Sayfa 100/735 İlkİlk ... 50909899100101102110150200600 ... SonSon
Arama sonucu : 5874 madde; 793 - 800 arası.

Konu: VAKKO - Vakko Tekstil

1.  Alıntı Originally Posted by Analizsever Yazıyı Oku
    Gecen gunku yazimda 5 mln tl gibi cuzi bir karin yok hukmunde sayilmasi gerektigini yazmistim.simdi anlasilmis bu realite sanirim..

Olayin ozetini belirtmistim:bu sitket satilirsa bilancodaki ina (indirgenmis nakit akimi) veya diger temel rasyolarla degil,isminin gucuyle satilacaktir kanimca.

Ayrica;

Aselsan ucuzdur pahalidir tartismasi yapilabilir ona birsry demem.ancak bir sonraki bilancolar aciklanip yil tamamlandiginda vakkonun piyasa degerini yillik karina bolun,bir de aselsanin piyasa degerini yillik karina bolun.

Cikan f/k orani vakkoda daha yuksek degilse bu topicte tek satir yazmam.

Yatirim tavsiyesi degildir
    Bak kardeşim ben bu hisseye yatırım yaptığım ilk günden beri aynı şeyi söylüyorum bu bir.

Bazı şeyleri sadece ben görür ve anlarım başkaları bu işten asla benim kadar anlamaz gibisinden megalomanik tutumları bırak bu iki.

Burada kimse Aselsan gibi sürekli büyüyen bir teknoloji devi ile doymuş bir endüstri de mücadele eden ve sadece markasının gücü ve ürünlerinin kalitesi ile ayakta kalmaya ve faaliyetini sürdürmeye devam eden , yüksek pazarlama ve personel giderleri ve biraz da öz kaynak eksikliği nedeniyle markasının karşılığını bir türlü alamayan bir Vakko'yu eşdeğer gören kimse yok bu üç.

Ben sadece anlık bir durum tespiti yaptım ve Aselsan'ın mevcut karına göre hesaplanan (matriks verileridir kişisel olarak hesaplanmamıştır) F/K oranının (ki tam şu anda 37,31) ve PD /DD' oranının (ki tam şu anda 10,36) Vakko'nun mevcut senin küçümsediğin karına göre olan F/K'sından (ki tam şu anda 19,50) ve PD /DD' oranından(ki tam şu anda sadece 2,63) çok daha yüksek olduğunu söyledim bu 4. Eğer bunu aksini söylüyorsan söyle de bu işlerden gerçekten anlayıp anlamadığını ve kulaktan dolma tipte bir uzman olup olmadığını anlayalım.

Bu arada, aselsan benim de geçmişte yatırım yaptığım bir hisse ve ona toz kondurmam ama borsada zaman zaman bu tarz şeyler olur ve kendi kendini besleyen bir süreç sayesinde (ki benim kitlesel histeri dediğim budur) bir hisse olması gereken F/ K oranının çok üzerine çıkar ve hisse sahibine de güzel bir ekstra kazanç sağlar.

Son olarak senin şu üstün aklının ve bilginin bir derinliğini ölçelim bakalım. Borsada hisseleri işlem gören şirketlerin piyasa fiyatının bir diğerine göre ucuz mu pahalı mı olduğuna , senin dediğin gibi mutlak kar rakamı kıyaslaması ile mi (Vakko'nun dönemsel karı 5 milyon TL Aselsan'ın ki ise şu diyerek mi) yoksa , bir şirketin piyasa değerinin oransal olarak karının kaç katına çıktığını gösteren F/K kıyaslaması ile mi yapılır?

Bu arada senin bu başlıkta neden yazdığın çok aşikar, buna rağmen, burası tabii ki özgür bir kürsü ve manipülatif amaçla yazmadığın sürece bu başlıkta da yazabilirsin, ama sürekli düşüşe oynadığın ve sadece negatif propaganda yaptığın ve fırsatını bulduğunda da başkalarını hakir gören yüksek egolu bir adam olduğun belli, o yüzden eğer bu saniyeden sonra bu başlıkta yazmazsan emin ol kimse seni özlemez diye düşünmekteyim.

Yani selametle...

Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.

2.  Alıntı Originally Posted by Burutay Yazıyı Oku
    Kitlesel Histeri

Vay anasını satayım. tamam Aselsan çok karlı bir firma onu anladık ama şu anda gelinen piyasa fiyat seviyesine göre Aselsan'ın F/K oranı da 36.35'e ulaşmış durumda be kardeşim.

Oysa Vakko'nun F/K oranı sadece 19,44 Yani piyasa Vakko'yu da aynı F/K oranına göre fiyatlamak istese Vakko'nun gideceği fiyat seviyesi 5.92 TL olacak. Ne diyelim, umarım bir gün Vakko'da aynı kitlesel histerinin odak noktası olur.

Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
    Aselsan an itibariyle bir önceki güne göre % -17 oranında değer kaybetmiş durumda. Bu arada; bu hacimli düşüş BİST 30 ve 100 endekslerinin de canına okudu.

Sadece 2 gündür, Aselsan F/K'sının olması gereken seviyenin çok üzerine çıktığı ve bunun bir kitlesel histeri sonucu oluşan mantıksız alım dalgası suretiyle gerçekleşmiş olabileceği konusundaki dediklerimi hatırlatmakla yetiniyorum. Hisseyi yapay olarak yukarı taşıyıp birilerinin kucağına bıraktılar hayırlı uğurlu olsun.

Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Burutay Yazıyı Oku
    Aselsan an itibariyle bir önceki güne göre % -17 oranında değer kaybetmiş durumda. Bu arada; bu hacimli düşüş BİST 30 ve 100 endekslerinin de canına okudu.

Sadece 2 gündür, Aselsan F/K'sının olması gereken seviyenin çok üzerine çıktığı ve bunun bir kitlesel histeri sonucu oluşan mantıksız alım dalgası suretiyle gerçekleşmiş olabileceği konusundaki dediklerimi hatırlatmakla yetiniyorum. Hisseyi yapay olarak yukarı taşıyıp birilerinin kucağına bıraktılar hayırlı uğurlu olsun.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Günü %11 kayıpla tamamladı. Günlerdir çıkmasına istinaden gayet doğal bir düzeltme. O değilde içinde bulunduğumuz hisse ne yapıyor öyle? Dip çalışması mı. Mantıklı bir açıklaması var mı?

4. Yarın düzeltir bence inşallah amin
    YTd anlamam

5.  Alıntı Originally Posted by Tanrısevsin Yazıyı Oku
    Günü %11 kayıpla tamamladı. Günlerdir çıkmasına istinaden gayet doğal bir düzeltme. O değilde içinde bulunduğumuz hisse ne yapıyor öyle? Dip çalışması mı. Mantıklı bir açıklaması var mı?
    Tabii, bu hisseyi tüm satanları bulup, tek tek; yahu arkadaş sen bu hisseyi niye sattın diye sorma imkanımız yok. O yüzden yapılabilecek tek şey; sadece akıl ve mantık yürüterek bazı Vakko yatırımcılarının neden bu hisseyi satmış olabileceklerini tahmin etmeye çalışmak olmalı. Ancak bu fiyat düşüşünün son derece düşük işlem hacimleri ile gerçekleştiği asla akıldan çıkarılmamalıdır.

A. Stratejik alternatif arayışı konusunda Credit Suisse'in yetkilendirilmesinden bu yana (bu konudaki KAP duyurusu 23.08.2017 tarihinde yapılmıştır) yaklaşık 3 ay geçmiş olmasına rağmen somut hiç bir gelişmenin olmaması (yani şirkete bir yerli ya da yabancı kurumdan ortaklık teklifi gelmemiş ve /veya bir gizlilik anlaşmasının imzalanmamış olması) nedeniyle beklemekten sıkılan ve bu hisseden amiyane tabirle "bir cacık olmaz..." diyenler, mevcut kar veya zararlarını gözetmeksizin satmaya başlamıştır. Tabii ortada somut bir gelişme olmaması nedeniyle alım iştahı da azaldığı için talep cephesi de zayıf kalmış satışlar kuvvetli alımlarla karşılanamamış ve bu hacimsiz düşüş meydana gelmiştir.

