Bozulmuyor dedi mantığım almadı 1 zeytinin ömrü 2 yılı geçmez zeytin yapım şekline göre ya kurur ya yumuşar. Kurulduğu andan itibaren katkısız zeytin değişime uğramaya başlar. Vakumlama sistemi ile ömrü uzarmı bilmiyorum
Printable View
Bu kadar alıp kaç kişi yiyecekler de bozulmayacak ben de aldıydım pandemi zamanında SKT si geçenler oldu. Ama bu kadar asla almamıştım.
Bu sadece zeytin adam toptancı gibi depolamış bi terslik var bu kesin, ayrıca geçen yıl arabasına jel akü nasıl alacam derken bi baktık oğluna araba aldı, kıza düğün yaptı :kahkah:
Alsın tabii, düğün de yapsın ben yazılarından severim ama bu depoculuğuna yani miktarlara anlam veremiyorum daha kekik yağı depolama işlemini de konuşmadık.
Ayhan, siz tanıştığınız için fırsat olduğunda evine gidip bakın neyi ,ne kadar depolamış
yoksa enflasyonu Salih mi üretiyor memlekette ona göre vaziyet alalım adam hasta haliyle (Allah sağlık sıhhat versin kendisine ve herkese) sağlamlardan ucuza buluyor, alabiliyor ve stokluyor. Bundan sonra adı -Stokçu Salih -olsun.
:kahkah:
A101'de bir ara vardı.
10 tl ve üzeri her alışverişe Marmarabirlik zeytin yarı fiyatına satıyordu.Gecen ay Tukaş siyah ve çizik yeşil sattı. O yüzden A101 baktim acaba oradan mı aldı diye.Bu hafta Fiskorella ,dış fırçası vb var.
Ben zeytini kendim yaptığım için nadir alırım.
Emekli ikramiyesini biraz daha yükseltmeye karar vermişler.
Çünkü bu güncelleme yürürlüğe girmeden güncellemeye güncelleme gelmiş deyu-s-lar.
Motorine salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 56 kuruş zam gelecek.
Alıntı yaptığım Namkör site zam diye vermiş. Kanmayın bunlara bizim ülkemizde zam,istifa vs olmaz o la maz.
Bir müjde de ben vereyim ziraat combo kart ile zorunlu trafik sigorta ödemesi taksit yapıyordu. Hatta sigortacı 3 taksit mi 6 taksit mi yapıyor diye söylemişti. Babama online hesap açtırdım taksit yapalım diye. Girdim taksit seçeneği var ama kapalı. Taksiti kapatmışlar seçimden sonra tümüyle bununla ilgili birşeyler olur. Ama duam kabul oldu. En çok vizzik sesi onlardan çıkar.
Bu zeytin güzel olunca dayanmıyor peynir ekmek gibi gidiyor. Bir önceki ay aldık arkadaşa sadece hanımı 4 paket zeytin yemiş ona da aldım dün gece götürdü zeytini. Salçanin raf ömrü de 2 sene biz son kullanma tarihi geçtikten sonra 2 sene sonra kullandık bozulmadı kaliteli salça bozulmaz kanısına vardık. Öncü biber salçasıydi.
Ayhan başkan bundan sonra kolay kolay bizde yemek yemez zehirlenirim diye. Onun bünye hassas cırcır olur hemen.
Ayhan başkan benim her şeyime şahit. Evet geçen sene düğün yapacak durumun bile yoktu. Jel akü alacak gücüm de yoktu. Nakit avans çektim 100-150 bin tam bilmiyorum ful limit kadar. Bunun %70 ine dolar altın 30-40 bin de borsada al sat. O zamanlarda işim de rast gitti günlük 1000-2500 aldım o 30-40 bin ile. O borcu kapattık düğünü yaptık lüks olmasa da kız da çalışti. Oğlanın biriken parayı da araba aldık 100 bin borç ile 335 bine aldık.
Benim eşim hem eve hem bana bakıyor ben çoğu zaman 1 yaşında ki bebek gibiyim. Bazen gece rahatsız olurum eşimi uyandırırım. Akp döneminden bu yana hep stok yaparım miadina göre yıllık iki yıllık alır geçerim. Şimdi ise asıl amaç stok değil eşime zaman kalsın. Eşim şuan günlük kitap okuyor kurslara günlere gidiyor. Bu benim en büyük kazancım. Kadın sosyal medyada benden iyi. Çok gelişti. Ona zaman kalınca.
Borsaya bırakınca sudan çıkmış balığa döndüm o tadan en az bir iki emekli maaşı alıyorduk. Orayı bırakınca eski cesaretim de yok benim olmayan parayla borsa yapıp zarar edersem altından kalkmak diye. Ama yaza doğru sonbahara kadar param olursa borsaya girmeyi düşünüyorum şuan Kredi kartını hatırayı ödeyelim yeter. Oğlan da yaza kadar maaş almayacağı gibi. Borcu var arabanın.
Desidero abiye de attım borsada günlük ekstreyi. Geçenlerde mobius ile gece iddiaya girdik kabul etmedi bu kadar hacim olmaz zarar etmişsindir diye. İddiayı kazandım o engelli çocuğa yardım edecem sözü verdi. Şuan param olsa da borsada enerjim hiç yok günlükleri 2-3 milyon hacim yapan ben 100-200 bini yapamaz oldum son zamanlarda. Bundan dolayı da bıraktım araba aldık.
Ayasofya kardeşim alınmış, biraz ben de sivri dilli olduğumdan şakam biraz dokunmuş, ama sadece şaka dır gerçek payı da içermemektedir.
Ayrıca kimsenin ne yaptığı neticede kimseyi enterese etmez ben dahil.
Kendisine bol şans ve kazanç sağlık dilerim.
Ama alıngan olmamak da lazım zaten geyikle karışık yazıyoruz.
Selam..
Ben hiç bir şakaya alınmam. Sadece dolandırıcı üç kağıtçı gibi bir algı olur ondan korkarım yoksa benim her şeyim açık net. Ben şerefim haysiyetim ahlakım ile iz bırakmak isterim çocuğuma bu şekilde öğüt veririm. Eğer ben akp yi haksızlığın kul hakkını kabul etmiş olsam Pts günü oğlumu kamu kurumuna sokarım. Ama para makam için ne minnet ederim ne kul hakkını yerim. Açlıktan ölmek daha iyi.
Aynı marka zeytini ben de alıyorum, son tüketim tarihi 29/11/2024 yani raf ömrü 1 yıl.
Diyelim ki buzdolabında saklıyor, 48 tane 800 gr. kutu zeytin buzdolabına nasıl sığacaksa?
Marmara Birliğin zeytini vakumlu kutuda, belki buzdolabında 2 yıl dayanır.
48 × 800 gr. = 38.4 Okka zeytin yapar, her halde yakında bu arkadaşın dalları çıkar, zeytinleri kendi dallarından toplamayı düşünüyor galiba?:kahkah:
Çocuklarım ayakkabısının bile stok yapmışım kızın giyeceğim beğendiğini ayakkabılarını numara numara aldım. İki uç yıldır ayakkabı almıyorum bir dene daha rahat almam. Bir kışlık deri bot aldım. O da öncesi annesi muşamba bot almış yırtılmış ben deri alırım her daim.
Motorin fiyatlarında 13 Şubat Salı gününden geçerli olacak şekilde zam bekleniyor. Motorin grubunda 2,56 TL fiyat artışı olacak. Fiyat artışı 13 Ocak Salı gününden itibaren yürürlüğe girecek./Foreks
Aslında arabayı getirecek adamım olsa konya ile Ankara İstanbul arasında 50-100 bin fark var 300 bin bandında ki araçlarda. Şuan ki Toyota 400 bine rahat satarim. Hatta 435 bine satarım. Ama bulduğum arabayı alıp getirecek adam yok oğlan az sürmeyi öğrensin onu da yapacam
zeytinin siyahını da alıp yiyen ne bileyim yani ... hayret bi şey
2 kişilik yaşlı bir ailenin yediği içtiği ile gençlerden oluşan aile aynı değil. Bize baldız gelir dört çocuklu iki gün misafir olsa bizde ki köyden kentten misafir geliyor hep. Evde ki stok jet hızıyla düşüyor. Çocuk dediğim 12-20 yaş arası.
Fasulye, pirinç, bulgur v.s. kuru gıdaları 1 okkadan fazla alamıyorum, bozulup küfleniyor.
Fasulye, Siyez unu gibi gıdaları buzdolabında saklıyoruz.
Sn ayasofya için yazmıyorum ama misal iki çocuklu dört kişilik bir ailede 100 gr günlük zeytin tüketimi kişi başı 25 gram bana makul geldi.Yani saklama problemi olmasa o çaplı bir stok bile yıl sonunda kar yazar.Gerçi bu her şey için geçerli ,hangi birini stoklayacaksın.Bu gidişat gidişat değil,seçim sonrası gelecek zamlarla stok yapma imkanı bile kalmayacak,çoğu aile günübirlik çarkı zor döndürecek.
Hele evdekilerden bir eleman benim gibi zeytin delisi ise :))))))))
Hanım 5 lt lik çaydanlık aldırdı yetmiyor çaya diye. Müsait geldimi Kazan la pişiyor yemekler. Ev 180 MT 4+1 gibi. Zemin kat yüksek giriş. Misafir gelince balık istifi şekilde yatılıyor. Diğer baldız Konya'da misafire yüzü gülmedigi için ona yatmaya giden yok. Misafir bu yer içer ikramda tebessümde kusur etmemek lazım. Viob dan misafirim geldi defaatle. Ben akp li hariç her türlü insana tahammül ederim akp li olunca babam bile üç beş dakikada harcarım tepe mi attırırsa.
Tansiyon problemi olmasa işi başka mecralara götüreceğim de ,tansiyon sınırda olunca zeytinin tuzundan korkup olayı çok abartmıyorum.Gemliğe her gittiğimde yerinden az tuzlu zeytin alıyorum da o nedenle tüketme hızı bana çok anormal gelmedi.
Canan karatay ın katılmadığım pek çok görüşü var,ama zeytin konusundaki tavsiyeleri bana çok mantıklı geliyor.Zeytin ve zeytinyağı çok sağlıklı,çakal çukal işler üretimine karışmadıysa zeytin doğal bir besin.Sadece tansiyonu olanlar dikkat etmeli,mümkün olduğunca az tuzlu olanı sınırlı miktarda tüketmeli.