Sayfa 535/557 İlkİlk ... 35435485525533534535536537545 ... SonSon
Arama sonucu : 4449 madde; 4,273 - 4,280 arası.

Konu: BAGFS - Bağfaş Bandırma Gubre Fabrikaları A.Ş.

  1. Fosforik Asit Üretim Tesisi

    BAGFAŞ Fosforik Asit tesisinde NİSSAN H. projesi olarak adlandırılan hemihidrat reaksiyon, dihidrat filtrason teknolojisi kullanılmaktadır. Tesisin kapasitesi 440ton/gündür. Tesisin yıllık kapasitesi 150.000 tondur. Tesisten kimyasal temizlikte çeşitli yerlerde ve toprak ıslahında kullanılan alçı yan ürün olarak çıkmaktadır.

  2. TSP Tesisi

    BAGFAŞ ın ilk tesisi olan NSP/TSP tesisi 500 ton/gün kapasiteli olarak Albatros lisansı ile kurulmuştur. Halen TSP üretimi yapılmayan bu tesis önümüzdeki yıllarda iyileştirilerek, çeşitli fosfatlı gübreler üreten bir ünite haline getirilecektir.

  3. Kristal Amonyum Sülfat Tesisi

    Uhde sentez metoduyla kurulan gaz amonyak ile sülfürik asitten kristal Amonyum Sülfat üreten ülkemizde yegâne, dünyada çok ender tesislerden biridir. İçleri kurşun kaplı 4 adet reaktörde Amonyum Sülfat üretilmektedir. Tesisin kapasitesi 800 ton/gündür.

  4. DAP - NPK Granülasyon Tesisi

    BAGFAŞ ın birbirinin aynısı iki adet granülasyon tesisi mevcuttur. Bu tesislerde DAP veya muhtelif kompozisyonlarda Kompoze gübreler üretilir.

    Bu tesisler kuruldukları 1980 yılında Stamicarbon/Uhde/Bagfaş çalışmaları ve lisansları ürünü boru reaktörü teknolojisini Avrupa da ticari olarak kullanan ilk tesistir. Bu teknolojinin kullanılması ile BAGFAŞ önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlamanın yanı sıra çevre kirliliğini de minimum düzeye indirgemiştir. 4 kademeli yıkama sistemi ile gaz atıklar temizlenmiş, sıvı atıklar da tekrar kullanılmak suretiyle sıfırlanmıştır. BAGFAŞ ın bu teknolojisinin üstünlüğünün kanıtlanması üzerine ülkemizde ve dünyadaki diğer firmalarda boru reaktörü teknolojisini kullanmaya başlamışlardır. Tesisler aynı anda tek cins mal üretebilecekleri gibi, her iki tesiste de ayrı ayrı cinslerde üretim yapılabilinir. Her bir tesisin kapasitesi 800 ton/gün kompoze gübre veya 575 ton/gün DAP gübresidir, tek üretim bazında tesislerde 1.600 ton/gün NP/NPK veya 1.150 ton/gün DAP üretimi yapılır.

  5. Türbin - Jeneratör Tesisi

    Sülfürik asit üretiminde oluşan buhardan elektrik enerjisi üreten tesis 10MW gücündedir. Entegre tesislerimizin elektrik ihtiyacını büyük ölçüde karşılamaktadır.

  6.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    Türbin - Jeneratör Tesisi

    Sülfürik asit üretiminde oluşan buhardan elektrik enerjisi üreten tesis 10MW gücündedir. Entegre tesislerimizin elektrik ihtiyacını büyük ölçüde karşılamaktadır.
    enerji fiyatlarının bu kadar arttığı bir dönemde enerji maliyetinin olmaması kadar güzel bir şey olamaz

  7. iskele

    Aynı anda üç geminin yanaşabileceği kapasiteye sahip iskele tesislerinde ikisi kuru yük gemisi olmak üzere, üç gemi yükleme veya boşaltma yapabilmektedir. 40.000 grostona kadar gemilerin yanaşabileceği iskele tesislerinde saatte 400 ton kuru yük boşaltılıp doldurulabilmektedir. Sıvı yüklerde de kapasite 500 metreküp/saate kadar çıkabilmektedir. Gelen hammadde ve mamul maddeler konveyör bantlar veya boru tesisatları ile ilgili depolara el değmeden itilerek depolanır.

  8. genel olarak gübre sektörüne bakalım şimdi..

Sayfa 535/557 İlkİlk ... 35435485525533534535536537545 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •