Sayfa 303/992 İlkİlk ... 203253293301302303304305313353403803 ... SonSon
Arama sonucu : 7929 madde; 2,417 - 2,424 arası.

Konu: PARSN - Parsan

  1. borçtan kurtulsa firma zaten kimse tutamaz. sn hasan198686 döviz borcu konusunda son derece haklı. sn blueandjazz çözümü de çok net söylüyor. borca karşılık arsanın satışını firma düşünmüyor mu acaba ? gk toplantısında ortaklar bunu sormuyor mu acaba diye düşünüyorum.

  2. hasan bey böyle bir firma kredi çekerken hiç mi düşünmemiş türev aracı. çekilen bir kredi için türev kullanılamaz mı ? daha da kötüye gitmez inşallah ? ne dersiniz ? şirketin borçtan kurtulmasının yolu nedir hocam ? ya da en azından var olan borcun daha da artmaması için neler yapılabilir ? türevden pek anlamıyorum rica etsem konuyu basit düzeyde anlatabilir misiniz lütfen .

     Alıntı Originally Posted by hasan198686 Yazıyı Oku
    Hisseyi 2016 da ilk defa aldım. Rahatlıkla söyleyebilirim ki euro borcu balans edecek bir turev araç kullanmıyorlar. Her sene kur artışı ile borcun artışına şahit oldum. Asil çelikten gelen kar bir nebze fayda sağlıyor. Fakat kur yükselişinin yaninda bir nebze olmakla kalıyor. Kaldı ki asil çelikten gelen kar finansman giderine etkisi %25. 75 lik kısım için çok çalısmak gerekiyor. Bütün giderlerde oldukça hızlı bir şekilde artığı içim sirket zarar açıklıyor. Bir yıl ićinde 250 mn üstu borc odemesi gözüküyor. Rakam yüksek olduğu için yüksek faizli paralar bulunup ödeniyor. 7-8 çeyreklik bilançoları alıp kısa vadeli borç yükünün nasıl artıgına bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız. Çok karlı bir iş borç para bulunursa 3-4 senede herşey çok güzel olur. Kur durursa kurun durduğu ilk yıl tekrar 30 lara gider düşüncesindeyim. Tabi ki beklenmedik bir haber gelmediği sürece söylediklerim geçerli. Haber sirketle veya ülkeylede ilgili olabilir. Malum riskli bir dönem. Ytd.

  3. Aslında Türevden kastım finansal zararından bir şekilde dengelenmesi. Burada yatırımcınında eğitimli olması gerekiyor. Şuan toplam 3 hissem var. 1'i klmsn ve en yüklüsü. Bu arkadaşında döviz pozisyonu bulunuyor fakat nakitini faiz, eurobond ve yatırım araçlarında değerlendirip riski görece azaltıyor veya üzerine kar ediyor. Tabi bu tür bir durum tam tersi yönde de etki edebilir. Dövizden zarar yazarken buradan da zarar yazabilir, yazdıda. Fakat bilinmesi gereken en önemli şey hisse pahalı iken hisseye girmemek. Veya pahalandığın da hisseyi satmayı bilmek ve %50-60-70 düşene kadar hisseyi unutmak. Eğer düşüş, ciro ve karın düzenli olarak azalmasından kaynaklanıyorsa o hisseyi portföyden de çıkarmak. Bunun gibi 20 tane kural daha sayarıım. 2018 de klmsn dan kar etmeyi beklerken parsandan kar ettim. Sebebi ise belirlediğim kurallara aşağı yukarı uymak oldu. Parsan 2018 başında ve sonunda iki güzel hareket yaptı. Bence yine yapabilir. Kaçtan aldınız bilmiyorum ama yine şahsi fikrim paraya ihtiyaç olmadıkça buralardan satmanın bir anlamı yok ve hisse şuan ucuz değil. Buradan girecek olanlar ileriye dönük beklentiye sahipseler girmeleri gerekiyor. Ve Ve koyulacak paranın miktarını belirlerken şunuda hatırlamanızı öneririm. Şirketin alacağı bir karar ortalığı darma duman edebilir. Bedelsiz. gibi. Hali hazırda parsandan kazandığımın %60 nı 13 maliyet ile geri koydum. Dövizin durumuna göre arttırmayı düşünüyorum. Gerekirse bu tür risklere girmek lazım. Böyle bir devirde borsaya koyduğunuz paraya kaybettim gözüyle bakmanızı ayrıca belirtmek isterim. YTD.
    Son düzenleme : hasan198686; 12-03-2019 saat: 18:09.

  4. Beklenti.

     Alıntı Originally Posted by Blues and Jazz Yazıyı Oku
    Sn. r.elmali şirket yeni fabrika ve hasılat artışı ile umut veriyor ama bir yandan da her %10 kur yükselişinde 75 milyon zarar yazacak olması gelecek iyi günler için daha fazla beklememize yol açabilir. Şu an 5,50 civarında olan bir kur 7,50 civarına çıkarsa gerçekten çok sıkıntılı olur. Tabiki bu olacak diye bir durum yok ama olması olmamasından daha olası..
    bu konuda haklısınız ancak, sürekli artan satış miktarı ve faaliyet karı sayesinde toparlarız.2019 sonrası finansal borç taksitleri zayıflıyor. borcumuzun euro olması nedeniyle euro yu izlemekte fayda var. ancak euronun 2019 da en fazla % 15-20 arası yükseleceğini düşünüyorum. euro yıllık primi %20 üzerinde olursa sıkıntı olabilir. ben parsan a güveniyorum. hayırlısı bekleyip göreceğiz.

  5. yıllar önce bir genel kurulda arsa mevzusu geçmişti sanki... Yeni fabrikaya geçtikten sonra değerlendirilecek diye...Daha çok var diyerek arsa konusunu rafa kaldırmıştım kafamda...

     Alıntı Originally Posted by temettü2023 Yazıyı Oku
    borçtan kurtulsa firma zaten kimse tutamaz. sn hasan198686 döviz borcu konusunda son derece haklı. sn blueandjazz çözümü de çok net söylüyor. borca karşılık arsanın satışını firma düşünmüyor mu acaba ? gk toplantısında ortaklar bunu sormuyor mu acaba diye düşünüyorum.

  6. Satışlar da euro üzerinden değil mi?

     Alıntı Originally Posted by r.elmali Yazıyı Oku
    bu konuda haklısınız ancak, sürekli artan satış miktarı ve faaliyet karı sayesinde toparlarız.2019 sonrası finansal borç taksitleri zayıflıyor. borcumuzun euro olması nedeniyle euro yu izlemekte fayda var. ancak euronun 2019 da en fazla % 15-20 arası yükseleceğini düşünüyorum. euro yıllık primi %20 üzerinde olursa sıkıntı olabilir. ben parsan a güveniyorum. hayırlısı bekleyip göreceğiz.

  7. cengiz okullu dün ve bu gün takasında toplamda 165 bin lot almış gözüküyor.
    Bu lotların cengiz okullu'dan alınmış olma ihtimali var. Onu göremiyorum...

  8.  Alıntı Originally Posted by deep Yazıyı Oku
    cengiz okullu dün ve bu gün takasında toplamda 165 bin lot almış gözüküyor.
    Bu lotların cengiz okullu'dan alınmış olma ihtimali var. Onu göremiyorum...
    Şirket kartında gözüküyor 7,26 dan oranı 7,39 çıkmış.

Sayfa 303/992 İlkİlk ... 203253293301302303304305313353403803 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •