CGCAM Çağdaş Cam
TAMAMI EŞİT
42.000.000 LOT
20,00 TL
Printable View
CGCAM Çağdaş Cam
TAMAMI EŞİT
42.000.000 LOT
20,00 TL
Türkiye’de cam alanında ilk tasarım merkezine sahip olan ve Avrupa’nın en büyük cam işleme kapasitesine sahip şirketleri arasında yer alan Çağdaş Cam, halka açılıyor. Halka arz Deniz Yatırım liderliğinde Borsa İstanbul Birincil Piyasa’da 11-12 Aralık 2024 tarihlerinde “Borsada Satış” yöntemiyle gerçekleştirilecek. Pay başına 20 TL sabit fiyatla gerçekleşecek arza CGCAM.HE koduyla katılım sağlanabilecek.
Çağdaş Cam’ın çıkarılmış sermayesinin 137 milyon TL’den 168 milyon TL’ye yükseltilmesi nedeniyle 31 milyon TL nominal değerli paylar sermaye artırımı, 11 milyon TL nominal değerli paylar ortak satışı şeklinde satışa sunulacak. Toplam 42 milyon TL nominal değerli payların halka arzının büyüklüğü 840 milyon TL olacak.
Paramedya
100 lot yazdım
81 lot hesaba geçmiş.
Borsa İstanbul tarafından paylaşılan verilere göre; halka arzda toplam filtre edilmemiş veriler baz alındığında 637.038 adet emir ile satışa sunulan adedin 2,7 katına tekabül eden 112.392.374 adet nominal değerli paylar karşılığında 2.247.847.480 TL tutarlı talep gelmiştir. Dağıtım sonucunda 628.813 adet yatırımcıya 42.000.000 TL nominal değerli payların satışı gerçekleştirilmiştir
CGCAM 17 aralık Salı gününden itibaren işlem görecek.
CGCAM da 18.20.00 ı yakalamama rağmen hala mal gelmedi, milyon lotlu Kolokasyon emirlerin önüne geçmek mümkün değil!
00 saliseyi evde yakalamanız mümkün değil! ben aracı kurum sistemlerinden gönderiyorum!
https://i.hizliresim.com/3stmcie.PNG
Bir cam şirketi olarak bu fiyatlarda kalacağını düşünmüyorum
Şirketimiz, Klimasan Klima Sanayi ve Tic. A.Ş. şirketinden 231.778.416 TL tutarında cam siparişi almıştır. Teslimatın, 2025 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmesi beklenmektedir
Tavan görüp, 3 gün sonra yine aynı yere geri gelmek. Hayret....
Bugün ben de biraz aldım, hayırlısı artık...Özellikle SMRTG tedarikçisi olması ve oldukça montanlı siparişler heyecan verici...Benzer rakamlarda sipariş alan bazı firmaların piyasa değeri 20 milyar TL'lerde...Hissenin yeni olması biraz handikap çünkü kamuya açıklanmış bilançosunu görmeden bazı yatırımcılar geri durur genelde...Bakalım, bilanço gelince yazarız, ucuz gibi duruyor, umarım yanılmam...:)
Borsa iyiyken de kötü gidiyor
Ben yatırımcıyım, trader değil...Hepi topu 1 aylık geçmişi olan hissenin piyasa ile entegrasyonu sorgulanmaz üstadım...Ucuz diye aldık, düşerse ekleriz sıkıntı yok...Teknik yazan çizen palavracılara da çok takılmamak gerekir, 1 aylık kağıdın nesine teknik bakacaksın...:)
Şirketin 1 ay içerisinde gönderdiği iş ilişkisi KAP'ları KLMSN, EUPWR ve SMRTG yani halka açık olanlar ki, muhtemelen diğer şirketlerden de sipariş alıyor ama bildirmiyorlar...Sadece bu 3 siparişin toplamı 600 milyon TL ve sermayesi 168 milyon TL olan bir şirketten bahsediyoruz...Akıl var mantık var...
Yukarıdaki yatırım son derece önemli ve tamamen halkka arzdan gelen para ile yapılacak yani borçlanma olmaksızın...Mayıs ayında devreye gireceğine göre az bir zaman kaldı demektir...Alıntı:
Yönetim Kurulumuz, 17.12.2024 tarihinde, izahnamemizde de yer aldığı üzere ve fon kullanım raporumuza uygun olarak; Manisa 1 Solar Cam Üretimi yerleşkemizde halen üretimini yapmakta olduğumuz Bifacial panellerde kullanılan 2mm cam üretim kapasitemizi %40 artıracak ve sahip olduğu teknik donanımlar ile Türk Solar Panel sanayisinin gelecekte ihtiyaç duyacağı ürünleri üretecek yeni bir üretim bandı yatırımı kararı almıştır. Yatırımın devreye girişi 15.05.2025 olarak öngörülmektedir.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1366415
Bu müşterilerin içerisinde SMRTG çok önemlidir çünkü Diyarbakır-Ergani'de devasa bir yatırım planlamaları var ve an itibariyle ÇED aşamasında...Ayrıca EUPWR da bu panel üretim işine iyi bir yatırım yaptı ve Avrupa bağlantıları var...Yani kısacası uzaktan bakıldığında sektörün önü açık gibi duruyor...Sayın bakanın ifadaleri de aynı doğrultuda zaten:
CGCAM'ın Manisa'da yaptığı yeni yatırıma bu açıdan bakmakta fayda var...Alıntı:
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İzmir'deki Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa ettiği Entegre Güneş Paneli ve Hücre Üretim Tesisi'nin açılışına katıldı.
Bakan Kacır, Türkiye'nin özellikle son yıllarda güneş paneli üretiminde büyük atılım gerçekleştirerek Avrupa'da lider konuma geldiğini söyledi.
MATRİKS
Bu yatırım da aynı dönemlerde bitecek...Şu ana kadar sadece KLMSN ile yapılan sipariş bilgisi gönderildi ancak sanıyorum daha başka bazı (muhtemelen yurt dışı) kontaklar kuruldu ki, böyle bir yatırım kararı alındı...Bakalım -ilk kez gönderilecek- faaliyet raporunda bu konuda ne gibi "mesajlar" göreceğiz...Alıntı:
Yönetim Kurulumuz, 19.12.2024 tarihinde, izahnamemizde de yer aldığı üzere ve fon kullanım raporumuza uygun olarak; Aydın/Kuyucak ticari soğutucu camları tesisimizde halen üretimini yapmakta olduğumuz yüksek enerji tasarruflu sağlayan yalıtımlı cam üretim kapasitemizi %60 artıracak ve sahip olduğu teknik donanımlar ile birçok farklı ürünü üretebilecek yeni bir yatırım kararı almıştır. Söz konusu yatırımın devreye girmesi ile ihracat pazarlarında ciro artışı hedeflenmektedir. Yatırımın devreye girişi 2025'in ilk yarısı olarak öngörülmektedir.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1367158
CEO'nun (07:05'ten sonra) verdiği bilgilere dikkat !...
https://youtu.be/YIwUMMimlEA?si=WWniqgLtz9xmf6Q7&t=425
Borsaya kote şirketlerden alınan bu siparişler şirketin ürettiği ürünlerin kalitesini göstermesi açısından önemlidir...Ki, ALFAS GES piyasasındaki "oyun kurucu" şirketlerden biri...Bir de BYD yanındaki arsada Aralık ayında başlatılan yatırımlar tamamlandığında otomotiv sektörüne yönelik talepler de gelmeye başlayacaktır...Küresel bir şirket olma yolunda önemli gelişmelerden biridir bu aynı zamanda...Alıntı:
Şirketimiz, Alfa Solar Enerji San. ve Tic. A.Ş. şirketinden toplamda 296.038.192 TL tutarında solar cam siparişi almıştır.
Teslimatın, Ağustos ayında tamamlanması planlanmaktadır.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1393530
Dikkat ettiyseniz şirketin muhatap olduğu şirketler piyasanın devleri...Özellikle SMRTG birlikteliği çok önemli çünkü daha dün 82 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladılar ve ürettikleri panellerin camlarını CGCAM'da alıyorlar...Ha keza EUPWR de dün bir iş ilişkisi haberi atmıştı...O'nun da bağlı ortaklığı Peak PV Solar A.Ş. panel camlarını CGCAM'dan tedarik ediyor...Yani şirketin faaliyetlerinin sürekliliği ile ilgili hiç bir kuşku yok...Bu gelişmeler illaki fiyatlara da yansıyacaktır...YTD
Cam, çevreci bir materyal; hiç bir ülkede hiç bir yasal kısıtlamaya tabi değil, işlenmesi ve geri dönüşümü gayet kolay...Haliyle bir çok firma araçlarının değişik yerlerine sadece enerji üreten ekipmanlar değil aynı zamanda yapay zeka teknolojisi ile hareket kabiliyetini artıran eklentiler yaparak diğerlerinden ayrışma çabası içerisinde...Kaporta ve dizaynı ikinci planda kaldı bile...Yakın gelecekte yeni versiyon araçlarda çok daha kapsamlı inovasyon çalışmaları olacaktır diye değerlendirmekteyim...Zaten Sayın CEO'nun yukarıda linkini verdiğim röportajında da bu vurgu vardı...
Heyecan verici bir ortaklık olacak benim için...YTD
Manisa'da BYD'nin hemen yanında Aralık 2024 ayında başlatılan yatırıma bu açıdan bakmakta fayda var diye düşünüyorum...YTD
şişe cam güneş paneli işi yapıyormu acaba...
şimdi kap attı alfa solardan da almış iş
Şirketimiz, Alfa Solar Enerji San. ve Tic. A.Ş. şirketinden toplamda 296.038.192 TL tutarında solar cam siparişi almıştır.
Teslimatın, Ağustos ayında tamamlanması planlanmaktadır.
Üstadım, GES panel camında yaklaşık % 64 ithalat bağımlılığı var yani bu alanda katedilmesi gereken çok mesafe var...Şirketin kapasite artışı ile ilgili yatırım kararının arkasında da bu var...Yerli üretim teşvikleri ile bu açık bir miktar azalacaktır bana kalırsa...Olur inşallah, zaten 1 sente muhtaç hale gelmişiz; Çin ile aramızdaki dış ticaret açığı 40 milyar dolara dayanmış...Devlet de bu girişimleri desteklemeye el mecbur gibi...
ithalat oranı bayagı yuksekmiş yerli firmalar bu acıgı kapatsa keşke..
2025 yılının başlarındayız ve şu ana kadar gelen sipariş tutarı yaklaşık 1 milyar TL ve bu fiyatlama...Piyasa oyuncuları uzun vade hesabı yapmıyorlar maalesef, kısa günün kârı al ver işleri devam...AKD fena durmuyor aslında ancak o kadar çok kurumdan işlem yapıyorlar ki takip etmek zor...
Alınan siparişler etki etmiyor demek ki...
Kafayı bir türlü yukarı kaldıramadı
Karın ağrısı geçmedi. Derdi ne acaba...
Nerden bulaştık bu hisseye. Bugün bile ekside. Artı göremiyoruz. Benden başka da kimse yok buralarda herhalde.
Buradayız üstadım, sıkıntı yok... Bilanço gelmeden şirketin ederi ile ilgili tahta hareketleri yanıltıcı olur... Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar...Aldık bekliyoruz, yazacak fazla bir şey de kalmadı zaten...
Bilanço, yatırım yapılabilir rakamlarda mı bana göre evet...Bu kriz ortamında finansal borcu yok denecek kadar az; kasası para dolu bir şirket...Yatırımlarını borçlanma yapmadan tamamlayabilecek güçte, aldığı siparişler ve hedefler gayet iyi ve vizyoner...
Daha ne ?!
Aralık ayında başlatılan yatırımlarla ilgili haber beklentim var...Şaka maka derken Mart ayını ortaladık, 2025 ilk yarısında faaliyete geçecek demişlerdi...Akabinde yeni sipariş haberleri gelecektir; mevcut siparişlerin teslim süresi Ağustos ayı yani kapasite belli ki yetersiz ve yeni sipariş alsalar bile muhtemelen beklemede tutuyorlar...
Bilançolar peyderpey gelmeye devam ediyor...Şirketlerin büyük çoğunluğunun finansal verileri resmen çöp...Pek yakında CGCAM'ın aslında gayet güzel bir bilanço açıklamış olduğunu görecekler...Geçen yıla göre özkaynakları % 32 artmış, kasası nakit dolu bir şirket illaki fark edilecektir...
Yatırımlara ilişkin bilgi veren Çağdaş Cam Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Raşit Pirinç, şöyle konuştu: "Manisa OSB'de dünya standartlarında enerji camı işliyor ve sektörün ana oyuncularına hizmet veriyoruz. Enerji camları alanında, 2 mm gibi oldukça ince solar cam işleme kabiliyetine sahip Avrupa'da nadir şirketlerden biriyiz. Fabrikamızda Bifacial panellerde kullanılan 2 mm cam üretim kapasitemizi yüzde 40 artıracak yeni üretim bandı yatırımımıza başlıyoruz. Yüksek teknoloji ve teknik donanıma sahip olan bu yeni üretim bandı ile Türk solar panel sanayisinin gelecekte ihtiyaç duyacağı ürünlere de cevap vermeyi hedefliyoruz.
Aydın Kuyucak'ta ise ağırlıklı olarak ev ve ticari beyaz eşya grubu camlar işliyoruz. Türkiye'de cam alanında ilk tasarım merkezine sahip tesisimizde de üretim kapasitemizi artıracak yeni üretim bandı için düğmeye bastık. Bu yatırımla beraber yüksek enerji tasarrufu sağlayan yalıtımlı cam üretim kapasitemizi yüzde 60 artıracağız. Beyaz eşya sektöründe değişim gösteren kaplamalı cam, çok katlı cam tiplerine uyumlu verimli bir bant hayata geçireceğiz. Her iki yatırımımızı da 2025 yılının ilk yarısında devreye almayı hedefliyoruz. Verimliliğimizi artıracak ve katma değerli üretimimizi destekleyecek bu yatırımlarımız devreye girdiğinde uluslararası arenada büyümemizin ivme kazanacağını, ihracatta ciromuzun artacağını öngörüyoruz."
Bilgi bab'ından... Bulunsun...
Global anlamda, temiz enerjiye olan ihtiyaç giderek artmakta...Bu yıl TR'de de ciddi yatırım yapma kararı almış olan başta SMRTG olmak üzere çok sayıda şirket var...Geride de yazmıştım, özellikle araç camlarının enerji üretebilmesi için devam eden Ar-Ge çalışmalarını Cam şirketleri üstlenmiş durumda...Panoramik cam tavanlı araçlar giderek yaygınlaşmaya başladı ve bu konu CGCAM'ın radarında... CEO'nun açıklamasını bu yönde okuyorum...Bu yönde bir açıklama, geldiği anda şirketin çehresi değişecektir...