Alıntı Originally Posted by zaycek Yazıyı Oku
Güzel yazıyorsun da bu yazılar sıkıntılı yazılar. delilleriyle sabit demek başını ağrıtır. Farkındasın dimi ? Bence dikkat et.


Bizim asıl sıkıntımız ne biliyor musun sayın hocam, af edersiniz g.t korkusundan ağzımızı açamayacak halde tartışmalara kapanmış olmamız ve bunun sonucu olarak da sıradan protestoların bile toplumda vatan hainliği kapsamında değerlendirilmesine doğru evrilmiş genel "konjonktürel" yapı. Bu türden psikanalitik davranışlar yüksek lisans konumdur. Detaya girerek kimseyi bunaltmak niyetinde değilim. Dileyen arkadaşım araştırsın baksın ne demek istediğimi.

Kısa ve öz olarak yazacak olursak, adamlar son 1 yıldır gerek TV gerekse tüm sosyal medyada bu konuyu işliyorlar. Hatta İngiliz hükümetinin diktatörlükle işbirliği yapıp bu olayı silah satma aracı olarak kullanmak üzere bizzat tasarlamış olma ihtimalini tartışıyor ortaya bir sürü belge koyuyorlar. Bu türden davranışlar bize oldukça yabancı farkındayım. Ve size sonuna kadar hak veriyorum.

Sonuç itibariyle beni merak etmeyin, başımın çaresine bakacak kadar hukuki nosyona sahibim.

*

Konuyu vermek istediğim mesaj anlamında toparlamak adına; Brexit kararı finansal piyasalar açısından sıradan, basit bir karar olmayacaktır. Çünkü Londra çok uzun zamandır küresel sermayenin merkezidir ve bu sermaye Almanya'yı Almanya, Çin'i Çin yapan, AB'yi kuran sermayedir. Karşıdan bakıldığında basit bir toprak meselesi tartışması gibi gösterilen Brexit tartışmalarının arka planında sonrasında bu sermayenin hangi güvencelere sahip olacağı konusu vardır.

Özellikle Skripal ve Kaşıkçı olaylarından sonra İngiliz hükümetinin küresel sermayenin bazı bileşenlerine yönelik gösterdiği agresif tutum cebinde bol para bulunan baronları rahatsız etmekte ve bir çıkış yolu aramaktalar. İstanbul'un finans merkezi olmasıyla ilgili önerilerin zamanlamasıyla o dönemde ve hemen öncesinde global sermaye bağlamında yaşanan değişiklikleri çok iyi analiz etmek gerekir.

Geçen gün de yazdım, bu proje öyle 2-3 tane bina dikip satma projesi kesinlikle değildir.