Originally Posted by
KaraKemal
4 sene evvel dayanılmaz bir ağrı yüzünden en yakın özel hastaneye gittim, dediler - apandist, hemen ameliyatla almamız lazım.. abim doktor, onu aradım telefonla, tesadüf eseri abimin eskiden istanbul'dayken bi ara çalıştığı özel hastaneydi gittiğim yer, abi dedim böyle böyle dediler ne yapayım ? dedi ki, hemen istinye devlet hastanesine git, oradakiler de bi baksın.. yani sistemin içinde olduğu için gereksiz yere- sırf para koparmak için beni ameliyata alma ihtimallerinin olabileceğini biliyor, devlet hastanesindeki doktordan teyit almak istiyor, o doktorun para için gereksiz ameliyata alma ihtimali çok düşük..
özel doktor- özel hastane sistemi çok çarpık, doktorlarda hipokrat yeminine sadık şifa dağıtıcıdan ziyade madrabaz tüccar eğilimi yaygın.. halkın ahmaklığı ayrı konu, muayeneye gittiği zaman en az 3-5 kutu ilaç vermeyeni doktordan saymıyor.. oecd içinde kişi başı en yüksek antibiyotik tüketimi türkiye'de, en yüksek sezaryen oranları vs.. aptalca bir cehalet.. devlet ilaç parasını ödüyor artık diye.. eskiden millet köşede ayrı bir para tutardı- ilaç parası diye, ilaçlar öyle pahalıydı ki, ve devletin bunu karşılamak için hiç bir desteği yoktu ki, günün birinde hastalanırım ilaç alacak para bulamam korkusuyla, böyle bir şey başına gelen kadar dokunmadığı bir para.. öyle başıboş bir ortam vardı ki, 10 dolarlık stentler 1.500 dolara satılırdı 90'larda..