Sayfa 10/250 İlkİlk ... 891011122060110 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 73 - 80 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

  1.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    http://www.bloomberght.com/haberler/...lmak-isteniyor

    Cumhurbaşkanı Ekonomi Baş Danışmanları birbirleriyle uyumlu değilller.. Sn.Ertem den ziyade Sn. Gedikli gibi düşünüyorum..

    Ben MB başında olsam 3,9421 TL yi gören kur süzülmeye başlıyor ta ki; 3,62 TL ye gelince GLP sini kademeli olarak her ay 50 baz puan indirirdim.. Kurun 3,3888 TL lere gelmesine gerek yoktu..

    İşin doğrusu USD ı 3,38 TL lere taşımak için 9 ay GLP sinden piyasayı %12 ile fonlamak zorunda kaldım. Oysa USD ın her 10 kd aşağıya gelişince bende GLP sini 50 baz puan ile indirmeye başlar toplamda GLP sini politika faizine yaklaştırır ve USD alım maliyetini 3,52 TL ye sabitlerdim..

    İnanın Maliye nin 3,38 TL USD kuru yerine 9 ayda ortalama %12 yerine %8 faiz vermeyi tercih edeceğini garanti edebilirim.

    MB enflasyona kilitlenmiş gidiyor...

    Peki; 100,000 TL sini bankaya ya yatıran adama vergisi kesildikten sonra 1,150 TL net para ödüyorsun.. Bu enflasyon değil mi? Bu enflayon değil mi? Bu faizi devlet nerden karşılayacak?

    Bankalar mevduata, maliye ise peynire, zeytine, akaryakıta, ekmeğe zam olarak bu maliyeti karşılayacak. Bu da enflasyona körük olucak. MB sının enflasyona sürekli bakmasını yanlış buluyorum. TR yi boğan %15 mevduat faizidir...

    İndir faizi %8 e USD çıksın 3,75 TL ye.. Ölen ölür kalan kalır.. Ondan sonra kimse 3,80 TL den usd alamaz.. Maliyetli olur bekler yada beklemede kalacaktır..

    Hindistan, Bangladeş, Pakistan ın bile %5 faiz verdiği bir yerde %12 gerçekten inanılmaz..

    O sebeble ben bu perşembe MB sından USD ın yükselmesine rağmen en az 50 bazlık GLP de bir indirim yapmasını bekliyorum..

    Çünkü sen yüksek faiz vererek likitideyi emiyorsun ama o likitideyi emmek için karşılığında daha fazla para vereceğim diyorsun. Yani enflasyon artış fazlalık demektir daha fazla faiz ile para vererek bu artış önlenemez; bilakis artar...

    Yani yüksek faiz, yüksek enflasyona sebeptir... Yoksa bu dediğim yanlış olsa; TCMB sının 24 aydır sıkı duruşa rağmen gelinen yer %11,86 enflasyon olmazdı..
    Bence ekonomik araçlar belli yere kadar etkili. Temelde katma değer yaratamayan, borçla yaşamaya alışmış, hak etmediği refahı isteyen bir toplum var. Onu sıksan öbür taraftan patlar.

  2. Hazinede TCMBde BISTte SPKda henüz FETÖCÜ ler tam anlamıyla temizlenememiş demek ki. Yüksek Faiz Düşük Kur politikası kol gibi girmiş devlete vatandaşa.

    Hem Faiz arttı hem Kur arttı hem İşsizlik arttı. hatta İŞSİZLİK tavan yaptı!

    Bravo...


  3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    hak etmediği refahı isteyen bir toplum var..
    Sn.Nosfecagri, inanılmaz vecize gibi bir cümle çok beğendim. Gerçekten bir cümlede Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik ve sosyolojik durumu belirtiyor...

    İzin verirseniz kullanmak isterim...

     Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Hazinede TCMBde BISTte SPKda henüz FETÖCÜ ler tam anlamıyla temizlenememiş demek ki....

    Sn.Grafik sizce başka yerde fetöcüler temizlendi mi? Bence fetö cü diye tutulanlar FETÖCÜ değil; FETÖ sempatizanları yada sevenler (Çaycı-Çorbacı-Mobilyacı).. Ne hikmetse siyasette hiç FETÖ cü yokmuş...Gerçek FETÖ cüleri yakalamak için samimi olmak gerekir...

     Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bizden %14 ile topluyor. Maliyeti bankaya sizin hesaba göre %16.

    Konut kredisini ise %13 civarından satıyor. Bankalar zarar etmesine rağmen neden konut kredisi satma hevesindeler? Misal Halk Bankası konut kredisi kendi sayfasından.

    Bunu mantığı sizce nedir?

    https://www.halkbank.com.tr/channels/1.asp?id=2841
    Burada bence de bir mantık yok. Konut satılsın da... Ne şekilde olursa olsun sistemi...


  4. konut balonunun en büyük kanıtı 2 sene evvel aldığım halkalı atakentten 1+1 50 m2 net dairedir. Kira getirisi 850 TL

    175 e aldım. Şimdi 225 ten aşağı yok... Emlakçı kargaları balona üfleyip duruyor. Onların derdi 500 TL daha fazla komisyon koparabilmek. Hepsi bu. Bu ülkede herkes ipi kendine çekiyor. Gemi gitmez bu şekilde..

  5.  Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    konut balonunun en büyük kanıtı 2 sene evvel aldığım halkalı atakentten 1+1 50 m2 net dairedir. Kira getirisi 850 TL

    175 e aldım. Şimdi 225 ten aşağı yok... Emlakçı kargaları balona üfleyip duruyor. Onların derdi 500 TL daha fazla komisyon koparabilmek. Hepsi bu. Bu ülkede herkes ipi kendine çekiyor. Gemi gitmez bu şekilde..
    Emlak balonunu patlatmak zorundayız. Çünkü taşıma suyu ile değirmen dönmüyor. Belki 80 ler sonra 90 lar müteakip 2000 ler ve 2010 lu yıllara kadar bir şekilde irili ufaklı krizler ve inşaat ile geldik. Lakin 2020 lü yıllarda bu böyle artık gitmez..

    Çünkü, Türk Halkı hak etmediği bir lüks yaşamı talep ediyor. Çalışmadan oturulan incik boncuk konakları, üretmeden binilen AUDİ Mercedes BMW ler...

    Bunların hepsi cari açık patlaması olarak bize dönüyor. Bunu ya tasarruflarımız ile yada dışardan sermaye akımları ile karşılamak zorunda kalıyoruz..

    Aslında Türk Halkının tasarrufları var ve hepsi taşınmazlarda.. İmalatta bir yatırım yok..

    Burada hükümet ya bu gayrimenkulü patlatıp milletin tasarruflarını bankalarda görür yada dışarıdan her ay ortalama 5 milyar USD para bulmak zorunda kalır...

    İzleyip göreceğiz...

  6. tamamıyle katılıyorum. Bizim muhitte her sene %20 konut fiyatları artıyor. Bu boyle gitmez. Kiralar 2 senedir kımıldamıyor.
    Ve emlakçı çaqalları 100 ü aşkın fiyatları pompalayıp duruyor.
    Kira çarpanları 20 seneyi geçmiş...
    Oda beyan ediyorsun 1 kira devlete...
    1 kira da yönetimsel aidat bedelleri içindeki yatırım bedellerine + dask + emlak vergisine...
    Kaldı 10 ay net kira . Afiyet olsun. 220 bini yatır gelsin 8500 TL yıllık. O da kiracı denen şahıs düzgün öderse

  7.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Adam durduk yerde, ekonomi 4.ceyrekte %7 buyur diyor.

    Hic bir mehaz yokken.

    Bunu soylemeye neden gerek duyuyor ?

    Cumhuriyet Tarihi boyunca bu kadar yalanci biri bakan olmamisti.

    Adamlarda yuz, utanma, arlanma yok ki.

    Amaci nedir bilinmez, soyluyor.
    Sn.Hısım büyüme sokaktan değil; TUİK ten... O sebeple, hükümette az da olsa panik havası seziyorum. Bugün Bloomberght ye Sn.Şimşek katıldı. Tüm sempatikliğine rağmen inandırıcı değildi. Geçen gün Maliye Bakanı Sn.Ağbal oda NTV de idi.. O da inandırıcı değildi...

    Oysa aynı halk 2003 de 2004 de 2005 de aynı partinin aynı hükümet üyelerine %100 güvenmişti. Bence hükümet şapkayı önüne koyup düşünmesi ve de her şeyden önce samimi olması gerek.. Yoksa çözümü bulamazlar... Kendilerini %5 büyüyoruz %7 büyüyeceğiz diye kandırırlar...

    Neden insanlar BES den cayıyorlar; neden TL satıp USD alıyorlar... Neden inanmıyorlar..

    Unutmayın; siz ne çalarsanız çalın... Ya da hangi hayal aleminde olursanız olun...

    Gerçek somuttur...

    İktisat biliminin bilinmeyeni ve yutan elemanı GÜVEN dir...

Sayfa 10/250 İlkİlk ... 891011122060110 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •