İkametimi yurtdışına taşıdım, 7 yıldır bu şekilde ve Türkiye'de hiçbir vergiye tabi değilim. Ayrıca Türkiye'de bulundurduğum mevduatımdan elde ettiğim gelir için de ikamet ettiğim ülkede hiçbir vergi ödemek zorunda değilim.
Türkiye elbette sineğin kanadından yağ çıkarmaya çalışır![]()
Ben burada çalışmaya başlayalı yarım seneye yakın oluyor, öncesinde diğer birçok Asya ülkesinde çalıştım. Açıkcası benim için hiçbir özelliği yok buranın, sıkışık yüksek binalarla dolu kalabalık bir şehir. Asya ülkelerinden gelenler daha çok Hong Kong mutfağı ve alışveriş yapmak için geliyor buraya zaten. Yani kültürel veya tarihi gezilecek yerleri pek yok. Manzara izlemek için Victoria Zirvesi, en eski tapınak olarak Man Mo Temple var. Yakınlarında Macau var günlük feribotla gidilebiliyor, Asya'nın yapay Venedik'i deniyor, kumarhane ve aganigi mekanı, henüz gitmedim. Gezinizi 4 gün için planlıyorsanız eğer plana rahatça dahil edebilirsiniz.
Hong Kong mutfağını ben pek sevmedim, fish paste denen balık unundan yapılan dumplingler ve çin mantarı ciddi sindirim sorunu yaşatıyor bende ve birçok yabancıda.
Her neyse, eğer Uzak Doğu'ya ilk kez ziyaret yapacaksanız, Tayland ve Japonya'yı tercih etmenizi öneririm. Sonrasında Tayvan veya HongKong&Macau'yu tercih edebilirsiniz.
ayıptır söylemesi çevrem, nüfuzum biraz geniştir, bilhassa bulunduğum piyasadaki tefeci piyasasıyla ilgili çok ilginç oranlar ve hiç beklemediğim kişilerin bulaştığını duyuyorum, söylemem o ki, şu piyasada dara düşen adam faiz oranına felan bakmadan hiç düşünmeden bankada kaç lira kullanabileceği (mevduat rehini vs. vermeden ipotek belki olur) limiti varsa direk boşaltır, bunu seçimden sonra zaten daha çok göreceksiniz.
yok mu nkolay bono kullanan
Yer İmleri