Hocam mac doksan +1 daha bitmedi bosporos bitti demeden bitmezmis[emoji39]
vakýf mobil 36 indirdiði vadeli faizi
tekrardan 39 yükseltmiþ.
cahil insan ,sen daha Boðaziçi üni nedir ,kim kurmuþtur neyin devamýdýr haberin yok.Benim Ecevitin ne mezunu olduðunu bilmeme
ihtimalim var mý?! sizin dünyadan haberiniz yok.
Ecevit Karaoðlan olurken güzel bir hikaye yaratmýþ olsa da Kýbrýs Harekatýndan sonra dahi seçilememiþtir.
Son döneminde Fetöyü sevimli gösterip devletin iyice içine yerleþmesine yol açan da odur. Necdet Sezer anayassa kitapçýðýný boþuna atmadý .Adalet bakaný Hikmet Sami Türk iken cezaevi olaylarýndaki tutumlarý kifayetsizliði de ortadadýr.
Romantik hikayelere iyi inanmýþsýnýz.
Batma demekle ne kastediyorsunuz bilemiyorum. Herkesin tanýmý farklý. Kimisi içinde bunduðumuz durumu zaten o þekilde tenýmlýyor olabilir. Örneðin bir gün kaltýðýnýzda her sey deðiþmiþ olabilir. Kimseyi yaptýðý ile eleþtirmemek ve ti ye almamak lazým. Yurtdýþýna gönderen de var. Hala parasýný %15-20 ile TL de tutan da. Herkes kararlarýnýn sonucuna katlanýr vesselam. (Not: Yastýk altýnda param yok ama aðýrlýlý döviz varlýklardayým)
Nebati gözleriyle bizi ýþýldatýp ýsýtýyordu Memo baþkan’da kafadan ýþýldatacak bizi herhalde açýk geniþ alnýndan yansýyan parlaklýkla
30 a doðru saldý adam dolarý
Ne müdahale var ne bi söylem
Ýþte demek ki herkesin "batmak" fiilinden anladýðý þeyler bambaþka olduðu için, orada burada yazanlardan çok etkilenmemek gerekiyor sanýrým.
Ýktidar yeniden seçilirse Türkiye yok olacak, bankalar paralarýmýza el koyacaklar vs vs diye panik pompalayanlardan bahsediyorum.
Ben de bu tarz söylemlerden çok etkilendim geçmiþte, hala da aklýmýn bir köþesinde ama her seferinde millet yüksek faizden, borsadan malý götürürken ben 0 faizle evde dolar tuta tuta yediðim kazýklar artýk yeter dedirtti.
Bir de bir yanda bunlardan etkilenip bankadan 10 bin 50 bin dolarýný çekmeyen koþanlar var, öbür yanda bakýyorum adamýn 50-100 milyon varlýðý var ama gözünü bile kýrpmýyor.
ytd
Millet yine dolara hücum etmeye baþladý 22 Haziranda çok anormal bir faiz artýþý gelirse bu seviyelerden dolar alanlar terste kalabilir.
Diðer yandan.
Dolar kýt.
Faizden baðýmsýz, kýt olduðu için fiyatý yükseliyor.
þok faiz artýþý gelmezse dolarý tutana aþýk olsun...
medyada kafa bulmaya devam ediyorlar ,
yok % 25 olacakmýþ...
enag daha yeni açýkladý , enflasyon % 109...
( Bunun etkisiyle TÜÝK'e göre Mayýs ayý enflasyonu aylýk yüzde 0,04, yýllýk yüzde 39,59 olarak gerçekleþti ve 2021'den bu yana en düþük seviyeye geriledi. Enflasyon Araþtýrma Grubu (ENAGrup) ise aylýk enflasyonu yüzde 7,35, yýllýk enflasyonu yüzde 109,01 olarak hesapladý)
reel faiz verilmezse bu iþ çok zor...
O vakit neden ABD den o bayan gelecek .cumhurbaskani ile görüþecek ...olurda MB baskani olup faiz arttirmayacaksa ..zaten Þahap kavciogluda arttirmiyor..artý MB nin para politikasý araçlarý ne varsa uygulanýyor ..artý den onemlisi bu kkm ve ddkkm iþi ne olacak dolar hhep yukarý hep yukari hazine ödesin farklari ne kadar sürdürülebilir
7.500 tl maaþ alan emekli temmuzda zam falan bekelmesin...
hazine nazýrý memo paþaya böyle þeyler ters...
Hocam faize dokunmayacaklarsa Nureddin Nebati Türk modeli ekonomik icatlarla idare ediyordu ne diye Mehmet Þimþek geldi,merkez bankasý baþkanýný niye deðiþtiriyorlar.Mehmet Þimþek 'Türkiyenin rasyonel bir zemine dönme dýþýnda bir seçeneði kalmamýþtýr' derken faiz artýrýmý ve bildik piyasacý seçenekler dýþýnda nasýl bir rasyonellikten bahsediyor olabilir? 'Faize dokunmadan ne yapýyorsanýz yapýn' diye bir seçenek kalmadý artýk bunu kendileri de gayet iyi biliyor.Ha inadým inat derlerse o vakit dolar 30-40 artýk nerde durursa faizler þuan 40% faiz de roketlenir arkasýndan süper hiper artýk ne derseniz deyin enflasyon patlar asgari ücret bir yýl sonra 20-25 bin tl olur ama satýn alma gücü düþer ülke olarak daha da yoksullaþýrýz ve iyice dibe doðru batarýz çýkamayýz da.
Faiz zaten %40
Daha nereye kadar artacak
Artarsa çark nasýl dönecek
bence gösterge faiz benim....diðer faizlerle istediðin gibi oyna dedi....benim taban benim faize inanýr nasýl olsa diye düþünmüþtür...bunu söylerken þunuda söylerim....hadi memoya yedirdin londracýlar yiycekmi bunu.....memo zaten neden týrstýysa zorla he dedi....
Merkez Bankasý’ndan Çýlgýn primli hesaba yüzde 1 marj sýnýrý!
Seçim öncesi yüzde 40'a ulaþan dövize dönüþebilen kur korumalý hesaba bir yeni düzenleme daha geldi.
Seçim öncesi yüzde 40’a ulaþan dövize dönüþebilen kur korumalý hesaba bir yeni düzenleme daha geldi. Merkez Bankasý düzenlemesine göre, Dövizden dönüþümlü KKM yapanlar (DDKKM), vadelerinin son gününde sabah talimat geçmek þartýyla MB kurundan dövize geçebilecekler.
Yapýlan bu düzenleme ile bankalarýn giþe kuruna yüzde 1 sýnýrlama getirilmiþ olundu. Yani mevduat sahibi piyasada marj açýlmýþsa bundan kaçýnabilecek.
Ee hani enflasyon hiç düþmeyecek vs vs deniyordu TÜÝK baya iyi halletti bu sefer bakýn düþüyor iþte
Kalorifer yakýlmayan mayýs ayýnda 100 liralýk doðalgaz faturasý gelmedi diye enflasyon % 0 çýktý hahaha
Memura asgariye vs tabloda görünen sahte enflasyondan daha yüksek ve makyajlý ilave zam yapmak için planlanan bir tiyatro milleti kandýrmak için
6 aylýk sahte enflasyon 20 çýkar temmuz baþýnda
Bunlar gider ben 30 zam yapýyorum der herkes helal olsun der alkýþlar
Halbuki 6 aylýk gerçek enflasyon 50 dir :he:
kara cahil benim yeðen robert mezunu bir gün bile duymadým ben boðaziçiliyim dediðini.
adamlar 1971'de baðýmsýz bir üniversite kurulmasýna öncülük etmiþler, kalkýp 1940'larda mezun olan eceviti boðaziçili yapýyorsun. erdoðan'ýn ben marmara ünv. mezunuyum demesi gibi bir þey, bizim fakülte daða kaçtý onu da marmara ünv. içti sonuçta o tarihte kurulmamýþ olsa da ben marmaralýyým, ay sokayým akýl yürütmene..
þimþir taraða sormuþlar.
faizi ne kadar artýracaðýz diye...
Þimþir den cevap gittiði yere kadar
yoksa ben yokum demiþ.
Alýn buradan yakýn þimdi.
Adam bakanlýðý teslim aldý.
Ýlk açýklama baþka bir yol yok demesi.
Dolarýn yukarý yönlü hareketini bir seviyede durduracaklar mecburlar.
politika faizi için 25 rakamý konuþuluyor.
bu rakam yetersiz kalacaktýr.
ilerki zamanlarda
politika faizini daha da yukarý yapacaklarýný düþünüyorum.
Dun bugun DDKKM oran alan yada yapan varmi , Oranlar ne DDKKM de ?
suan sanirim en iyi deniz in var $ icin 12 oran
O bayan korkarým ki düþük faiz hormonlu büyüme modellerini çok seven birisi.Çalýþtýðý banka da faizler düþük ikenhiç hedge etmeden bol bol ABD tavhili toplamýþ 10 kat büyütmüþ bankayý falan filan.Sonra bakmýþ FED ciddi faizleri artýracak basmýþ istifayý geçmiþ.
Bankada cumburlop köy sandýðýna olmuþ.
Yok eðer faizleri artýracak isek biz neden 2 senedir kývranýyoruz demezler mi adama.
Bir arkadaþ de yüksek faiz yüksek enflasyon yüksek dolar kuru .welcome to the 90s falan yani o zaman .
Yoksa yeni model 90 larýn Türkiyesi mi.Hep ne kadar güzeldi falan da deniyor hazýr muhalif kesim tarafýndan alýn size denecek olabilir mi?
Yahu daha anlaþýlmayacak ne var
Benim Urfalým Bayburtlum yerli ve milli yapmadý faizleri artýrmadý savaþtýlar
onlarý yedirtmemek ve tükürdüklerini yalatmamak için bakýn iþte okumuþ etmiþ amerikadan gelen kimsenin adýný sanýný duymadýðý kadýnýn biri yaptý ben bilmem diyebilmeleri için oynanan bir piyes
Valla benim baþým döndü sürekli düzenleme geldi.Oranlar ne,önden prim kalktý vadesinde primi ne olarak veriyorlar, vade bitiminde ana para tl mi dövizmi...10.000 dolara göre birisi örneklendirirse bende güncel kalýrým
MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þu an % 8.5 politika faizine bankalar mevduatta 40 lara doðru çýktýysa
Politika faizi % 25-30 yükselirse eðer
Bu bankalarýn þu an ortalama 40 verdiði ortalama mevduatlarýn 50 lere doðru yol almasý mý demek yoksa yine 40 larda takýlma ihtimali var mýdýr ?
Eskiden mesela politika 12 iken
Bankalar aylýk mevduatlarda en düþük 10 en fazla 15 verirlerdi
Gibi gibi örnekler …
Doviz bürosunun önünden geçtim bugün. 21,80-22,10 dolar alýþ satýþ kuru. Ekranda 21.50 gorunuyor.
SM-G988B cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ddkkm için güncel opsiyon / teþvik oraný alan var var mý?