Sayfa 792/926 İlkİlk ... 292692742782790791792793794802842892 ... SonSon
Arama sonucu : 7405 madde; 6,329 - 6,336 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan


  1. osman
    ttrak-froto...durumun ne?
    arada işlemde kaldın mı?

  2.  Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Sayfayı işgal ediyorum ama sunu ifade edeyim.Ali iş hayatında basarısız değil.

    Ömer entel biri entel olan adam hazlarınj kontrol eder Ali entel değil hazlarını yönetemiyor😀
    Şirkete dönersek patron hedefleri verir holding yönetimş olarak şirket yönetimi de o hedeflere ulaşmaya çalışır.
    Ytd syg
    ben de tam olarak bu cümlelerdeki kompozisyon sebebiyle Ali'yi şirketler için tehlike olarak görüyorum. ne yapalım, bütün ümidim Ömer'de.
    Elbette ki dediklerim yatırım tavsiyesi değildir.

  3. Wink

     Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku
    osman
    ttrak-froto...durumun ne?
    arada işlemde kaldın mı?
    Abi, Ttrak'ın başına gelen bugünkü olay kuvvetle muhtemeldir ki yarın zabağınan Zort'un da başına gelecek ve %4-5 eksi açacak gibi (bilanço bu akşam gelecek diye hatırlıyorum)

    İçimden bir ses sat hepsini zabağınan %3 bile aşağıdan alsan lot artırmış olursun diyor. İçimden diğer bir ses fa diyezden girip diyor ki "papaz her zaman pilav yemez, belki Ford'un bilanço traktör gibi değildir, iyi gelir, satma"

    Az önce bir hesap yaptım, 1.228 den tüm Fortları satıp 1.003 den traktör alsam lotlarımı sıfır kayıpla yerine koyabiliyordum ama yapmadım. Beynim durdu, kaleci Oliver Kahn gibi kontrpiyede kaldım, kartonpiyer tavana bakar gibi topa baktım.

    Yoğun stres altında ani karar alma motor becerileri yönetimi üzerine belediyenin açtığı Komek Kursuna yazılmam lazım, ani karar almakta zorlanıyorum, zaten bu yüzden F16 pilotu olamadım, hoş gerçi olmak için de başvurmadım ve gerekli testleri de geçemezdim zaten. 9G kuvvetine dayanamam ben abi, en fazla 3. O da hava güneşli olursa.

    Uzun lafın kısası, çayıra uzanmış manda gibi geviş getirip bekliyorum öyle. İşi her zamanki gibi oluruna bıraktım, olursa Ekim'e olmazsa dikimevine kadar yolu var.

    Her türlü fikre açığım. Eleştirilerinizi özelden bana, övgülerinizi genelden tüm tanıdıklarınıza yapınız.

    Şunu hiç kimse unutmasın, yiyen dikilir yemeyen yıkılır. Cantık, cağ, Adana, Urfa kebapları, şebit, Tire, Tekirdağ köfteleri, Edirne ciger, Bafra pide vs vs bunlar ülkemizin güzel değerleri, kebap parası kazanmamız lazım. Elimizde tek eğlence bu kaldı.

    En azından kaşarlı bi tost + ayran parası. 1228 sat 1225 al. Bereket versin.

  4.  Alıntı Originally Posted by Serkalgo Yazıyı Oku
    Traktör bilançosunu inceledim,Marjlar maalesef düşmüş,sebep açıkça faaliyet giderlerinin şirket cirosundan daha fazla yükselmesi.Aslında maliyetler ciroya bakınca bir miktar düşmüş ama üstteki sebep manzarayı bozmuş.Burada kritik olan ve bize mesaj veren husus şirketin adetsel olarak 2023 4Q dan %10 daha fazla satış büyümesi yakalamasına rağmen bu manzara ile karşılaşılması.Moral bozmak istemem ama bilhassa 2Q bilanço açıklanınca bazı gerçeklerle son 2-3 yıldır yüzleşmeyen Froto yatırımcısı yüzleşecek görünüyor.Son bir kaç hafta altını çizdiğim şeyler işte buydu.Adetsel bazda düşüşler yaşadığımız bir dönemde şayet uzun vade hep biriktiren taraftaysanız bolca fırsatların olacağı bir dönemin kapıları aralanıyor gibi.Bilançomuzun bol bereketli bol karlı yüksek marjlı gelmesini diliyorum.İnşallah güzel gelmesi için duacıyım.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Çok incelemedim çok da anlamam ancak görüyoruz TTRAK gibi aşağı yukarı aynı birimde üretip satan, marjları koruyan şirketler bile enf. muh. nedeniyle kar yazamıyor, şirketin her bilanço özkaynağı katlayarak gidiyordu o bile eksi geldi. Acayip bir durum. Eskiden nominal artışları kar olarak okuyorduk. Bir tek kasada nakdi iyi gözüküyor, nakit akışı iyiyse sıkıntı yok zaten.

    Aslında TTRAK ve FROTO enf. muhasebesi bazlı 2023 bilançosunu neredeyse tüm şirketlerden önce açıkladı ve her ikisi de çok güzel bilançolardı. Temettülerini bile ödediler. Dün yüzden fazla şirket daha yeni bu işi yapabildiler, aralarında iyi bilançolar da var ama onun üzerine ilk kez yine TTRAK 2024 1ç açıklayınca ahlar vahlar etti herkes. Bu şirketlerin 2024 1ç böyle gelirse diğer 400 şirketin aynı dönem bilançolarını düşünemiyorum bile.
    Yazdıklarımın hiçbiri al-sat-tut önerisi değildir.

  5. 38 doların üzerine çıkarak ATH yaptı dolar bazlı.

  6. Ttrak özkaynak azalışı 4.5 milyar lira temettü ödemesiymiş, öyle diyorlar.

  7.  Alıntı Originally Posted by Davudiskender Yazıyı Oku
    ben de tam olarak bu cümlelerdeki kompozisyon sebebiyle Ali'yi şirketler için tehlike olarak görüyorum. ne yapalım, bütün ümidim Ömer'de.
    Ailede en begendiğim isimlerden biri İpek.

Sayfa 792/926 İlkİlk ... 292692742782790791792793794802842892 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •