Aselsan yapay zekada bilanço analizi:
https://youtube.com/watch?v=afX9ugI4lPA&feature=shared
Printable View
Aselsan yapay zekada bilanço analizi:
https://youtube.com/watch?v=afX9ugI4lPA&feature=shared
Biraz daha ekleme yaptık hayırlı olur inşallah.:)
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
KAP: ASELS [ ] ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Yeni İş İlişkisi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1190473
Dosyalar:
Yeni İş İlişkisi 2023-08-31
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Yeni İş İlişkisine Başlanan/Başlanacak Kişinin Niteliği Müşteri (Customer)
Müşterinin/Tedarikçinin Adı Soyadı/Ticaret Unvanı Savunma Sanayii Başkanlığı
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Net Satışlar/Satılan Mal Maliyeti İçindeki Payı %54,1
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Bilançosundaki Ticari Alacaklar/Borçlar İçindeki Payı %41,4
İş İlişkisinin Başlamasının Öngörüldüğü Tarih 2023-08-31
Varsa Sözleşmenin Önemli Koşulları -
Yeni İş İlişkisinin Ortaklık Faaliyetlerine Etkisi Şirketin cirosunu olumlu etkileyecektir.
Açıklamalar
Açıklama ASELSAN ve Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Elektronik
Harp Sistemleri ile ilgili 31 Ağustos 2023 tarihinde, 465.000.000,- TL ve
25.000.000,- ABD Doları tutarında bir sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu
sözleşme kapsamında teslimatlar 2028 yılı içerisinde gerçekleştirilecektir.
Tahtacı ne zaman anlıcan boşa kürek çektiğini....
Çoğu hisse için tavan yaptırabilecek ve alınan ihaleyi bile maalesef satış fırsatı olarak değerlendiren robotlar ve kalitesiz bir yatırımcı profili mevcut, yazık.
Sihirbaz arefin 1500 asels alotu borsada işlem görmeye başlamış. Hayırlı uğurlu olsun. Tahtacı onları bekliyordu belki de.
Hissenin bokunu çıkardılar, bu kadar da spekülasyon olmaz, biraz insaf, az çalında bizimde yüzümüz gülsün
Tahtacı o kadar uğraştın tahtayı 37,28 kapattıramadın ya sen şimdi kesin ağlarsın. Aynen bu kafayla devam et.
Ay sonu viop pozisyonlarından dolayı yırtındı bence bugün. Ama ne yapsan bu saatten sonra nafile tahtacı .....
ASELSAN yabancı oranı 31 Ağustos 2023 % 26,06. 29 Ağustos 2023 % 25,81.
Fark % 0,25. (Kaynak İş Yatırım).
ne dedisek o .tüm varlık fonları borsada halka açık sefalet durumda.açık olmayanlar kimblir nasıldır.
iyi günler diliyorum.aselsan bedelsizine katıldım.fakat maliyet 1 tl bölündükten sonraki haliyke 50kuruş artmış.müşteri danışmanını bedelsizlerde 1 tl artması normal dedi tüm bedelsizlerde maliyet 50 kuruş bölündükten sonra arrtar dedi.bu normalmidir.Hatırı satılır meblağ yapıyor.BİLEN ÜSTAD VARMIDIR?CEVAPLARSA ÇO SEVİNİRİM.
Borsa yükseliyor bu yerinde sayıyor her habere düşüyor, borsa düşünce katmerli düşer artık.
Koca şirket, büyük yatırımcı niye gelmez neden itibar etmez, çünkü eniştenin arka bahçesi, neyine güvesinlerde yatırım yapsınlar.
Defter değeri değil o nominal değer o 1 tl çok farklı bir şey. Ne soruluyor anlamadım ama. 50 tl maliyetiniz var % 100 bedelsiz bölündü benim bildiğim maliyetiniz 25 tl olur 25,5 değil.
Bedelsiz bölünürken lot fazla ise belki bir masraf olur ama o da sanmıyorum ki hisse başına 0,5 kuruş olsun.
Yine de soruyu çok anlamadım. Ama açın bir aracı kuruma telefon genel müdürlüğüne takas bölümünü isteyin en iyi cevabı onlar size verir.Mümkünse banka menşeeli olmasın.
Ben hele üstad hiç değilim propolis varken bize düşmez ne dedi ise o :)
Öyle yaptım zaten hocam, hani olur da Eylül ayı ile birlikte bazı fonların büyük hisselere girme olasılığını da düşünerek girdik biraz hayırlısıyla, ama tahta şimdilik izlenecek gibi değil, tahtacının ruh hali iyi görünmüyor,:) kendine zarar verir bu kafayla.
İyi tatiller.
Cevaplar için tşk ederim,sorun net aslında 74.093 maliyetim varken bölünme sonrası 37.54 e düştü yani 75.093 oldu.Alım satım falan hiçbirşey yapmadım bu arada.İşin ilginç yanı halk yatırımı 3 defa aradım1. Yuvarlama yapılmış, sorun yok,vsvs gibi cevaplar.2.Bekle düzelir.3.ise maliyetin 1 tl bölünmeye 0,5 kuruş yükselmesi normal dediler ilk defa bedelsizden faydalandım,net bilgi sahibi değilim gerçek olan bölünme sonrası lokum tam 2 kat arttı maliyetim 2kat düştü +50kuruş arttı ..
Üstad maliyet 74,093 iken bölündükten sonra 37.54 küsür oldu yani yaklaşık 75.094 e tekabül ediyor sorun burda herkes farklı birşey söylüyor..
Benden de bedelsiz kullanım hak kullanım komisyonu adı altında para kesmişler +BSMV. Bunlar normal mi?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TEKNOFEST ziyaretinde değerlendirmelerde bulundu:
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TEKNOFEST ziyaretinde değerlendirmelerde bulundu:
- "Katma değeri çok yüksek ürünler üreteceğiz ve böylece bazı makro ekonomik sorunlarımızı da çok rahat aşacağız. Bu etkinliklerin getireceği ürünler sayesinde aşacağız çünkü savunma sanayinin geldiği noktayı biliyoruz" - "Ben bu etkinliğin, bu şölenin, bu festivalin bunda katkısının çok büyük olacağına inanıyorum. Türkiye'nin geleceği çok parlak"
ANKARA (AA) - HÜLYA ÖMÜR UYLAŞ / ZEYNEP DUYAR - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TEKNOFEST'in ülke için yapılabilecek en muhteşem etkinlik olduğunu belirterek, "Katma değeri çok yüksek ürünler üreteceğiz ve böylece bazı makro ekonomik sorunlarımızı da çok rahat aşacağız. Bu etkinliklerin getireceği ürünler sayesinde aşacağız." dedi.
Bakan Şimşek, Anadolu Ajansının (AA) 8. kez global iletişim ortağı olduğu Türkiye'nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in kapanış törenine katıldı.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şimşek, TEKNOFEST'in ülke için yapılabilecek en muhteşem etkinlik olduğunu belirterek, 7'den 70'e herkese bilim aşkını, merakını ve teknolojiyi aşılayan bir etkinlik olduğunu söyledi.
TEKNOFEST'in gelecek açısından çok kritik bir festival olduğunu ifade eden Şimşek, "Önemli olan bundan önceki süreçler. Burası nihai bir şölen. Öncesinde ben biliyorum ki ülkenin dört bir köşesinde sınıflarda buna yönelik hazırlıklar var. Bu hazırlıklar zamanla bilim aşkına, bir inovasyona, bir buluşa dönüşecek, esas olan da bu. Türkiye'nin savunma sanayinde en güzel örneği de ASELSAN. Geldiği seviyeyi görmek açısından çok kritik. Çok etkilendim." değerlendirmesinde bulundu.
ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün'ün bazı teknolojiler konusunda kendisine bilgiler aktardığını dile getiren Şimşek, bunların çok özgün, çok ileri, dünyada birkaç ülkenin ancak üretebildiği teknolojiler olduğunu vurguladı. Şimşek, "Bu ülkemizin bekası açısından da çok değerli. Bir taraftan havacılık ve savunma sanayinde geldiğimiz noktayı görmek açısından bir taraftan da çocuklara bu merakın ve bilim aşkının aşılanması noktasında çok değerli. Dolayısıyla emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tebrik ediyorum, olağanüstü bir başarı." diye konuştu.
- "Türkiye'nin geleceği çok parlak"
TEKNOFEST'in bir bileşeninin de girişimcilik olduğuna dikkati çeken Şimşek, şunları kaydetti:
"Merakla başlayıp, bilim, inovasyon ve sonunda da bunu ticarileştirecek girişimcilik ekosistemiyle birleştirmişiz, harika. Üniversiteler, gençler, sanayi, teknoloji var. Bir ekosistemin bütün bileşenleri var. Türkiye'de başarı için bütün ekosistem yerli yerinde. Ben inanıyorum ki Türkiye'nin geleceği çok parlak. İnşallah katma değeri çok yüksek ürünler üreteceğiz ve böylece bazı makro ekonomik sorunlarımızı da çok rahat aşacağız. Bu etkinliklerin getireceği ürünler sayesinde aşacağız çünkü savunma sanayinin geldiği noktayı biliyoruz. Bizim katma değeri yüksek ürünler üretip, cari açığımızı çok yüksek enerji faturasına rağmen kapatmamız gerekiyor. Ben bu etkinliğin bu şölenin bu festivalin bunda katkısının çok büyük olacağına inanıyorum. Türkiye'nin geleceği çok parlak."
Bakan Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN standını ziyaret etti. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Şimşek, Kacır ve Görgün'e stantta sergilenen milli mühendislik ürünü sistemleriyle ilgili bilgi verdi.
Heyet, daha sonra alanda bulunan T3 Çadırı, tarım teknolojileri, ulaştırma ve haberleşme teknolojileri ve BAYKAR'ın da aralarında bulunduğu stantları ziyaret etti.
Vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılanan heyet, çeşitli stantlar ve Kızılelma'nın önünde vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
..Borsanın güçlü yukarı seyrinin Eylül ayında da devam edeceğini Fakat bu defada geride kalan hisseleri öne süreceklerini düşünüyorum....Bunlar arasında Aselsan Eylül ayında gözde hisselerden biri olmasını beklerim...Endeks üstü bir perfomans bekliyorum..
Hisse üzerinde Yıllardır devam eden büyük eller baskısı devam ediyor...Ancak dönem dönem piyasa yapıcılar endekse ayar verilirken bu baskı bir müddet kaldırılabiliyor.....Şirket de ARGE ve üretimler ise alkışlanacak seyirde ilerlemeye devam ediyor.....
Türkiye de önümüzdeki yıllarda hikaye yazacak sektörler enerji, Gıda vs değil...Savunma sanayi olacaktır....5 yıl sonra yıllık ihracatın en az 15 milyarı doları geçeceğini ve bu ihracat payında Aselsanın lider olacağını düşünüyorum....5 yıl sonra Aselsanın yıllık ihracatı ise en kötü 2-3 milyar dolar olmalıdır.....Hatta geçenlerde bir uzman birazda abartarak 2024 yılında yıllık ihracatın 12 milyar dolara yaklaşabileceğini idddia etmişti.......O zaman bende biraz abartayım...Katma değeri ve kar marjı bu denli yüksek bir sektörde bu şirketin Gelen bilançoların gerçek değil biraz kırpılmış bilançolar olduğunu düşünüyorum.......Biraz Şüpheci olmak eyidir.. :)
İhracaat Rakamlarını oldukça mütevazi tutuyorum...Yoksa 2-3 yıl sonra ihracaat versiyoru hazır olacak SİPER 1-2. blok uzun menzilli hava savunma sistemin tek bir batarya satış sözleşmesi bile 1 milyar dolardan aşağı olmayacaktır...
Türkiye Dünyada savunma sektöründe gelişmiş teknoloji ve uygun fiyat denkleminde adeta rakipsizdir....Bundan dolayı ihracaat pazarlarında rakiplerini zorlamadan geçebilliyor......Evet...tekrar edeyim...Türkiyede önümüzdeki yıllarda hikaye yazacak sektör Savunma sektörüdür....Bu sektörün lideri ve en büyük pay alacak şirket ise Aselsan olacaktır....Önümüzdeki 5-6 yıl içinde borsada unutulmuyacak güzel hikayelerden biride bu hissede yaşanacaktır...
İlgilenenler için Daha önceki mesajlarımda Aselsan ile ilgili önemli bilgiler yazmıştım..
ASELSAN yabancı oranı 31 Ağustos 2023 % 26,06. 1 Eylül 2023 % 25,82.
Fark % -0,24. (Kaynak İş Yatırım).
Hisse yabancı yatırımcı gelmeden çok uzağa gidecek gibi görünmüyor, eylül ayı içinde netleşir, bu hafta kredi derecelendirme kuruluşlarının notları da önemli olacak.
İyi haftalar.
Tahtacı abi bak her gün 3-5 yazı yazarım acı veririm. Şansını çok zorlama.
İvedilikle hisse geri alım kararı almalarını ve uygulamalarını yetkililere tavsiye ederim.
Hisse geri alım kararı için nakit lazım. Zaten nakit olsa, şirket temettü dağıtır.
(Böyle yazayım ki, şirketin kasa tamtakır diye şirket ortağı gibi davranıp ağlamaya başlayacak art niyetli çakal zerzavat ortaya çıksın)
Bu tahtada yapılanlara normal bir yatırımcının sabredebilmesi çok kolay değil. Kalp kırmamak lazım.
ASELSAN yabancı oranı 4 Eylül 2023 % 25,95. 1 Eylül 2023 % 25,82.
Fark % 0,13. (Kaynak İş Yatırım).
aselsan uçuşu devam ediyor.tüm varloık fonları çöküşte aselsan öncü. durduramıyorlar çöküşü ne yazıkki korku da salıyorlar varlık fonları öncü hisselerle .yazık aselsan normal şartlarda koç ailesinde olsaydı şimdi belki 2** yüzlü rakamlardaydı.yazık .
Koç çok yavaş o konularda benim acelem var Erdemoğlu'na verelim o daha iyi.
Temettü ne zamandı acaba
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
80 lerde. Bu hisseden çıkıp 34 lerden ereğliye gitmek vardı , ereğli yine hareketlendi, şahsi fikrim ereğli kısa sürede 90 olabilir , bu dallama bize eziyet etmekle meşgul ,
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayın karakaya halk yatırımn müşteri danışmanına 1 tl maliyet fazlalığını kabul etti.Bana hesaplama bu şekilde 1 tl gelmesi normal diyor.Takasbabkın komisyonu onbinde 5.25 o ücret cüzi miktar zaten bedelsiz katılım ücreti adı altında kesilmiş.Benim söylediğim maliyet artışı not ,bunu kabul edip normal diyor banka sizce bu normal mi?
Bedelsiz olarak şirket tarafından dağıtılan hisseyi,alım-satım işlemi olarak sayıp komisyon kesmişler. Bankalar her fırsattan yararlanıyor. Normal bir hisse alım satım komisyonu hisse maliyetine yansıtılmaz diye biliyorum. Banka komisyonu hisse maliyetine nasıl yansıtmış onu da anlamadım. Aynı zamanda hak kullanımının alım-satım olarak değerlendirilmesi de doğru değil. Bence bankaya yazılı olarak itiraz edin. Yapılan işlemi yazılı olarak size bildirsinler. Ama ben de çalıştığım banka olan İş Bankasına bedelsiz kullanımında komisyon kesiliyor mu soracağım. Daha önce hiç dikkatli takip etmedim. İş bankasından bilgi aldığımda sizinle paylaşırım.
Yukarıdaki yazımı dikkate almayın. Komisyon oranından bahsedince takas komisyonu kesilmiş sandım.
Yatırım hesabı özetimden kontrol ettim. Aselsan bedelsiz hisse ile ilgili hiçbir ad altında kesinti yok. Bankanız 'bedelsiz katılım ücreti'' adı altında kestiği parayı maliyetlere nasıl yansıtmış onu da anlamadım. Ama yine de İş Bankası'na soracağım.