Pek çok yerde gördüm Ukrayna-Rusya savaşında kimler kazandı kimler kaybetti görüşlerini.
Dünya medyasının %85 i siyonist elinde veya kontrolunde. O sebeple bu tür yorumların %80 den fazlasının abd taraflı olacağını unutmayın.
TR de aynı. Bizde %90 ı geçer herhalde.
Bence henüz ortada kazanan kaybeden diye net bir şey yok.
Fikir vermesi açısından birşeyler yazmak zorunda hissettim kendimi.
ABD nin maddi kazancı kaybı ne.?
Kısa vadede ABD nin maddi kaybı olmaz. Çünki kullandığı parayı matbaada basıyor. Ukrayna için 2014 den beridir 30 küsür milyar dolar harcamış. Onlar için sıfır maliyet demek. abd doları tüm dünyada geçerli ve kullanılıyor. 1970 den beridir karşılıksız para basıyorlar. Bastıkları paralarla hem orduyu CIA yı finanse ediyorlar, hemde kârlı dünya şirketlerini, arsalarını, madenlerini satın alıp(sıfır maliyetle), halkları kendi işçileri haline getiriyorlar.
Sonuçta Ukraynaya trilyon dolar yardım yapsa, abd ye maliyeti SIFIR.
Kısa vadede Maddi kaybı yok, peki maddi kazancı varmı.? abd nin para kazancına ihtiyacı yok çünki matbaada karşılıksız istedikleri kadar basıyorlar. Diğer maddi kazançları ne olabilir. Ukrayna yönetimini elinde tutmak maddi bir kazançtır. Bu iş tehlikede veya abd planı dahilinde. Ukrayna daki savaşın uzun sürmesi abd için maddi kazançtır. Yıllarca süren bir savaş, abd nin rakibi Rusya yı yıpratır çünki Rus parası, abd parası gibi dünyada koşulsuz şartsız geçerli değil. abd savaşı uzatarak Rusyayı zayıflatmak istiyor olabilir.
Şu an Ukrayna'ya abd nin taşıdığı gerilla grupları var. Suriye, Lübnan, Libyada yapılanlar, Ukrayna dada yapılmaya çalışılıyor. Dünyadan Paralı askerleri Ukrayna ya yığıyorlar ve silahlandırıyorlar. Hava araçlarını düşüren bolca füze veriyorlar. Rus ordusu bu sebeple zorlanmaya başladı. Sivil öldürmek istemiyorlar ama sivil yerlerden kendilerine füze ve bomba atılıyor. SİHA teknolojileride bizimki kadar gelişmiş olmadığından, sivil bölgelerde paralı askerleri bulup vurmayı sanırım pek başaramıyorlar. Biz o konuda uzmanlaştık. (tabi bu konu biraz muallak. Bizim rakipler zayıftı ve ellerindeki teknoloji SİHA vurmaya yeterlimiydi ben net bilmiyorum. Ukraynada ise batı füze teknolojisi verilmeye başlandı. Suriyede ve pkk da ne kadar vardı emin değilim. ermenistana vermediler diye biliyorum.)
abd nin planı bu olabilir. Savaşı uzatabildiği kadar uzatıp, Rusları ekonomik çöküntüye sokmak. SSCB yede aynısını yapıp batırdılar. İçeriden ekonomik olarak on yıllarca yıprattılar.(Bunu hangi bilgime dayanarak söylüyorum. TR nin gelişimine bakarak. Aynı ibrani-yahudi azınlık bizdede var, Rusya dada var, Ukrayna dada var. Bizim 1938 sonrası geçirdiğimiz evreler net. SSCB kapalı kutuydu ama benzer evre geçirdikleri bence açık.)
Rusya nın maddi kazancı kaybı ne.?
2014 de abd darbesi ile Ukrayna yönetimi abd uşaklarının eline geçti. Rusya Ukrayna yı geri almak istiyor. Ukrayna hem sınır komşusu, hemde aynı soydan geliyorlar. Ruslar ve Ukrayna lılar Slav soyundan gelmeler. Aynı dili konuşuyorlar, aynı kültüre sahipler. Ukraynayı kaybetmek Ruslar için büyük kayıp olur. Sınırına abd liler nükleer füzeleri ile yerleşmiş olur. Şu an için Ukraynayı kazanamadılar ve kaybetmedilerde. Tüm Ukraynayı almaya çalışacaklardır. Yarısı ile yetinmeleri mantıksız.
Ruslar savaşı kazanırlarsa, savaş daki maddi kayıplarını Ukrayna dan çıkarırlar. Ukrayna'ya petrol ve gaz satıyorlar. abd Irak'a savaş açıp orayı harabeye çevirdiğinde, maddi kayıplarını tazminat olarak Irak tan aldı, halada alıyor. Petrol gelirlerinin bir kısmı abd ye akıyor. Iraka sahte delillerle girdiğini abd başkanları söylediği halde tazminat alıyor. Halbuki Irak, abd den tazminat almalıydı. Böyle bir anormal durum var ve dünyadaki hiç bir ülke ses çıkarmıyor.
Rusya savaşı kaybederse. Büyük maddi kaybı olur çünki abd gibi karşılıksız para basamıyor. İthalatını Ruble ile değil USD ve AVRO ile yapıyor. Bu paraları kazanmak zorunda. Rusya matbaada trilyon rubleler basıp gidip abd de Ford fabrikasını satın alamaz, Fransada Reno fabrikasını satın alamaz. "USD yada AVRO getir hemşerim" derler. Ama abd gidip Rusyadaki Lada fabrikasını USD ile alabilir. Aldıda. Lada otomobil fabrikaları şu an abd, fransız, italyan ortaklı bir firmanın elinde. Rusya nın tüm özelleştirilen dev kamu şirketleri, dışarıdan getirilen USD ile, boris yeltsin döneminde ibrani-yahudi azınlıkça satın alındı.
Türkiye'de aynı, şu an bildiğiniz tüm ünlü Türk markalarını sayın. Ya içimizdeki ibrani-yahudi kökenlilerin einde veya özal'dan sonra özellikle akp döneminde hepsi yabancılarca satın alındı. ben bile bazen şaşırıyorum, yaw bu marka Türk tü diyorum. Hepsi gitmiş. yabancıların işçisi durumuna geldik ve abd liler matbaada bastıkları ve adına USD dedikleri kağıtlarla bu işi yaptılar. 1950 den beridir abd lilerin kurdurduğu siyasi partilerce yönetiliyoruz. medyada ibrani-yahudi elinde-kontrolunde. Bu hale gelmemiz normal.
Sonuçta, Rusyanın kısa orta vadede kaybı, eğer savaş uzarsa veya kaybederse büyük olur. Kazanırsa kaybı olmaz. Orta uzun vadede kazancı büyük olur çünki Global çapta psikolojik üstünlüğü abd den devir alır.
abd nin ise savaş ne olursa olsun kısa vadede kaybı olmaz. Savaşı kaybederse orta uzun vadede kaybı büyük olur.
Türkiye ise her hâlukârda kaybediyor, kaybedecek. Ankarada dünyanın en büyük rezervli petrolünü bulsak yine kaybederiz. O gelir, bazı şirketlerce paylaşılıp iç edilir. Ukrayna savaşı bize şimdilik enflasyon olarak yansıdı. Yaz aylarında ise turizm gelirleri azalması olarak yansıyacak. Ukraynaya ve Rusyaya ihracatımızda azaldı, azalacak. Şu an sebze mevede hafif fiyat düşüşü olduysa sebebi bu. tayyip ailesi Suriye, Azerbaycan ve Ukrayna savaşlarında servetlerine servet kattılar, katıyorlar. tayyip aile sinin ürettiği silahları satıyorlar.
tayyip'in damadı bayraktar, İHA fabrikasını akp döneminde devletden elde ettiği gelir ile kurdu. bayraktar'a devlet İHA şirketi TUSAŞ ın teknolojisi aktarıldı ve yabancı ülkelere damat bayraktarın İHA larını satıyorlar. Halk kaybediyor, tayyip ailesi servetlerine servet katıyorlar. Yasal yolla. Bana göre değil ama kanunlarımıza göre yasal diyorlar.
Ülkeler için kısa vade üç beş 10 yıldır. Uzun vade 50 yıl 100 yıl.
Son düzenleme : alicemal; 06-03-2022 saat: 12:46.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri