Çimentosu olan banka varsa amenna..
Yoksa devir çimento devri
Printable View
KAP: ISATR ISBTR ISCTR ISKUR TIB [ ] TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. Kar veya Zarar Tablosu (TFRS 9'a Göre Karşılık Ayrılmış)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1110170
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...8627ac605c49ef
İŞ BANKASI konsolide bazda beklentileri aşarak son çeyrekte 23,7 milyar TL kar açıkladı.
Toplamda 2022 yılında 61,703 milyar TL kar.
ÖZ KAYNAKLAR ise daha da güzel, son çeyrekte 44,72 milyar TL özkaynak artışı sağlayarak
yıllık 191,3 milyar TLye yükselmiştir.
Hayırlı uğurlu olsun, harika rakamlar.
Bundan bi cacık olmaz. Bildiğiniz gibi yarı kamu bankası işte. 2023 1Ç itibariyle konsolide defter değeri 220 milyar TL olacak ama bu ne işe yarayacak? Alfabe sorununa çözüm bulacaklar mı? Hayır bulmayacaklar Profesyonel bir ekip tarafından yönetilmediği sürece defter değeri veya yıllık kar nereye çıkarsa çıksın pek bir anlam ifade etmez.
Devasa bir özkaynak var ama atıl kalacak. Sermaye azaltımına gidilmesi için şartlar yerindedir, altyapı da hazır. Bence %20 lik bir sermaye azaltımı çok yerinde bir adım olur.
Eyvallah Sn bence. 2021 sonunda solo bazda özkaynaklar 86.8 milyar imiş, 2022 sonunda 191.3 milyar olmuş ve 1 yılda 104.5 milyar artmış ki %120 lik bir artış demektir. Resmi 2022 yıllık enflasyonu %64 olduğuna göre özsermaye karlılığı süper olmuş 2022 yılında. Ancak 2023 farklı olacak, devasa seviyedeki özkaynaklar atıl kalıp enflasyonun altında bir getiri sağlayacak. Bunu şimdiden öngörerek gereken ne ise yapmalılar ve bu da hisse geri alımını müteakiben sermaye azaltımı olmalıdır.
2021 yılı aralıkta 2022 için yazdıklarınıza 180 derece ters yazıları şimdi 2022 için yazıyorsunuz 2023 içinde farklı olmaz.
Pekte konuşulacak birşey yok gerisini de zaman bize gösterecek.
İş bankası Yönetimi bu sene Gk da kardan 1,5 mlr Tl deprem yardımı yapılmasını gündem maddelerine ekleyin.
https://www.youtube.com/watch?v=utolcOw2ydM
Öte yandan dün getirilen "mülkiyetinde herhangi bir pay bulunan yatırımcıların, söz konusu kıymetlerin satışını sadece ilgili kıymetlerin bulunduğu yatırım kuruluşları üzerinden yapabileceğine" dair uygulama da bugünden itibaren sonlandı.
Bunu kaldırdınız çok mu önemliydi dümenciler dışında kime ya da piyasaya ne faydası oldu?
Bana hiç lazım değil mesela bu. Alacaksam paramın olduğu yerden satacaksam malımın bulunduğu kurumdan satıyorum.
SPK olarak iyice şaşırdınız artık.
Sırf işlem hacimleri artsın diye bu al takke ver külah peşinde olanlara bakalım daha ne kadar destek olacaksanız.
Nasıl olsa piyasanın çoğu bazı şeyleri anlayacak bilgi düzeyinde değil.
Şu gün bile bunun derdine düşmüşsünüz ya gerçekten pes.
Bu yazdıklarıniz kendi görüşünüz mü?
Konjonktür tamamen farklı.
Bir tarafta ecevit hükumeti seçim kaybetmeyi göze alıp depremden hemen sonra eyt saçmalığıni iptal etti.
Ulke biraz da olsa nefes aldi.
Bu hükumet ne yapiyor, -55 milyar rezerv ile seçilebilmek için eyt çıkartıyor.
Kötü gunler geride kaldı şimdi daha kötü günlere..
Görüşlerimi değil, geçmişte yaşanmış benzer olaylarda piyasanın verdiği tepkileri dile getirdim.
AKP işini bilir hiç merak etme. Allah kısmet ederse Sn Erdoğan kazanacak seçimi. Ekonomistim dedi ve faizleri %9 a indirdi, şimdi daha da indirecek Allah'ın izniyle. Gerçi enflasyon patladı gitti, halkın alım gücü büyük darbe yedi, zengin daha da zenginleşti, fakir çok daha fakirleşti ama bunlar önemli değil. Türk halkını manipüle etmek kolaydır, işte AKP buna banko oynamalı ve oynayacaktır da. Ne yalan söyleyeyim, son 3 yılda AKP'nin uyguladığı politikalar yüzünden ana servetimi oluşturan gayrimenkul ve kurumsal türden aktifler reel bazda ciddi oranda arttı. AKP'nin "baklava börek makarna yiyerek kilo verme" diyetine benzeyen stratejisinin yarattığı yüksek enflasyondan çok nemalandık. Hamdolsun, Allah razı olsun onlardan. Benim de dahil olduğum, ülkenin en tepesindeki %1 lik servet diliminde olanlar AKP'nin yanlış stratejileri sayesinde servetlerine servet kattı son 3 yılda. Bu süreçte en alttaki %50 lik kesim çok daha fakirleşti ama bu mevzu bizi pek ilgilendirmiyor çünkü AKP'yi iktidar yapan bu en alttaki %50 lik kesimin ta kendisidir; kendi düşen ağlamaz. İşte o yüzden ben menfaatim gereği Sn Erdoğan'ın seçimi kazanmasını çok arzu ediyorum, böylece en tepedeki %1'lik grup servetine servet katmaya devam eder. Ha bir ihtimal Sn Erdoğan seçimi kazanamayabilir, böyle bir şık için B planım da hazır bunu da söyleyeyim.
Aynen, %100 katıksız ve de samimi bir itiraftır, bende yalan dolan yok. Bilinçli veya bilinçsiz strateji olması hiç bir şeyi değiştirmez, bu stratejilerin çıkardığı sonuç ortada. Babalar gibi bir enflasyon sorunu var ülkede ve bu sorunla baş etmek son derece zordur, bunun ödenmesi gereken ciddi bir bedeli olduğu unutulmasın. Hamdolsun yüksek enflasyon her zaman fakirden alıp zengine verir, en zengin kesimin elindeki aktifler reel bazda roketler, elinde doğru düzgün varlık olmayan hatta net bazda ekside olan en fakir kesim daha da fakirleşir, gelir adaletsizliği en tepedekilerin lehine çok daha açılır. Bunu yarattıkları için AKP'ye müteşekkirim kendi açımdan.
Türkiye Beş Bankası
söylemesi bile güzel
5'i benim beynime kazıdılar, Beş sendromunu bir türlü uzerimden anlatamıyorum.
Mevcut aşırı volatil piyasada sürekli al-satlarla uğraştığım için hemen hemen her zaman gün sonunda nakde dönerim, pozisyonu nadiren ertesi güne taşırım. Öte yandan prensip olarak hafta sonlarına her zaman nakitte (malsız) girerim. Nitekim Cuma günü gün sonunda nakde dönmüştüm, hala da nakitteyim. Anlayacağınız borsada seyirciyim şu anda, elimde hiç mal yok.
hayra elamet işler olmuyor..bedava basıyorlar...9.20 tutarmı belli değil..bomboş tahta..pala at koşturuyor..pala da zararda..
Her zarar edene karsi bir kar eden mutlaka vardir
Spk 1 günlük kararını hiç olmazsa 10 gün süreyle gözlemlemeyi becerebilseydi, eminim bu tablo oluşmayacaktı. Bu fiyatlardan gerçekten satan babayiğitleri görmüş olacaktık. Böyle dönemlerde hisse talep tarafı olmayacağı açık. Bir arkadaşın dediği gibi, sağ cepten al,sol cebe boşalt. Tekrarladıkça fiyat taban taban gitsin. Korkan namerttir. Elinizden geleni ardınıza koymayın.
Mutlak otorite; etrafında liyakatli ve onurlu insanları değil, çıkarcı, itaatçi,yalaka ve onursuz insanları toplar. Tarihte hep böyle olmuştur ve sonu hep felaketle bitmiştir.
su anda Hakan'in yapmasi gereklen acil 4 sey var.
1) Deprem bolgesindeki tum illere adam gibi bir yardim: ASAP
2) %14 Temettunun acilen dagitilmasi
3) ISCTR hisse geri alimi icin 10 milyar TL ayrilmasi ve geri alimin 2 hafta icerisinde tamamlanmasi
4) 10 milyar TL ile geri alinan hisse senetlerinin islemlerinin tamamlanmasindan sonra 15.3.2024 yilinda yapilacak bedelsiz hisse dagitiminin ilani
Bitch kids bu arada ellerinden geleni yapabilir, götleri artik yerse tabi
Her taraf kokusmusluk.
Yapilmasi gereken ilk gun oldugu gibi depoyu kapatmakti ki parasi olan ortada kalsin, mali olan satsin.
Ben hisseme deprem destegi icin cok mal aldim vereceklerini bile bile. Iyi de karsiladim aslinda.
Ertesi gun neye hizmet icin actilar belli degil.
Ya da Pazar gunu kapayacaktin borsayi.
Fazla kafa yormaya gerek yok boyle seylere. Deve-boyun. Timarhanede bugun.
0.9 F/K'dan islem gorur artik. Kagit 9. Yuh be.
(Yenileme) Borsa kapandıktan sonra TEFAS'tan geçen işlemler iptal edildi - bloomberght.com
Borsanın işlemlere kapatılmasının ardından TEFAS üzerinden yapılan hisse fonlarıyla ilişkili işlemler iptal edildi.
Borsada son günlerde yaşanan sert kayıpların ardından Borsa İstanbul yönetimi borsayı kapatma kararı alırken, kapatmanın ardından TEFAS üzerinden devam eden işlemler iptal edildi.
Bloomberg HT'ye konuşan kaynaklar borsada işlemlerin durmasının ardından içinde hisse senedi olan fonların Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu (TEFAS) üzerinden yaptığı işlemlerin iptal edildiğini belirtti.
BIST 100 'de deprem afetinin üçüncü gününde yüzde 7'lik kaybın ardından ikinci devre kesici uygulamaya girmiş, sonrasında Borsa İstanbul'un işlemleri durdurduğu açıklaması gelmişti.
Borsadaki şirketlerin 3 günlük piyasa değeri kaybı yaklaşık 800 milyar TL olmuştu. Borsada yaşanan düşük hacimlerin piyasa değeri üzerinde yarattığı tahribat dolayısıyla son zamanlarda piyasada borsanın kapatılmasına yönelik talepler de yükselmişti.
bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.bloomberght.com/borsa-ka...edildi-2324991
bence her zarar eden 100 kişiye karşı 1 kişi kar ediyordur/etmiştir, ortalama 100 ky zarar ederken 1 by kar ediyordur, 1 e 1 olması mümkün değil, şartlar eşit değil ki, Halka arz larda bile kuruma parasını ödeyen by sıranın başına geçerek ilk günlerde dökülen malları kapmaktadır, ky ancak milyon lotlar satıldığında mal alabilmektedir, o zaman da geçmiş olsun!
Yapılması gereken tek bir şey var ve o da SPK'nın şirketlerin kendi hisselerini geri almalarını tamamen serbest bırakmasıdır. Hisse geri alımlarına uygulanan kısıtlamaların hepsi kaldırılmalıdır. Uzakdoğuda Tayland'da başlayıp tüm dünyaya yayılan 1997 krizinde Hong Kong borsası tam anlamıyla çökerken oranın SPK'sı böyle bir karar almış ve ek okarak devlet fonlarını borsadan alım yapma yönünde mobilze etmişti. %50 düşmüş olan Hong Kong borsası bu karar akabinde tavan tavan gitmişti.
Hong Kong borsası yaklaşık 5 trilyon dolar değerinde olup BİST'in yaklaşık 20 katı büyüklüğündedir.
1 fk hiç bu kadar yakın olmadık ne 2000 çöküşünde ne 1994 ne 2008 senesi çöküşünde ben o tarihlerde 1 milyar dolar altı karlara karşın 3-4 dolar fiyatın 1 dolar altı geldiğini de anımsamam ytd .( 2008 krizde 60 cent dip bölgeyi iğnelemiş borsa 180 dolarda )
Deprem değil akılsızlığı panikçiliği fiyatlıyor bankalar illa ayrışacaklar önce bunlar temettü beklentisinden erken banka hareketi ve dönüş tavanı xbank ile olabilir , belli olmaz , yabancılar bu bist 100 —- 220 dolardan almaz ise xbankı hangi kuyudan bedava mı ? nerden alacaklar meraktayım Ytd . Teknik 8,80 dese de oralara gelmeden spk kararlarıyla geri alım ve temettü teşvikleri .. tavan serilerine gireriz umarım olur ytd gerçek Yatırımcı ve depremzede ky kısa, orta uzun vade de çok mağdur oldu depreme kaynak sağlamak amaç ise borsa geliri artan çoğunluk ve şirketlerden alınacak bu para…
Her gün kalpler sızlıyor insanlar çocuklar masumlar ölüyor bu bilim dışı zihniyet de değişmeden hep kopyala yapıştır , deprem mesajları ile geçiştiriliyor acılarımız ..
