Originally Posted by
Dore
Bugun akvaryumda bitki tasarýmlarý yapan biri ile instagramda kisa bir sohbet ettim. Ama gercek bir tasarým dehasý kendisi. Birisi sormus bu meslekte son nokta dediðiniz yer ya da hayaliniz nedir diye.
SAYGÝ kazanmak diye cevaplamýþ.
Sevilerek kendini verilerek yapýlan bir iþin ilk basta insanin kendisini tatmin etmesi lazim. Ki su an fx de ben yavaþ yavaþ kendime geldigimi hissediyorum. Kendime saygým gunden gune artýyor. Basari kazandýkça. Ve islem yapmasam dahi baþarýnýn daim olacagi hissi bile yetiyor
Çalýþmak ve karsiligini almak.. Bunu sadece kiþinin kendisi ile Allah bilebilir. Ve baþkasýnýn bilmesine de pek gerek yok aslýnda. Foruma yazmakta ki amacým sadece iletiþim.
Þans denildi. Ama bu þans deðil. Emegin karþýlýðý.
Sevgiler

Kimseye bir þey ispatlamaya gerek yok ki - Ýlgilendiðimiz þeyle ilgilenen baþka birilerinin olduðunu bilmek asýl güzel olan þey.
Forumlarýn þu negatif özelliði var: (Mekanik bir strateji yoksa ortada) kiþi forum katýlýmcýlarýnýn fikirlerinden etkilenip iþlem yapabiliyor. Ve bu tür iþlemler ne hikmetse hep ters gidiyor ve o kiþi "keþke kendi bildiðimi yapsaydým" diyor, ancak iþ iþten geçmiþ oluyor.
Ýddiaya gelince - emin olun ben fazlasýyla mekanik ve robot gibiyim. Ýþlem kurallarým ve stratejim belli. E iþin zorluðunu da bildiðim için zorda kalsanýz dahi empati kurabilirim. Çünkü bu piyasaya giren herkes "defalarca" zorda kalýyor... Forumdaki ortalama katýlýmcýlarýn hepsinin böyle olduðunu varsayarsak, paylaþým yapmakta utanýlacak çekinilecek bir þey yok. Hatta o kadar cesur olmak bile baþlý baþýna saygýyý hak eden bir þey.
Ýddiaya gelince 02 - benim yön algým her 4 saatte bir revize oluyor. Yani iddiaya girdim diye bana ters olan bir iþlemde beklemem
Yani, mesela, 1748 e inanýyorum ve iddiaya girebilirim...ama sabaha karþý çok güzel bir düþüþ imajý oluþtu ve ben de satýþ yaptým. Çorba parasý için milyonlarca dolar kaçýrmam 
Warren Buffet 'a da ciddi para kaldýrýncaya kadar "kumarbaz" derlermiþ. Köþeyi döndükten sonra "beyefendi" olmuþ... Ýnsanlarýn saygý algýsý çok saçma. O yüzden onu kazanmaya odaklanmaktansa en iyisi kendimize saygý duymaya odaklanmamýz. O tasarýmcýnýn söylediði baya isabetli olmuþ...
Altýna gelince - satýþ iþlemimi zararda kapayýp hacmi arttýrarak alým yönünde mevzilendim. SL baya fazla, ama gözüm nasýlsa üstünde diye içim rahat. %66 'lýk sentiment oraný ise durmadan býyýklý, bacak bacak üstüne atmýþ, karikatür tipli konuþan bir boða tarafýndan kafamýn içinde fýsýl fýsýl fýsýldanýyor. Mekanik kalmaya devam...
DEMO Ýþlemlerdir - Kale Almayýnýz
Yer Ýmleri