Yukardan malda yakalanmis kimse bu guducu bey.. borsada karda var zararda bilmiyormu:)SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yukardan malda yakalanmis kimse bu guducu bey.. borsada karda var zararda bilmiyormu:)SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunların ilk işi feniş de olmuştu. Tam operasyon başladı ertesi gün galip Öztürk ve mecbur soruşturma aldı, feniş iki taban yedi, sonra topladılar, derken adını sayamayacağım kadar operasyona birlikte imza attılar. İçlerinde en büyük sanırım kervanda yapıldı. O yüzden borsada BİST 30 dışı işlem asla yapılmamalı.
Umutsarı burada vukuat çıkarıp sonra küstüm diyip yeni forum kurup. Orada kuran dağıtan zat değil mi. Yanlış mı hatırlıyorum.
Ah ulan ah
40 yıllık bir terör örgütü lideri, toplam 20 bin kişinin katili
20 yıllık bir devlet baskani, 1 günde 60 bin kişinin katili
bir şey olduğu yok. belli ki yıllardır farklı aracı kurumlardan toplanmış mallar paket halinde dün asıl sahibine teslim edildi. veya anlaşmalı olarak bir gruptan yeni ve başka bir gruba aktarıldı.
bu kadar tesadüf olamaz.
borsada b.k hatta borumb.k bir ton kağıt var. yalan değil. sadece ky yolmak için kurulmuşlar sanki.
ama çok ucuz, çok iyi yönetilen şirketler de az değil. hala herkese yetecek kadar mal var. çok kere yazdığım gibi kaçmış göçmüş bir durum yok.
ama işte yeni moda da bu oldu. malını kaptıran hemen klavyeye koşup borsa b.kluyor.
neyse biz işimize bakalım.
gün sonu takastaki alınan mala göre endeksin yatay kapatması insanın aklına deli sorular getiriyor ....
https://i.hizliresim.com/2j5rxam.png
Sahol ucuz hep ucuzdu.
Yeni yatırımlar ve açılımlarla çok güzel işler yapmaya başladı.
Ama son değerlere göre kchol çok çok ucuz.
Hatta çok az zaman bu kadar ucuz olmuştu.
Tüpraş, Ttrak, toaso , froto falan bu fiyatlardayken kchol çok ucuz kaldı.
Toaso söylentisi de gerçekleşirse ciddi bir nakit girişi de olacak.
Bu şirketlerin hiçbir de pahalı değil ayrıca.
Şu an gözüme çarpan en ucuz kağıt kchol.
Banka riski holdingleri baskılıyor ama akbankın saholdeki ağırlığı kadar da değil ykb ağırlığı.
Velhasıl eğer bir düzeltme olursa en risksiz kağıtlardan ve en yüksek potansiyellerden biri olur bence.
Sistemde sinyal takıldı.Hala sat da...Son olarak 23 ocak tepesi (5568)üzeri kapanış benim için stoploss noktasıdır...derim
.Herkes kendince haklıdır..SEN DE HAKLISIN...Tekniği zorlarsan sana istediğini verir.
Haklı-haksız olmak önemli değil.önemli olan emek sarf edilen bu arenada para kazanmaktır.
Sistemi perşembe günü sn. yemekçi sormuştu..zaten o gün için 5120 üzeri kapanış olmadıkça(O FİYAT SADECE O GÜN İÇİNDİR) mevcut sat devam eder, demiştim..Onun sorusu netleşsin..
Bir süre seyirci olayım.
https://i.hizliresim.com/kgo2t5o.PNG
3. - 7. günlerin de satış agirlikli olacağını dusunuyorum.
Borsa Yatırım Fonlarını (BYF) merak edenler için harika program olmuş. İzlemenizi tavsiye ederim.
https://youtu.be/aDRJhCwh88A
misal logo yazılım diye bir şirket var. baktım şimdi fiyatı 51. tam bir borsa fıkrası.
öldüm fiyatına gelmiş ama hala yukarı işaret yok. ama işte para böyle kazanılıyor. şimdi her ay azar azar bundan biriktirecem.
thy 507 milyon
sıse 317 milyon
eregl 299 //
tuprs 290 //
sasa 288 //
kchol 288 //
ısctr 268 //
akbnk 262 //
tcell 197
bımas 196
sahol 193
ykbnk 187
asels 164
hekts 139
froto 132
garan 113
pgsus 99
krdmd 97
petkm 85
toaso73
ekgyo 64
milyon dur alımlar bıst 30 üzerinden.
umutsarı dan bahsedilmiş kendi dünyasının dışına çıkamaz bu sistemde ,
Bazı tahtaların zincirlerini mecburiyetten çözdüler ,
bunlara yeni hikayeler yazılacak mı bakalım .
kısa vade benim gördüğüm seçimin ertelenmesi siyasi belirsizlik piyasada sıkıntı yarata bilir ,
siyasiler bu konu hakkında konuşmalar yapıyor RTE ne diyeceği bekleniyor .
oyunda olmayı seçen xu30 ve hikayesi olan tahtalarda yer almalı bana göre ,
eregl grafı rica edilmiş ilerleyen saatte 2-3 graf paylaşırım.
Artık insanları siyaset yüzünden ayrıştırmayı bırakın.
Tüm ayrıştırmalara karşıyım. Daha düne kadar sorunumuz futbolda bir takımın hakkı yendi mi yenmedi mi?
Demek ki bunlar sorun değilmiş.
99 Depreminde böyle bir söylem duydunuz mu? Ecevit'e karşı.
Bu söylem doğru bir söylem değildir. Birleştirici hiç değildir. Pislik bir söylemdir hatta.
Bazen iti kopugu hapisten çıkarırsında bir iş gördürürsün genelde Amerikan filmlerinde olur. Alcatraz hapishanesine işgal ediliyordu oraya girmek için ordan kaçmış tek kişiyi hapisten çıkarmışlardı. Bizimkilerde SASA hekts salıverdiler endeks için…
99 depreminde bu ulkenin deprem bilinci yoktu, depreme hazirlik yapacak kaynagi da yoktu.
Pislik nedir biliyor musun? Pislik, Camlica'ya 300 milyon dolara cami dikerken Istanbul'da 93 okulun deprem riski var diye bugun kapatilmasidir. Saraylara, kosklere girmiyorum.
Pislik nedir biliyor musun? Rant icin 20 yilda ulkeyi betona bularken, geliyorum diyen bu felaketlere gozlerini kapatmak, kendi vatandasini kadere teslim etmektir.
Ben ilk deprem anında seçimlerin erteleneceğini düşünmüştüm ama şu an aynı fikirde değilim. Bence en geç Haziranda yani normal tarihinde yaparlar. B.arınç ön alıp prim yapmaya çalıştı ama partisinden bir destek görmedi. Bu hafta Bahçeli grup konuşmasında bu konuya değinmezse iktidarın böyle bir planı olmadığını düşünürüm. Bu hafta Rte ve Bahçeli buluştu kesin bu konu görüşülmüştür.
Dolardaki barajın kapağı zaten tırmalanıyordu bu yeni enflasyon dalgası ile tutmak daha zor hale gelecek. 1 sene daha Doları böyle tutmalarının imkanı yok. Şu an Doları salsalar enflasyona vurucu etkisi 3 ay sonra etki etmeye başlıyor. Seçimi ertelemek demek seneye yüksek dolar yüksek enflasyonla girmek demek. Öyle ya da böyle şu an asgari ücret dolar bazında haketmediğimiz seviyede yüksek. Bu kadar yanlış yapıp bu kadar yüksek $ asgari ücret tüm ekonominin çarklarına zarar veriyor.
Sadece bu yorumun değil..sen yenisin.Piyasa ile ilgili hezeyanlarında temelden uzak ve tam çingirli köyün kahvesi modunda.
Belki aracı kurumda avcılar kulubu kıvamında (piyasa hakkında) dikkat çeker..Ama bu forum muhakeme gücü yüksek,analitik bir forumdur.
İşkembei kubradan salla dur..yokBIST100: 2.700 yok 2.000..SAKİN OL ŞAMPİYON.
Bu ittihamı kime yapıyorsan DAHA CESUR OLMALI VE AÇIKÇA söylemelisin.
Bu olayda merkezi hükümetin suçu var mı var.Ama denetleyen,imar izni veren yerel idareyi ne yapacaksın..
Hazır betonu sulandıran işci...
8 lik demir yerine 6 lık kullanan usta başı-müteaahhit..mÜHENDİS..FENNİ MESUL..
Online denetleme yapan denetim kuruluşu...ve ikramımı alırım diyen ve 4 kata 10 kat veren belediyedeki silsileyi ne yapacaksın...Adam kolon başında sonunda 8 tane demir kullanmış..ama bunlar ortada 4 tane..denetlemeden kaçmak için..
Bence işçiden en tepeye kadar kokuşmuşluk zinciri var...Ciddi bir ahlaki ve yönetim sorunu...
Acilen DEPREM BAKANLIĞI ve daha da önemlisi DEPREM BUROSU SAVCIĞI kurulmalı.
Kolon kesilmiş veya her hangi bir ihbar reesen soruşturma açılmalı ve kamu davası olmalı.
Aynı yerde birisi 4 kat diğeri 10 kat ise bunun hakkında savcılık kamu adına dava açmalı.Nasıl ki kadına şiddette bu savcılar var ve hemen harekete geçiliyor..uzaklaştırma vs...Bunun gibi savcılık olmalı.
Kamunun değişik kademelerinde-kurumlarda çalıştım.En keyfi uygulamalar belediyelerdedir.Silsile halinde keyfi tutumlar..
Belediye başkanı sülalesini en üst makamlara koyar ve toplum bunu normal karşılar..Zaten bunu yapmazsa ayıplanır (o ilçede)..TUZ KOKMUŞ...
Müteahhidin oğlu Belediye meclisinde..vs.kaç tane olay gördüm.
Benim önceden oturduğum apartman 5 katlıydı.Ben 3. yılında almıştım.
Oturduktan sonra altta bir komşunun salonun ortasındaki kolonu kestiğini duydum.Bunu önceki komşular sürekli konuşuyorlar(benden önce kesmiş)..KUVVETLİ ŞÜPHE VAR..Bunun üzerine komşulardan belediyeye başvurmak için imza topladım..OY ÇOKLUĞU SAĞLAMAYADIM..bunun üzerine belediyeye gidip ihbar ettim.Benden KARAR DEFTERİ ve o zamanın parası ile iyi bir para istedi...
Bunun üzerine bende vazgeçtim..Ne olursa olsun dedim..Zaten 4 yıl sonra sattım
Ama deprem -bina savcılığı olsaydı bunlar olmazdı.Kuvvetli şüpheden dolayı kamu adına dava açılabilirdi.
Haberlerde var.Diyarbakır'da bir avukat oturduğu sitenin kolonu kesildi diye dava açmış..Dava devam ederken bina çöktü,avukat vefat etti..:(
Bu toplumun asıl sorunu ''NAMUSSUZLAR CESUR VE İMKANLARI ÇOK...)
Namuslular genelde riski sevmez,düşünür bu da teenni demek yani cesaretle biraz uyumsuz...Hukuka başvurursan olur(o bile risk)..o da bekle dur.
Adam yaptım,oldu diyor..sen nereye başvurursan vur.
Sene 1978 İzmir Aliağa'da kaldığım motelin penceresinden çekmişim. Güneş, TÜRPAŞ rafinerinin üzerine doğuyor... nerdennn nereyeee. hayırlı sabahlar
[IMG]https://i.hizliresim.com/iwp9c4a.png[/IMG]
Jennifer acele etme ...
Hukuki açıdan kötüyüz. Böyle bir eylemin sonucu kasten adam öldürme ile yargılanma olmalı. Gerekli tespiti yaptırsaydınız bile ceza mahkemesi açılmazdı o şahıs hakkında. Deprem ülkesiyiz dandik yapı yaptığı için hapse giren tek şahıs 7 yıl yattı çıktı Veli göçer o kadar. Kalanlara oyna devam demektir bu.
Birini vurana müebbet veriyoruz ama yaptığı bina yıkılan adama bir ceza yok. Bazı suçlar için idam cezasına karşı değilim. Bizim toplumun eğitim ile adam olması 200-300 seneyi bulur o kadar vaktimiz yok.
Hiç bir riski olmayan tek bir UKOME kararıyla İSTANBULUN taksi problemini çözmeyen bir otoriteden...Çok daha kompleks,riskli kararlar almasını bekler misiniz?
TAKSİ olayından halkın %98 i şikayetçidir.Ama azınlığın rantı için plaka sayısı artırılmıyor. 17 bin taksi 34 bin olsa her şey halk lehine çözülür.Ama taksi plakası %50 değer kaybedecek ...
UBERİ yasakla,taksi sayısını artırma...bir yerde 16 milyonun faydası diğer tarafta belki de 3-5 binin varlığının değerinin düşme endişesi.
Bu kadar basit bir iyiliği yapmayan iradeden başka konularda(deprem vs.) dengeleri değiştirecek bir güçlü irade beklemek...
Ankarada yım..Ama vallahi zoruma gidiyor..O taksi odası başkanı EYUP ün( aldığı güçle) halk ile alay etmesi.Üzerinde mutabık olunan(tüm siyasi görüşlerin büyük çoğunluğu) konuda, halka ragmen bu olayın hükümetin etkisindeki elemanlarca can siperane savunulması.Karşı oy ile çözümü bloke etmeleri.