bu kısımdaki grafikler faydalı 15-16 nisan tarihlerindeki bence sayfanın ana resimleri olmalı.
bunları neden ekonomi haberlerinde söylemiyorlar?
Printable View
dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı değeri bana yüksek geliyor .
O yüzden bana da mantıklı gelmiyor ama diğer kurlarda alınabilecek faiz karşılığı hemen hemen hiç olmadığı için .
İki arada bir derede kalıyor insan .
Ne yapsam bilemiyorum karar veremiyorum .
büyük döngüde gelişmiş piyasalarda faiz artırımları geldiği döngü tersine döneceğini düşünüyorum .
Ekonomi kanalında konuşuyor pişkiliğe bakın...
Dizileri satacaklarmış...
Dolar, Avrupa hariç dünyanın her yerinde en geçerli para birimi. En global olanı, en çok kullanılanı.
Euro da 2. sırada.
E dolar'da faiz de iyi Euro'ya göre. Ayrıca EURO'nın bir dünya paraziti var beslemek zorunda olduğu. E o zaman seçenek belli.
Ama ağırlık sırasına göre sepet en iyisi. IMF'nin vardır bir bildiği. :evil:
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/...t_3532458a.jpg
Sepette hedge olsun diye Fiziki sarı metal de bulundurdun mu tamamdır olay.
Bicoin de 1300$'e dayandı. :halay:
1222 dolar
Etheryum a bakin.
Deli kiz gibi.
17 dolardan 53 dolara geldi 1.5 ayda.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar /TL ilgili tartışmalı yazıları okudum ve Dolar Yatırımıyla ilgili şahsi görüşlerimi aktarmak isterim. Söyle ki:
Bilindiği üzere Ülkemiz her daim Cari açık veren bir Ülkedir. Bu cari açığa sebep olan enerji açığımız uzun vadede artarak devam edeceği tartışmaya gerek kalmayacak biçimde nettir. Sadece bu sebeple (başka nedenlerde var ve yeni sebeplerde eklenebilir.) dayanarak en az 2 yıllık bir süre zarfı içinde Dolar Yatırımı yapmak şahsı açıdan mantıklı geliyor ve imkanlarım ölçüsünde portföyümde gururla Dolarımı taşıyorum.
Saygılarımla,
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
"gururlu dolar"...
Dolar hakkında her türlü sıfatı duymuştuk.
Çok şükür.
Bunu da duyduk.
Değerli Üyeler,
Özü itibariyle Dolar, yatırım aracı değildir. Ancak Ülkemizin değişik şartları sebebiyle Dolar yatırım aracı statüsünde işlem görüyor.
Özellikle (Halkımızın büyük kesimi için diyorum .) Ayşe teyze ile Mahmut amacının nice emeklerle biriktirdikleri sermayeyi Dolar tutmaları onlar için mantıklıdır. Çünkü Ayşe teyze ile Mahmut amcamız; Borsayı bilmez , Mevduata nasıl yüksek faiz alındığını bilmez ve hatta Mevduatını şube faiz(brüt TL %4,75 ) oranıyla çok düşük faizle bağla hatasına düşebilir. İşte bu sebeplerden ötürü Yatırım Ürünleriyle ilgili geniş bilgiye sahip olmayanlar kişiler, varlıklarını Dolarda tutmaları şahsı açıdan mantıklı geliyor.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
YATIRIM TAVSİYESİ ANLAMINDA YORUMLANAMAZ !
........................... sildim
Prensip olarak kazançlı Yatırım ürünlerini şiddetle överim.
Mevduat faiz Forumda ise Aktif Bono, piyasa üzerinde yüksek faiz verdiği için övdüm ve bu nedenle KINANDIM VE HATTA TROL DAMGASI YEDİM.
Bu forumda ise Doları övmem sonucunda eleştiri almadığımdan dolayı şaşırdım.
Saygılarımı sunarım.
Al sat kısmını hariç tutuyorum. Amerika'da enflasyon yüZde 2 faizi 3.5-4 bandında Türkiye de enflasyon 11 faizi 13-14 aralığında reel faiz ikisinde de yüzde 2 civarında e o zaman neden devaülasyon riskini alayım? Bu doların belli bir değerde sabitlenmesi için ya enflasyonu düşürecen ya faizleri artıracan bu kadar basit .
Naçizane, sadece enerji açığımız sebebiyle dolar tutacaksan, bence tutma..
En basit, ekonomi yavaşlarsa/durursa enerji ihtiyacı artarak devam etmez..:)
Bak önceki sayfalarda bahsedilmiş; mevduat faizleri mortgage faizlerini geçmiş..millet ekonomi durmasın diye uğraşıyor..boşuna değil yani..
Evet,
Dedem geçen sene vefat etti. Rahmetliden eşine hatırı sayılır miktarda TL mevduat intikal etti.
Söz konusu varlığı bize sormaksızın (yaş 86 ) brüt %4,75 TL faize yatırdı ve bir senedir mevduatını bir Kamu Bankasına kullandırıyor.
BU KUL HAKKIDIR BENCE.(başka şeyler demek isterim ama suç olduğu için diyemiyorum.)
CNBC : Lagarde: US improvement helping drive global growth.
ECB'nin bilançosu grafiği patlatacak ama enflasyon 2'den boynunu aşağı bükmüş..
Birde tahvil alımını kesse ne olacak..:evil::evil:
Abi iyi yapmışsın..küstürmiyelim sarıkızı..
İleride kapısına dayanacağız..sonra kapıları üstümüze kilitler ona göre..:)
Bak AB Japonyalaştı..ileride sıra ABD'yede gelecek, bence..
Değerli Üyeler,
Sadece FED geri alım (Gezi Parkı olayının olduğu tarihe denk geliyor. )programını açıkladığı tarihten günümüze bakarak Doların REEL anlamda ne kadar fazla değer kazandığını açıkça görebilirsiniz.
Ben bir T.C Vatandaşı olarak Dolar tutmama sebep olacak durumları bir şekilde önlemek Devletimizin hem yeni Anayasada , hemde eski Anayasa gereğince başlıca görevidir.
Saygılarımı sunarım.
Yatırım tavsiye değildir.
Bunlarda artık bir karar verseler...en yakın zaman yıl sonu gelmeden mi?..:kahkah:Alıntı:
ABD Hazine Bakanı Mnuchin, hazinenin büyük vergi reformunu yapmaya yakın olduğunu belirtti
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Trump yönetiminin önceliğinin ABD ekonomisinde büyüme yaratmak, uluslararası amacının ise "adil ve dengeli" ticaret olduğunu söyledi.*
Mnuchin, Washington'da Uluslararası Finans Enstitüsü'nün düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, ekonomik büyümeyi sağlamanın iki ana yolunun vergi reformu ve düzenlemeleri azaltmak olduğunu söyledi.*
Vergi reformunun amacının işletme vergilerini daha rekabetçi bir hale getirmek ve yatırım yapmak için trilyonlarca doları geri getirmek olduğunu söyleyen Mnuchin, "Umuyoruz ki bu reform, yılın sonu gelmeden yapılacak" dedi. *
Bak sn Ayberk, ABD trilyonlarca doları geri getireceğiz diyor..
Merkezin kasasındaki dolar eridikçe eriyor. Sıfıra inince mi harekete geçecek bu dolar?
3.5dan direkt 35 falan yapacaklar galiba bir gecede...
sn ahmetg. haklıymışsınız.Alıntı:
Originally Posted by Ahmetg
sizi dinlemeyip 3,66 dan biraz daha dolar aldım ve 2 günlük zararım 700 tl.
tek tesellim 2,5 yıldır aldığım dolarlarla yaklaşık %60 kar + faiz getirim olması. kıymetli yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum üstadım.
YTD!
Gecelik % 4 ...?
Müthiş.
Yani vadesiz dolara % 4. Öyle mi?
Yuzde 4 ne yahu.
Biz 2.3 de takiliyoruz.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
UBS'li amcalardan biri 4 gün önce içlerinde Türkiye'ninde bulunduğu EM'lerin çok değerlendiğini artık çıkma zamanı olduğunu söylüyordu..Hemde WSJ''de..
Şimdi UBS'li amcalardan bir başkası referandum sonrası Türk tahvilleri almaya başladıklarını belirtiyor..hemde Bloomberght'de..:)
http://www.bloomberght.com/haberler/...almaya-basladiAlıntı:
...............Şimdi tekrar bu piyasaya giriyoruz, zira Türk varlıklarının önümüzdeki birkaç ay boyunca göstergeye göre daha iyi performans göstereceği konusunda yüksek bir ihtimal olduğunu düşünüyoruz.
Uuuuuuf kafam çok karıştı..:cool:
Adam mı seçiyorlar..yoksa birbirlerinden haberleri mi yok bu amcaların..:)
Bloomberg ne derse tersini yapıyorum.
WSJ de aynısının laciverti :p
Yani olduğum yerde kalıyor, pozisyonumu koruyorum :evil: