Papilon Savunma-GüvenlikSistemleri Bilişim Mühendislik Hizmetleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş.
https://spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2019&no=62
Papilon Savunma-GüvenlikSistemleri Bilişim Mühendislik Hizmetleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş.
https://spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2019&no=62
Papilon
https://papilon.com.tr/tr/
Halka arzın zamanı hakkında bilgisi olan var mı?
Şirket in cirosu erimiş .58 milyon cirodan 9 milyon ciroya düşmüş.Sebebine de kamu kurumlarinn alimi ertelediği yazılmış .Olumsuz bir durum.
Ciro bitmis halka arz olmuş
27-28 kasım
2016 2017 2018 yillari datalarina bakildiginda ciro degil ama karliligi guzel bir sirketmis ama 2019 verilerinde efk bile zarar gozukuyor.
sektor ilgimi cektigi icin baktim ama bu piyasa degeri anormal yuksek.
piramit menkule ve ilgili analistine sevgi ve saygilarimi gonderiyorum. anlamislardir sanirim !
yatırım tavsiyesi degildir
Sektör gereği karlılıkta ciroda dalgalanma olması normal.
Hiç belli olmaz POLTK'yi arz eden de piramit menkul idi.
Hissenin işlem kodu PAPIL olacaktır.
Kap : Sermaye Piyasası Kurulunca 21/11/2019 tarihinde izahnamesi onaylanan Papilon Savunma Güvenlik Sistemleri Bilişim Müh. Hiz. İth. İhr. San. ve Tic. A.Ş.'nin (Şirket) halka arz edilecek toplam 7.500.000 TL nominal değerli payları, Borsa Birincil Piyasa'da "Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi" ile beher pay için 4,40 TL fiyattan 28-29/11/2019 tarihlerinde Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla, PAPIL.HE (ikincil piyasada işlem kodu PAPIL.E olacaktır) işlem sırasında satışa sunulacaktır.
Bahse konu işlem sırasına bir seferde emir girişinde herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Ayrıca, PAPIL.HE'ye yalnızca halka arz süresinin sonuna kadar geçerli [İptale Kadar Geçerli (İKG)] emir türünü kullanarak emir iletmek mümkündür.
Şirketin paylarının halka arzına ilişkin izahname Kamuyu Aydınlatma Platformu'nun https://www.kap.org.tr/tr/sirketler/ DK internet adresinde yayımlanmaktadır.
son yıllarda halka arz olan hisselerin hemen hepsi nakit para için geliyor bunlarda sanırım işler iyi iken borsaya gelmiyorlar pastayı yalnız yiyorlar şimdi kek yiyecek kek arıyorlar yükselen de öyle böyle övdüler halka arz olduğundan sonra borsa 10bin puan çıktı o yerinde saydı umarım buda öyle olmaz yani halka arz edilince bir ay iki ay baskılıyorlar daha sonra insanlar bıkınca alıyorlar götüyüyorlar smart,deras kafein ve benzerleri gibi ufak şirketleri halka arz eden aracı kurumlarda pislik var bence sözüm meclisten dışarı derler ya bu şirket bambaşka olabilir çünki öbürlerinder farklı gerçek anlamda ürünleri güzel ama satışlar artacak mı bundan sonra muaamma
piyasa degeri yuksek belirlenmis ama hala sektorel olarak ilgimi cekmeye devam ediyor.
cok uzun suredir ilk defa bir halka arz epey ilgimi cekti acikcasi. enteresan sirket !!!
28-29 kasim halka arz tarihi !
bugun itibari ile basliyor talep islemleri, hakkimizda hayirlisi olsun
bakalim ne kadar hisse gelecek
sektördeki diğer şirketlere bakınca neden bunu alayım sorusu geliyor insanın aklına. hepsi yerlerde sürünüyor. bu fiyata bunu almak hiç mantıklı değil.açılsın o zaman bakarız. yükselen arz edildi hiç bir şey yapmadan düşmeye başladı.
Google da yazıp arattım. Resimlerde şirket binasına baktım 2 katlı apartman dairesi gibi bir şey çıkıyor acaba yanlış şirkete mi bakıyorum dedim yada başka merkezleri var mı bilemedim...halka arza katılmayı düşünüyorum ama şu an nötrüm
bir de ütopya turizmin genel merkezine gidin derim [emoji846] apartman dairesi ! bildiginiz aileler var en ust kat !!!?? ama adamlarin alanyada 5 yildizli oteli var 230 milyon TL ye satti.
Yukselen gibi geleneksel sirketler ile bunu kiyaslamak yanlis, o tarz sirketler bos artik. onlarin halka arzina girilmez. bu sirket ilginc ! hakikaten ilginc. bence farkli, bakalim gorelim
Şirketin web sitesine bakayım dedim, anasayfada şirketin tanıtımı bir video eşliğinde yapılmış, müzik (ç)alıntı, video movie maker de yapılmış gibi ve en önemlisi video şirketin sunucuları yerine youtube yüklenmiş :)) şaka gibi vallahi. Bir ileri teknoloji şirketine yakışmayacak kadar aşağalık intiba yansıtıyor.
Dostum eski nickimin şifresini bulamadım bu sebeple yeni nick aldım. Twitter varken buraları unuttuk artık doğrusu. Yoksa senden eski bir user im merak buyurma da yazdıklarıma odaklan. Şirket için öneri geldi bana da ilgimi çekti ve araştırdım pc başında bulduklarımı paylaştım. Almayın demiyorum zaten sadece bende bıraktığı intibayı paylaştım. Selametle.
Hayek sanırım buranın ağası olmuş.
Nasıl bir beklentimiz var ağam?
İskonto oranı ne? Hedef ne?
:wave:
galip nasil bir hava olusturdu ise herkese herseye aga kavrami ile bakmaya basladik
belli ki galibin kagitlari ile fazla istigal etmissin limoncu
sizi sanirim deras topiginden hatirliyorum. yaptigi is sadece oldukca ilginc bistte bir benzerini goremedigim icin ilgimi cekti ! bu kadar beklenti falan yok.. halka arza katilacagim sadece bu !!?
cok uzun yillar oldu bir halka arzdan hisse almamistim[emoji846]
Kafamda ki tek soru satışlar bu sene neden bu kadar cortlamış?
https://www.bloomberght.com/papilon-...acagiz-2239018
Şirketin borcu yokmuş. Kredi kullanmamışlar. Buraya kadar olumlu ama bugün halka arzın ilk günü olması dolayısıyla tamamlanmaması yeterince talep gelmediği yorumunu yapabiliriz.talep gelseydi bugün bu ış biterdi.yada algı operasyonu var..terasta yaptıkları gibi....yrd
sn. maharaj bu konuya ustte deginmistik bu konuda kesinlikle haklisiniz.
neden ?
bununla birlikte muazzam bir is sahasi var ! kamu guvenligi disinda farkli denemeler veya atraksyonlara acik gorunuyor. bistte cok farkli bir algi yaratabilir
iiyi ama once talep toplanacak sonra tabana yayilmayacakmi.
2 gun kabataslak toplam 6 saat talep toplanacak , sonra aritmetik dagitim yapilacak.
bu acidan sizin bakis aciniz epey yalnis bence. toplamda 1 milyon lot alis girende 10 bin lot alis girende ayni miktarda hisse alacak.
oransal dagitim degil, aritmetik dagilim yapilacak.
algilik bir durum yok
Derasta iyi sayılabilecek bir kar ettim. Objektif paylaşım yapınca birileri saydırmaya başlayınca anlıyorum hissenin gideceğini:)
Galibin hisselerini de az çok bilirim. Ben ağa tabirini kibar feyzoyu seyrederken kullanmıştım ama neyse. Galip dayı derim nedense. Hisse netteki takip ettiğim biri sürekli daaaayiiii galip daaayiiiii derdi..
Sayın hayek son halka arzlara baktığımızda birincil piyasadan arz edilen senetlerin hepsi birinci gün saat 13 10 da bitti. Ben bu yüzden biraz tırstım.ilk gün yeterince gelmediğini düşündüm.normalde kalan lotlari gedik üstlenecek.yarin gorecez bakalım ne işler olacak....ytd
Son yıllarda borsaya acılan şirketin denetim firmasında çalışan biri ile tanıştım.
Dedim ki neden borsaya girdi?
Dedi ki "bunlar reis(!)e yakındı. Sonra bunları kovdu ( o başka bir ifade kullandı) onlar da şirket daha kötüleşmeden halka arz (!) etmeye karar verdiler.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
halka arz fiyatının çok altında borsada işlem gören yüzlerce şirket varken bu hisseye umut bağlamak yanlış olur..
cuma saat 13.10 da payınıza düşeni göreceksiniz...ne kadar talep gördüğünü anlarız...bende bu gün banka şubeme gittim beni üzmeyecek miktarda taepte bulundum.
yükselen gibi olmaz umarım ne zaman işlem görmeye başlayacak net olarak
şirkete şöyle bi alıcı gözüyle baktım ama beğenmedim.
satışların düşmesi. haliyle karın düşmesi olumsuz. tam da bu seneye nasıl denk geldiyse..
web siteleri wordpress alt yapısını kullanıyor. ücretsiz blog sitesi wordpress hani :)
sitelerinin sonuna /wp-login.php? yazarak yönetim paneli arayüzü açılabilir.
şaka gibi , teknoloji şirketinin wordpress ile işi nedir ? hadi öyle yönetim panelini nasıl gizlemezsin ?? umarım burayı okuyup kapatırlar.
belki enteresan birşey ama 1 lot bile almam sırf bu yüzden :) daha kendine ait bir web sitesi yazılımı olmayan bir teknoloji firmasından bahsediyoruz.
Onu Gedik sattı, bunu piramit sanıyordum, meğerse bunu da gedik satıyormuş.
Müşteri temsilcisi, Yksln güzel şirket, hem de fiyat istikrarı v.s olacak dedi, o kadar yıldır işlem yapan ben, salak gibi o halka arza katıldım.
Sonuç mu, borsa 10 bin puan yükseldi, portföyde her şey yeşil ama tek başına ekside, zarar yazan saçma bir hisse var.
Bunu belki patlatır, yükseltirler, bilemem ama riskli.
Ehehe, havuc göstermiş, yahu madem cazip, madem iş düzgün, arzda o kadar büyük oranda ortak satışı neden var, şirketin içini bilen ortaklara bak sen.Alıntı:
28 Kasım Perşembe 14:50PAPILON SAVUNMA/SOYAY: DAĞITILABİLİR KÂRIN %50'LİK BÖLÜMÜ İÇİN TEMETTÜ PLANIMIZ VAR