Sayfa 49/243 İlkİlk ... 3947484950515999149 ... SonSon
Arama sonucu : 1943 madde; 385 - 392 arası.

Konu: Fx blıtz trade (dow gold usd bıtcoın)

1.  Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Görsel halini görmek daha iyi oldu. Baya oturup formüle dökmüşsünüz. Hayran kaldım.

FX 'in bu yönüne bayılıyorum. Koskocaman bir deniz, anlaman için dünya dolusu şeyi bilmen gerekiyor ve aynı şeye bakarak yoğurdu herkes farklı yiyor. Bazıları ise bambaşka...

Saygılar
    uyarlama yapıldığında ise dikkat etmemiz gereken noktalardan biri, grafik periyotları....
    şablon aynı kabul edildiğinde ise bakacağımız herhangi bir şey için çok değişik sonuçlar görülüyor....

örneğin x100 endeksine aynı şablonu günlük uygularsanız....
    https://www.tradingview.com/x/lpazejyQ/ döngülerin birbiri içine nasıl girdiği görülebilir gibi....

2. döngüler serbest olmalı, döngüler birbirine bağlanırsa kanallar arasında döngüler oluşurken,
    spotta hedefleme zorlanıyor, bu yüzden döngüler kaldıraçlı işlemlerde serbest olunca, hedefleme kolaylaşıyor gibi...

https://www.tradingview.com/x/Nb1Mrc5U/ saatlik

https://www.tradingview.com/x/9PNWuZkS/ 5 dakkalık

3. dikkat edilecek diğer bir şey ise döngüde, baskının başladığı yer aynı zamanda hedefin olduğu yerdir.
    çünkü döngünün başladığı yere zaman içinde gelinmezse döngü tamamlanmaz...

örneğin ons...
    https://www.tradingview.com/x/wkGX11Ld/ günlük grafik (normalde kullanmam çünkü zamanlaması çok geniş olur)

şimdi grafikte uyarlanan beyaz sağ taraftaki 8 lik döngü, 13 martta fiyat 1529 iken döngü işareti yaklaşık olarak 2274 den oluşmuş

bu durumda bu döngü zaman içinde tamamlanacağına göre döngünün başladığı yer nihai hedef olarak düşünülebilir.

4.  Alıntı Originally Posted by @yörük@ Yazıyı Oku
    dikkat edilecek diğer bir şey ise döngüde, baskının başladığı yer aynı zamanda hedefin olduğu yerdir.
    çünkü döngünün başladığı yere zaman içinde gelinmezse döngü tamamlanmaz...

örneğin ons...
    https://www.tradingview.com/x/wkGX11Ld/ günlük grafik (normalde kullanmam çünkü zamanlaması çok geniş olur)

şimdi grafikte uyarlanan beyaz sağ taraftaki 8 lik döngü, 13 martta fiyat 1529 iken döngü işareti yaklaşık olarak 2274 den oluşmuş

bu durumda bu döngü zaman içinde tamamlanacağına göre döngünün başladığı yer nihai hedef olarak düşünülebilir.
    ancak döngü oluşurken oluşan diğer izler ise aynı döngünün içinde oluşabilecek diğer döngülere işaret ettiği düşünüldüğünde (çünkü döngüler serbest) tetikleme 1170 den başlıyor ve ona yakın iz, 2075 civarı iken, yeni döngü başlatılmış oluyor.

nihai hedef içindeki döngüler gerçekleşmeye devam ederken, 13lük sarı döngü devreye giriyor...
    böylece 21lik mavi ile 13lük sarı döngü arasında kanal oluşuyor... Yani döngüler hapsediliyor gibi...

velhasıl kendinize uyarladığınız döngüler, ile bırakılan izler okunmuş oluyor....

hülasa, her döngü kendi içinde periyoda istinaden bir çok döngü oluşturacağı için
    zamanı, imkanı olanlar daha çok döngülere katılabiliyor...

benim deneyimlemelerim bu şekilde,
    dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım,
    kusurum varsa affola....

herkese selamlar, saygılar, bol nasibler...

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Böyle bilgiler varken sıradan şeyler yazıp onların arada kaynamasında çekiniyorum. Anladığımı elbette söyleyemem ve beni aşar, kafam basmıyor o kadar.

Trend tespiti bana tanıdık geliyor, ama ilk defa biri cycle tespiti yapmak için hacim kullandı. Vay anasını diyorum içimden...

Beni hacme yaklaşımım şu şekilde (hiç bu şekil yaklaşan görmedim - o yüzden sanırım biraz orijinal). (Gerçek hesapta denemedim - grafik çalıştığım zamanlarda kurcalıyorum)

- Bütün zaman dilimlerinde piyasayı izleyip bariz derecede hacmin diğerlerinden farklı olduğu zaman dilimini buldum (GMT+0 - Türkiye saatiyle 15-19 arası H4 Mum)
    - O saat diliminde piyasada en fazla para girişi-çıkışı oluyor. Yani o mumun kapanış şekli piyasa yapıcıların nabzını ölçmemizi yardım eder diye varsayıyorum
    - Bu sayede belirlenen yönde 2 defa art arda Boğa Baskınlığı ile sonuçlanan alt zaman dilimi mumu ile işleme girmek
    - SL ve TP seviyelerini de (bu konuda bugün siz yaktınız ampulü kafamda) ATR ye göre belirlemek gerekiyor demek
    - Kısacası hacim sadece filtre

Hisse Senedi analizi konusunda zerre deneyimim yok. Aynı mantık orada işler mi bilemem.

Bir de yıllar sonunda şunu öğrendim: Hiçbir Mum Kapanışı "rastgele" ya da "doğal" değil. Kapanış seviyeleri "bilinçli" (ya da sanal zeka sahibi robotlar ile) şekilde önceden belli oluyor. Görülen En Yüksek Değer, Görülen En Düşük Değer ve özellikle Mum Açılış, Mum Kapanış Değerleri göz ardı edilmemesi gereken elementler. Hacmin yüksek olmadığı her bir mum, bir sonraki mumun nasıl olacağı yönünde bilgi veriyor (ya da ben öyle inanmak istediğim için öyle görüyorum). Hacmin yüksek olduğu mumlar ise bu durumu ters-düz edip piyasaya o yönde vektörel güç uyguluyor.

Neyse...saçmaladım sanki...

Saygılar
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

Sn Yörük önünüzde saygıyla eğiliyorum.

Okurken cok heyecanlandım. Ve su an şansa kazandigimi farkettim. Gercekten sansa kazanıyormuşum. Puffff

Tekrar tekrar ve tekrar okuyacağım. Ben de grafiklerden cok anlamadım ama özellikle Altin ile ilgili olan kısımda yazdıklarınız beynimi yaktı. Beni benden aldı. Grafikleriniz dile gelmiş hatta sizinle iletişim kurmuş

Insallah ben de uzmanlasirim..

Sevgiler ve saygılar..

Bir çiçek daha

Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Masumlar Apartmanında duymuştum bu şiiri...Siz gökyüzüne bakmak falan deyince geldi aklıma.

Göğe Bakma Durağı - Turgut UYAR

İkimiz birden sevinebiliriz göğe bakalım
    Şu kaçamak ışıklardan şu şeker kamışlarından
    Bebe dişlerinden güneşlerden yaban otlarından
    Durmadan harcadığım şu gözlerimi al kurtar
    Şu aranıp duran korkak ellerimi tut
    Bu evleri atla bu evleri de bunları da
    Göğe bakalım

Falanca durağa şimdi geliriz göğe bakalım
    İnecek var deriz otobüs durur ineriz
    Bu karanlık böyle iyi afferin Tanrıya
    Herkes uyusun iyi oluyor hoşlanıyorum
    Hırsızlar polisler açlar toklar uyusun
    Herkes uyusun bir seni uyutmam bir de ben uyumam
    Herkes yokken biz oluruz biz uyumayalım
    Nasıl olsa sarhoşuz nasıl olsa öpüşürüz sokaklarda
    Beni bırak göğe bakalım

Senin bu ellerinde ne var bilmiyorum göğe bakalım
    Tuttukça güçleniyorum kalabalık oluyorum
    Bu senin eski zaman gözlerin yalnız gibi ağaçlar gibi
    Sularım ısınsın diye bakıyorum ısınıyor
    Seni aldım bu sunturlu yere getirdim
    Sayısız penceren vardı bir bir kapattım
    Bana dönesin diye bir bir kapattım
    Şimdi otobüs gelir biner gideriz
    Dönmiyeceğimiz bir yer beğen başka türlüsü güç
    Bir ellerin bir ellerim yeter belliyelim yetsin
    Seni aldım bana ayırdım durma kendini hatırlat
    Durma kendini hatırlat.
    Selim bey şiir cok guzel. Bir kaç defa okudum ve her defasında farkli derinliklere daldım. Bakin bir tane de burada duygularıyla iletişime geçmiş biri. Şair dans ediyor adeta.

Hayatin her alanında herkes herseyle iletişim (bağ) kuruyor.

Müthiş bir hareketlilik var.

Coşturdunuz forumda bugün beni

Sevgiler.

Ve bir cicekte size

Evet yine göğe bakıyorum

Hayat çok güzel

Sayfa 49/243 İlkİlk ... 3947484950515999149 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız