Dolar /TL ilgili tartışmalı yazıları okudum ve Dolar Yatırımıyla ilgili şahsi görüşlerimi aktarmak isterim. Söyle ki:
Bilindiği üzere Ülkemiz her daim Cari açık veren bir Ülkedir. Bu cari açığa sebep olan enerji açığımız uzun vadede artarak devam edeceği tartışmaya gerek kalmayacak biçimde nettir. Sadece bu sebeple (başka nedenlerde var ve yeni sebeplerde eklenebilir.) dayanarak en az 2 yıllık bir süre zarfı içinde Dolar Yatırımı yapmak şahsı açıdan mantıklı geliyor ve imkanlarım ölçüsünde portföyümde gururla Dolarımı taşıyorum.
Saygılarımla,
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
"gururlu dolar"...
Dolar hakkında her türlü sıfatı duymuştuk.
Çok şükür.
Bunu da duyduk.
Değerli Üyeler,
Özü itibariyle Dolar, yatırım aracı değildir. Ancak Ülkemizin değişik şartları sebebiyle Dolar yatırım aracı statüsünde işlem görüyor.
Özellikle (Halkımızın büyük kesimi için diyorum .) Ayşe teyze ile Mahmut amacının nice emeklerle biriktirdikleri sermayeyi Dolar tutmaları onlar için mantıklıdır. Çünkü Ayşe teyze ile Mahmut amcamız; Borsayı bilmez , Mevduata nasıl yüksek faiz alındığını bilmez ve hatta Mevduatını şube faiz(brüt TL %4,75 ) oranıyla çok düşük faizle bağla hatasına düşebilir. İşte bu sebeplerden ötürü Yatırım Ürünleriyle ilgili geniş bilgiye sahip olmayanlar kişiler, varlıklarını Dolarda tutmaları şahsı açıdan mantıklı geliyor.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
YATIRIM TAVSİYESİ ANLAMINDA YORUMLANAMAZ !
........................... sildim
Prensip olarak kazançlı Yatırım ürünlerini şiddetle överim.
Mevduat faiz Forumda ise Aktif Bono, piyasa üzerinde yüksek faiz verdiği için övdüm ve bu nedenle KINANDIM VE HATTA TROL DAMGASI YEDİM.
Bu forumda ise Doları övmem sonucunda eleştiri almadığımdan dolayı şaşırdım.
Saygılarımı sunarım.
Yer İmleri