Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
9,46 10% 1,43 Mr 9,00 / 9,46
4,40 10% 344,27 Mn 4,20 / 4,40
660,50 9.99% 319,03 Mn 660,50 / 660,50
43,60 9.99% 137,14 Mn 39,70 / 43,60
29,32 9.98% 21,78 Mn 26,00 / 29,32
44,06 -9.97% 235,50 Mn 44,06 / 44,52
3,43 -9.97% 1,03 Mr 3,43 / 3,62
165,80 -9.79% 1,57 Mr 165,50 / 180,00
10,12 -9.48% 1,62 Mr 10,07 / 11,50
1.293,00 -9.2% 49,96 Mn 1.293,00 / 1.464,00
3,66 3.98% 16,16 Mr 3,52 / 3,69
42,10 2.04% 9,52 Mr 41,34 / 43,72
336,75 3.3% 6,55 Mr 331,75 / 345,00
435,75 1.69% 6,12 Mr 425,00 / 438,75
308,25 -0.88% 5,40 Mr 307,75 / 309,50
21,32 4.2% 880,56 Mn 20,72 / 21,56
75,30 0.07% 5,05 Mr 74,20 / 75,50
336,75 3.3% 6,55 Mr 331,75 / 345,00
783,50 -0.82% 1,90 Mr 780,00 / 792,00
99,60 0.45% 319,64 Mn 99,00 / 100,90
116,00 1.58% 171,07 Mn 112,60 / 116,60
35,92 2.45% 182,07 Mn 35,10 / 36,34
11,23 0.27% 310,61 Mn 11,22 / 11,44
87,85 1.33% 423,10 Mn 86,55 / 88,90

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 100/735 lklk ... 50909899100101102110150200600 ... SonSon
Arama sonucu : 5878 madde; 793 - 800 aras.

Konu: VAKKO - Vakko Tekstil

1.  Alnt Originally Posted by Analizsever Yazy Oku
    Gecen gunku yazimda 5 mln tl gibi cuzi bir karin yok hukmunde sayilmasi gerektigini yazmistim.simdi anlasilmis bu realite sanirim..

Olayin ozetini belirtmistim:bu sitket satilirsa bilancodaki ina (indirgenmis nakit akimi) veya diger temel rasyolarla degil,isminin gucuyle satilacaktir kanimca.

Ayrica;

Aselsan ucuzdur pahalidir tartismasi yapilabilir ona birsry demem.ancak bir sonraki bilancolar aciklanip yil tamamlandiginda vakkonun piyasa degerini yillik karina bolun,bir de aselsanin piyasa degerini yillik karina bolun.

Cikan f/k orani vakkoda daha yuksek degilse bu topicte tek satir yazmam.

Yatirim tavsiyesi degildir
    Bak kardeim ben bu hisseye yatrm yaptm ilk gnden beri ayn eyi sylyorum bu bir.

Baz eyleri sadece ben grr ve anlarm bakalar bu iten asla benim kadar anlamaz gibisinden megalomanik tutumlar brak bu iki.

Burada kimse Aselsan gibi srekli byyen bir teknoloji devi ile doymu bir endstri de mcadele eden ve sadece markasnn gc ve rnlerinin kalitesi ile ayakta kalmaya ve faaliyetini srdrmeye devam eden , yksek pazarlama ve personel giderleri ve biraz da z kaynak eksiklii nedeniyle markasnn karln bir trl alamayan bir Vakko'yu edeer gren kimse yok bu .

Ben sadece anlk bir durum tespiti yaptm ve Aselsan'n mevcut karna gre hesaplanan (matriks verileridir kiisel olarak hesaplanmamtr) F/K orannn (ki tam u anda 37,31) ve PD /DD' orannn (ki tam u anda 10,36) Vakko'nun mevcut senin kmsediin karna gre olan F/K'sndan (ki tam u anda 19,50) ve PD /DD' oranndan(ki tam u anda sadece 2,63) ok daha yksek olduunu syledim bu 4. Eer bunu aksini sylyorsan syle de bu ilerden gerekten anlayp anlamadn ve kulaktan dolma tipte bir uzman olup olmadn anlayalm.

Bu arada, aselsan benim de gemite yatrm yaptm bir hisse ve ona toz kondurmam ama borsada zaman zaman bu tarz eyler olur ve kendi kendini besleyen bir sre sayesinde (ki benim kitlesel histeri dediim budur) bir hisse olmas gereken F/ K orannn ok zerine kar ve hisse sahibine de gzel bir ekstra kazan salar.

Son olarak senin u stn aklnn ve bilginin bir derinliini lelim bakalm. Borsada hisseleri ilem gren irketlerin piyasa fiyatnn bir dierine gre ucuz mu pahal m olduuna , senin dediin gibi mutlak kar rakam kyaslamas ile mi (Vakko'nun dnemsel kar 5 milyon TL Aselsan'n ki ise u diyerek mi) yoksa , bir irketin piyasa deerinin oransal olarak karnn ka katna ktn gsteren F/K kyaslamas ile mi yaplr?

Bu arada senin bu balkta neden yazdn ok aikar, buna ramen, buras tabii ki zgr bir krs ve maniplatif amala yazmadn srece bu balkta da yazabilirsin, ama srekli de oynadn ve sadece negatif propaganda yaptn ve frsatn bulduunda da bakalarn hakir gren yksek egolu bir adam olduun belli, o yzden eer bu saniyeden sonra bu balkta yazmazsan emin ol kimse seni zlemez diye dnmekteyim.

Yani selametle...

Yatrm tavsiyesi deil sadece bir kiisel kanaat ve tahmin aklamasdr. Bu tip tahmin veya ngrlerde yanlmann adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduu asla unutulmamal ve herkes yatrm kararn kendi akl ve muhakeme yeteneine dayal olarak vermelidir.

2.  Alnt Originally Posted by Burutay Yazy Oku
    Kitlesel Histeri

Vay anasn sataym. tamam Aselsan ok karl bir firma onu anladk ama u anda gelinen piyasa fiyat seviyesine gre Aselsan'n F/K oran da 36.35'e ulam durumda be kardeim.

Oysa Vakko'nun F/K oran sadece 19,44 Yani piyasa Vakko'yu da ayn F/K oranna gre fiyatlamak istese Vakko'nun gidecei fiyat seviyesi 5.92 TL olacak. Ne diyelim, umarm bir gn Vakko'da ayn kitlesel histerinin odak noktas olur.

Yatrm tavsiyesi deil sadece bir kiisel kanaat ve tahmin aklamasdr. Bu tip tahmin veya ngrlerde yanlmann adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduu asla unutulmamal ve herkes yatrm kararn kendi akl ve muhakeme yeteneine dayal olarak vermelidir.
    Aselsan an itibariyle bir nceki gne gre % -17 orannda deer kaybetmi durumda. Bu arada; bu hacimli d BST 30 ve 100 endekslerinin de canna okudu.

Sadece 2 gndr, Aselsan F/K'snn olmas gereken seviyenin ok zerine kt ve bunun bir kitlesel histeri sonucu oluan mantksz alm dalgas suretiyle gereklemi olabilecei konusundaki dediklerimi hatrlatmakla yetiniyorum. Hisseyi yapay olarak yukar tayp birilerinin kucana braktlar hayrl uurlu olsun.

Yatrm tavsiyesi deildir.

3.  Alnt Originally Posted by Burutay Yazy Oku
    Aselsan an itibariyle bir nceki gne gre % -17 orannda deer kaybetmi durumda. Bu arada; bu hacimli d BST 30 ve 100 endekslerinin de canna okudu.

Sadece 2 gndr, Aselsan F/K'snn olmas gereken seviyenin ok zerine kt ve bunun bir kitlesel histeri sonucu oluan mantksz alm dalgas suretiyle gereklemi olabilecei konusundaki dediklerimi hatrlatmakla yetiniyorum. Hisseyi yapay olarak yukar tayp birilerinin kucana braktlar hayrl uurlu olsun.

Yatrm tavsiyesi deildir.
    Gn %11 kaypla tamamlad. Gnlerdir kmasna istinaden gayet doal bir dzeltme. O deilde iinde bulunduumuz hisse ne yapyor yle? Dip almas m. Mantkl bir aklamas var m?

4. Yarn dzeltir bence inallah amin
    YTd anlamam

5.  Alnt Originally Posted by Tanrsevsin Yazy Oku
    Gn %11 kaypla tamamlad. Gnlerdir kmasna istinaden gayet doal bir dzeltme. O deilde iinde bulunduumuz hisse ne yapyor yle? Dip almas m. Mantkl bir aklamas var m?
    Tabii, bu hisseyi tm satanlar bulup, tek tek; yahu arkada sen bu hisseyi niye sattn diye sorma imkanmz yok. O yzden yaplabilecek tek ey; sadece akl ve mantk yrterek baz Vakko yatrmclarnn neden bu hisseyi satm olabileceklerini tahmin etmeye almak olmal. Ancak bu fiyat dnn son derece dk ilem hacimleri ile gerekletii asla akldan karlmamaldr.

A. Stratejik alternatif aray konusunda Credit Suisse'in yetkilendirilmesinden bu yana (bu konudaki KAP duyurusu 23.08.2017 tarihinde yaplmtr) yaklak 3 ay gemi olmasna ramen somut hi bir gelimenin olmamas (yani irkete bir yerli ya da yabanc kurumdan ortaklk teklifi gelmemi ve /veya bir gizlilik anlamasnn imzalanmam olmas) nedeniyle beklemekten sklan ve bu hisseden amiyane tabirle "bir cack olmaz..." diyenler, mevcut kar veya zararlarn gzetmeksizin satmaya balamtr. Tabii ortada somut bir gelime olmamas nedeniyle alm itah da azald iin talep cephesi de zayf kalm satlar kuvvetli almlarla karlanamam ve bu hacimsiz d meydana gelmitir.

B. Stratejik alternatif aray konusunda Credit Suisse ile danmanlk szlemesi imzalandktan hemen sonra hissenin fiyat son derece ciddi bir srama yapm ve bu arada 4.29 TL'yi dahi grmtr. te bu aamada, zaten ok ksa sre ierisinde somut bir gelime olmayacan dnen ya da bilen hakim oyuncu da, elindeki mal hemen itahl alclara devretmitir. Ayn hakim oyuncunun tekrar mala girmesi iin maln fiyatnn drlmesi gerekmitir. Nitekim, tahtay kontrol eden byk oyuncu da hisseyi tekrar 2.90-3.00 TL bandna ekmeyi baarmtr.

C. Konsolide mali tablolarn aklanmasndan sonra irketin mali olarak iyi yolda olduu anlalmtr. Belki de baz alc ya da ortak adaylar danmanlk irketinin kapsn almaya bile balam olabilir. te yandan hissenin son derece dk bir halka aklk oran ile (% 10) ilem gryor olmasndan dolay, kk yatrmcdaki hisselerin ellerinden alnmas gerekmitir, ite bu amala hissenin fiyat ksmen kendinden kendine al-satlar ksmen de skan gnlk kredili al-satlarn zorunlu satlar ile bu seviyeye kadar dm ya da drlmtr.

D. Baz yatrmclar, hakim ortan stratejik alternatif arayndan vazgeeceini ve hissenin eski fiyat denge ve dinamiklerine dneceini dnerek sata gemitir. Bu durumda fiyatn dmesine neden olmutur. (her ne kadar bu son giriimim sresi belirtilmemi olsa da irketin 2011 ylnda yine stratejik alternatif aray erevesinde olmak zere bir yatrm fonu ile yapt gizlilik szlemesinin sresinin 12 ay olduunu hatrlatmak isterim)

http://www.hurriyet.com.tr/vakko-buy...turdu-18523866

(haberin tarihi 19.08.2011dir.)

"irketimizin byme srecine stratejik ve finansal katk salyacana inandmz bir yatrm fonu ile eitli potansiyel opsiyonlarn analiz edilebilmesi iin 12 ay sreli gizlilik szlemesi imzalanmtr" denildi.

E. Burada ngrlemeyen baka bir nedenden dolay hisse dmektedir veya ortada bizim tahmin edemediimiz baka bir ...lik vardr.

Tabii ki bunlarn hi birisi tek bana bu dn nedeni olmayabilir. O yzden artk herkes, bunlardan hangisinin ya da hangilerinin birlikte doru olabileceine kendi karar verir ya da bence diyerek farkl bir ihtimali dile getirir. Ancak sadece okuyucu olmaynz ve fikirlerinizi bu platformda medeni bir ekilde beyan etmekten ekinmeyiniz arkadalar.

Son Sz: Ben bu Bizans entrikalar ile dolu kirli oyunun henz burada sona ermediini dnyorum.

Son dzenleme : Burutay; 16-11-2017 saat: 12:04.

