İşte yakaladığı Uptrend.... Pozitif olduğunda harika, terse yakalandığında çok tehlikeli. Böylesi sert harekette SL çalışmama ihtimali bile var. Allah'a sığınırım :)
https://r.resimlink.com/geq9BOQs.png
Printable View
İşte yakaladığı Uptrend.... Pozitif olduğunda harika, terse yakalandığında çok tehlikeli. Böylesi sert harekette SL çalışmama ihtimali bile var. Allah'a sığınırım :)
https://r.resimlink.com/geq9BOQs.png
Şu an dow pozisyonlarımdan yaklaşık 800 tl zarardayim. Ama bunlarin hepsi kara geçecek haftaya inşallah:)
Guzel bir yeni sinyal buldum cuma olmasa girisecektim. Neyse pazartesiye kalsin:)
https://resimyukle.io/r/hUlRE6Uy5a
Selim bey canim kumpir cekmemisti ama mantarlı makarna cekti gece gece :(
Afiyet olsun size.
Kripto konusunda haklısınız. Alip basini gidebiliyorlar. Beni de iten neden bu.
Sınırlarını bilen akli basinda enstrumanlar lazim bize:)
Sn Yörük sizi gördüm:)
Yazdiniz ve sildiniz. Ama eve yeni geldiğimden idrak ederek okuyamadim.
Ne zaman isterseniz paylaşımda bulunabilirsiniz tekrar.
Sevgiler :)
Naptınız ya iyice acıktım :):)
Yarin kesinlikle yapicam bu tarifi. Tesekkur ederim:)
Ben de hep nefis yemek tariflerinden bilmedigim yemekleri yaparım. Ölçüleri birebir tutuyor. Lezzetli oluyor. :yes:
Gbpusd düşüyor ve gbpcad de. Alim pazartesiye kaldi.
Geceniz guzel gecsin efendim:)
Tum fx ve viobculara iyi tatiller:)
Bunu birinden öğrendim...makarnayı haşlamadan yapmamı tavsiye etti. İlk başta "olur mu öyle şey" tepkisi verdim. Ama sonra denediğimde hem daha az bulaşık çıktı, hem daha kısa sürede oldu. Bi ara haşlamadan yapmayı da deneyin :) Böyle yapınca makarnadaki besinleri de kaybetmemiş olursunuz hem...
İyi haftasonları - selamlar
https://www.youtube.com/watch?v=1CHcSmj9W2c
Merhaba. Cok iyi dediniz. Tesekkur ederim:cck:
Sabah biraz dongulerle ilgili kisa bir araştırma yaptım. Çıkardığım sonuç şu. Teknigi robotlar çiziyorsa bence donguler ise yarayabilir.
Peki vakit var mi derseniz calisma yapmam icin. Su an yok. Ama kesinlikle ilgimi çekti :yes:
Bugun gokyuzu cok guzel. Bulutlar harika. İnsan gökyüzüne doğru uçup bulutların arasinda kaybolmak istiyor :kalp:
"Döngüleme" derken? Çok özel ve "aman aman kimseyle paylaşmak istemiyorum" demiyorsanız açıklamanız mümkün mü?
Hacim bildim bileli herkesin içine gömülmek istediği, "bunda bir şey olmalı" diye yaklaştığı bi unsur. Herkesin bir parçası olarak bende de aynı şey var. Gel görelim ki sırf hacmi baz alarak net SL ve TP belirlemesi yapamıyorum (subjektif şeyler oluyor - ya da başka araçlarla belirlediğim seviyeler oluyor). Uzatmayayım, ben hacmin sadece FİLTRE olarak kullanılabileceğine inanmaya başladım.
Siz işi swing başlangıç ve bitişlerini tespit derecesine götürebildiniz mi? Öyle bir ışık varsa ben de üstüne üstüne gideceğim bu konunun.
Selamlar, saygılar
Yemek yerken mutlu olmayan var mı? Yani mantık şu:
Yemek insanı mutlu eder
Selim de insandır
Yemek Selim 'i mutlu eder :)
Makarnaya ayrı bir ilgim var. Kırmızı biberli, mantarlı çeşitlerini deneyip deneyip duruyorum. Normalde Cumartesileri makarna yaparım hep (bu haftalık dün).
Haşlamadan yapma konusunu ilk öğrendiğimde herkesi arayıp bahsettim. Annem "he he" diyerek geçirdi, "ben bildiğimi okurum" dediği ses tonundan anlaşılıyordu. eski toprak işte...
Masumlar Apartmanında duymuştum bu şiiri...Siz gökyüzüne bakmak falan deyince geldi aklıma.
Göğe Bakma Durağı - Turgut UYAR
İkimiz birden sevinebiliriz göğe bakalım
Şu kaçamak ışıklardan şu şeker kamışlarından
Bebe dişlerinden güneşlerden yaban otlarından
Durmadan harcadığım şu gözlerimi al kurtar
Şu aranıp duran korkak ellerimi tut
Bu evleri atla bu evleri de bunları da
Göğe bakalım
Falanca durağa şimdi geliriz göğe bakalım
İnecek var deriz otobüs durur ineriz
Bu karanlık böyle iyi afferin Tanrıya
Herkes uyusun iyi oluyor hoşlanıyorum
Hırsızlar polisler açlar toklar uyusun
Herkes uyusun bir seni uyutmam bir de ben uyumam
Herkes yokken biz oluruz biz uyumayalım
Nasıl olsa sarhoşuz nasıl olsa öpüşürüz sokaklarda
Beni bırak göğe bakalım
Senin bu ellerinde ne var bilmiyorum göğe bakalım
Tuttukça güçleniyorum kalabalık oluyorum
Bu senin eski zaman gözlerin yalnız gibi ağaçlar gibi
Sularım ısınsın diye bakıyorum ısınıyor
Seni aldım bu sunturlu yere getirdim
Sayısız penceren vardı bir bir kapattım
Bana dönesin diye bir bir kapattım
Şimdi otobüs gelir biner gideriz
Dönmiyeceğimiz bir yer beğen başka türlüsü güç
Bir ellerin bir ellerim yeter belliyelim yetsin
Seni aldım bana ayırdım durma kendini hatırlat
Durma kendini hatırlat.
hacim verisinin atr ile ilişkilendirilmesi, trend sayımlarında yapılan muhteşem 9-13 gibi sayımlar elde etmek için atrnin uzunluk ve çarpanını kendinize göre uyarlayarak, döngüleme yapma anlamında bir çalışma yapılabilir.
üzerinde çalışılan açık kod ise bu şekilde,
study("Hacim", shorttitle="Döngü", overlay=true)
length = input(1)
mult = input(1)
atr_ = atr(length)
max1 = max(nz(max_[1]), close)
min1 = min(nz(min_[1]), close)
is_uptrend_prev = nz(is_uptrend[1], true)
stop = is_uptrend_prev ? max1 - mult * atr_ : min1 + mult * atr_
vstop_prev = nz(vstop[1])
vstop1 = is_uptrend_prev ? max(vstop_prev, stop) : min(vstop_prev, stop)
is_uptrend = close - vstop1 >= 0
is_trend_changed = is_uptrend != is_uptrend_prev
max_ = is_trend_changed ? close : max1
min_ = is_trend_changed ? close : min1
vstop = is_trend_changed ? is_uptrend ? max_ - mult * atr_ : min_ + mult * atr_ : vstop1
plot(vstop, color = is_uptrend ? green : red, style=cross, linewidth=2)
örnek çalışma, https://www.tradingview.com/x/JNNXC24v/
1 dakikalık periyot, sağ kısım, spot için döngüleme için uyarlamalar;
1-8, 8-13, 8-21, 3-1, 8-3, 13-8, 21-13 şeklinde....
sol kısım, kaldıraçlı işlem için döngüleme için uyarlamalar;
1-3, 3-9, 3-13, 3-1, 9-3, 13-3, 21-3 (çift yönlü)
görülen değerler ise destek, direnç misali gibi düşünülebilir.
Koddan bir şey anladığımı söyleyemem, anladıklarım ise sadece şunlar.
- Hacim +ATR verilerini kullanarak cycle ları tespit etmeye çalışıyorsunuz.
- SL seviyelerini ATR 'ye göre belirliyorsunuz (benim SL seviyelerini belirlemekte zorlanıyorum deyişim geliyor aklıma - resmen ampul yandı - akıl akıldan valla üstündür)
Gerçekten çok teşekkür ederim. Ampul yaktınız kafamda :)
Saygılar
fiyat döngüsü içinse sıfır başlangıçlı psarı, spot için yavaşlatılmış 0.001 adımla, kaldıraç içinse hızlı olan 0.01 adımla eklemek faydalı gibi.
periyot kullanımı ise genellikle 1-3-5 dakikalık yapılınca, spotta major, kaldıraçta minörden yararlanılmış gibi oluyor...
Görsel halini görmek daha iyi oldu. Baya oturup formüle dökmüşsünüz. Hayran kaldım.
FX 'in bu yönüne bayılıyorum. Koskocaman bir deniz, anlaman için dünya dolusu şeyi bilmen gerekiyor ve aynı şeye bakarak yoğurdu herkes farklı yiyor. Bazıları ise bambaşka...
Saygılar
uyarlama yapıldığında ise dikkat etmemiz gereken noktalardan biri, grafik periyotları....
şablon aynı kabul edildiğinde ise bakacağımız herhangi bir şey için çok değişik sonuçlar görülüyor....
örneğin x100 endeksine aynı şablonu günlük uygularsanız....
https://www.tradingview.com/x/lpazejyQ/ döngülerin birbiri içine nasıl girdiği görülebilir gibi....
döngüler serbest olmalı, döngüler birbirine bağlanırsa kanallar arasında döngüler oluşurken,
spotta hedefleme zorlanıyor, bu yüzden döngüler kaldıraçlı işlemlerde serbest olunca, hedefleme kolaylaşıyor gibi...
https://www.tradingview.com/x/Nb1Mrc5U/ saatlik
https://www.tradingview.com/x/9PNWuZkS/ 5 dakkalık
dikkat edilecek diğer bir şey ise döngüde, baskının başladığı yer aynı zamanda hedefin olduğu yerdir.
çünkü döngünün başladığı yere zaman içinde gelinmezse döngü tamamlanmaz...
örneğin ons...
https://www.tradingview.com/x/wkGX11Ld/ günlük grafik (normalde kullanmam çünkü zamanlaması çok geniş olur)
şimdi grafikte uyarlanan beyaz sağ taraftaki 8 lik döngü, 13 martta fiyat 1529 iken döngü işareti yaklaşık olarak 2274 den oluşmuş
bu durumda bu döngü zaman içinde tamamlanacağına göre döngünün başladığı yer nihai hedef olarak düşünülebilir.
ancak döngü oluşurken oluşan diğer izler ise aynı döngünün içinde oluşabilecek diğer döngülere işaret ettiği düşünüldüğünde (çünkü döngüler serbest) tetikleme 1170 den başlıyor ve ona yakın iz, 2075 civarı iken, yeni döngü başlatılmış oluyor.
nihai hedef içindeki döngüler gerçekleşmeye devam ederken, 13lük sarı döngü devreye giriyor...
böylece 21lik mavi ile 13lük sarı döngü arasında kanal oluşuyor... Yani döngüler hapsediliyor gibi...
velhasıl kendinize uyarladığınız döngüler, ile bırakılan izler okunmuş oluyor....
hülasa, her döngü kendi içinde periyoda istinaden bir çok döngü oluşturacağı için
zamanı, imkanı olanlar daha çok döngülere katılabiliyor...
benim deneyimlemelerim bu şekilde,
dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım,
kusurum varsa affola....
herkese selamlar, saygılar, bol nasibler...
Böyle bilgiler varken sıradan şeyler yazıp onların arada kaynamasında çekiniyorum. Anladığımı elbette söyleyemem ve beni aşar, kafam basmıyor o kadar.
Trend tespiti bana tanıdık geliyor, ama ilk defa biri cycle tespiti yapmak için hacim kullandı. Vay anasını diyorum içimden...
Beni hacme yaklaşımım şu şekilde (hiç bu şekil yaklaşan görmedim - o yüzden sanırım biraz orijinal). (Gerçek hesapta denemedim - grafik çalıştığım zamanlarda kurcalıyorum)
- Bütün zaman dilimlerinde piyasayı izleyip bariz derecede hacmin diğerlerinden farklı olduğu zaman dilimini buldum (GMT+0 - Türkiye saatiyle 15-19 arası H4 Mum)
- O saat diliminde piyasada en fazla para girişi-çıkışı oluyor. Yani o mumun kapanış şekli piyasa yapıcıların nabzını ölçmemizi yardım eder diye varsayıyorum
- Bu sayede belirlenen yönde 2 defa art arda Boğa Baskınlığı ile sonuçlanan alt zaman dilimi mumu ile işleme girmek
- SL ve TP seviyelerini de (bu konuda bugün siz yaktınız ampulü kafamda) ATR ye göre belirlemek gerekiyor demek
- Kısacası hacim sadece filtre
Hisse Senedi analizi konusunda zerre deneyimim yok. Aynı mantık orada işler mi bilemem.
Bir de yıllar sonunda şunu öğrendim: Hiçbir Mum Kapanışı "rastgele" ya da "doğal" değil. Kapanış seviyeleri "bilinçli" (ya da sanal zeka sahibi robotlar ile) şekilde önceden belli oluyor. Görülen En Yüksek Değer, Görülen En Düşük Değer ve özellikle Mum Açılış, Mum Kapanış Değerleri göz ardı edilmemesi gereken elementler. Hacmin yüksek olmadığı her bir mum, bir sonraki mumun nasıl olacağı yönünde bilgi veriyor (ya da ben öyle inanmak istediğim için öyle görüyorum). Hacmin yüksek olduğu mumlar ise bu durumu ters-düz edip piyasaya o yönde vektörel güç uyguluyor.
Neyse...saçmaladım sanki...
