Böyle bilgiler varken sýradan þeyler yazýp onlarýn arada kaynamasýnda çekiniyorum. Anladýðýmý elbette söyleyemem ve beni aþar, kafam basmýyor o kadar.
Trend tespiti bana tanýdýk geliyor, ama ilk defa biri cycle tespiti yapmak için hacim kullandý. Vay anasýný diyorum içimden...
Beni hacme yaklaþýmým þu þekilde (hiç bu þekil yaklaþan görmedim - o yüzden sanýrým biraz orijinal). (Gerçek hesapta denemedim - grafik çalýþtýðým zamanlarda kurcalýyorum)
- Bütün zaman dilimlerinde piyasayý izleyip bariz derecede hacmin diðerlerinden farklý olduðu zaman dilimini buldum (GMT+0 - Türkiye saatiyle 15-19 arasý H4 Mum)
- O saat diliminde piyasada en fazla para giriþi-çýkýþý oluyor. Yani o mumun kapanýþ þekli piyasa yapýcýlarýn nabzýný ölçmemizi yardým eder diye varsayýyorum
- Bu sayede belirlenen yönde 2 defa art arda Boða Baskýnlýðý ile sonuçlanan alt zaman dilimi mumu ile iþleme girmek
- SL ve TP seviyelerini de (bu konuda bugün siz yaktýnýz ampulü kafamda) ATR ye göre belirlemek gerekiyor demek
- Kýsacasý hacim sadece filtre
Hisse Senedi analizi konusunda zerre deneyimim yok. Ayný mantýk orada iþler mi bilemem.
Bir de yýllar sonunda þunu öðrendim: Hiçbir Mum Kapanýþý "rastgele" ya da "doðal" deðil. Kapanýþ seviyeleri "bilinçli" (ya da sanal zeka sahibi robotlar ile) þekilde önceden belli oluyor. Görülen En Yüksek Deðer, Görülen En Düþük Deðer ve özellikle Mum Açýlýþ, Mum Kapanýþ Deðerleri göz ardý edilmemesi gereken elementler. Hacmin yüksek olmadýðý her bir mum, bir sonraki mumun nasýl olacaðý yönünde bilgi veriyor (ya da ben öyle inanmak istediðim için öyle görüyorum). Hacmin yüksek olduðu mumlar ise bu durumu ters-düz edip piyasaya o yönde vektörel güç uyguluyor.
Neyse...saçmaladým sanki...
Saygýlar
DEMO Ýþlemlerdir - Kale Almayýnýz
Yer Ýmleri