yapmadan önce A veya B şahsının yönlendirmesinden ziyade kendi realitemizin süzgecinden geçirmeliyiz kararlarımızı. Ben şahsım adına ikinci ve üçüncü çeyrek verilerinin beklentim dahilinde gelmesi koşuluyla 2020 yılına kadar bu hissede kalmayı düşünüyorum. Ancak hissemiz çok iyi bir performans sergileyip kısa bir sürede hedeflediğim fiyata ulaşır ise bahsi geçen tarihten evvel ayrılmak icap eder elbet. Aksi bir durum söz konusu olup olası geri çekilmelerde bekleme süresinde esnekliğe gidilip tarih ileri bir zamana ötelenebilir. Umarım ilk olasılık gerçekleşir ve zararda olan arkadaşlar da dahil herkes kazançlı ayrılır hisseden.
Tekrar tekrar belirtmek istiyorum. Yatırım kararı kişiye özeldir. Yazdıklarım asla ve kat'a yatırım tavsiyesi içermemektedir.