Bak kardeim ben bu hisseye yatrm yaptm ilk gnden beri ayn eyi sylyorum bu bir.
Baz eyleri sadece ben grr ve anlarm bakalar bu iten asla benim kadar anlamaz gibisinden megalomanik tutumlar brak bu iki.
Burada kimse Aselsan gibi srekli byyen bir teknoloji devi ile doymu bir endstri de mcadele eden ve sadece markasnn gc ve rnlerinin kalitesi ile ayakta kalmaya ve faaliyetini srdrmeye devam eden , yksek pazarlama ve personel giderleri ve biraz da z kaynak eksiklii nedeniyle markasnn karln bir trl alamayan bir Vakko'yu edeer gren kimse yok bu .
Ben sadece anlk bir durum tespiti yaptm ve Aselsan'n mevcut karna gre hesaplanan (matriks verileridir kiisel olarak hesaplanmamtr) F/K orannn (ki tam u anda 37,31) ve PD /DD' orannn (ki tam u anda 10,36) Vakko'nun mevcut senin kmsediin karna gre olan F/K'sndan (ki tam u anda 19,50) ve PD /DD' oranndan(ki tam u anda sadece 2,63) ok daha yksek olduunu syledim bu 4. Eer bunu aksini sylyorsan syle de bu ilerden gerekten anlayp anlamadn ve kulaktan dolma tipte bir uzman olup olmadn anlayalm.
Bu arada, aselsan benim de gemite yatrm yaptm bir hisse ve ona toz kondurmam ama borsada zaman zaman bu tarz eyler olur ve kendi kendini besleyen bir sre sayesinde (ki benim kitlesel histeri dediim budur) bir hisse olmas gereken F/ K orannn ok zerine kar ve hisse sahibine de gzel bir ekstra kazan salar.
Son olarak senin u stn aklnn ve bilginin bir derinliini lelim bakalm. Borsada hisseleri ilem gren irketlerin piyasa fiyatnn bir dierine gre ucuz mu pahal m olduuna , senin dediin gibi mutlak kar rakam kyaslamas ile mi (Vakko'nun dnemsel kar 5 milyon TL Aselsan'n ki ise u diyerek mi) yoksa , bir irketin piyasa deerinin oransal olarak karnn ka katna ktn gsteren F/K kyaslamas ile mi yaplr?
Bu arada senin bu balkta neden yazdn ok aikar, buna ramen, buras tabii ki zgr bir krs ve maniplatif amala yazmadn srece bu balkta da yazabilirsin, ama srekli de oynadn ve sadece negatif propaganda yaptn ve frsatn bulduunda da bakalarn hakir gren yksek egolu bir adam olduun belli, o yzden eer bu saniyeden sonra bu balkta yazmazsan emin ol kimse seni zlemez diye dnmekteyim.
Yani selametle...
Yatrm tavsiyesi deil sadece bir kiisel kanaat ve tahmin aklamasdr. Bu tip tahmin veya ngrlerde yanlmann adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduu asla unutulmamal ve herkes yatrm kararn kendi akl ve muhakeme yeteneine dayal olarak vermelidir.

Alnt yaparak yantla
) 
Yer mleri