Nerden bulaþtýk bu hisseye. Bugün bile ekside. Artý göremiyoruz. Benden baþka da kimse yok buralarda herhalde.
Nerden bulaþtýk bu hisseye. Bugün bile ekside. Artý göremiyoruz. Benden baþka da kimse yok buralarda herhalde.
Buradayýz üstadým, sýkýntý yok... Bilanço gelmeden þirketin ederi ile ilgili tahta hareketleri yanýltýcý olur... Kendileri çalýp kendileri oynuyorlar...Aldýk bekliyoruz, yazacak fazla bir þey de kalmadý zaten...
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...
Bilanço, yatýrým yapýlabilir rakamlarda mý bana göre evet...Bu kriz ortamýnda finansal borcu yok denecek kadar az; kasasý para dolu bir þirket...Yatýrýmlarýný borçlanma yapmadan tamamlayabilecek güçte, aldýðý sipariþler ve hedefler gayet iyi ve vizyoner...
Daha ne ?!
Aralýk ayýnda baþlatýlan yatýrýmlarla ilgili haber beklentim var...Þaka maka derken Mart ayýný ortaladýk, 2025 ilk yarýsýnda faaliyete geçecek demiþlerdi...Akabinde yeni sipariþ haberleri gelecektir; mevcut sipariþlerin teslim süresi Aðustos ayý yani kapasite belli ki yetersiz ve yeni sipariþ alsalar bile muhtemelen beklemede tutuyorlar...
Bilançolar peyderpey gelmeye devam ediyor...Þirketlerin büyük çoðunluðunun finansal verileri resmen çöp...Pek yakýnda CGCAM'ýn aslýnda gayet güzel bir bilanço açýklamýþ olduðunu görecekler...Geçen yýla göre özkaynaklarý % 32 artmýþ, kasasý nakit dolu bir þirket illaki fark edilecektir...
Yatýrýmlara iliþkin bilgi veren Çaðdaþ Cam Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Raþit Pirinç, þöyle konuþtu: "Manisa OSB'de dünya standartlarýnda enerji camý iþliyor ve sektörün ana oyuncularýna hizmet veriyoruz. Enerji camlarý alanýnda, 2 mm gibi oldukça ince solar cam iþleme kabiliyetine sahip Avrupa'da nadir þirketlerden biriyiz. Fabrikamýzda Bifacial panellerde kullanýlan 2 mm cam üretim kapasitemizi yüzde 40 artýracak yeni üretim bandý yatýrýmýmýza baþlýyoruz. Yüksek teknoloji ve teknik donanýma sahip olan bu yeni üretim bandý ile Türk solar panel sanayisinin gelecekte ihtiyaç duyacaðý ürünlere de cevap vermeyi hedefliyoruz.
Aydýn Kuyucak'ta ise aðýrlýklý olarak ev ve ticari beyaz eþya grubu camlar iþliyoruz. Türkiye'de cam alanýnda ilk tasarým merkezine sahip tesisimizde de üretim kapasitemizi artýracak yeni üretim bandý için düðmeye bastýk. Bu yatýrýmla beraber yüksek enerji tasarrufu saðlayan yalýtýmlý cam üretim kapasitemizi yüzde 60 artýracaðýz. Beyaz eþya sektöründe deðiþim gösteren kaplamalý cam, çok katlý cam tiplerine uyumlu verimli bir bant hayata geçireceðiz. Her iki yatýrýmýmýzý da 2025 yýlýnýn ilk yarýsýnda devreye almayý hedefliyoruz. Verimliliðimizi artýracak ve katma deðerli üretimimizi destekleyecek bu yatýrýmlarýmýz devreye girdiðinde uluslararasý arenada büyümemizin ivme kazanacaðýný, ihracatta ciromuzun artacaðýný öngörüyoruz."
Bilgi bab'ýndan... Bulunsun...
Global anlamda, temiz enerjiye olan ihtiyaç giderek artmakta...Bu yýl TR'de de ciddi yatýrým yapma kararý almýþ olan baþta SMRTG olmak üzere çok sayýda þirket var...Geride de yazmýþtým, özellikle araç camlarýnýn enerji üretebilmesi için devam eden Ar-Ge çalýþmalarýný Cam þirketleri üstlenmiþ durumda...Panoramik cam tavanlý araçlar giderek yaygýnlaþmaya baþladý ve bu konu CGCAM'ýn radarýnda... CEO'nun açýklamasýný bu yönde okuyorum...Bu yönde bir açýklama, geldiði anda þirketin çehresi deðiþecektir...
Yer Ýmleri