Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 506/1014 İlkİlk ... 64064564965045055065075085165566061006 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,041 - 4,048 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Motorlu taşıt vergisi zamlandı. Bu zam, taşıma ücretlerine yansıyacak! Taşıma ücretlerine yansıyan zam pazar tezgâhındaki sebzeye, meyveye, ete, süte, makarnaya, ekmeğe, v.s. yansıyacak. Finans kurumlarının vergisine %2 zam yapıldı. O da kredi faizlerine yansıyacak, kredi alan daha fazla faiz ödeyecek. Şirketler, kâr dağıtsın dağıtmasın kârlarının %1'ini vergi olarak ödeyecek, o da üretime yansıyacak. peki, bu zamları ödeyecek olan sade vatandaşa bir şey var mı? Var! 2.500.-TL brüt maaş alandan, 75 TL daha fazla kesinti yapılacak! Yani ücretli, daha da fakirleşecek!
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2. Zaten millet yeteri kadar batmis, hic kurtulusu varmiydi ki ?

Bunlar olmus esekten yag cikarmaya calisiyor.

Eceli gelen kopek cami duvarina isermis.

Bunlar da kacmadan once son voli diyorlar belki, kimbilir...

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Özel ambulans hizmeti o fiyata veriliyor. Acil durumda ambulans ücretsiz diye biliyorum.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    sorunda orada zaten

burada devlet ambulansindan bahsediliyor

4.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    sorunda orada zaten

burada devlet ambulansindan bahsediliyor
    Ambulans devlet memuruyla yurumez.

Memurun ne cayi biter ne sohbeti.

Sadece binek araçlarda zam var diye biliyorum. Bordrolu çalışanın pazarlık gücü sınırlı olduğu için tüketim dışında pek bir etkisi olmaz diye düşünüyorum.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

6.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    11 milyon araba sahibi varsa 55 milyon yetişkin nüfus (18+) içinde, araba sahibi olan %20, araba sahibi olmayan %80'den daha yüksek gelir sahibidir' diye bir mantık yürütmesinin nesi yanlış ? anlamadım
    Üstad öyle veya böyle hükümet aşırı tepki çekeceğini bile bile bu işlere girişti sebebi nedir sizce? Sorun ne yanlış giden ne niçin ihtiyaç duydular bu hamlelere?

Sn. Rxpu ya da sormuştum size de sorayım.

7.  Alıntı Originally Posted by kakkala Yazıyı Oku
    kim diyo iki yılda 2 katına çıktı diye
    siz hala 2010-2013 arasın esen rüzgardayız sanıyorsunuz
    inşaat sektorunde çalışıyorum suan aktif 4-5 buyuk şantiyeyle bağlantım var
    4 u istanbulda
    ve emin olun iki yılda bırakın ikiye katlanmayı %20 artan bile çok az..

Siz bakmayın sahibindende satamadıgı evi heryıl %25 fiyatını arttırıp 3 yıl bekliyen salaklara

Şahsen takip ettipim mecidiyeköy merkeze yürüme 5-6 dakika olan daire yaklaşık bir yıldır satılamıyor.
    8 yıllık bina ve 450k dan 410k ya düştü bir yılda. ve dahada düşecek
    Yok be kardeşim bende çok yakından takip ediyorum geçen sene 100-110KTL ye satılan 1+1 Bursa görükledeki daireler bugün 170 -185 kTL araığında ve müşteri var olmasa neden 170-185 ktL ye çıksın Ve daha geçen ay satılana şahit oldum 185 kTL 1+1 70m2 daire artış %80 civarı

8.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Motorlu taşıt vergisi zamlandı. Bu zam, taşıma ücretlerine yansıyacak! Taşıma ücretlerine yansıyan zam pazar tezgâhındaki sebzeye, meyveye, ete, süte, makarnaya, ekmeğe, v.s. yansıyacak. Finans kurumlarının vergisine %2 zam yapıldı. O da kredi faizlerine yansıyacak, kredi alan daha fazla faiz ödeyecek. Şirketler, kâr dağıtsın dağıtmasın kârlarının %1'ini vergi olarak ödeyecek, o da üretime yansıyacak. peki, bu zamları ödeyecek olan sade vatandaşa bir şey var mı? Var! 2.500.-TL brüt maaş alandan, 75 TL daha fazla kesinti yapılacak! Yani ücretli, daha da fakirleşecek!
    Tüm vergi artışları enflasyonu kaşımayacak şekilde kurnazca hazırlanmış, ticari araçların mtv'si zamlanmıyor sadece binek araçlarınki zamlanıyor diye anlıyorum ben. Hatta bu vergisel artışlarla (gelir vergisindeki %27 den %30 a) talep kısılarak belirli segmentlerde enflasyonu baskılayacak bir duruma dahi evrilebilir.
    Tabi buradaki çelişki şu nasıl olacakta tüm bu vergilere rağmen hem enflasyon frenlenecek hem de büyüme yüksek çıkacak. Orası biraz karışık.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 506/1014 İlkİlk ... 64064564965045055065075085165566061006 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •