Cuzdanimda 5 tane kredi kartim var ama 50 TL den fazla nakit yok...
Hesap kitap isi de rahat oluyor bu sekilde..
Ekstreden bakinca nereye ne harcamisim kabak gibi gorunuyor..
Miller, puanlar da cabasi.. :)
Syg,
Printable View
Cuzdanimda 5 tane kredi kartim var ama 50 TL den fazla nakit yok...
Hesap kitap isi de rahat oluyor bu sekilde..
Ekstreden bakinca nereye ne harcamisim kabak gibi gorunuyor..
Miller, puanlar da cabasi.. :)
Syg,
Lokantada yemeği yediniz .
Hesap geldi . Pos bozuk dedi nasıl ödeyeceğiz .
Benim yemek yediğim çoğu yerde pos makinesi. Yok sadece keş çalışıyorlar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kredi kartı candır. Bu ekonomide nakit harcayan bileşik getiride kaybeder.
+nakit harcamadığımız için hesabımız faiz kazanmaya devam eder.
+marketlerde kuruşlar yuvarlanmamış oluyor. Nakit ödemelerde yuvarlarlar.
+ayrıca nakit paradaki mikroplardan da kurtulmuş oluruz.
+puan ve kampayalar zaten olmazsa olmaz..:)
ama yinede çevremde bazı arkadaşlar " çok para harcarım diye" bu kart işine girmiyorlar.
Her durum her kampanya icin ayri kart var bende...
YKB bakti kartini kullanmaz oldum bi suredir bana ozel kampanya duzenlemis..
10-30 Eyl arasinda toplam 500 TL lik akaryakit al 30 TL kazan demis..
Kacar mi tabii ki kacmaz..
Kaptim 30 TL sini hemen..
Simdi de demis ki 15.000 harca 200 TL kazan.. Yok uymadi dedim..:)
Syg,
HOPI ve ZUBIZU uyelikleri de var..
BP den alinca akaryakiti Hopi ile "paracik" kazaniyorum..
Hangi kart ile odedigim onemli degil..
Syg,
Günaydınlar, korkulur valla sizden.
Hisse senedi almak için hangi bankayı kullanıyorsunuz? Ya da her hafta düzenli ufak miktar alım yapan birine hangisini önerirsiniz? Ben de bunu sorayım. :)
Saygılar, güzel haftalar dilerim. :)
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şimdiden öğrenmeye başlayın şu short açma işini...şimdiden başlarsanız, 2-3 yıl sonra işlem yapacak düzeye gelirsiniz. Hem şu an portföy küçük oksa da, 40 dan sonra, bu portföye güvenip erken emekli olacaksınız...portföyü koruyabilmek de en önemli konu olacaktır.
Yani gelecekte rahat etmek, gelecekte kullanmak İçin öğrenmeye başlayın.
Ayrıca bakmayın siz kumarbazların vadeli işlemler tehlikeli demesine..yeterli olgunluğa ve bilgi birikimine sahip..uzun vade hisse işine gönül vermiş yatırımcılar çok faydalı bir şekilde kullanabilir bu enstrümanı.
Kumarbazlar her ortamda kumar oynayabilir...hisse işinde olup, vadeliye göre daha fazla risk alan kumarbazlar da var...kredili işlemler, gün içi portföyün 2-3 katı pozisyon açanlar...hatta bankadan kredi çekip, bir de üstüne kurumda kredili pozisyonu olanlar var...dediğim gibi isteyen her türlü kumarını oynuyor zaten
Bu tarz havalar permanent portfolio çok fazla etkilenmiyor.
Defansif düşünenler için bir hatırlatma.
https://joshkaufman.net/permanent-portfolio/
25% Total Stock Market Index - via the Vanguard Total Stock Market ETF (Ticker:*VTI)25% Long-Term Government Bonds - via the iShares Barclays 20+ Year US Treasury Bond ETF (Ticker:*TLT)25% Gold - via Central Gold-Trust, which holds gold bullion (Ticker:*GTU)25% Cash - via the iShares Lehman 1-3 Year US Treasury Bond ETF (Ticker:*SHY)
Bitcoin yok.. :(
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İrade önemli..eğer uzun vade yatırımcı olacağım diyorsan..kendimi tutamam kumar oynarım demeyeceksin...zaten hisse senedi piyasasında işin yok iraden zayıfsa.
Çok basit bşr benzetme olacak ama...bıçak elimizi kesebilir diye, mutfakta kullanmaktan vazgeçmiyoruz.
Özellikle senin gibi genç ve altyapısı sağlam arkadaşlara şiddetle öneririm...ancak en az 1 yıl, 1 kontrattan fazla işlem yapma derim...sistemi tam olarak öğrenmek için en az 1 yıl piyasa tecrübesi şart.
Keşke uzun vadeye heves eden genç arkadaşlar...böyle günleri ekran başında canlı seyredebilse...bir anda bir tweet ile %10 a yaklaşan düşüşler...gerçi bu gözler çoğu endeks 30 hissesinin taban olduğu günler de gördü.
temettü yatırımcılığı jeff bezos, elon musk gibi adamların olduğu borsalarda olur. buradakiler malum, sırtlan gibiler, diri diri yiyorlar. birkaç sene önce yere göğe sığdırılamayan, biraz düşse de alsak diye beklenen hisse, bir bakıyorsun özsermayesinden daha fazla borçlandırttırılmış, bu sene temettü yok denilmiş, fiyat zirveden 4/1 olmuş, tahtadaki sırtlanların zigzaglarına terk edilmiştir
Beyler bugünün sorusu geliyor hazır olun :)
Faiz düşüyor, dolar düşüyor, borsa düşüyor. Bu para nereye gidiyor ?
Yatırım tavsiyesi değildir :)
“Türkiye İstatistik Kurumu:
Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %410,2 oranında artış göstererek 57.811 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %39,4 olarak gerçekleşti.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Herkese merhaba. Yaklasik 16 aydir borsa ve eurobond yatirimi yapiyorum. Daha once de hisse.nete uye olmus fakat sessizce izlemekle yetinmistim. Ismim Gokhan, 31 yasindayim kismetse 40 yasinda finansal ozgur olmak icin pasif gelir yaratmaya calisiyorum. Twitter uzerinden de paylasimlarim var.
https://twitter.com/BayTutumlu
Burada ozellikle sn Dudu ve sn Cautionary nin paylasimlarini takip ediyorum. Umarim hepimiz hedeflerimize en kisa surede ulasiriz.
Cok tesekkur ederim vakit ayirip okudugunuz icin. Su anda esim de ben de tam zamanli olarak calisiyoruz. Ben ayrica bos zamanlarimda ek is yapiyorum bu yuzden tasarruf oranimiz hayli yuksek. Bunun surekli boyle gitmeyecegini(ozellikle cocuk olduktan sonra) tahmin ederek 2029 planini yaptim ama daha erken olursa neden olmasin tabii ki :)
Sn Dudu,selamlar. Temettü emekliliği kapsamında 25 yaşında ayda yaklaśık 2000 tllik hisse alıyorum. Portfoyumde 13 tane hisse var. Bu hisselerin ortalama temettü verimi yüzde 12. Sorum şu. Portföyde emeklilik kapsamında kaç hisse bulunmalı. Tavsiyeniz nedir ? Diger arkadaslarda goruslerini paylasabilir mi. Temettu emekliliginde portfoy kac hisseden olusmali ?
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öncelikle bu yaşta yatırıma başladığınız için tebrik ederim. Aylık 2000 TL birikim için çok iyi rakam. Yatırımın ilk yıllarında temettü veriminin yüksekliği yerine portföy büyüklüğünü arttırmaya odaklanmak daha iyi sonuçlar verecektir. 13 adet hisseli sabit bir portföy yerine 3-4 hisseli arada yumuşak geçişlerin yapıldığı bir portföy daha iyi takip edilebilir. Ben de yaklaşık beş yıldır hisse senedi yatırımı yapıyorum. Bir ara 10 adete kadar farklı hisse taşıyordum ancak şu anda elimde sadece TOASO tutuyorum. Bu aralar KORDS takibikimde.
Başarılar dilerim.
Ben de Kahraman19 gibi biriktiriyorum. Önce bir kısım blok alım yaptım. Bir kısım nakiti de hem döviz hem TL tutuyorum ve kademeli alım yapıyorum. Tuprs, Kords, Hekts ve Eregl mevcut. syg
Arkadaslar merhaba, evimi sarisa cikardim ve bedelinin altinda bir fiyata yarin imzalari atiyorum. Elimde sas-dmsas ve psdtc var.
Siz ilsaniz hangi hisse veya hissleri alirdiniz? Tesekkurler.
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
iyi akşamlar ... ben bir ara elimdeki parayı çok dağıttıktan sonra aldığım hisselerin veya araçların değerinin az olması sebebiyle biraz sadeleşmeye gittim ... bir dönem teknoloji şirketleri hisse senedi fonlarına bakıyordum artık daha çok gram altın-sabit getiriye yakın likit fon veya değişken fon ve hisse senedi olarak üçe bölüyorum... hisselerimi de 5e sınırladım... ancak anladığım kadarıyla 10-15 hisseli bir havuz oluşturup bu hisselerin trenlerine göre hareket etmek piyasanın ucuz bıraktıklarını toplamak konjonktüre göre hareket etmek en azından hisse senedi portföyünün bir kısmıyla bunu yapmak yararlı olabiliyor... vadeli işlemlerde küçük meblağlarla koruma mekanizmaları da önemli bence... saygılar iyi akşamlar
Daha önce konuşulduğunu hatırlamıyorum, mutlaka @Cautionary ve @dudu ve diğer tecrübeli arkadaşların bahsedeceğim konuda formülleri vardır.
Özellikle otomobil ve ev almanın doğru zamanda ve bütçeyle yapilmasi cok mühim. Otomobil ve ev alırken yıllık gelire göre konsensüs olan bir formül var mi?
Mesela, alınacak otomobil bütçesi <= 1 senelik toplam gelir veya alınacak ev bütçesi <= 5 senelik toplam gelir gibi.
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.