Bak kardeşim ben bu hisseye yatırım yaptığım ilk günden beri aynı şeyi söylüyorum bu bir.
Bazı şeyleri sadece ben görür ve anlarım başkaları bu işten asla benim kadar anlamaz gibisinden megalomanik tutumları bırak bu iki.
Burada kimse Aselsan gibi sürekli büyüyen bir teknoloji devi ile doymuş bir endüstri de mücadele eden ve sadece markasının gücü ve ürünlerinin kalitesi ile ayakta kalmaya ve faaliyetini sürdürmeye devam eden , yüksek pazarlama ve personel giderleri ve biraz da öz kaynak eksikliği nedeniyle markasının karşılığını bir türlü alamayan bir Vakko'yu eşdeğer gören kimse yok bu üç.
Ben sadece anlık bir durum tespiti yaptım ve Aselsan'ın mevcut karına göre hesaplanan (matriks verileridir kişisel olarak hesaplanmamıştır) F/K oranının (ki tam şu anda 37,31) ve PD /DD' oranının (ki tam şu anda 10,36) Vakko'nun mevcut senin küçümsediğin karına göre olan F/K'sından (ki tam şu anda 19,50) ve PD /DD' oranından(ki tam şu anda sadece 2,63) çok daha yüksek olduğunu söyledim bu 4. Eğer bunu aksini söylüyorsan söyle de bu işlerden gerçekten anlayıp anlamadığını ve kulaktan dolma tipte bir uzman olup olmadığını anlayalım.
Bu arada, aselsan benim de geçmişte yatırım yaptığım bir hisse ve ona toz kondurmam ama borsada zaman zaman bu tarz şeyler olur ve kendi kendini besleyen bir süreç sayesinde (ki benim kitlesel histeri dediğim budur) bir hisse olması gereken F/ K oranının çok üzerine çıkar ve hisse sahibine de güzel bir ekstra kazanç sağlar.
Son olarak senin şu üstün aklının ve bilginin bir derinliğini ölçelim bakalım. Borsada hisseleri işlem gören şirketlerin piyasa fiyatının bir diğerine göre ucuz mu pahalı mı olduğuna , senin dediğin gibi mutlak kar rakamı kıyaslaması ile mi (Vakko'nun dönemsel karı 5 milyon TL Aselsan'ın ki ise şu diyerek mi) yoksa , bir şirketin piyasa değerinin oransal olarak karının kaç katına çıktığını gösteren F/K kıyaslaması ile mi yapılır?
Bu arada senin bu başlıkta neden yazdığın çok aşikar, buna rağmen, burası tabii ki özgür bir kürsü ve manipülatif amaçla yazmadığın sürece bu başlıkta da yazabilirsin, ama sürekli düşüşe oynadığın ve sadece negatif propaganda yaptığın ve fırsatını bulduğunda da başkalarını hakir gören yüksek egolu bir adam olduğun belli, o yüzden eğer bu saniyeden sonra bu başlıkta yazmazsan emin ol kimse seni özlemez diye düşünmekteyim.
Yani selametle...
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.