Borsa çökerse deprem yaralarını imf ab ABD den yalvararak yalvara 50 milyar dolar 100 milyar dolar aman dileyerek mi toplayacağız borsa x2 yaparsa deprem zararları kolayca fonlanır bunu anlamak gerek , hayali devletler Türkiye’ye kredi açmayacağına göre bu para borsa kaynaklı ralli ve temettülerle toplanabilir vergilenebilir ytd bu da benim tezim 99 senesinde de deprem vergileri borsa rallisi ile dengelenmişti düşüncesindeyim .
Konuşmayayım diyorum olmuyor. Keşke BESİM i düşündüğünüz kadar depremzede yatırımcıyı ve yatırımcıyı da düşünseydiniz keşke.
Bu 3 günü iptal edin. Edemiyorsanız bu işten nemalananlara çarpı 3 ceza kesin onu da önce depremzede yatırımcıların teminatları için kullanın kalanı da depremzedelere bağışlayın. Ya gerçekten nasıl bir akıl tutulması yaşıyorsanız artık bir silkinin ve kendinize gelin gerçekten.
Ve her ne oldu ise Sadece Salı ve bugünü bile iptal edilebilseler bu iş toparlanır. Çünkü ne döndü ise salı günü döndü piyasada.
Sizin işiniz zor durumda olan yatırımcılara marjin call yapılmasını seyretmek değil.
Bankaların çekirdek sermaye yeterliliğine göre %10 İla 15 oranında temettü dağıtmasına izin verilecek -Kaynaklar/Bloomberg HT
Besim nedir abi
besim tibuk anlaşıldı ok kardeş ŞU TEMETTÜ kararı da içime doğdu galiba umarım resmileşir piyasa bu temettüyü şubat sonuna bekleyecek durumda değildi .!!
depremzede insanlar sokakta 3 gün kaldım, yattım diyorlar, enkaz altından çıktım hastanedeyim diyerek çaresizce 2-3 gün aracı kurumları arayamadılar paralarını nakte bile dönemediler bu düzene karşı haksızlıklara karşı %10-15 temettü kararı ilaç olacaktır .
artık 1 fk gelsin de GÖRELİM ...deprem oldu temettü yalan oldu spekülasyonu balon gibi patladı iyi oldu , palaya kapak olsun ...ahlaksızca sattılar bankaları yazıklar olsun
borsada dönecek öncelikle maddi anlamda hayati sorunlar yaşayan deprem bölgemizdeki mağdur vatandaşlarımız yatırımcılarımız kayıplarını en kısa sürede umarım geri alacaklar, vefat edenler kaybedilen canlar geri gelmese de hayatlarına bir nefes daha dinç tutunabilecekler, zararları umarım en kısa sürede ky olarak kapanacak , bu iş için bile bddk doğru olanı yapmıştır, açıklama resmileşirse iyi olur, kaynak şart !
(Yenileme)BDDK:"Değerlendirmeler neticesinde, kar dağıtım taleplerinin ihtiyatlılık ilkesi ve başta sermaye yeterlilik oranı olmak üzere bankaların özel durumları dikkate alınarak değerlendirilebileceği sonucuna varılmıştır
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların olası kar dağıtım taleplerinin, ihtiyatlılık ilkesi ve başta sermaye yeterlilik oranı olmak üzere özel durumları dikkate alarak değerlendirilebileceğini bildirdi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, BDDK, bankaların geçen yıl elde ettiği karlar ile 2022 öncesi dağıtım konusu yapılmayan kar ve yedeklerinin dağıtımına ilişkin kuruluş birliklerine bir yazı iletti.
Yazıda, bankaların kar dağıtım talepleriyle ilgili bir değerlendirme yapıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
"Değerlendirmeler neticesinde, dünya genelinde sürmekte olan ekonomik istikrarsızlık ve durgunluk beklentileri dikkate alındığında bankaların özkaynak yapılarının güçlü tutulmasına yönelik ihtiyatlı politikanın sürdürülmesinin gerektiği sonucuna varılmıştır. Bu çerçevede hissedarlara 2022'de elde edilen karlar ile 2022 öncesi elde edilmekle birlikte dağıtım konusu yapılmayarak özkaynaklar altında tutulan kar ve yedeklerin nakit çıkışına neden olacak şekilde kâr dağıtımına konu edilmemesinin faydalı olacağı; bununla birlikte olası kar dağıtım taleplerinin, ihtiyatlılık ilkesi ve başta sermaye yeterlilik oranı olmak üzere bankaların özel durumları dikkate alınarak değerlendirilebileceği sonucuna varılmıştır."
Kaynak : Anadolu Ajansı
SYR leri de TH açıklayıversin artık.