bu fon satýþý iþi beni korkuttu yanlýþ yorum yaptým alamayarakta cezamý cektim
...hayýrlý olsun elinde olanlara...
Printable View
Alým için hala geç olduðunu düþünmüyorum. Hýzlý yükseldik son birkaç gündür, ufak düzeltmeler gelecektir. Pusuda olmakta fayda var gibi :)
Tabiiki yatýrým tavsiyesi deðil.
Genel resme baktýðýmýzda daha bir yere gitmedi kaðýt.
Geçen senelerdeki fiyatýndan çok aþaðýlarda hala, yol uzun.
Ne demiþ ünlü yatýrýmcý buffet amcamýz ; “Diðerlerinden daha akýllý olmamýza gerek yok daha sabýrlý olmalýyýz.”
41.80 üstünü tek kalemde tavana kadar çizdi bir aðabey. Yaklaþýk 200k lot... Tavanda 300k lot ile kitlendi. Sonra malum tavan bozdu. Vatandaþ sabýrsýz anlaþýlan. Bu saatten sonra da zaten beklerim toplarým vakti geçti bana göre. Mýzrak çuvala sýðmýyor
Geçen sene bugünlerde 53 tl imiþ bu hisse. Son 2 gündür sert çýktý diye kaçan bir þey olduðunu sanmýyorum
Burdanda bodoslama atlayýn demiyorum ama bende ralli yeni baþladý diye düþünüyorum
Tavan hayýrlý olsun. Anlýk olarak 283k lot ile tavanda bekliyor. Geçen gün demiþtim önümüzdeki haftalarda sert hareketler bekliyorum diye. Hamdolsun yanýlmadým.
Tavanýmýz hayýrlý olsun aðalar
Bol tavanlar :)
Aynen alamut1 kardeþim, nerden baksak ucuz hisse. Geçen sene Paynet için satýþ süreci için baþvurduklarýnda 60 larda geziniyordu bir ara. Baktým dedim ki bu büyük balýk ama onaylanýr mý acaba bu satýþ diye düþündüm, sonrasýnda boþ ver risk alma dedim
Sonra Perea fonu satmaya baþlayýnca uzak dur dedim kendi kendime. Ýyiki de öyle yapmýþým adamlar 16.5 milyon lotu borca ettiler tahtaya, hisse bu satýþlar beraber resmen çöktü
Lakin þimdi bütün onaylar geldi, þirketin kasaya 3.2 milyar satýþ karý girdi. Yapay zeka iþinde arka arkaya güzel haberler almaya baþladýk. Fon riskide ortadan kalktý. Ve hisse geçen sene 60 larda gezerken bunca güzel geliþmelere raðmen 40 larý bugün gördü
Velhasýl kelam yol uzun biiznillah. Sadece sabýr
Daha defter deðerine bile gelmedik beyler.
PD / DD oranýmýz yarýn 1 olacak daha. Sektörün en ucuzu olan Ýndesin bile PD/DD oraný 1,5. Yani onu yakalamak için bile en az %50 artmamýz lazým. Kaldý ki bizim son döenmlerde PD/DD oranýmýz hiç 2'nin altýnda olmadý. Yani orayý bile yakalamak için en az 80-85 lira olmasý lazým.
Mayýs ayýnýn ilk haftasý 2025 ilk çeyrek bilançosu açýklanana kadar önümüzdeki 3 aylýk süreçte buralara ulaþmasýný bekliyorum.
Ben arena yý indes ile kýyaslamýyorum açýkçasý. Çünkü arena sadece teknoloji satan bir þirket deðil artýk. Yazýlým iþinde ne kadar yetenekli bir þirket olduklarýný 2 milyonluk iþtirakini 3.2 milyara sattýklarýnda öðrenmiþ olduk
Yazýlým, yapay zeka ve robotik otomasyon iþleri ile artýk Arena nýn kulvarý deðiþti. Diðer yazýlým þirketlerinin temel rasyolarýna bakýnca beleþten az pahalý görünüyor gözüme Arena
Ýndes ile olan karþýlaþtýrmayý sektörün en ucuzu olmasý adýna yaptým zaten. Her ne kadar birebir ayný deðillerse de aslýnda hala daha büyük benzerlik içindeler.
Arenanýn hala daha cirosunun ve EFK'sýnýn büyük kýsmý donaným iþinden geliyor. Hatta Paynet denklemden çýkýnca bu oran %90-95'leri bulacak.
Yazýlým ve yapay zeka iþi henüz çok baþlarda. Paynet de 2016 yýlýnda kurulduðunda 2020-2021 yýllarýna kadar konsolide bilançoda %3-5 yer tutuyordu. Son 1-2 senedir elle tutulur deðerlere ulaþtý Paynet ve 90 milyon dolara satýldý.
Bu yapay zeka iþi belki daha çabuk elle tutulur hale gelir ama önümüzdeki 2-3 sene daha donnaým iþi arenanýn ana iþi olmaya devam edecektir. O yüzden kýyaslamanýn Ýndes ile yapýlmasý doðal ama bence yeni bilanço yapýsý ile Ýndesden daha deðerli hale gelme ihtimalimiz çok yüksek.
O yüzden Ýndes ile kýyaslama yapmak lazým belli bir süre daha. Yoksa 1-2 defter deðerinde yazýlým þirketi yok. Yada 3-5 FK deðerinde. Bunlar donanýmcý fiyatlamasý.
Arenanýn iyice yazýlýmcý olarak anýlmasý yanlýþ olur bence. 1 milyar USD'lýk cironun 900 milyonundan fazlasý donaným iþinden geliyor.
Katýlýyorum yazdýklarýnýza fakat þunuda unutmayalým 90 milyon dolara satýlan Paynet bir yazýlým þirketi idi ve bu þirketi arena yazýlýmcýlarý yaptý
Ýlk çeyrekte gelecek 3.2 milyar kar yazýlýmdan gelecek. Nerede ise arena nýn piyasa deðerine yakýn bir kar bu. Konuya birde böyle bakmak lazým
Ve þirket bünyesinde yine deðerli iþtirakler var. Paynet gibi þirketler çýkma ihtimali çok yüksek
Bu konuda Arena þapkadan daha çok tavþan çýkaracak. Ýzleyelim görelim inþallah
Ayný fikirde , ayný görüþte ve ayný taraftayýz Sayýn Maharaj. Benim sadece söylemek istediðim arena donanýmcý fiyatlarý ile bile fiyatlansa þu anda olmasý gereken fiyatýn en fazla yarýsýnda . Bunu vurgulamak istedim sadece.
Yani Arena salt donanýmcý bile olsa þu anda 80-85 lira normal fiyatý. Yazýlým iþindeki geliþmelere göre ve bilançosunda yazýlým iþlerinin artmasý ile beraber çok daha farklý fiyatlamalar olacaktýr. 7-8 defter deðerinde ve 20-25 FK deðerinde gibi. Ama bunlarý konuþmak için erken.
Hele önce bir normal donanýmcý olarak olmasý gereken fiyata gelsin. Sonrasýnda güzel bilançolarla zaten bu sene içinde 3 basamaklý fiyatlarý bile görme potansiyeli çok yüksek.
Ayný fikirdeyim Sayýn Emirhan06, deðerli yazýlarýnýza katýlmamak mümkün deðil
Ýþ Yatýrým dan satan fon tavaný sabahtan beri bozmamasý manidar oldu bugün
Normalde bu fýrsat kaçýrmazdý ama demek ki elde kalan son lotlarý kýymetli
Zaten perþembe günü satýþýndan son 1.5 milyon civarý malý ya var yada yok
Beklediðimiz gibi fonun tahtaya engel olmamasý hissede momentumu artýrdý
@arena.bilgisayar'in bu Instagram videosunu gör: https://www.instagram.com/reel/DGH6v...on_share_sheet
Yatýrým tavsiyesi deðildir alýntýdýr.
6 þubat tatihli konferans tutanaklarý,sanýrým merkez bankasý onayýndan önceki bir tarih.
https://redingtongroup.com/financial-reports/
Now coming to Turkey. The high inflationary and interest rate environment continued, though
softening a bit. Inflation is now down below 45%. The Lira interest rates have been getting
revised and now down to 45%.
The decline of market demand is also flattening out. Our subsidiary, Arena did a better job in
managing inventories and receivables, resulting in lower working capital costs. We also
managed the operating expenses very well, resulting in a small profit this quarter and a better
result.
With regards to the Paynet divestment from Arena, approvals from Competition Commission
have been obtained. We are still awaiting approval from Central Bank.
With the new growth trends on cloud, AI, digital transformation, we remain optimistic on the
outlook going forward. For Q4, with the fiscal year-end for India for many corporates and
government with the budget spend, backlog of deals we have carried over from Q3 as well as
momentum in both the Cloud and the Technology Solutions Group, we are optimistic on Q4.
March being a festive month in many parts of Middle East and Turkey, we could see some
slowness in demand in that part of the world. We are also planning on an analyst meeting in the
next 1 or 2 months. And as we get closer to the date, we will keep you all informed.
Thank you very much. We look forward to your questions.
Ytd.
Geçen hafta bir arkadaþým abi mavi ve vakko hissesi yarý fiyatýndalar bu bir fýrsat mý sence dedi. Ben açýk konuþmak gerekirse dünya da çaðýn iþi olan yapay zeka ve robotik süreç otomasyonlarý gibi iþlere girmiþ bir þirket varken bu saatten sonra tekstil ile hiç iþim olmaz dedim
Bu saatten sonra býrakýn tekstil sektörünü gýda dýþýnda bir çok sektör çok sýkýntýlý bir döneme girecek. Yatýrýmcýlarýn çok çok seçici olmasý gereken bir dönemdeyiz. Arena distribütörlük iþinden para kazanan bir þirketti zaten, birde böyle yapay zeka ve robotik süreç otomasyonlarý gibi iþlere soyumasý ve Paynet gibi bir þirketi oluþturup devasa bir rakama satmýþ olmasýyla çok yönlü bir þirket haline geldi
Arena nýn ana iþi zaten teknoloji ürünleri saðlayýcýsý ve çok karlý bir iþ iken (yýllýk yaklaþýk 1 milyar kar) birde böyle tam piyangoluk iþlere bulaþmasý, Arena yý bu süreçte benim için vaz geçilmez kýlýyor
Bir laf var ya; ya tutarsa.:))
Arena bende de var 2 kez al sat yaptım doğru zamanda ortalamayı asagi çektim baya..
Tutma min tek amacı ciro .. %3 net kar marj la çalışsa borçlar/finansal gider olmayacağı için artık fk 3 e geliyor.. 6 fk normal bence ..
Yapay zeka iÅŸi kim arena kim..
O işler turkiye için henüz zor
Teknik tem olarak bir 90 lari görmeli
Bu yıl içinde..
Ytd
Mavi vakko..
Vakko %50 karda iken satmadım
Ha burdan döner diye diye
%30 zarardayim
Arena da gösterdiğim uyanıklık vakko da gisteremedim yani
Bence vakko nun da mavi nin de bilancosu kotu gelecek
Iyi olsa zaten alırlardı
Mavi 62 yw teknik olarak gelmeli ordan kısa vade alınabilir..
Sent from my SM-G990E using Tapatalk
ChatGPT çýktý Google Asistan ve Siri gözden düþtü...DeepSeek çýktý ChatGPT nin pabucu dama atýldý...Ne dersiniz ARENA da DeepSeek in pabucunu dama atabilir mi. SaðlýkGPT bunun için bir baþlangýç olabilir belki... Bakanlýk tarafýndan tescillenen AR-GE merkezi ve hintli hakim ortak.... Puzzle ýn parçalarý birleþince insaný bir heyecan alýyor. Teknik analizlerimde çýkan sonuçlar bu dediklerimin olabilitesini de artýrýyor...
Hamsi için burda deðiliz
Orkinos için buradayýz
Ya nasip dedik
Vira bismillah
Ya tutarsa
https://tr.linkedin.com/posts/byenic...917008897-jprI
https://ictmedia.com.tr/haber/arena-...i-onayini-aldi
https://www.arena.com.tr/markalarimiz/uipath
Böyle güzel geliþmelerin oluyor olmasýný ve daha çok güzellerinin olacak olma ihtimalini sevdim ben arena da
Çanak hedefine doðru emin adýmlarla
https://x.com/noktasal_/status/18830...f6mGFGF8Cmn8XA
Huylu huyundan vazgeçermi hiç,o gap dolmadý onun kafasýnda öyle anlaþýlýyor.
6-7 ay daha eðlen bakalým.
Ytd.
Perea bitirmiþmidir lotlarý yorumlayabilirmisiniz.
Son 1 haftada satýþalarý takip etmek zor. Ýþ Yatýrým son günlerde hem alan hem satan durumunda çünkü
Ýþ Yatýrým dan yerliler alýyor fon hala satýyor gibi yorumluyorum. Tahmini yaklaþýk 1.2 milyon gibi malý kalmýþ olabilir ama emin deðilim
Fon bu tahtaya engel olamaz artýk. 50 milyonu olan biri veya herhangi bir kurum malýnýn hepsini alýr geçer
Arena nýn hikayesi uzun kýsa vadeli hareketlere bakmadan büyük resme odaklanamak lazým
Hocam bu saatden sonra artýk gap hesabý yapmaz kimse. Geri geliþler alým fýrsatý olacaktýr. Çok da gevþeyeceðini sanmýyorum çünkü önümüzdeki bilanço temel anlamda bir önceki çeyrekten çok farklý gelecek.
2024 4. çeyrek bilançosundaki tüm olumsuzluklar ortadan kalkacak. O yüzden artýk 2-3 ay boyunca iyi gelecek olan 2025 ilk çeyrek bilanço beklentisi ile alýcýlý olacaktýr tahta. Tabii ki arada düzeltme yapacak , eksi kapattýðý günler olacak ama bir þekilde 2025 ilk çeyrek bilançosunu en az 60-70 lira arasýnda karþýlayacaðýmýzý düþünüyorum.
Evet paynet satýþý bitti. Onaylar alýndý , para tahsil edildi ama henüz bilançoda görülmedi. Bilançoya olan etkisi görülmedi. Tüm sitelerde rasyolar hiç cazip deðil. F/K yok çünkü zarar var , PD/DD 4'ün üstünde þu anda son bilançoya göre , cari oran 1 , net borç 3,5 milyar , EFK geçen seneden düþük , öz sermaye karlýlýðý yok , FD / FAVÖK 4-5 arasý , finansman gideri 1,5 milyar TL vesaire.
Bunlarý gören hiçbir aklý baþýnda yatýrýmcý gelmez hisseye. Ben de uzaktan baksam ben de gelmem. Paynetin parasýnýn geldiðini bilenler ve herþeyin 2025 ilk çeyrek bilançosunda tersine döneceðini bilenler aldý. Kimisi de 25-30-35 liradan almadýðý için tren kaçtý sanýyor ama trenin daha ilk duraklarý bunlar. 3 ay sonra 80 lira olabilecek bir hisse için hala daha %100'e yakýn kazandýrma potansiyeli var.
40 liranýn altýna inerse treni kaçýrdým sananlar gelmeye baþlayacaktýr ama ben olsam 2-3 lira aþaðýdan alacaðým diye 30-40 lira primi riske atmazdým. 40lira altýna düþürmeyebilirler de.
3 iþ gününde 34 liradan 44.5 liralara geldi. Biraz dinlenmesi lazým. 1-2 gün daha 42 üzerinde kapanýþ yaparsak daha yukarýsý için güç toplar.
Aynýsýný ben yazacaktým hocam benden önce davranmýþsýn.
Perea satýþlarýný takip etmek çok zorlaþtý. Hatta sadece citi takasýndan düþeni de takip etmek anlamsýz çünkü oraya da baþkalarý mal alýyor yada oradan satýyor QNB veya BoFA üzerinden. O yüzden Pereanýn ne kadar malý kaldý bilmek zor ama sanki artýk daha az satýyor gibi. Ama bence hala daha 2 milyon lot civarý bir malý var. Biraz daha altýnda olabilir.
Uzun yýllardýr takip ediyorum,gözlemlerime göre yazacaðým.Normalde Pazartesi tavan fiyat 42.120 tl den usd olarak 1.162 usd kapanýþ yaptýk.
Sabah gap býrakarak açýldý,kopuþ gapý da olabilirdi ama ben kopuþ gapýna müsade ettiklerine daha tanýk olmadým.Çok eskide olmuþsa onu bilemem.
Gün içerisinde 42.060 tl görerek tl gapý kapandý.
Usd gapý gece usd kur kapanýþýnda belli olur,anlýk olarak 1.160 usd ve büyük ihtimalle kapanacak.
Gapýnda altýna uzatacaklarýný tahmin ediyorum.Özellikle usd gap konusunda takýntýlý olduklarýný gözlemledim,ona binaen yazdým.
41.?? Li fiyatlar olabilir belki daha altý belkide açýlýþta yüksek açýlýp üst gapa yönelebilir.
1.255 usd var ve 1.702 usd var sýrada.
Tahtacýnýn zamaný sonuna kadar kullanma becerisini biliyor çoðumuz,o yüzden en garantisi ilk ve ikinci çeyreði görmek kendi adýma.
Ytd.
Arena gunluk trend guncel gorunumu..
Bugun kanalin tepe cizgisini 9. kez test etmis olduk (44.58). Bundan sonrasi icin kanal orta bant destegi 1-2 gunluk surec icin 41.5x/41.8x araliginda. Buranin altinda yatayda 39.9x destegi ve en altta 38.9x Fibo destegi mevcut. Uzun suredir kiramadigi bu kanali yukari yonlu kirmak icin yine 1-2 gunluk surecte 45.x kapanis gerekli. (Trendin egiminden dolayi her gecen gun bu seviyeler yukari yonlu artmaktadir.) Bu kanal kirildiginda teknik olarak hareketlerin daha da sertlesebilecegini dusunuyorum.
40 altina getirirse firsat olarak gorurum.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5c4fd84fd5.jpg
Kisisel gorusumdur.Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.Alan da satan da kendi bilir..
Ýstanbul da yaþayanlar için kaçmaz bence
Future of CIO&AWARDS Zirvesinde Platin Sponsoruz!
Teknolojinin geleceðini þekillendiren CIO lar ve dijital dönüþüm liderleriyle bir araya geliyoruz! Arena olarak, The Future of CIO Summit & Awardsta Platin Sponsor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Siz de bizimle birlikte 26 Þubat 2025 te bu özel etkinlikte yerinizi alýn!
Tarih: 26 Þubat 2025
Yer: Rixos Tersane Ýstanbul
www.futureofciosummit.com
https://tr.linkedin.com/posts/arena_...208126976-W6FU
Buda mý gol deðil hakem bey.:))
https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/hab...ligi-artiracak
Ondokuz Mayýs Üniversitesi (OMÜ) ve Türkiyenin önde gelen bir biliþim firmasý iþ birliðiyle saðlýk sektörü ve saðlýk turizmi alanýnda yapay zeka tabanlý ilk büyük dil modeli geliþtiriliyor.
TÜBÝTAK destekli Saðlýk Verileri ile Eðitilmiþ Büyük Dil Modeli Tabanlý Hasta Yönlendirme Robotu: SaðlýkGPT hasta semptomlarýný analiz ederek doðru saðlýk hizmetine yönlendirme yapacak, saðlýk sisteminin verimliliðini artýracak ve saðlýk turizmi kapsamýnda yabancý hastalara dijital danýþmanlýk saðlayacak.
Ondokuz Mayýs Üniversitesi (OMÜ) ve Türkiyenin önde gelen bir biliþim firmasý iþ birliðiyle yürütülecek proje, Saðlýk Verileri ile Eðitilmiþ Büyük Dil Modeli Tabanlý Hasta Yönlendirme Raporu: SaðlýkGPT adýyla saðlýk verileriyle eðitilmiþ yerli bir büyük yapay zeka dil modeli oluþturmayý hedefliyor.
SaðlýkGPT, özellikle hastalarýn semptomlarýný analiz ederek doðru saðlýk hizmetine yönlendirilmesini saðlayacak bir dijital saðlýk danýþmaný olarak kullanýlacak. Bu yapay zeka destekli model, hastalarýn semptomlarýný anlatarak en doðru polikliniðe yönlendirilmesini saðlayacak ve hastanelerde hasta yoðunluðunu dengeleyerek saðlýk hizmetlerinde verimliliði artýracak. Ayrýca proje, saðlýk turizmine katký saðlayarak yurt dýþýndaki hastalarýn Türkiyedeki saðlýk kuruluþlarýna kolay eriþimini amaçlýyor. Mobil ve internet tabanlý uygulamalar sayesinde yabancý hastalar kendi dillerinde bilgi alarak tedavi süreçlerini planlayabilecekler.
Türkiye’de saðlýk alanýnda geliþtirilen ilk büyük dil modeli olacak SaðlýkGPT medikal terimlere odaklanarak Türkçe saðlýk verileriyle eðitilecek. 11’den fazla özel ve kamu hastanesiyle iþ birliði yapýlan projede, 1 Nisan 2025’te baþlayacak çalýþmalarýn ardýndan, Aðustos 2025 demo sürümünün test edilmesi planlanýyor.
"Saðlýk sektöründe çok yenilikçi bir araç olacak"
Projenin detaylarýný paylaþan OMÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliði Bölümü Dr. Öðr. Üyesi Ýsmail Ýþeri, "SaðlýkGPT, TÜBÝTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programlarý Baþkanlýðý (TEYDEB) 1505 Üniversite-Sanayi Ýþbirliði destek programýnda desteklendi. Projemiz kapsamýnda OMÜ ile Türkiye’nin en büyük biliþim firmalarýndan bir tanesiyle bir iþ birliði gerçekleþtirdik. Projemiz geçtiðimiz hafta TÜBÝTAK tarafýndan kabul edildi. Bu proje kapsamýnda biz â€ËÅ“SaðlýkGPT’ ismini verdiðimiz bir yapay zeka geliþtiriyoruz. Geliþtireceðimiz bu yapay zeka projesi saðlýk sektöründe çok yenilikçi bir araç olarak karþýmýza çýkacak" diye konuþtu.
"Saðlýk turizminde de önemli görevler üstlenecek"
Yapay zeka destekli sistemin hastanelerin çaðrý merkezleri ve internet siteleri üzerinden entegre olarak çalýþacaðýný belirten Ýþeri, "SaðlýkGPT, birincisi saðlýk sektöründe doðru hasta yönlendirme anlamýnda önemli görevler ifa edecek. Bunlardan bir tanesi örneðin, bir hasta bir hastanenin internet sitesine girdiðinde veya çaðrý merkezini aradýðýnda semptomlarýyla ilgili yapay zeka ile konuþacak ve hastanýn en doðru polikliniðe yönlenmesi saðlanacak. Bu da hem hastalarýmýzda hem de hastanelerimizde hasta memnuniyeti hem de verimlik anlamýnda tüm saðlýk sektörüne önemli katkýlar sunacaktýr. Diðer bir önemli yönü de aslýnda biz saðlýk turizmi anlamýnda bu projenin çok önemli görevler üstleneceðini düþünüyoruz. Geliþtireceðimiz mobil uygulama ve web uygulama sayesinde yurt dýþý hastalarýnda bu ürünle temasa geçmelerini saðlayacaðýz. Bu baðlamda hastalarýn bu sistemi kullanarak ülkemizin saðlýk kuruluþlarýnda tedavi görmeleri anlamýnda bir yönlendirme mekanizmasý da kurmayý düþünüyoruz" dedi.
"Kendimize ait Türkçe medikal bir yapay zeka eðitmiþ olacaðýz"
SaðlýkGPT’nin Türkiye’nin ilk medikal yapay zeka dil modeli olma özelliðini taþýdýðýný ifade eden Ýþeri, "Yapay zeka, her sektörde çok yaygýn kullanýlýyor. Saðlýk sektörü de yapay zekanýn en yaygýn ve en etkili kullanýldýðý yerlerden bir tanesi. Biz ülke ve OMÜ olarak bu projenin içerisinde olmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Projemizle beraber saðlýk sektörüne ve turizmine önemli katkýlar sunacaðýmýzý düþünüyoruz. Bu projenin kendi içerisinde çok özgün yönleri var. Özellikle medikal anlamýndaki kelimelerin yapay zeka tarafýndan öðrenilmesi için geliþtireceðimiz model eðitimi çalýþmalarýmýz olacak. Bu anlamda da kendimize ait Türkçe medikal bir yapay zeka eðitmiþ olacaðýz. Bu anlamda hem Türkiye’deki yapay zeka ekosistemini hem de saðlýk teknolojileri alanýndaki ekosisteme katký yapmasýný saðlayacaðýz. Türkiye’de bu proje þu anda ilk. Türkiye’de geliþtirilen buna benzer bir ürün görmüyoruz. Bu anlamda bu projenin de bir öncülüðünü yapmýþ olacaðýz. Projemizin baþvuru sürecinde 11’den fazla özel ve kamu hastaneleriyle iþ birliði yaptýk ve bunlardan niyet mektubu aldýk. Ürünümüz geliþtiði zaman bu hastanelerimizle baðlantýlarý devam ettireceðiz. Birlikte ülkemize çok kýymetli bir ürün kazandýracaðýmýzý söyleyebiliriz" diye konuþtu.
"Projemiz 24 aylýk"
Projenin 1 Nisan’da baþlayacaðý ve aðustos ayýndan sonra da demo kullanýmýný sahaya sürmeyi planladýklarýný ifade eden Ýþeri, "Projemizin resmi baþlangýcý 1 Nisan 2025 olacak. Bu projemiz 24 aylýk. Ama projenin farklý aþamalarda farklý modülleri geliþtirilerek demo ve test kullanýmlarý devreye girecek. Belki aðustos ayýndan sonra demo kullanýmlarýný sahada görebiliriz" dedi.