cengiz han da uzun yüzlü idi ama aklını fesata çalıştırdı yaktı yıktı geçti... kaç kez de yaptıklarının yanlış olduğu konusunda ikaz ettiysem de , huyundan vazgeçmedi...
Printable View
cengiz han da uzun yüzlü idi ama aklını fesata çalıştırdı yaktı yıktı geçti... kaç kez de yaptıklarının yanlış olduğu konusunda ikaz ettiysem de , huyundan vazgeçmedi...
gerçekten mi
süper bişey bu
ama o devir için konuşursak
zaten yapacak fazlada bişey yok
doğrusunu yapmış
açlıkla gıvraşan orta asya da naapaydı
reform rönesans yapçak hali yoktu
dönemine kıyas
müthis askeri deha işte
yani kısaca
var olan altyapısını çağ gereklerine yormuş - kullanmış, başarıya da ulaşmış.
nerden bileceğn
adam belki sevgi dolu yüreciği vaaa
emme önce
başarıya ulaşman lazım
onu dahi gösterebilme adına
yoğusam tarihin tatlı tozlu sahifelerine istatistik olacak idi.
ben kendini
saygıyla anarım
her daim
opera sanatçıları hariç bugüne dek bizim memlektte şimdiye dek bütün şakıdıkları şarkıların hiçbir tanesinde bile prozodi hatası yapmayan yani bütün eserleri sıfır prozodi hatası ile okuyan iki şarkıcı tespit eyledim... Biri Gencebay'ların Orhan diğeri Polite-i Eat ...
eee peki Sertap diyecen de , deme... bak ne dedim bütün okuduklarının hepsinde dedim ...
kibariye
biberiye
cezerye
arada i yok
:)))))))))))))))
içimizde herkez ingilizce bilmiyo ya :))
görsel :
https://www.yandex.com.tr/search/?te...8&clid=2411726
Küfretmetyeyim diyorum da olmuyor, ulan dangalak Timurlenk zamanın da kuraklık mı vardı?
abi sende haklısın
insan duygu yüklü varlık
teaaa avusturalasya lardan vatan hasretini forumlarda gideriyon
Maşallah
ama avam kısmı fazla olmuş
pardon eksik
orlarda yaşıycan
burlarda avukat dahi tutup vekalet ücreti mukabil ile işlerini uzaktan kumanda halledecen
artık
avusturlya ağzıynan
eccük aristokırat olmuşunuzdur sayın hayalım...
aristokrat >= avam
sizin orlardaki , denklem eşitsizliğiynen:))))))))))
Bak ne diyecem sn Moruk. Halimeyi samanliktan cikarirsinda, ama Halimenin kafasindaki samanliga cikaramazsin. Acik demi, sutlu gibi duruma dusmayelim.
Ah be moruk abem, yarami destin. Koyumden cikali yillar oldu kah orada kah burada calis da calis ama koyu ve yasantisini kafamdan cikaramadim. Yani ortam nekadar degisirse degissin ben hala koyumde yasiyorum. Doktoruma gorunmem lazim. Hadi size iyi geceler.
iyi geceler
senin kaderin bu şekilde yazılı
değişmez
boşver
her neredeysen
orda mutlu kal
queensland de dahi :)))
aha buraymış
attım ama kesin tutmamıştır
https://www.yandex.com.tr/search/?te...11726&lr=11508
seni anlıyorum
senin içinde bulunduğun duruma, empati yaparak yani
aslında olay zihinsel abi
bi kere argentina dayım şaka değil ciddi
bi sıkıntı bastı
gittim italyan mahallesine
oh be dünya varmış dedim
yani kendinden olmasa da gene en yakın kültür (o esnada oydu)
insanı ferahlatıyo bea...
bi kapuççino yu höpürtederek içiş vardı
sanki roma dayım :)))))))))))))))
okuduğunu anlamıyor musun ? ben nerede kuraklıktan bahsetmişim... kim yazmış kuraklıkla ilgili bi bak bakim yukarıda ... ne durumuna düşmüşüm ? yarım yamalak okuduğunu da anlamıyorsun ... göstersene benim cengiz han dönemindeki kuraklıkla ilgili yazımı.... Kimin cengiz han döneminde kuraklıkla ilgili yazı yazdıüı yukarda duruyor , git oku ...
*Moğol İmparatorluğu bugünkü Kore, Çin, Rusya, Doğu Avrupa, Hindistan ve Güneydoğu Asya'da hüküm sürdü. *Cengiz Han döneminden önceki yıllarda, 1180-1190 arası ciddi bir kuraklık görüldü. *Ancak imparatorluğun genişlediği 1211-1225'te Moğolistan'da düzenli yağışlar ve yumuşak bir hava görüldü.
o dönem meteorolojidemiydin ? :))
ya biz ne dedik
adam
hedef şaşrttı
kafa kopararak
tv deki
kuraklık haberlerini deforme / elimine etti
fena mı oldu
o bölgeyi düzlemese o dönem
rus çarlığı gelmese oraya
orlara da cionik ve maconikler hakim olsa daha mı iyi olacaktı.
ONE WORLD
bi 3 yuzyıl daha hızlı geleceğdi.
geciktirdi
siprey de sıktı
diyebülürük
hayalim buraya gel
ana türk baba moğol
kültür taşıyıcı ana
adam türk deyyom ya
dostluk
farklı biriyle olur
adam senden biri
hayalım avusturalasya da öğlen yemeğinde
şu saatte
büyük çarpışma olmadan gelmez
o da 5 seneye olmaz
kaç yılında gelir bilmesemde
mikrop ilk adım
olmalı tahmini
diğer adımlar
muhtemel
elektrik altyapı
sonra internet
sonra göğüs göğüse çarpışma
nukliyer cenk vs olur
bu adımların - sınavların hepsini geçerse
cionik maconik tayfa o zaman ama
o ihtimal
delikli bi isviçre peynirinde
1 metre boyunca tüm deliklerin arka arkaya gelmesi gibi - ihtimaller hesabında
gan gözyaşı isotlu lehmajun vs olsa da hayatımızda
one world gelmesi
hayalımın edeceği tarz bi hayalım dahi
sanmam ki olsun
olursa da olsun
fair müjadele eden kazansın
yokarda ihtimal derken
o tayfanın
başarıyla geçebilceğini sanmadığım
tuzaklarlan dolu merhaleler
gene de onlar kendine çok güvenenlerdendirler
görüken o
o risk i görüp, deneyebilirler
denerler ama
el netice ül muazzama
at şeyi.
Sn moruk hepimiz forumun müdavimiyiz,2025 uzak tarih değil.Olaylar 2021 de başlayacak 2025 de bitecek.Tüm dünya tamam sen yeter ki şu kaosu bitir biz razıyız senin dediğin sisteme, kıvamına gelecek.Hükümetleri kendi halklarına oyduracaklar kendileri zahmete bile girmeyecek sistem değişikliği için.Rangerler herkesi kurtarmak için gelecek dünya rahat nefes kalacak,alalh ömür verirse gene yazarız bu konularda,bence takvim sıkıştı dediklerimin olmasına az kaldı.
Sistem 36 yıllık döngülerle kurgulanıyor.1989 da geçen döngü bitti.Yaşadığımız döngü de 2025 de bitecek.Sonrası başka bir dünya:)))))))))
Sn HMZ STBYK, benim sizinle sahsi bir sorunum yok. Sadce yazdiklarinizi anlamakta zorluk cekiyorum. Bilerek yaziyorsan ofkem daha da artar. yok oralarda yetisip dilimizde yazmak icin ugrasiyorsan sana saygi duyarim. Sizin yazilarinizi okuyunca aklima Bulent Ersoyun dili aklima geliyor. Kendini ustunluk saglamak istercesine osmanli Turkcesine benzer bir dil kullaniyor ki insanlarin onun hakkinda cok bilgili kulturlu olmasini dusunmesini istiyor.
Yok yok bilenler var.Alan greenspan FED başkanı olmadan yahudi bankasında çalışmış.Sanırım jp morgan.Bir bakmış banka düzenli olarak dolar alış satışlarından falan acaip kar yazıyor.Bir toplantıda sormuş,kimse her yıl bu işlemlerden bu kadar büyük parayı piyasadan kazanamaz bu işin sırrı nedir demiş.Gelen cevap piyasayı zaten biz belirliyoruz olmuş:))))))) Bu takvim birilerinin elinde düzenli şekilde adım adım uygulanan bir plan var.2025 uzak tarih değil gene yazarız bu konularda.
Sn Moruk, burda saat 8.32 sabah.
sen ilk önce ilber ortaylının kime sövdüğünü anla yani okuduğunu anla ondan sonra hizaya gel.... az önce sütlü düyordun şimdi sn hmz stbyk oldu ... neye kime üstünlükmüş. ? hey yaşamın özünden bihaber yurttaş ... insanın insana üstünlüğü olmaz bizim için , moruk = elon musk bence
ha bir de şunu diyeyim benim yazdıklarımı anlamakta zorluk çekmen , eskiden beri yazılarımı bilmemenden kaynaklı ... 3 yıldır yazdıklarımı okuyor musun mesela ?
birilerinin elinde düzenli şekilde adım adım uygulanan bir plan yok ... tut ki olduğunu düşün , o planların çoğu işlemez ... niye ? çok basit çünküm insan davranışları değişir , insan davranışları önceden kestirilemez... bununla ilgili , bazı düşüncelerinden pek hazzetmesem de aklına saygı duyduğum Şengör , Celal'in bir videosu vardı du bakim onu bulayım ekleyeyim buraya ...
abi cey pi morgın vs bunlar sadece birer enstrüman
yani maşa
ama mühim olan maşayı tutan el yada o el in fırlattığı sıcak taş
el isen oyunu kuruyon
taş isen yakıyon
maşa isen ise
sadecene yanıyon
vazifen bittimidi
yani
şu an oynanan oyun
insanlar açlıktan ölmesin değil
borsalar çökmesin ve emotion bozuluma uğramasın
yani
patron tayfa
elini taşın altına sokmağa devam etsin.
ben öyle anladım.
gerçi bunu sayın sütbıyık anlıycak belki sadecene ama
cengiz han da benzeri bi oyunu vakti zamanında oynadı ve kazandıydık
yoksa taaa ordan bura
nassı geldik
nassı
ya da niye
ayrıca batı medyası
Cengiz hanı moğol yapar / bunu yaparak senden uzaklaştırır
bunun kasıtlı bi operasyon olduğunu hep düşünmüşümdür
aynı başarıya tekrar ulaşama diye yapıyolardır / yoksa niye olucak.
Bence var sn HMZ STBYK.Tarih asla tesadüfi değildir.Her büyük olayın arkasında bir yönlendirici grubun varlığı kolayca anlaşılabilir.Yoksa anlatılan masallara inanmak gerekir.Bu durumda da 11 eylülü araplar yaptı olur,saddam ın kimyasal silahı olur,usame bin ladin de 15 20 yıl tora tora dağlarında el kaide yi yönetir amerikadan kaçar amerika onu yaklayamaz falan.Bence bir ajanda var 2025 de çok ama çok önemli bir dönüm noktası.
1920 1928 arasında da borsa tutuldu sonra 1929 geldi.E o zamanlar 1929 un geleceği belli değilmiydi.Demek ki tarih olarak 1929 daha uygunmuş o zamanı uygun görmüşler.Yoksa bakın dünya yıkılsa amerikan borsaları bu ara düşmez,neden çünkü yönlendiren ellerin aklındaki tarihe daha var.Bence asıl kaos 2021 de başlayacak 2025 e kadar baya baya şeetçekler ortalığı her anlamda.
29 da olay 2. dunya savaşı temeliydi
temellerinin atılması
çunki hicaz demiryolu vs
tam alman enerji kanalına çöküyodu
ortadoğu merkezli
onu iğdiş etmesi lazımdı
one world çü o dönemin tayfasının
bi fırsat oluşturup
ve yaptılar
ama
şu an ki silah yekünüyle
kimse
o tayfaya
gel abi
sana kul köle olayım
ya demez
ya da mücadele eder ve kaybeder
öyle teslim olur
bi benzerlik filan yok
https://youtu.be/Pr2k8aHBS1U
komplo teorileri ile ilgili dediğim kısım 4 üncü dakikada ... tabii videoyu baştan izlerseniz daha iyi olur...