Saygılar
Sn Yörük önünüzde saygıyla eğiliyorum.
Okurken cok heyecanlandım. Ve su an şansa kazandigimi farkettim. Gercekten sansa kazanıyormuşum. Puffff:Sad:
Tekrar tekrar ve tekrar okuyacağım. Ben de grafiklerden cok anlamadım ama özellikle Altin ile ilgili olan kısımda yazdıklarınız beynimi yaktı. Beni benden aldı. Grafikleriniz dile gelmiş hatta sizinle iletişim kurmuş:)
Insallah ben de uzmanlasirim..
Sevgiler ve saygılar..
Bir çiçek daha :cck:
Selim bey şiir cok guzel. Bir kaç defa okudum ve her defasında farkli derinliklere daldım. Bakin bir tane de burada duygularıyla iletişime geçmiş biri. Şair dans ediyor adeta.
Hayatin her alanında herkes herseyle iletişim (bağ) kuruyor.
Müthiş bir hareketlilik var.
Coşturdunuz forumda bugün beni:)
Sevgiler.
Ve bir cicekte size :cck:
Evet yine göğe bakıyorum:)
Hayat çok güzel:kalp:
O şiir çok güzel, güzel okuyan olunca daha da güzel... TRT 'de Masumlar Apartmanı diye bir dizi var. Tavsiye edenler oldu, ben de başladım izlemeye. Orada bol bol okunuyor Turgut UYAR 'ın bu şiiri... Youtube linkini bulup koyayım :)
https://www.youtube.com/watch?v=1VW6D51zp7U
Ya bu cok etkileyici:(
Bambaşka duygular hissettim şimdi de.
Tesekkur ederim paylaşım için.
Dow weekend 33760. Cok ilginç.
https://www.ig.com/en/indices/market...nd-wall-street
Trend yönü hakkında da bilgi veren Bollinger bantlarının kesişmesi, mevcut trende aksi yönde düzeltme hareketi oluşacağının sinyalidir. Fakat fiyat dalgalanmaları bollinger bantlarının arasında kaldığında, piyasanın önüne dair kesin bir şey söylemek söz konusu değildir. Bollinger bantlarının, daralması durağan bir piyasa olduğuna işaret ederken, bantların kesişmesi ise, piyasada bir düzeltme hareketinin olacağına dair erken sinyaldir. Orta Bollinger çizgisi düşüş hareketlerinde trend direnç çizgisi, yükselme eğiliminde ise trend destek çizgisi olarak takip edilebilir. Bollinger bantları ile işlem kararı, fiyat yalnızca alt veya üst bandı kırdığında alınır. Fiyat dalgalanmaları bantlar arasında kaldığı sürece piyasanın yönüyle ilgili kesin sinyal belirlenemez.
Oylesine bakiyordum ve bu yazidan cok manyak bir kesif yaptim bugun.
Gecmise donuk grafikleri taradim. Ozellikle altinda. O kadar saglam giris cikis noktalari vermis ki. Inanamadim.
Artik toplama usulu yapmicam. Direk isleme girip cikicam.
Bir an ilham geldi yeminle.
Vay be :kalp:
Dun biraz ozguvenimi kaybettim acikcasi. Sonra dusundum. Grafige bakip okuma yapmaya calisiyorum. Bu da bir yöntemdir.
Kendini kucumsemeyeceksin hicbir zaman.
Herkesin bir tarzi var. Ve benim de :kalp:
Tarzimi seviyorum.
Yarin benimnicin onemli bir gun. Yarindan sonra insallah hersey cok guzel olacak. Ozellille fx de.
Iyi haftalar. Bol kazanclar herkese :)
üç bolinger olsa;
biri herkesin kullandığı değerle olsa,
biri hızlandırılmış olsa,
biri yavaşlatılmış olsa,
belirleyeceğiniz periyot için, üç bolingerin yalnızca orta çizgisi olsa,
birbirlerini kesme ile sinyal verildiği kabul edilse,
ortaya ilginç bir şey çıkabilir...
bazen farklı indikatörler ile teyid yerine, aynı indikatörün farklı değerleri ile çalışmak
ilginç sonuçlar getirebilir... denemekten zarar gelmez...
selamlar...
Sn Yörük iki bolinger kullanıyordum üçe çıkardım.
Şimdiye kadar audnzd dışında hiçbir enstrumanda kaybetmedim. 3 bolinger +fibonacci ile.
Bu aksam öyle birsey buldum ki. Cok yüklü pozisyona girimedikce kaybedeceğimi düşünmüyorum artik.
Taşlar yerine oturuyor. Tamamlanıyor sistemimdeki eksikler.
Kullandigim periyotlar asal sayılardan olusmakta. Cok ugraslar sonucu buldum ise yarayani.
Cok mutluyum:)