B. Stratejik alternatif arayışı konusunda Credit Suisse ile danışmanlık sözleşmesi imzalandıktan hemen sonra hissenin fiyatı son derece ciddi bir sıçrama yapmış ve bu arada 4.29 TL'yi dahi görmüştür. İşte bu aşamada, zaten çok kısa süre içerisinde somut bir gelişme olmayacağını düşünen ya da bilen hakim oyuncu da, elindeki malı hemen iştahlı alıcılara devretmiştir. Aynı hakim oyuncunun tekrar mala girmesi için malın fiyatının düşürülmesi gerekmiştir. Nitekim, tahtayı kontrol eden büyük oyuncu da hisseyi tekrar 2.90-3.00 TL bandına çekmeyi başarmıştır.

C. Konsolide mali tabloların açıklanmasından sonra şirketin mali olarak iyi yolda olduğu anlaşılmıştır. Belki de bazı alıcı ya da ortak adayları danışmanlık şirketinin kapısını çalmaya bile başlamış olabilir. Öte yandan hissenin son derece düşük bir halka açıklık oranı ile (% 10) işlem görüyor olmasından dolayı, küçük yatırımcıdaki hisselerin ellerinden alınması gerekmiştir, işte bu amaçla hissenin fiyatı kısmen kendinden kendine al-satlar kısmen de sıkışan günlük kredili al-satçıların zorunlu satışları ile bu seviyeye kadar düşmüş ya da düşürülmüştür.

D. Bazı yatırımcılar, hakim ortağın stratejik alternatif arayışından vazgeçeceğini ve hissenin eski fiyat denge ve dinamiklerine döneceğini düşünerek satışa geçmiştir. Bu durumda fiyatın düşmesine neden olmuştur. (her ne kadar bu son girişimim süresi belirtilmemiş olsa da şirketin 2011 yılında yine stratejik alternatif arayışı çerçevesinde olmak üzere bir yatırım fonu ile yaptığı gizlilik sözleşmesinin süresinin 12 ay olduğunu hatırlatmak isterim)

http://www.hurriyet.com.tr/vakko-buy...turdu-18523866

(haberin tarihi 19.08.2011dir.)

"Şirketimizin büyüme sürecine stratejik ve finansal katkı sağlıyacağına inandığımız bir yatırım fonu ile çeşitli potansiyel opsiyonların analiz edilebilmesi için 12 ay süreli gizlilik sözleşmesi imzalanmıştır" denildi.

E. Burada öngörülemeyen başka bir nedenden dolayı hisse düşmektedir veya ortada bizim tahmin edemediğimiz başka bir ...lik vardır.

Tabii ki bunların hiç birisi tek başına bu düşüşün nedeni olmayabilir. O yüzden artık herkes, bunlardan hangisinin ya da hangilerinin birlikte doğru olabileceğine kendi karar verir ya da bence diyerek farklı bir ihtimali dile getirir. Ancak sadece okuyucu olmayınız ve fikirlerinizi bu platformda medeni bir şekilde beyan etmekten çekinmeyiniz arkadaşlar.

Son Söz: Ben bu Bizans entrikaları ile dolu kirli oyunun henüz burada sona ermediğini düşünüyorum.

Son düzenleme : Burutay; 16-11-2017 saat: 12:04.

6. Sadece bir güzel haber, bu hacimsiz düşüş tablosunu ansızın değiştirir ve hisse aynen bir asansör gibi geldiği kata hatta daha yüksek bir kata çıkar da, sanırım daha yeterli miktarda mal toplayamadıkları için endeksin düşüşünün çok ötesinde düşüşler yaratarak sabırları zorluyor ve ilave mal almaya çalışıyorlar gibi geliyor bana. (Nasıl olsa bir oyun bozan babayiğit meydana çıkmadığı için 3-5 bin lotla bu hisse de % 2-3 düşüş yaratmak pekala mümkün) Ancak işin kötüsü bir şekilde pek kimse mal da satmadığı için çok fazla mal da toplayamıyorlar. Bu yaptıklarının tek sonucu kendileri de dahil herkesin "overall"ının düşmesi. Bilmem belki de yabancı yatırımcı olarak görünen ve son 1 aydır mal satan (ya da satıyor görüntüsü veren!) Citi'yi Stop-Loss'a zorlamak için yapıyorlardır. Kim bilir?

http://www.hurriyet.com.tr/lukste-ortak-buyume-40633494

Şirketin CEO'su bizzat "Kısa süre önce stratejik ortaklık görüşmeleri için Credit Suisse International ile bir danışmanlık sözleşmesi imzaladıklarını ve böylece Vakko'nun yeni imzalar ekleyeceği bir döneme girdiğini, bu sürecin devam ettiğini yani bir vazgeçme olmadığını ve önümüzdeki günlerde yeni bazı adımların açıklanabileceğini söylüyor" üstelik mali tablolardaki iyileşme de devam ediyor, eee.. bazı uyanıklarda sanki bu işten vazgeçilmiş havası yaratacak şekilde hissenin fiyatını düşürüyorlar , ulan kim inanır buna kardeşim kim...tabii ki Kadir...

Son düzenleme : Burutay; 17-11-2017 saat: 12:46.

7. Bir süre görüşlerimi paylaşmayacağım, ancak sakın hisseyi satıp gittiğimi düşünmeyesiniz inat ettim daha önce eğer stratejik alternatif konusunda bir gelişme olmaz ise en az 6 ay beklerim diyordum şimdi bu süreyi KAP haberinin sene-i devriyesine (23.08.2018) kadar uzatıyorum. Ancak öte yandan, madem kimse bu hisse hakkında yorum yapma zahmetine katlanmıyor, artık ben de somut bir gelişme olana (malum konu ile ilgili bir KAP haberi, şirket yetkililerince verilmiş ve yorumlanması gereken bir beyanat vb) kadar görüşlerimi açıklama zahmetine katlanmayacağım.

Benden alamayacakları kesin ama, umarım, tahtayı yönlendirenler istedikleri orandaki malı canı sıkılıp satan birilerinin elinden almayı bir şekilde başarırlar da, hem haber akışı hem de yükseliş başlar. (Bu bir temenni değil sadece ironidir arkadaşlar)

Son düzenleme : Burutay; 17-11-2017 saat: 15:46.

8. Artık yazmayacağım demiştim ama bu konu ıskalanmayacak kadar önemli.

Gerek BİST'in genelindeki satış dalgası ve gerekse Vakko'daki yabancı satışının (ki yabancı payı % 15.75'lerden %10.38'e kadar düşmüştür. ), hisselerdeki yüksek oranlı fiyat düşüşlerinin ve hatta döviz kurlarının yükselmesinin altında yatan nedenin; 27 Kasım'da New York'da duruşmalı bir şekilde başlayacağı belirtilen Halkbank davasının, tabii biraz da Reza Zarrab (ya da Rıza Sarraf)'ın itirafçı olmasına bağlı olarak, kapsamının genişletileceği ve bu durumunda zaten bozuk olan Türkiye -ABD ilişkilerini daha ciddi bir şekilde bozabileceği konusundaki dedikodular olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, eğer perde arkasında yapıldığını varsaydığım diplomatik görüşmeler ve aba altından sopa göstermeler (İncirlik dahil üslerin kapatılabileceği yönündeki ) sonuç verir ve davanın kapsamı da genişlemezse, 28 Kasımdan sonra BİST ve Vakko'daki bu dramatik gidişat biraz da olsa düzelir kanaatindeyim.

Bu gün aldıklarını seansın sonuna kadar geri satar mı bilmem ama, yaklaşık 1 aydır her gün sadece satıcı konumunda olan Credit Suisse'in ilk kez bu gün tekrar alım yapmaya başlamış olması dikkat çekicidir.

Son düzenleme : Burutay; 20-11-2017 saat: 15:06.

Sayfa 100/735 İlkİlk ... 50909899100101102110150200600 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •