Nerden bulaştık bu hisseye. Bugün bile ekside. Artı göremiyoruz. Benden başka da kimse yok buralarda herhalde.
Nerden bulaştık bu hisseye. Bugün bile ekside. Artı göremiyoruz. Benden başka da kimse yok buralarda herhalde.
Buradayız üstadım, sıkıntı yok... Bilanço gelmeden şirketin ederi ile ilgili tahta hareketleri yanıltıcı olur... Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar...Aldık bekliyoruz, yazacak fazla bir şey de kalmadı zaten...
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
Bilanço, yatırım yapılabilir rakamlarda mı bana göre evet...Bu kriz ortamında finansal borcu yok denecek kadar az; kasası para dolu bir şirket...Yatırımlarını borçlanma yapmadan tamamlayabilecek güçte, aldığı siparişler ve hedefler gayet iyi ve vizyoner...
Daha ne ?!
Aralık ayında başlatılan yatırımlarla ilgili haber beklentim var...Şaka maka derken Mart ayını ortaladık, 2025 ilk yarısında faaliyete geçecek demişlerdi...Akabinde yeni sipariş haberleri gelecektir; mevcut siparişlerin teslim süresi Ağustos ayı yani kapasite belli ki yetersiz ve yeni sipariş alsalar bile muhtemelen beklemede tutuyorlar...
Bilançolar peyderpey gelmeye devam ediyor...Şirketlerin büyük çoğunluğunun finansal verileri resmen çöp...Pek yakında CGCAM'ın aslında gayet güzel bir bilanço açıklamış olduğunu görecekler...Geçen yıla göre özkaynakları % 32 artmış, kasası nakit dolu bir şirket illaki fark edilecektir...
Yatırımlara ilişkin bilgi veren Çağdaş Cam Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Raşit Pirinç, şöyle konuştu: "Manisa OSB'de dünya standartlarında enerji camı işliyor ve sektörün ana oyuncularına hizmet veriyoruz. Enerji camları alanında, 2 mm gibi oldukça ince solar cam işleme kabiliyetine sahip Avrupa'da nadir şirketlerden biriyiz. Fabrikamızda Bifacial panellerde kullanılan 2 mm cam üretim kapasitemizi yüzde 40 artıracak yeni üretim bandı yatırımımıza başlıyoruz. Yüksek teknoloji ve teknik donanıma sahip olan bu yeni üretim bandı ile Türk solar panel sanayisinin gelecekte ihtiyaç duyacağı ürünlere de cevap vermeyi hedefliyoruz.
Aydın Kuyucak'ta ise ağırlıklı olarak ev ve ticari beyaz eşya grubu camlar işliyoruz. Türkiye'de cam alanında ilk tasarım merkezine sahip tesisimizde de üretim kapasitemizi artıracak yeni üretim bandı için düğmeye bastık. Bu yatırımla beraber yüksek enerji tasarrufu sağlayan yalıtımlı cam üretim kapasitemizi yüzde 60 artıracağız. Beyaz eşya sektöründe değişim gösteren kaplamalı cam, çok katlı cam tiplerine uyumlu verimli bir bant hayata geçireceğiz. Her iki yatırımımızı da 2025 yılının ilk yarısında devreye almayı hedefliyoruz. Verimliliğimizi artıracak ve katma değerli üretimimizi destekleyecek bu yatırımlarımız devreye girdiğinde uluslararası arenada büyümemizin ivme kazanacağını, ihracatta ciromuzun artacağını öngörüyoruz."
Bilgi bab'ından... Bulunsun...
Global anlamda, temiz enerjiye olan ihtiyaç giderek artmakta...Bu yıl TR'de de ciddi yatırım yapma kararı almış olan başta SMRTG olmak üzere çok sayıda şirket var...Geride de yazmıştım, özellikle araç camlarının enerji üretebilmesi için devam eden Ar-Ge çalışmalarını Cam şirketleri üstlenmiş durumda...Panoramik cam tavanlı araçlar giderek yaygınlaşmaya başladı ve bu konu CGCAM'ın radarında... CEO'nun açıklamasını bu yönde okuyorum...Bu yönde bir açıklama, geldiği anda şirketin çehresi değişecektir...
Yer İmleri