Sayfa 498/1013 İlkİlk ... 398448488496497498499500508548598998 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 3,977 - 3,984 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    "portföyümde gururlu dolar taşıyorum" idi...

düzelttiniz...

"portföyümde gururla dolarımı taşıyorum"

oldu...

Sizce oldu mu?
    aynı yorumu iki kere paylaştım. bundan dolayı sildim yazdım.

Al sat kısmını hariç tutuyorum. Amerika'da enflasyon yüZde 2 faizi 3.5-4 bandında Türkiye de enflasyon 11 faizi 13-14 aralığında reel faiz ikisinde de yüzde 2 civarında e o zaman neden devaülasyon riskini alayım? Bu doların belli bir değerde sabitlenmesi için ya enflasyonu düşürecen ya faizleri artıracan bu kadar basit .

3.  Alıntı Originally Posted by foxmulder Yazıyı Oku
    Al sat kısmını hariç tutuyorum. Amerika'da enflasyon yüZde 2 faizi 3.5-4 bandında Türkiye de enflasyon 11 faizi 13-14 aralığında reel faiz ikisinde de yüzde 2 civarında e o zaman neden devaülasyon riskini alayım? Bu doların belli bir değerde sabitlenmesi için ya enflasyonu düşürecen ya faizleri artıracan bu kadar basit .
    Sonsuza kadar TL Nakitte kalmak mantıkla izah edilmez.
    Elinde sonunda ya döviz yada diğer Yatırım Ürünlerine parayı gömmek gerekir.

Yatırım tavsiye değildir.

Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Dolar /TL ilgili tartışmalı yazıları okudum ve Dolar Yatırımıyla ilgili şahsi görüşlerimi aktarmak isterim. Söyle ki:

Bilindiği üzere Ülkemiz her daim Cari açık veren bir Ülkedir. Bu cari açığa sebep olan enerji açığımız uzun vadede artarak devam edeceği tartışmaya gerek kalmayacak biçimde nettir. Sadece bu sebeple (başka nedenlerde var ve yeni sebeplerde eklenebilir.) dayanarak en az 2 yıllık bir süre zarfı içinde Dolar Yatırımı yapmak şahsı açıdan mantıklı geliyor ve imkanlarım ölçüsünde portföyümde gururla Dolarımı taşıyorum.

Saygılarımla,
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Naçizane, sadece enerji açığımız sebebiyle dolar tutacaksan, bence tutma..

En basit, ekonomi yavaşlarsa/durursa enerji ihtiyacı artarak devam etmez..

Bak önceki sayfalarda bahsedilmiş; mevduat faizleri mortgage faizlerini geçmiş..millet ekonomi durmasın diye uğraşıyor..boşuna değil yani..

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Naçizane, sadece enerji açığımız sebebiyle dolar tutacaksan, bence tutma..

En basit, ekonomi yavaşlarsa/durursa enerji ihtiyacı artarak devam etmez..

Bak önceki sayfalarda bahsedilmiş; mevduat faizleri mortgage faizlerini geçmiş..millet ekonomi durmasın diye uğraşıyor..boşuna değil yani..
    Yakında biri müdahale eder Merkez bankasına..Bu ne iş der..Evet ekonomi sıkışıyor Enki bey..

6.  Alıntı Originally Posted by foxmulder Yazıyı Oku
    Çok güzel özetlemişsiniz. ÜFE yüzde 16 bandında açıklandı. TÜFE ise 13 den aşağı değil..çarşı pazar fena....

7.  Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Değerli Üyeler,

Özü itibariyle Dolar, yatırım aracı değildir. Ancak Ülkemizin değişik şartları sebebiyle Dolar yatırım aracı statüsünde işlem görüyor.

Özellikle (Halkımızın büyük kesimi için diyorum .) Ayşe teyze ile Mahmut amacının nice emeklerle biriktirdikleri sermayeyi Dolar tutmaları onlar için mantıklıdır. Çünkü Ayşe teyze ile Mahmut amcamız; Borsayı bilmez , Mevduata nasıl yüksek faiz alındığını bilmez ve hatta Mevduatını şube faiz(brüt TL %4,75 ) oranıyla çok düşük faizle bağla hatasına düşebilir. İşte bu sebeplerden ötürü Yatırım Ürünleriyle ilgili geniş bilgiye sahip olmayanlar kişiler, varlıklarını Dolarda tutmaları şahsı açıdan mantıklı geliyor.

KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    YATIRIM TAVSİYESİ ANLAMINDA YORUMLANAMAZ !
    ÇOK mantıklı...Bankalardaki anırmal karlar buradan kaynaklanıyor..

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Yakında biri müdahale eder Merkez bankasına..Bu ne iş der..Evet ekonomi sıkışıyor Enki bey..
    İşte dolar tutmak için gerçekçi bir neden..yada nedenlerden biri..sn Ayberk'in dikkatine..

Sayfa 498/1013 İlkİlk ... 398448488496497498499500508548598998 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •