şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım
Alıntı:
Originally Posted by
KaraKemal
bilemeyiz, adı üstünde kayıt-dışı.. ama oransal olarak fazla kayıt-dışı kaldığını zannetmiyorum..
-kira geliri beyan edenlerin sayısı 1.7 milyon kadar yani yetişkin nüfusuna oranı %3 kadar bir kitle..
-araba mtv zammı 400 TL civarı (en ağırlıklı dilim olan 1.6 motora kadar) 1000--> 1.400 TL.. otomobil sahibi olan sayısı 11 mn kadar (yetişkin nüfusa oranı %20) bu kitle de nispeten yüksek gelir sahibi olanlar..
-bankaların kurumlar vergisi oranı %20'den %22 oldu.. bankalar ?? ülkede muazzam karlar yazan tek sektör, vergi salınacaksa ilk hedef olması gereken sektör
vergi artışlarının alternatifi neydi? daha fazla borç almak, zaten bozulmuş durumdaki borç piyasası dinamikleri daha da bozulacaktı ve bunun makro etkileri daha olumsuz olabilirdi.. nokta hedeflere yönelik bu vergi artışlarının siyasi oy tercihlerine ciddi bir etkisi olacağını düşünmüyorum, çünkü vergi salınan yüksek gelir grubu iktidar partisine zaten oy vermiyor..
Aslında güzel bir nokta ülkedeki ortalama gelir ne noktada ben bilmiyorum. Mesela 0 fiat agea alan yüksek gelirli midir onu bilemiyorum. Veya mevcut dilimde yılda brüt 30000 TL'yi geçerseniz yeni dilime giriyorsunuz bu yüksek gelir midir ?
Tek derdim şu devlet benden aldığı vergiyi herkesten alacaksa ben bu konuda tek kelime etmem zira biz bir ülkeyiz. ama vergide adalet yoksa o zaman tepki göstermek hakkımız.
Bankacılığa gelince bankacılar o vergiyi bizden bir şekilde çıkaracağı bloomberght'de yorumcu ifade etti. Bankacılıktan gelen verginin yine bankacılığa gideceğini tahmin ediyorum. Devletin sübvanse edeceği krediler yoluyla.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım
Alıntı:
Originally Posted by
KaraKemal
11 milyon araba sahibi varsa 55 milyon yetişkin nüfus (18+) içinde, araba sahibi olan %20, araba sahibi olmayan %80'den daha yüksek gelir sahibidir' diye bir mantık yürütmesinin nesi yanlış ? anlamadım
Bu durumda şirketin tahsis ettiği arabayı kullanan müdür araba sahibi olan personelinden daha düşük gelir sahibimidir ?
Veya bir çift bir araba sahibi ise biri yüksek gelirli diğeri düşük gelirli midir ?
Bence hane sayısı 23 milyon hane halkı 3,7 civarı Türkiye için daha doğru kıyas olur.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.