Sayfa 747/1252 İlkİlk ... 2476476977377457467477487497577978471247 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 5,969 - 5,976 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

  1.  Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku
    Ben de aynı düşünüyorum. Ben de grafiklere bakıp bakıp şuradan alsaydım buradan satsaydım kaç yüzbin lira kazanacaktım diye içerliyorum, ama bu düşünceler iş işten geçtikten sonra gelişen düşünceler. Olanlar gerçekleşmeden nerenin dip nerenin tepe olduğunu kim bilebilir ki. Dibin dip olduğu yeri bilmediğimden almak için daha da düşmesini beklerdim, tepenin neresi olacağını bilmediğimden az yükselince ya düşerse der satardım. Sonuçta bu forumda olmamdan da belli, ucu sonu belirsiz enstrümanlara paramı yatıramıyorum demek ki. Herşeyi önceden bilmek görmek mümkün olsa tüm parayı dövize göm, evi arabayı sat dövize göm, birkaç ayda parayı ikiye katla, ne güzel dünya. Gelgelelim şimdi geriye bakıp böyle düşünsek de, olanlar olmadan önce bakıldığında bunları yapmak kumardan farksız olurdu. Durum böyleyken ben de bu büyük kazançları sadece kumar oynayanların kazandığını düşünüyorum. Sepet mepet de hikaye, sepet olsa da ben buraları görmeden endişe edip satardım dolarları. Daha önceden eve çekmiş olsam fiziksele almış olsam ayrı, ama para bankadayken daha da bekleyeyim daha da bekleyeyim diye ateşle oynayamaz satar liraya çevirirdim. Evde de o miktar para tutmanın riskinden eve de almazdım onca doları. Sonuçta geriye dönüp baksam da bunları baştan yaşamış olsaydım yine aynısını yapardıma dönüyor iş. Kumarı hiç sevmem, Kıbrıs'a gittiğimde arkadaşlar kumarhaneleri dolaşalım oynayalım dediğinde 10 lira bile harcamadım, içkimi içtim çıktım. Milli piyango bileti hiç almam. İddia hiç oynamam. Şansa dayalı risklere hiç girmem. Ben bunları iş hayatımda avantaj olarak görürüm mantıklı disiplinli çalışırım başarılı olur paramı kazanırım. Bu huylarımdan dolayı bu krizde tokat yediysem de ne yapayım canım sağolsun. Çok şükür işim gücüm var çalışmaya kazanmaya devam edeceğim. Birikimlerin bir kısmı eridiyse de er ya da geç doların yatay gittiği bir dönem olacak ve liranın gücünü koruyabildiği bu dönemlerde ben de kazanabileceğim belki telafi edebileceğim. Burada doğru zamanda dolara doğru zamanda liraya geçen arkadaşlar en çok kazananlar oluyorlar, ama işte o zamanı bu sefer pek kimse bilemedi, ne banka müdürlerinin ne ekonomistlerin ne uzman yatırımcıların bilemediği bu ortamda, ancak kumar oynayıp şansı yaver gidenler kazandı, ben böyle görüyorum.
    Yukarıda yazdığınız tüm hususlar ekonomistlerin aynen tüm söylemlerinde var,
    yüksek oynaklık yaşanan piyasalardan uzak durmamızı,
    neyin ne olacağını kimsenin bilmediğini (ancak ana piyasa yapıcıları değilseniz.)

    küçük yatırımcıların yem olması kaçılmazdır der.
    ancak şansı yaver giden %2-3 oranında kişiler çıkıp ben şu kadar kar ettim diye çıkar.

    zarar eden çoğunluğun sesini duyamazsınız...
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

  2. Odea bank 32-45 gune 20.25..47-61 20.50...odeabank bono 50 günlük 23.81 ..oranlar sanki yükselmeye başlamış ..

  3. ICBC nin internet sitesine erisilmiyor. Erisebilen var mi ?

  4.  Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku
    Ben de aynı düşünüyorum. Ben de grafiklere bakıp bakıp şuradan alsaydım buradan satsaydım kaç yüzbin lira kazanacaktım diye içerliyorum, ama bu düşünceler iş işten geçtikten sonra gelişen düşünceler. Olanlar gerçekleşmeden nerenin dip nerenin tepe olduğunu kim bilebilir ki. Dibin dip olduğu yeri bilmediğimden almak için daha da düşmesini beklerdim, tepenin neresi olacağını bilmediğimden az yükselince ya düşerse der satardım.

    Sonuçta bu forumda olmamdan da belli, ucu sonu belirsiz enstrümanlara paramı yatıramıyorum demek ki. Herşeyi önceden bilmek görmek mümkün olsa tüm parayı dövize göm, evi arabayı sat dövize göm, birkaç ayda parayı ikiye katla, ne güzel dünya. Gelgelelim şimdi geriye bakıp böyle düşünsek de, olanlar olmadan önce bakıldığında bunları yapmak kumardan farksız olurdu. Durum böyleyken ben de bu büyük kazançları sadece kumar oynayanların kazandığını düşünüyorum.

    Sepet mepet de hikaye, sepet olsa da ben buraları görmeden endişe edip satardım dolarları. Daha önceden eve çekmiş olsam fiziksele almış olsam ayrı, ama para bankadayken daha da bekleyeyim daha da bekleyeyim diye ateşle oynayamaz satar liraya çevirirdim. Evde de o miktar para tutmanın riskinden eve de almazdım onca doları.

    Sonuçta geriye dönüp baksam da bunları baştan yaşamış olsaydım yine aynısını yapardıma dönüyor iş. Kumarı hiç sevmem, Kıbrıs'a gittiğimde arkadaşlar kumarhaneleri dolaşalım oynayalım dediğinde 10 lira bile harcamadım, içkimi içtim çıktım. Milli piyango bileti hiç almam. İddia hiç oynamam. Şansa dayalı risklere hiç girmem. Ben bunları iş hayatımda avantaj olarak görürüm mantıklı disiplinli çalışırım başarılı olur paramı kazanırım. Bu huylarımdan dolayı bu krizde tokat yediysem de ne yapayım canım sağolsun. Çok şükür işim gücüm var çalışmaya kazanmaya devam edeceğim. Birikimlerin bir kısmı eridiyse de er ya da geç doların yatay gittiği bir dönem olacak ve liranın gücünü koruyabildiği bu dönemlerde ben de kazanabileceğim belki telafi edebileceğim.

    Burada doğru zamanda dolara doğru zamanda liraya geçen arkadaşlar en çok kazananlar oluyorlar, ama işte o zamanı bu sefer pek kimse bilemedi, ne banka müdürlerinin ne ekonomistlerin ne uzman yatırımcıların bilemediği bu ortamda, ancak kumar oynayıp şansı yaver gidenler kazandı, ben böyle görüyorum.
    sizinle aynı karaktere sahibim düşünsenize 5 sene önce tl mevduattan çıkıp yada full dolarını altınını satıp üstüne kredi çekip ev alan insan yok mudur ? Şimdi o kişi şöyle içerlenmiyormudur keşke ev almayıp full dolara geçsem hem borçlanmamış olurdum hem birikimim 2 katı artmış olurdu 2 ev parası kazanmış olurdum bu tarz olayları düşündüğümüzde çoğaltmak mümkün ayrıca doların değer kazanacağını az çok hepimiz biliyorduk ancak bu seviyelere kadar satmayıp sabırla beklemek müthiş psikolojik güce sahip olmayı gerektirir dörtten aldın 4.50 oldu bekliyorsun faiz artışı oluyor satıyorsun sonra diyorsun ki bu daha da uçar yine alıyorsun 5 oluyor 6 oluyor 7 oluyor ve alım satım makaslarına da yakalanmadan nokta atışı yapıp en üst seviyeden satabiliyorsun ve bunları yaparkende normal hayatını etkilemiyor böyle biri gerçek anlamda efsanedir

  5.  Alıntı Originally Posted by Diproyals Yazıyı Oku
    TRT131119T19 Adlı Hazine Bonosu mevduat eşdeger faiz orani %25,64 456 Kalan gün Alinirmi acaba?
    bugün faizin biraz düşebileceğini düşünüyorum. al sat için uygun bence...
    yatırım tavsiyesi değildir.

  6. Tep Marifetli 19,50 yapmış. Hesabı kapat aç yaparak oranı güncelleyebiliyorsunuz.

    https://www.teb.com.tr/sizin-icin/marifetli-hesap/

    aaa.JPG

  7.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Odea bank 32-45 gune 20.25..47-61 20.50...odeabank bono 50 günlük 23.81 ..oranlar sanki yükselmeye başlamış ..
    Gerçekten çok düşük.. En az %40 olmalı benim gibi zararda olan bir TL yatırımcısı zararını telafi etsin veya Türk lirasına yönelmek isteyen de gerçek enflasyonun %40 olduğu ortamda elindeki para erimesin yönelsin TL ye..

    Yatırım tavsiyesi değildir...

  8.  Alıntı Originally Posted by garantmevduat Yazıyı Oku
    Tep Marifetli 19,50 yapmış. Hesabı kapat aç yaparak oranı güncelleyebiliyorsunuz.

    https://www.teb.com.tr/sizin-icin/marifetli-hesap/

    aaa.JPG
    Ben yeni hesap açtırdım kredi kartı ödeme hesabı olarak kullanıyorum. Para bedavaya gitmesin.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Sayfa 747/1252 İlkİlk ... 2476476977377457467477487497577978471247 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •