Böyle bilgiler varken sıradan şeyler yazıp onların arada kaynamasında çekiniyorum. Anladığımı elbette söyleyemem ve beni aşar, kafam basmıyor o kadar.
Trend tespiti bana tanıdık geliyor, ama ilk defa biri cycle tespiti yapmak için hacim kullandı. Vay anasını diyorum içimden...
Beni hacme yaklaşımım şu şekilde (hiç bu şekil yaklaşan görmedim - o yüzden sanırım biraz orijinal). (Gerçek hesapta denemedim - grafik çalıştığım zamanlarda kurcalıyorum)
- Bütün zaman dilimlerinde piyasayı izleyip bariz derecede hacmin diğerlerinden farklı olduğu zaman dilimini buldum (GMT+0 - Türkiye saatiyle 15-19 arası H4 Mum)
- O saat diliminde piyasada en fazla para girişi-çıkışı oluyor. Yani o mumun kapanış şekli piyasa yapıcıların nabzını ölçmemizi yardım eder diye varsayıyorum
- Bu sayede belirlenen yönde 2 defa art arda Boğa Baskınlığı ile sonuçlanan alt zaman dilimi mumu ile işleme girmek
- SL ve TP seviyelerini de (bu konuda bugün siz yaktınız ampulü kafamda) ATR ye göre belirlemek gerekiyor demek
- Kısacası hacim sadece filtre
Hisse Senedi analizi konusunda zerre deneyimim yok. Aynı mantık orada işler mi bilemem.
Bir de yıllar sonunda şunu öğrendim: Hiçbir Mum Kapanışı "rastgele" ya da "doğal" değil. Kapanış seviyeleri "bilinçli" (ya da sanal zeka sahibi robotlar ile) şekilde önceden belli oluyor. Görülen En Yüksek Değer, Görülen En Düşük Değer ve özellikle Mum Açılış, Mum Kapanış Değerleri göz ardı edilmemesi gereken elementler. Hacmin yüksek olmadığı her bir mum, bir sonraki mumun nasıl olacağı yönünde bilgi veriyor (ya da ben öyle inanmak istediğim için öyle görüyorum). Hacmin yüksek olduğu mumlar ise bu durumu ters-düz edip piyasaya o yönde vektörel güç uyguluyor.
Neyse...saçmaladım sanki...
Saygılar
DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız
Yer İmleri