Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 505/1014 İlkİlk ... 54054554955035045055065075155556051005 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,033 - 4,040 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Burada atlanan şeytani bir detay var. Evet 2 milyon yüksek gelir sahibi var. Ancak bunlar üzerine salınacak yüksek vergiler geriye kalan 78 milyonu ciddi oranda etkileyebilir. Zira bu 2 milyon kişi kalan 78 milyon kişinin işvereni. Yani 78 milyon kişi o 2 milyon kişinin elinden geçen kazanç ile geçimini sağlıyor. O nedenle salınan tüm vergiler aslında geriye kalan 78 milyon orta ve düşük gelirli vatandaş üzerine salınmış oluyor.

Bankalara salınan vergi de aynı şekilde düşünülebilir.
    hocam kusura bakma ama bu şekilde bakacak olursa, zaten her tür düzenleme herkesi vuruyor' deyip geçmek lazım, yani hiç bir ek vergi cinsi kategorize edilemez.. böyle bir mantık olmaz..

su gibi benzin yakan, şehir-içinde kullanmanın bir tür görgüsüzlük addedildiği devasa son model arazi ciplerine de ek vergi konmasın o halde, öyle ya bu 4x4' lerin sahibi olan zenginler ek vergiyi yanlarında çalıştırdığı elemanların maaşını keserek karşılayacak falan demek gerekir.. ayrıca bunların hepsi işveren değil, rantiyesi var baba parası yiyeni var kamuyu söğüşleyeni var, faiz yiyeni var, kira toplayanı var.. üretim yapan, işletme sahibi olan adam o kadar görgüsüz olmaz, havadan kazanan daha heveslidir aşırı lüks tüketime.. temel mantık olarak, lüks tüketim dünyanın her yerinde ortalamadan daha yüksek oranda vergilendirilir..

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    1,6 motor arabası olan, ki bunun içinde 5-10 yaşından yaşlı araç çok...bunlar geliri yüksek kesim??..böyle mi analiz yapıyorsun sen?
    11 milyon araba sahibi varsa 55 milyon yetişkin nüfus (18+) içinde, araba sahibi olan %20, araba sahibi olmayan %80'den daha yüksek gelir sahibidir' diye bir mantık yürütmesinin nesi yanlış ? anlamadım

3. Zammın adını 'Orta Vadeli Proğram' koymuşlar.
    Proğramlı kazık..
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

4.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    11 milyon araba sahibi varsa 55 milyon yetişkin nüfus (18+) içinde, araba sahibi olan %20, araba sahibi olmayan %80'den daha yüksek gelir sahibidir' diye bir mantık yürütmesinin nesi yanlış ? anlamadım
    Sen bekar değildin?? Hatta çocuğun da var, 18 ı geçince de sizinle yasayacak...o %20 yi 3 le çarpacaksın en az...daha detay hesapta yaparım sana da anladın mevzuyu herhalde.

5.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    5 farkli Dr a gorunsen o zmn kafan iyice karışır
    Bi Dr bi doçent Dr filan görün
    Dr un birinin dediğini ötekine deme
    Çapraz sorgu tekniği uygula
    Anlatirsan boş boş
    Neticeye gidemen
    Ha en muhimi internet
    Dr ne derse desin mutlak olayı internetten araştır
    Yoksa sağlam girip ölü çıkmak işten bile değil
    Adamlarda cok hasta var
    Sıradaki gelsin muhabbetine kisa kısa bakıp geciyolar
    4 sene evvel dayanılmaz bir ağrı yüzünden en yakın özel hastaneye gittim, dediler - apandist, hemen ameliyatla almamız lazım.. abim doktor, onu aradım telefonla, tesadüf eseri abimin eskiden istanbul'dayken bi ara çalıştığı özel hastaneydi gittiğim yer, abi dedim böyle böyle dediler ne yapayım ? dedi ki, hemen istinye devlet hastanesine git, oradakiler de bi baksın.. yani sistemin içinde olduğu için gereksiz yere- sırf para koparmak için beni ameliyata alma ihtimallerinin olabileceğini biliyor, devlet hastanesindeki doktordan teyit almak istiyor, o doktorun para için gereksiz ameliyata alma ihtimali çok düşük..

özel doktor- özel hastane sistemi çok çarpık, doktorlarda hipokrat yeminine sadık şifa dağıtıcıdan ziyade madrabaz tüccar eğilimi yaygın.. halkın ahmaklığı ayrı konu, muayeneye gittiği zaman en az 3-5 kutu ilaç vermeyeni doktordan saymıyor.. oecd içinde kişi başı en yüksek antibiyotik tüketimi türkiye'de, en yüksek sezaryen oranları vs.. aptalca bir cehalet.. devlet ilaç parasını ödüyor artık diye.. eskiden millet köşede ayrı bir para tutardı- ilaç parası diye, ilaçlar öyle pahalıydı ki, ve devletin bunu karşılamak için hiç bir desteği yoktu ki, günün birinde hastalanırım ilaç alacak para bulamam korkusuyla, böyle bir şey başına gelen kadar dokunmadığı bir para.. öyle başıboş bir ortam vardı ki, 10 dolarlık stentler 1.500 dolara satılırdı 90'larda..

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Sen bekar değildin?? Hatta çocuğun da var, 18 ı geçince de sizinle yasayacak...o %20 yi 3 le çarpacaksın en az...daha detay hesapta yaparım sana da anladın mevzuyu herhalde.
    o vakit şöyle yapalım hesabı; TR hane başı nüfus ortalama 3.7 kişi (istanbul- izmir 3.2) yani 20-22 milyon kadar hane var toplamda.. otomobil sahibi olan %50 hanehalkı, arabası olmayan %50'den daha varlıklıdır.. buna da itiraz edecek misin

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    hocam kusura bakma ama bu şekilde bakacak olursa, zaten her tür düzenleme herkesi vuruyor' deyip geçmek lazım, yani hiç bir ek vergi cinsi kategorize edilemez.. böyle bir mantık olmaz..

su gibi benzin yakan, şehir-içinde kullanmanın bir tür görgüsüzlük addedildiği devasa son model arazi ciplerine de ek vergi konmasın o halde, öyle ya bu 4x4' lerin sahibi olan zenginler ek vergiyi yanlarında çalıştırdığı elemanların maaşını keserek karşılayacak falan demek gerekir.. ayrıca bunların hepsi işveren değil, rantiyesi var baba parası yiyeni var kamuyu söğüşleyeni var, faiz yiyeni var, kira toplayanı var.. üretim yapan, işletme sahibi olan adam o kadar görgüsüz olmaz, havadan kazanan daha heveslidir aşırı lüks tüketime.. temel mantık olarak, lüks tüketim dünyanın her yerinde ortalamadan daha yüksek oranda vergilendirilir..
    Kira gelirleri, emlak vergisi, lüks araba vergisi mtvsi, alkol ve sigara vergileri tüm bunları ben de destekliyorum. Ama 130 maddelik düzenleme listesini incelediğimde bunların dışında iş yaşamına dokunan bazı sakıncalı kısımlar dikkatimi çekiyor.

Örneğin %27 den %30 a çıkan gelir vergisi dilimi düşük ve orta gelirliyi vuruyor.
    %5 ten %7.5 a çıkan data iletişimi vergisi internet iletişimini pahalılaştırıyor.
    KDV ile ilgili bazı düzenlemeler kayıt dışını körükleyebilir.
    %1 dağıtılmayan kar vergisi yine sorun olacak
    Finans sektörü için %22 ye çıkan kurumlar vergisi sektörün yapısı gereği vatandaşa yansıyacak.

Sonuç olarak şu aşamada dokunulmaması gereken yerlere dokunulmuş. Yapılan düzenlemelere bakarsanız tam tersine düşük ve orta gelirliye dokunan geniş kitleleri kapsayan düzenlemeler var.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    Bu durumda şirketin tahsis ettiği arabayı kullanan müdür araba sahibi olan personelinden daha düşük gelir sahibimidir ?
    Veya bir çift bir araba sahibi ise biri yüksek gelirli diğeri düşük gelirli midir ?

Bence hane sayısı 23 milyon hane halkı 3,7 civarı Türkiye için daha doğru kıyas olur.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Sayfa 505/1014 İlkİlk ... 54054554955035045055065075155556051005 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •