Alan pişman almayan pişman demek ki bu benjoyu.:kmk:
Printable View
pırlanta elmas sonuçta bizim üretimimiz değil, dışarıdan ithal geliyor. Burada tüketici marka ismine, sertifikaya ve tasarıma para veriyor. Yani vergi %1 yerine %10 olsa kimse 5 binlik ve 10 binlik takı için 5,5 veya 10,5'a almamak için yurt dışına gitmez, burada da ücrete göre skala sistemi yapılabilir. Zaten ülkedeki mazot ve benzin tüketimi dengeli gitmiyor, ithal ettiğimiz petrolün benzin türevini iç piyasada yeterli tüketim olmayınca dışarı veriyoruz. Anlayacağınız yatlar yakıt almasa da pek bir kaybımız olmaz, neticede Yunan'da zararına veya tanzim de satmıyor bu mereti. (bir yerde kaçağı engelleme çabası olarak bile değerlendirilebilir en uygun metot bu mudur?:28:) Her yapılanın bir mantığı var düşüncesi her zaman doğru olanın yapıldığını göstermemekte, bazen bu konu için bahsetmiyorum çok saçma uygulamalar mevcut maalesef.
Saygılarımla.
Pırlantada gümrük vergisi var ama %90 ı iç çamaşırının içine sokup öyle getiriyorlar kaçak olarak ülkeye giriyor çoğunlukla .
Hatta bazı Hintliler zenginleri tr de düğün yapıp çalışanlarının oralarına saklayıp getirdiklerini iç piyasada satıyorlar bu da bir gerçek
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Webster amca, o kadar ağlamışsınki forumda dolar artınca iyi bari adamın zararı kapanıyor diyordum geçen gün :)
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
günaydın arkadaşlar
aktifbank a giriş yapabilen var mı ?
sorun sadece benim telefonda mı ? karşı taraftan giriş için şifre gelmiyor.
Sim kart değişince sms gelmiyor. Değiştirdiyseniz eğer bankayı aramalısınız. Yok değilse sistemsel sıkıntıdır
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İkametimi yurtdışına taşıdım, 7 yıldır bu şekilde ve Türkiye'de hiçbir vergiye tabi değilim. Ayrıca Türkiye'de bulundurduğum mevduatımdan elde ettiğim gelir için de ikamet ettiğim ülkede hiçbir vergi ödemek zorunda değilim.
Türkiye elbette sineğin kanadından yağ çıkarmaya çalışır :)
Ben burada çalışmaya başlayalı yarım seneye yakın oluyor, öncesinde diğer birçok Asya ülkesinde çalıştım. Açıkcası benim için hiçbir özelliği yok buranın, sıkışık yüksek binalarla dolu kalabalık bir şehir. Asya ülkelerinden gelenler daha çok Hong Kong mutfağı ve alışveriş yapmak için geliyor buraya zaten. Yani kültürel veya tarihi gezilecek yerleri pek yok. Manzara izlemek için Victoria Zirvesi, en eski tapınak olarak Man Mo Temple var. Yakınlarında Macau var günlük feribotla gidilebiliyor, Asya'nın yapay Venedik'i deniyor, kumarhane ve aganigi mekanı, henüz gitmedim. Gezinizi 4 gün için planlıyorsanız eğer plana rahatça dahil edebilirsiniz.
Hong Kong mutfağını ben pek sevmedim, fish paste denen balık unundan yapılan dumplingler ve çin mantarı ciddi sindirim sorunu yaşatıyor bende ve birçok yabancıda.
Her neyse, eğer Uzak Doğu'ya ilk kez ziyaret yapacaksanız, Tayland ve Japonya'yı tercih etmenizi öneririm. Sonrasında Tayvan veya HongKong&Macau'yu tercih edebilirsiniz.
ayıptır söylemesi çevrem, nüfuzum biraz geniştir, bilhassa bulunduğum piyasadaki tefeci piyasasıyla ilgili çok ilginç oranlar ve hiç beklemediğim kişilerin bulaştığını duyuyorum, söylemem o ki, şu piyasada dara düşen adam faiz oranına felan bakmadan hiç düşünmeden bankada kaç lira kullanabileceği (mevduat rehini vs. vermeden ipotek belki olur) limiti varsa direk boşaltır, bunu seçimden sonra zaten daha çok göreceksiniz.
yok mu nkolay bono kullanan
aktifbank internet şubede sorun gözükmüyor.
Sabahtan 10 kere grüştüm neredeyse aktifbankla.
sürekli bizde sıkıntı yok kod gönerilmiş diyor ama bana gelen kod yok.
en sonunda sistemde güncelleme var dediler :) telefondan bono satış işlemini gerçekleştirip eft yapmalarını istedim onada olumsuz yanıt verdiler.
şuan da bende girebiliyorum hesaba
aktifin webini incelerken bitmatrix diye birşey gördüm.
var mıdır kullanan?
viop teminat 21.39% günlük mevduat karşılığı
iş portföy para piyasası (TI1) fonu günlük 23.28% mevduat karşılığı
23.39% 11 günlük
30 kasım öncesi stopaj avantajı olduğu dönemde çok yazıldı/çizildi bu topikte...Uzun bağlayın diye...Değerlendirebilene/faydalanana ne güzel...
Moody's Yaşar Holding A.Ş.'ye verdiği, 250 milyon USD tutarındaki tahvil için--cAA1 kıdemli teminatsız tahvil notunu geri çekmiş...
Gardımı aldım.
%50 USD
%50 TL ile secimi secim fiyatlamalarını bekliyorum piyasada. (YTD)
Yerinizde olsam kesinlikle mevduat yapmazdım. Paranın bir kısmı ile PPF (şu anda oranlar 23 ile 24 arasında), bir kısmı ile AKTIFBONO (şu anda sanırım 24 civarında MK) bir kısmı ile de ALTIN almak daha mantıklı olur. Hisse mi [emoji2285]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İsyatırım TI1 likit fon 23.41 gecelik
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mevduat stopaj oranları sıfırlansa herhalde şuan bütün bankalar tl ye doyar..
http://www.patronlardunyasi.com/habe...e-geldi/216824
Bireysel banka müşterilerinin kıymetli maden dahil yabancı para mevduat ve fonları yaklaşık beş aydır, her hafta aralıksız artış gösterirken 102.5 milyar dolara ulaşan birikim tarihi zirveye de oldukça yaklaştı.
Verilere göre 15 Şubat ile biten haftada bireylerin yabancı para cinsinden mevduat ve fonları yaklaşık 180 milyon dolar artışla 102.47 milyar dolar oldu ve 29 Nisan 2016’da görülen 104.1 milyar dolarlık tarihi zirveye de oldukça yaklaştı.
En son 5 Ekim 2018 haftasında döviz birikimlerini azaltmayı tercih eden bireyseller takip eden 19 haftada döviz birikimlerinde kesintisiz artırdı.
Verilere göre 5 Ekim 2018 haftasında 89.8 milyar dolar olan bireysellerin kıymetli maden dahil yabancı para mevduat ve fonları aralık artış yaşandığı bu dönemde 12.7 milyar dolar yükseldi.
enparadan dönenle de ppf aldım. enparaya artık 1 lira koymam eğer böyle devam ederse. hem günlük alırım istediğimde bozarım. 20,50 bağlamıştım en son 18,75 düştü. bakayım 1 ayda ppf ne getirecek?