Bu başlık altında orta uzun vadede teknik -temel analiz harmanlamasını kullanarak alım satım stratejileri üzerine fikir önerilerimizi ve paylaşımlarımızı yayınlayacağız.
Burada belirtilen metodlar ve hisse önerileri alım satım tavsiyesi değildir.
Printable View
Bu başlık altında orta uzun vadede teknik -temel analiz harmanlamasını kullanarak alım satım stratejileri üzerine fikir önerilerimizi ve paylaşımlarımızı yayınlayacağız.
Burada belirtilen metodlar ve hisse önerileri alım satım tavsiyesi değildir.
orta vadeli olarak sistemimizde ilk senedimiz SASA dır giriş seviyemiz 6.90 TL civarları pozisyonumuz senette kal devam ediyor.
ikinci senedimiz PRKME dir durumu ise nakitte kal.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
ALCTL nakitte kal
XU 100 endeksi toparlanmaya çalışıyor 107000 geçilirse yükseliş hızlanır.
Aselsan için 31 tl ye kadar düşüş oluşabilir şuan için nakitte kal yatırım tavsiyesi değildir.
usd try şuan tam destek noktasındadır yön aşağı...
glyho 3,09 seviyelerine kadar geri çekilebilir şuan alınmaz....
hayırlı olsun
Alacağımız hisse senetlerini aylık haftalık günlük ve saatlik grafik olarak mutlaka incelememiz gerekiyor.
hayırlı olsun
teşekkürler sağolun
prkme saatlikte düşüşe başladı ... şuan için sadece takipte alınmaz. Yatırım tavsiyesi değildir.
SASA yükselişe geçiyor tekrar orta uzun vadede takipteyim 6,90 seviyelerinde aldım beklemedeyim. grafikte önemli bir değişliklik olursa burdan yazacağım.... patronun 50 milyon TL lik alım haberi ile yön yukarı. bilançosuda gayet güzel bir hisse.
Yatırım tavsiyesi değildir
prkme şuan çıkıyor gibi görünüyor ama sistemimiz AL vermedi 4.20 üzeri kalıcılık sağlamadan benim sisteme göre bu senet şuan alınmaz...
Hayirli olsun takipteyim
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
başarılar dilerim
Sn Hocam,
Topiginiz hayirli olsun, Insallah bereketli kazanclara vesile olur. Sasa ve Park'in her ikisine de serh koyuyorum musadeniz olursa. Bugun Sasa'nin hareketlerini izlediniz mi? 8 % yukaridan vatandasa dagitim yaptilar ve Garanti kadar da islem hacmi vardi...
Ama senedi bilen ve takip eden sizlersiniz tabii ki. Bizimkisi fasa fiso.
Rasgele,
freesky
Merhabalar yorumunuz için teşekkürler sn Freesky ;
şuan portföyde olan ve alım yaptığım SASA dır. bu hisse senedindeki hareketleri günlük bazda değerlendirmiyorum. şirketin temel verileri sağlam bu sebeple orta uzun vade için değerlendiriyorum. 200 günlük hareketli ortalamanın hemen üzerinde gelen 50 mn tl lik alım haberi manidar dır. ayrıca şirketin elyaf polyester sektöründe olması ve türkiyenin yurt dışı pazarlara olan bağımlılığını azaltacağından dolayı kritik bir firmadır ve yine devlet tarafından verilen teşvik /vergi indirimlerini de eklersek önümüzdeki yılların yıldız bir yatırım hissesidir SASA.
yaklaşık 1.5-2 yıldır al sat denemelerim oldu başarılıda oldum zarar da ettim ama geldiğim nokta şudur;
Yatırım bilinci ile karlılığı olan ve ürettiği malın alıcısı olan ve iyi yönetilen şirketlere yatırım yapmak her zaman kazançlı olmaktadır. Bu durum SASA nın belirli periyotlarda alınıp satılmayacağı anlamına gelmiyor. illaki düşüş trendine girebilir Ozaman satarız ve bekleriz. yükseliş trendi emareleri tekrar başlarsa alırız.
şuan yükseliş trendinin başlama emareleri görülmüştür ve bu sebeple portföyüme alıyorum.
herkese kolay gelsin.
Bu yorum ve görüşlerim AL SAT tavsiyesi değildir.
Al/Sat türü işlemler, profesyonel trader değilseniz, genellikle oldukça yaygın teknik göstergelerin birleşik kullanımına dayanır. Bu yapıldığı zaman da, al/sat sisteminiz bir döngü (pattern) arzeder. Döngüsel olarak devam eden bu durum, haliyle, izleyenler tarafından tanınacak (pattern recognition) ve piyasaların DNA’sına kazınmış sistem gereği, karşı sistem üretilecektir.
Etki/Süreç/Tepki zincirinin ( → etki → süreç → tepki → süreç → etki → süreç → tepki → ) içinde, size karşı oynayan her kimse, siz almak istediğinizde satacak ve/veya satmak istediğinizde alacak ki; trade gerçekleşsin. Etkiler ile tepkiler arasındaki süreçler ise tam anlamıyla her türlü silahın kullanıldığı, algılarla, psikolojilerle oynandığı, belden aşağı vuruşların serbest olduğu, kimin kimden daha tecrübeli ve güçlü olduğunu belirleyen zamansal süreçlerdir, ve genellikle ekran karşısında geçer.
Bir tarafta KY (küçük yatırımcılar), diğer taraflarda ise BY (büyük yatırımcılar) ve profesyonel traderlar olduğu sürece de bu süreçlerin nasıl sonuçlanacağı bellidir. KY’nin malı elinden ucuza alıverilir, bir süreç geçer, sonra KY’ya pahalıya veriverilir. Şartlar bu olduğu sürece; bu etki-süreç-tepki zinciri tam anlamıyla bir vampir ve masum insan sosyalleşmesi örneğidir.
Uzun Vadeli Yatırım (UVY) stratejisi; KY’nın yavaş ve emin adımlarla kurduğu ve her geçen gün, her fırsatta tahkim ettiği bir KALE dir.
Bu kale başlangıcından itibaren her an kuşatma altındadır. UVY’a başlayan KY, dişinden tırnağından artırdığı para ile küçük de olsa bir kale kurmuştur ve kuşatma da anında başlamıştır. Top atışları surları zorlamaktadır ve lojistik yollar taciz altındadır.
Ancak KY’nin kendi kalesi içinde kendi hayatını idame ettirebildiği kaynakları vardır. Bu kaynakları kullanarak, başta zayıf görünse de, tek yapacağ iş, her geçen gün kalenin surlarını bir sıra daha yükseltmektir.
Ta ki, daha önce KY’nın hassas psikoloji süresi olarak tanımladığımız süre dolana kadar. Surlar belli bir yüksekliğe ve sağlamlığa ulaştığında ise artık kuşatmanın etkisi de hissedilmeyecektir. Zaten kuşatanlar da vazgeçecek, yeni zayıf kaleler aramaya başlayacaklardır ki yukarıda söylediğimiz sosyalleşme gerçekleşsin.
Kalesini yeni kurmuş KY, korku nedeniyle veya heyecan/macera olsun diye kale kapılarını açıp kendinden kat-be-kat güçlü olan kuşatmacılara saldırdığında ise hem elindekinden hem de kalesinden olacaktır. Kalede kalmak, UVY’cı KY’nın yaptığı son derece başarılı bir savunmadır.
Her savunmanın da aslında bir saldırı olduğu söylenir ve buradaki taktik ise bezdirmedir. KY’lar, BY’ları ancak bezdirerek yenebilir. Biz UVY’cı KY’lar, kalemizin surları içinde güvenli bir şekilde kendi iç kaynaklarımızla normal, mütevazi hayatımıza devam ederiz, işimizle, ailemizle, arkadaşlarımızla ilgileniriz. Surlarımızın sağlamlığını da sürekli kontrol eder, tahkim ederiz.
Bu savaşı başka türlü kazanmak imkansızdır
Orta Uzun vadeli yatırım için güzel bir örnek
https://uzunvadeyatirim.blogspot.com...se-secimi.html
https://invst.ly/5xcuw https://invst.ly/5xcvi SASA da şuan bu noktadayız Sabırla izleyeceğiz...
100 günlük hareketli ortalama üzerine çıkması güzel olur.
Bir cumle ile borsanin temel felsefesini ozetlemissiniz, sagolun. Digerleri zaten yatirimci grubuna grimiyor. Ama al-sat larla simdiye kadar borsada uzun vadeli tutunabileni gormedim...Profesyoneller konumuzun disinda. Ama onlar icin de genelleme yapmayalim. Cunku 5-10 sene sonra herbirisinin kendi araci kurumunu acmasi lazim diger turlu...
Saglicaklla....
Şunu belirtmek istiyorum SASA hissesi alındı diye hep SASA da kalınacak değil teknik ve temel analize göre uygun zaman geldiğinde hissemizi satarız nakitte bekleriz. Not: Endeksin durumu bizim için okadar önemli değil. Satma zamanımız geldiğinde inşa'Allah buradan bilgilendirme yapacağım.
Hayırlı olsun çok faydalı olacağını düşünüyorum takipteyim
Lenovo A6020a46 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler İnşa'Allah bizim gibi küçük yatırımcılara faydalı olur. borsadaki büyük patronlara karşı en iyi silahımız akıllıca sistematik sabırla hareket etmek olacaktır. Dişimizden tırnağımızdan arttırdığımız birkimlerimizi bu adamlara kaptırmayalım tam aksine onların yatırımlarına ortak olalım. piyasada dalgalanmalar olacaktır krizler ralliler. Panik yapan stratejisi olmayan kaybedecektir bu oyunda.
portföyümüzde SASA var dve orta uzun vadeli yatırım yaptığımızı söylemiştik. günlükçü mantığı ile şuan zarardayız ama şirkete ve grafikteki Alım yerimize güveniyoruz. beklemeye devam ediyoruz... Yatırım tavsiyesi değildir.
biraz daha sasa alımı yaptım yatırım tavsiyesi değildir. orta uzun vadede problem yok...
lot sayımız arttı Allah (C.C) izni ile. şimdi patron düşünsün gerisini bizim için çalışsın.
elinde prkme olanlar düşmeye devam edecek dünkü çıkış aldatmaca bir çıkıştı...
Herkese Hayırlı Cumalar.
bu fiyat seviyesinde stop loss uygulamayı düşünmüyorum şuan 50 günlük basit hareketli ortalamayı destek almış durumda. 100 günlük ortalamanın üzerinde kapanışlarda daha iyi olacağını düşünüyorum.
patron hisse alacağını belirtmiş ne zaman alacağı belli olmaz.
Yatırım tavsiyesi değidir ...
piyasa koşullarına göre Alım ve Satım yapan pozisyon makul bir seviyeye geldiğinde karını realize eden zarar da ise bekleyebilen bir yatırımcı profilinde piyasayı anlık olarak sürekli takip etmek faydadan ziyade zarar getirir. insan doğasına aykırı bir çok psikolojik durum anlık takipte bir gün içinde yaşanabilir bu da normal bir insan için her gün anlık fiyat takibinde olumsuz etkilere ve psikolojik ve sağlık problemlerine yol açabilir.
Bu sebeple yarından itibaren anlık piyasa takibi yapmayacağım sadece akşam gün sonu kapanışlarına bakacağım.
Yaşam borsadan ibaret değildir.
SASA tarafından KAP a yapılan açıklama şöyledir :
Şirketimizce 24.11.2017 tarihinde Sasa Polyetser Sanayi A.Ş. payları ile ilgili olarak 6,65 - 6,78 TL fiyat aralığından 746.750 TL nominal değerli payların alış işlemi gerçekleştirilmiştir.
benim maliyetim 6,90 TL idi şirketin ortalamasına yakın. Uzun vadeye devam....
5 milyon TL lik hisse alımı olmuş toplamda 50 milyon TL olacaktı.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...79ecf057d7.png
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...15be398ab6.png
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.