Cok agir olmus.
Bu hale gelmis hissede kimse onu savunmaz, bari ben birkac kelam edeyim.
Bu arkadaslar uzun vade yatirimcilaridir, insanlari da yatirim yapmaya ozendirirler, kumar oynamaya degil. Dogru olan budur (Turkiye gibi yerde degil ama o benim fikrim, ana tema dogru). Eminim bircok tecrubesiz arkadasin mal kaptirmasina engel olmuslardir.
Yanliz kendi yazdiklari hikayeye kendileri de inandiklari icin, gomuldukce gomulurler. 1'den hisse almis olsalar da, hisse fiyati 30 oldugunda maliyetleri muhtemelen 20, ellerindeki mal da 10 kati olmustur. Hikayeyi yazan fiyattir cunku. Yani millete mal bosaltma olayi benim kanimca dogru teshis degil, tam tersine onlar da darbe yemistir.
Dogru teshis "olaylara dogru teshisi koyamamaktir". Dogru teshis nedir? Korona kumarbazlari, Ruskiler, KKMcilerle ters piramite cevrilmis 3.cu ponzi ile yaratilan talep.
Sirket iyi olabilir, sektor iyi olabilir... ama adamlarinin isi uckagatcilik, devamli birilerini magdur etmek.
Hatalar cok tepede, yazayim:
1) Fiyata bakip 2023'ten, 2055'ten yiyoruz. [Buna kim karar verebilir]
2) Hektas herkeze kazandirir. [Borsanin tabiatina aykiri]
3) Al, hep al. Ekle, hep ekle. [Risk konsepti olmayinca felaket sonuclar verir]
4) Cilekes hektasiler. [Cilekes? Borsanin en iyi performansini gostermis hisselerden biri, bizim 30 hisselerinde anamiz agladi. Hektasi??? Burasi borsa.]
5) 1000 kat da 10 bin kat da kazandirmayacagini nerden bilebiliriz. [Bilebiliriz, hatta iddiasina giren girsin dedim 1 sene once]
Forum olarak surec maalesef kotu yonetilmistir. Ortalik bir ton hisse fiyatindan dolayi alti tavana vurmus, her karsit gorusu asagilayan adam ile dolmustu. Onlarin paralari sistemde eritildi. Herkesin kendisi ile yuzlesmesi gerekir.
Yer İmleri