6. Sadece bir gzel haber, bu hacimsiz d tablosunu anszn deitirir ve hisse aynen bir asansr gibi geldii kata hatta daha yksek bir kata kar da, sanrm daha yeterli miktarda mal toplayamadklar iin endeksin dnn ok tesinde dler yaratarak sabrlar zorluyor ve ilave mal almaya alyorlar gibi geliyor bana. (Nasl olsa bir oyun bozan babayiit meydana kmad iin 3-5 bin lotla bu hisse de % 2-3 d yaratmak pekala mmkn) Ancak iin kts bir ekilde pek kimse mal da satmad iin ok fazla mal da toplayamyorlar. Bu yaptklarnn tek sonucu kendileri de dahil herkesin "overall"nn dmesi. Bilmem belki de yabanc yatrmc olarak grnen ve son 1 aydr mal satan (ya da satyor grnts veren!) Citi'yi Stop-Loss'a zorlamak iin yapyorlardr. Kim bilir?

http://www.hurriyet.com.tr/lukste-ortak-buyume-40633494

irketin CEO'su bizzat "Ksa sre nce stratejik ortaklk grmeleri iin Credit Suisse International ile bir danmanlk szlemesi imzaladklarn ve bylece Vakko'nun yeni imzalar ekleyecei bir dneme girdiini, bu srecin devam ettiini yani bir vazgeme olmadn ve nmzdeki gnlerde yeni baz admlarn aklanabileceini sylyor" stelik mali tablolardaki iyileme de devam ediyor, eee.. baz uyanklarda sanki bu iten vazgeilmi havas yaratacak ekilde hissenin fiyatn dryorlar , ulan kim inanr buna kardeim kim...tabii ki Kadir...

Son dzenleme : Burutay; 17-11-2017 saat: 12:46.

7. Bir sre grlerimi paylamayacam, ancak sakn hisseyi satp gittiimi dnmeyesiniz inat ettim daha nce eer stratejik alternatif konusunda bir gelime olmaz ise en az 6 ay beklerim diyordum imdi bu sreyi KAP haberinin sene-i devriyesine (23.08.2018) kadar uzatyorum. Ancak te yandan, madem kimse bu hisse hakknda yorum yapma zahmetine katlanmyor, artk ben de somut bir gelime olana (malum konu ile ilgili bir KAP haberi, irket yetkililerince verilmi ve yorumlanmas gereken bir beyanat vb) kadar grlerimi aklama zahmetine katlanmayacam.

Benden alamayacaklar kesin ama, umarm, tahtay ynlendirenler istedikleri orandaki mal can sklp satan birilerinin elinden almay bir ekilde baarrlar da, hem haber ak hem de ykseli balar. (Bu bir temenni deil sadece ironidir arkadalar)

Son dzenleme : Burutay; 17-11-2017 saat: 15:46.

8. Artk yazmayacam demitim ama bu konu skalanmayacak kadar nemli.

Gerek BST'in genelindeki sat dalgas ve gerekse Vakko'daki yabanc satnn (ki yabanc pay % 15.75'lerden %10.38'e kadar dmtr. ), hisselerdeki yksek oranl fiyat dlerinin ve hatta dviz kurlarnn ykselmesinin altnda yatan nedenin; 27 Kasm'da New York'da durumal bir ekilde balayaca belirtilen Halkbank davasnn, tabii biraz da Reza Zarrab (ya da Rza Sarraf)'n itiraf olmasna bal olarak, kapsamnn geniletilecei ve bu durumunda zaten bozuk olan Trkiye -ABD ilikilerini daha ciddi bir ekilde bozabilecei konusundaki dedikodular olduunu dnyorum. Bu nedenle, eer perde arkasnda yapldn varsaydm diplomatik grmeler ve aba altndan sopa gstermeler (ncirlik dahil slerin kapatlabilecei ynndeki ) sonu verir ve davann kapsam da genilemezse, 28 Kasmdan sonra BST ve Vakko'daki bu dramatik gidiat biraz da olsa dzelir kanaatindeyim.

Bu gn aldklarn seansn sonuna kadar geri satar m bilmem ama, yaklak 1 aydr her gn sadece satc konumunda olan Credit Suisse'in ilk kez bu gn tekrar alm yapmaya balam olmas dikkat ekicidir.

Son dzenleme : Burutay; 20-11-2017 saat: 15:06.

Sayfa 100/735 lklk ... 50909899100101102110150200600 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •