Sayfa 507/689 İlkİlk ... 7407457497505506507508509517557607 ... SonSon
Arama sonucu : 5511 madde; 4,049 - 4,056 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Aynen alamut1 kardeşim, nerden baksak ucuz hisse. Geçen sene Paynet için satış süreci için başvurduklarında 60 larda geziniyordu bir ara. Baktım dedim ki bu büyük balık ama onaylanır mı acaba bu satış diye düşündüm, sonrasında boş ver risk alma dedim

Sonra Perea fonu satmaya başlayınca uzak dur dedim kendi kendime. İyiki de öyle yapmışım adamlar 16.5 milyon lotu borca ettiler tahtaya, hisse bu satışlar beraber resmen çöktü

Lakin şimdi bütün onaylar geldi, şirketin kasaya 3.2 milyar satış karı girdi. Yapay zeka işinde arka arkaya güzel haberler almaya başladık. Fon riskide ortadan kalktı. Ve hisse geçen sene 60 larda gezerken bunca güzel gelişmelere rağmen 40 ları bugün gördü

Velhasıl kelam yol uzun biiznillah. Sadece sabır

2.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Aynen alamut1 kardeşim, nerden baksak ucuz hisse. Geçen sene Paynet için satış süreci için başvurduklarında 60 larda geziniyordu bir ara. Baktım dedim ki bu büyük balık ama onaylanır mı acaba bu satış diye düşündüm, sonrasında boş ver risk alma dedim

Sonra Perea fonu satmaya başlayınca uzak dur dedim kendi kendime. İyiki de öyle yapmışım adamlar 16.5 milyon lotu borca ettiler tahtaya, hisse bu satışlar beraber resmen çöktü

Lakin şimdi bütün onaylar geldi, şirketin kasaya 3.2 milyar satış karı girdi. Yapay zeka işinde arka arkaya güzel haberler almaya başladık. Fon riskide ortadan kalktı. Ve hisse geçen sene 60 larda gezerken bunca güzel gelişmelere rağmen 40 ları bugün gördü

Velhasıl kelam yol uzun biiznillah. Sadece sabır

Daha defter değerine bile gelmedik beyler.

PD / DD oranımız yarın 1 olacak daha. Sektörün en ucuzu olan İndesin bile PD/DD oranı 1,5. Yani onu yakalamak için bile en az %50 artmamız lazım. Kaldı ki bizim son döenmlerde PD/DD oranımız hiç 2'nin altında olmadı. Yani orayı bile yakalamak için en az 80-85 lira olması lazım.

Mayıs ayının ilk haftası 2025 ilk çeyrek bilançosu açıklanana kadar önümüzdeki 3 aylık süreçte buralara ulaşmasını bekliyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Daha defter değerine bile gelmedik beyler.

PD / DD oranımız yarın 1 olacak daha. Sektörün en ucuzu olan İndesin bile PD/DD oranı 1,5. Yani onu yakalamak için bile en az %50 artmamız lazım. Kaldı ki bizim son döenmlerde PD/DD oranımız hiç 2'nin altında olmadı. Yani orayı bile yakalamak için en az 80-85 lira olması lazım.

Mayıs ayının ilk haftası 2025 ilk çeyrek bilançosu açıklanana kadar önümüzdeki 3 aylık süreçte buralara ulaşmasını bekliyorum.
    Ben arena yı indes ile kıyaslamıyorum açıkçası. Çünkü arena sadece teknoloji satan bir şirket değil artık. Yazılım işinde ne kadar yetenekli bir şirket olduklarını 2 milyonluk iştirakini 3.2 milyara sattıklarında öğrenmiş olduk

Yazılım, yapay zeka ve robotik otomasyon işleri ile artık Arena nın kulvarı değişti. Diğer yazılım şirketlerinin temel rasyolarına bakınca beleşten az pahalı görünüyor gözüme Arena

4.  Alıntı Originally Posted by alltimeinvest Yazıyı Oku
    Yunus Şahin'in son yayınında Işık Ökte yapay zeka şirketi arıyorum dedi. Ben de gönderdim cevabı kendilerine. Piyasanın haberi yok bu gelişmelerden çünkü şirketimiz KAP atmıyor. O yüzden bizlerin bilgi paylaşımı önemli. (Ancak yakın dönemde şirketin olumlu haber paylaşmada gelişmeler olacagını düşünüyorum)

https://x.com/alltimeinvest/status/1890824927961395237
    Yeni gelen arkadaşlar için güzel bir özet var bu linkte
    Hikayenin özünü anlamak açasından okumakta fayda var

5.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Ben arena yı indes ile kıyaslamıyorum açıkçası. Çünkü arena sadece teknoloji satan bir şirket değil artık. Yazılım işinde ne kadar yetenekli bir şirket olduklarını 2 milyonluk iştirakini 3.2 milyara sattıklarında öğrenmiş olduk

Yazılım, yapay zeka ve robotik otomasyon işleri ile artık Arena nın kulvarı değişti. Diğer yazılım şirketlerinin temel rasyolarına bakınca beleşten az pahalı görünüyor gözüme Arena

İndes ile olan karşılaştırmayı sektörün en ucuzu olması adına yaptım zaten. Her ne kadar birebir aynı değillerse de aslında hala daha büyük benzerlik içindeler.

Arenanın hala daha cirosunun ve EFK'sının büyük kısmı donanım işinden geliyor. Hatta Paynet denklemden çıkınca bu oran %90-95'leri bulacak.

Yazılım ve yapay zeka işi henüz çok başlarda. Paynet de 2016 yılında kurulduğunda 2020-2021 yıllarına kadar konsolide bilançoda %3-5 yer tutuyordu. Son 1-2 senedir elle tutulur değerlere ulaştı Paynet ve 90 milyon dolara satıldı.

Bu yapay zeka işi belki daha çabuk elle tutulur hale gelir ama önümüzdeki 2-3 sene daha donnaım işi arenanın ana işi olmaya devam edecektir. O yüzden kıyaslamanın İndes ile yapılması doğal ama bence yeni bilanço yapısı ile İndesden daha değerli hale gelme ihtimalimiz çok yüksek.

O yüzden İndes ile kıyaslama yapmak lazım belli bir süre daha. Yoksa 1-2 defter değerinde yazılım şirketi yok. Yada 3-5 FK değerinde. Bunlar donanımcı fiyatlaması.

Arenanın iyice yazılımcı olarak anılması yanlış olur bence. 1 milyar USD'lık cironun 900 milyonundan fazlası donanım işinden geliyor.

6. Katılıyorum yazdıklarınıza fakat şunuda unutmayalım 90 milyon dolara satılan Paynet bir yazılım şirketi idi ve bu şirketi arena yazılımcıları yaptı

İlk çeyrekte gelecek 3.2 milyar kar yazılımdan gelecek. Nerede ise arena nın piyasa değerine yakın bir kar bu. Konuya birde böyle bakmak lazım

Ve şirket bünyesinde yine değerli iştirakler var. Paynet gibi şirketler çıkma ihtimali çok yüksek

Bu konuda Arena şapkadan daha çok tavşan çıkaracak. İzleyelim görelim inşallah

7.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Katılıyorum yazdıklarınıza fakat şunuda unutmayalım 90 milyon dolara satılan Paynet bir yazılım şirketi idi ve bu şirketi arena yazılımcıları yaptı

İlk çeyrekte gelecek 3.2 milyar kar yazılımdan gelecek. Nerede ise arena nın piyasa değerine yakın bir kar bu. Konuya birde böyle bakmak lazım

Ve şirket bünyesinde yine değerli iştirakler var. Paynet gibi şirketler çıkma ihtimali çok yüksek

Bu konuda Arena şapkadan daha çok tavşan çıkaracak. İzleyelim görelim inşallah

Aynı fikirde , aynı görüşte ve aynı taraftayız Sayın Maharaj. Benim sadece söylemek istediğim arena donanımcı fiyatları ile bile fiyatlansa şu anda olması gereken fiyatın en fazla yarısında . Bunu vurgulamak istedim sadece.

Yani Arena salt donanımcı bile olsa şu anda 80-85 lira normal fiyatı. Yazılım işindeki gelişmelere göre ve bilançosunda yazılım işlerinin artması ile beraber çok daha farklı fiyatlamalar olacaktır. 7-8 defter değerinde ve 20-25 FK değerinde gibi. Ama bunları konuşmak için erken.

Hele önce bir normal donanımcı olarak olması gereken fiyata gelsin. Sonrasında güzel bilançolarla zaten bu sene içinde 3 basamaklı fiyatları bile görme potansiyeli çok yüksek.

8. Aynı fikirdeyim Sayın Emirhan06, değerli yazılarınıza katılmamak mümkün değil

İş Yatırım dan satan fon tavanı sabahtan beri bozmaması manidar oldu bugün
    Normalde bu fırsat kaçırmazdı ama demek ki elde kalan son lotları kıymetli
    Zaten perşembe günü satışından son 1.5 milyon civarı malı ya var yada yok
    Beklediğimiz gibi fonun tahtaya engel olmaması hissede momentumu artırdı

Sayfa 507/689 İlkİlk ... 7407457497505506507508509517557607 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz