|
|
Dini şeyler yazmayım diyorum ama çoğu zaman soft İslami düşünceleriniz ve ikilemde kalmanız beni çok zorluyor. Ya yazmayın veya bu na cevap veren benim gibilere katlanin lütfen.
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
Benim yolum hayatta en hakiki şey bilimdir fendir. Eğer olurda bazen şaşırır isem bilim ne der ona bakarım.
Sen allahtan geldi dersin ben fay hattı derim.
İkimizden kim haklı hep zaman gösterir.
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
Ağlayanın malı gülene yaramaz,
yada şöyle yazalım bademler geri çevirecek diye böyle günde long olma sonuç olarak şort veya long risk alıyorsan bu durumda masaya gelen hesabı ödersin
kapitalist sistemlerde süslü kelimelerle modern soygunluk yapılır. Asıl adı hırsızlık olan işleme bile kumar, oyun vb. süslü kelimeler altında ikna ederler. Çekici yaparlar. Borsa meselesinin özü iyiniyetli olsa da aslında bana göre bu işte aldatmaca. Parası çok adam şirket kurmuş iş yapıyor ama şirketini borsaya kote ederek üretim dışı kazanç sağlıyor. Halka arz diye havuç vererek insanları ringe çekiyorlar. İlk bir kaç yumruk yiyormuş gibi yaparak müşterileri nakavt ediyorlar.
Ülke de bu kadar dert varken, daha hiç bir sistemi çalıştıramazken borsa, fon vb. kapatacaksın. Ticaret yapmak isteyen girsin piyasaya yapsın. Yoksa tasarrufçuların parasına göz dikilmesin. Tasarrufçu ; param erimesin yeter diyor.
P.tesi günü çok ilginçtir kimse vehametin boyutunu tam algılayamadı ya da algılamak istemedi, mesela bir arkadaşla o sabah telefonda konuşurken, ciddi deprem olmuş bilgin var mı dedigimde kısaca,, ha evet 200 kişi ölmüş sanırım Allah rahmet eylesin deyip, ee ögleden sonra gelecek misin yanıma yemege(işyeirne ) diye devam etmişti..hadi bizi geçtim yetkili kişiler de farkında degildi maalesef olayın boyutunun yoksa borsayı asla açmazlardı ytf cuma çok mal almışta o satsın diye açık tutultu hurafelerine inanmıyorum, olay tamamen öngörüsüzlük, yeteneksizlik yoksa p.tesi düşmedi bile dogru dürüst %1 - kapattı sadece..çok komik ülkeyiz gerçekten, 100 yılın felaketi oluyor ve olayı ancak 24 saat sonra idrak ediyoruz 1 gün sonra salı günü birbirini eziyor millet satmak için, çarş ise 10 dk da alıcısız tabanlarla borsa kapatılıyor. Yani borsayı full satsa kendi başına o gün göçertebilecek en az 5 kurum var ama hiç biri durumu algılayamadı p.tesi..hepsinin de başındaki karar vericileri wall streete yönetici yapsan 1 haftada kovulurlar.. gerçekten rezillik paçalarımızdan akıyor her alanda.
Sent from my LG-M400 using hisse.net mobile app
Yer İmleri