Alıntı Originally Posted by Burutay Yazıyı Oku
Kitlesel Histeri

Vay anasını satayım. tamam Aselsan çok karlı bir firma onu anladık ama şu anda gelinen piyasa fiyat seviyesine göre Aselsan'ın F/K oranı da 36.35'e ulaşmış durumda be kardeşim.

Oysa Vakko'nun F/K oranı sadece 19,44 Yani piyasa Vakko'yu da aynı F/K oranına göre fiyatlamak istese Vakko'nun gideceği fiyat seviyesi 5.92 TL olacak. Ne diyelim, umarım bir gün Vakko'da aynı kitlesel histerinin odak noktası olur.

Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Aselsan an itibariyle bir önceki güne göre % -17 oranında değer kaybetmiş durumda. Bu arada; bu hacimli düşüş BİST 30 ve 100 endekslerinin de canına okudu.

Sadece 2 gündür, Aselsan F/K'sının olması gereken seviyenin çok üzerine çıktığı ve bunun bir kitlesel histeri sonucu oluşan mantıksız alım dalgası suretiyle gerçekleşmiş olabileceği konusundaki dediklerimi hatırlatmakla yetiniyorum. Hisseyi yapay olarak yukarı taşıyıp birilerinin kucağına bıraktılar hayırlı uğurlu olsun.

Yatırım tavsiyesi değildir.