Eniştenin ordaki bir Suriyeli ayda rutin 8 kilo et yiyoruz demiş. Biz de kurban hariç et girmez.
Printable View
Abi kamu bankaları hazinenin yabancı para cinsinden tahvili ile rezervi artıya geçirdi. Ortalık da para yok. Geçen yıl %40 ticari kredi artışi var. Çok fazla kredi kullanildi. İki yol var. Ya faiz artışı ile iflaslar yada... Bu saatten sonra bu nasıl toparlanir. Bu adamla olmaz.
Arkadaşlar olaylara ( döviz fiyatlarına ) para kıtlığı yada bolluğu ile bakanlar yanılıyorlar. Olayın boyutu çok başka bence. Hiç yabancı girişi olmasa bile kağıt üzerinde görünen borçlar ödenir. Mesele milletin elinde bu kadar döviz ve altın olmasıdır !! Bu büyük meseledir ve çözülmeden işler yoluna girmeyecektir. Yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi çapında konuşma hakkını dolduruyordur.
Abi para nasıl bulunur. Hukukî düzenlemeler yapısal reformlar yapılacak diyor. Bunu diyen adam halkbank daki yönetim kuruluna atadığı adami görevden almaz mi. Boğaziçi üniversitesine milletvekili adayıni atarmi. Bizim ki şu masaj salonlari var ya ekşınlı. Dışarda masaj içer de aşne fişne gibi. O kadar ak parti yönetiminde olan üyesi olan adamı atamışsin adliyeye. Yakın zamanda bir doktor cumhuriyet savcısı olarak atanmış oradan da Adalet bakan yardımcısı olarak atandı adam tıp doktoru mantık bu. Ben imam hatipliyim burda bizi sevmeyen çok vardır. Lakin haklılar. İmamın liyakat olmaksızın müdür olmasına karşıyım şu an ki çoğu şeyi yanlış buluyorum.
Şu anki en korkulacak şey bankalar daki dövizin yastık altına inmesi. Çoğu YouTuber bunu öğütlüyor. Bu gerçek olursa asıl kur şoku o zaman olur.
kafam güzel olunca forexte tahtayı dağıtıyorum sorry
Ağustos 2018 de 7 civarında dolar alan adam şu ana kadar ki enfilasyona kadar maliyet hesabı yapsak. 10 dan aşağı satmaz.
Yo sn ekşina ben de sn ressamla aynı fikirdeyim.Vatandaşın elinde çok fazla dolar ve altın olması doğru değildir.Neden derseniz bu gidişle vatandaşın bu işten çok fazla kar etme olasılıkları var,bu olasılık ise hayatın doğal akışına uygun değildir,hoş olmaz ,şık olmaz :))))))
Neyse hem günlüğü hem de haftalığı güzel kapattık.. Düşen trendi kırmak için faiz kararını bekleyelim...
Halk hep zarar etmelidir,aksi tüm dengeleri bozar,sistem bunu kaldıramaz,halk dediğin kazıklanmak için yaratılmış bir şeydir,evrenin tüm dengesi bunu emreder,ying yang,karma falan hep bunları anlatır az bişi incelesiniz siz de bana hak verirsiniz.
Süte sağlam zam gelmiş diyorlar. Şimdi baktım migros sütü 4,75 olmuş
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bence bu kadar uğraşa rağmen dolarize bozulmayip üstelik hala alıyorlarsa. İkinci plana geçecek. Bir şekilde uygun bir dolar yükselişi sağlayıp onları toplayabilir. Şimdi doları 9-10 yapsa o sıcak para ss içerden çıkamaz.
Ahalinin yastık altında olmayan dolar gaymenin nakit değeri yoktur, sadece bilgisayarda bir rakamdır.
Bizim dolar gaymeler nerede derseniz, örneğin Ziraatin 1.6 milyar dolar gaymelik kredisine bakın.
Bankalarda öyle nakti bir kıymet olsa, şimdiye kadar 10 kere Turkish kaata çevirmişlerdi.
Velhasıl bankalarda, 230 küsur milyar dolar gayme olduğunu sanan, aşırı saftır.
Hazirana kadar aldığım gıda temizlik vs ürünlerinde %30-40 fiyat geçişi oldu. Bielr sene idare ederiz de bundan sonra %25 küçülerek gideceğiz artık sağ olsun TÜİK başkanı yedi onu
Halk fakirleşsin ama ağanın oğulları 45 yaş küçük sevgilisine20 karat yüzük alsın
Marabalar taş yese de olur [emoji1303]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Biz yastığın altına koyduk. Ne olur olmaz. Bu ay faiz artışı RTE ye bakarsak olmaz. Bu bile gerçekten borcu çevirecek olanlar için fazla. Vakıftan bir hesaplattim. Brüt %30 maliyet var.
Kesinlikle doğru.O yüzden maalesef sistem sorunu olabileceğini düşünmeye başladım.Sonunda bu iş papaz kaçtıya dönecek en son papaz kimin elinde kalırsa o yanacak.Bu sadece bizde değil tüm dünyada böyle.Gözüm commezbankta ,ilk o batar diyorlar :))))) O veya bir başkası dünyada eli yüzü düzgün bir bankanın battığını gördüğüm ilk gün bankaların kapısına dayanır tüm paramı çekerim,son zamanlarda baya huzursuz olmaya başladım,hep sistem sorunu olmayacağını düşünürdüm,devaulasyon falan yapılır halledilir diye düşünüyordum,ama işler artık karakolda bitecek gibi.Bankalar elbet tırt,merkez bankasının eksi rezervde olduğu ülkede bankalar hakkında ne denebilir ki.
açılışı acemiler kapanışı profesyoneller yapar diyorlardı ya...
he ondan işte...
Biden koltuğa oturana kadar tüm düzeltmeleri tamamladı adamlar. Ülkeyle trade geçiyorlar...
https://m.youtube.com/watch?v=JaPRH30EjXk
İngilizler neden bu hastalıktan bu kadar etkilendi çözemiyorum. Kısıtlamalar adamlarda işe yaramadı
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2018 yılında da bas bas bağırdılar yastık altına alın diye, amaç ekonomiyi kilitlemek. İnananlar oldu, yıllık %7'lere varan döviz faizinden oldular. Hala yastık altı devam ediyorlarsa 2,5 yılda en az net %8 döviz faizinden oldular.
Bu yaygaracı youtuber'lara bir ayar gerekiyor.
O youtuber'ların bahsettiği durumda eldeki döviz yasadışı bir hale gelecektir.
Bu durumda o döviz nasıl harcanabilir?
Adnan menderes zamanında döviz kıtlığı oluşmuş, vatandaşın döviz-altın alım satımı yasaklanmıştı. O zamanın gazete arşivlerinde yüzlerce kişinin hapse atıldığı haberleri mevcut.
O kadar ülke gezdim ama bizdeki bankacılık sistemi kadar ileri ve modern bir bankacılık sistemi pek görmedim.. Buna Avrupa ülkeleri de dahil...
Evet ekonomi iyi değil ama bunca şeye rağmen bankacılık sistemimiz gelişmiş ülkelerin bile üzerinde.. Sanırım kemal derviş sayesinde... Hala sapasağlam özellikle de özel bankalar...
Sapasağlam derken,telekom batık kredi nedeniyle bankalara verildi,paladıum avm akbanka aynı nedenle verildi daha 30 avm yolda diyorlar,fabrikalar evler dükkanlar hep bankaların portföyünde bizimkiler artık banka değil holding oldular.O yüzden bankacılık sistemi bilançoları holding bilançosuna döner yakında,holdinglerde malum bir sektörden kar eder diğerinden zarar eder riskli durumlar bunlar.Bankacılık sistemi hakkında çok şey yazarım da anladınız siz onu,fazla yazmayayım şimdi.
Ben tırstığım için falan yazmadım gerçekten inanarak yazıyorum. Bankalar gerekirse elindekileri satar emlakçı olurlar ya da elindekileri işletirler yine yoluna davam ederler. Temeli gerçekten sağlam... Türkiyede özel bankacılık sistemi her şeye rağmen gerçekten de çok güçlü hatta en güvenilir sektör diyebilirim. bakın bunca ülke gezdim bizle eşdeğer tutulan brezilyadaki bankaları görseniz sanki 90 lardan kalma bankada döviz bile bozamıyorsunuz.
Sarı siteye girin ,bankadan opsiyonunu seçin,rastgele 10 ilanı favoriye alın,izleyin,aylarca satılamadığını göreceksiniz.Hükümet bu portföydeki batık emlakları sermayeden sayma imkanı verdi,onlar da satma için hiç acele etmiyorlar,satıldıkları falan yok sn vivatrader.Bankacılık işi bu değil,çok fazla pisliğin üstü örtbas edildi,batık krediler çok ve batıktan sayılmıyorlar ,yüzdürülüyorlar,o sektör çok sıkıntılı bence.
Zaten bankalar uzun süredir emlakçı oldular.
İhtiyaç hissederlerse fiyatta %20 indirim yaparlar bakın o zaman portföyleri nasıl kapış kapış gidiyor... Bizim millet emlak hastası... sıkıntı olmaz..
Ben daha çok sistem olarak söylüyorum.. Bankacılık sistemimiz Gelişmiş ülkelerden bile önde özellikle de özel bankalar...
Adamlar beğenmediğimiz enpara gibi bir dijital bankacılık sistemine bile uzaylı gibi bakıyorlar... Yiğidi öldür hakkını yeme..
Sn vivatrader siz misal avm için krediyi vermişsiniz.Paladıum batmış,işletilememiş,siz el koymuşsunuz,nasıl işleteceksiniz.Adam zaten işlese kendi işletir borcunu öderdi.Bu mantıkla pek çok dükkana ,işletmeye,fabrikaya,otele el koymuş bankalar.Bunlar satılığa çıktığı zaman misal bir oteli şimdi satmaya kalksa banka yüzde 20 düşüğüne satabilir mi.Çok bilinmeyen var o işlerde.Batık kredilerde varlık yönetim şirketleri 100 liralık krediye eskiden 20 lira veriyordu krediyi devralıyordu,şimdi 5 lira falan veriyorlarmıiş,demek ki tahsilat işleri çok ama çok sıkıntılı.Neyse ben bankaların bu devralmalardan hiç memnun olmadıklarından eminim,bankacının işi bu değildir,o para satar,işi odur.
Emlak hastası milletimiz o.64 bir yıl ödemesiz kredi ile geçen yıl boğazına kadar emlağa battı,hala o iştah varmıdır emin değilim.
Paladium 2008 yılından beri hizmettedir. Başka bir döviz kredisi için teminat olarak verilmiştir. O kredi ödenemeyince AVM bankaya geçmiştir.
Yine başka bir bankanın 1,6 milyar dolarlık kredisi için o zamanın şartlarında 2,7 milyar dolarlık teminat alınmıştır. Bu teminatlar bir gsm operatörünün hisseleri ve o kredinin verildiği zaman çok değerli bir enerji şirketinin hisseleridir.
Ama dövizin bu derece yükselmesi döviz bazında gsm şirketinin hisselerinin düşük değerde kalmasına sebep olmuş, enerji şirketinin de sonraki yıllarda hızla değer kaybetmesi evdeki hesabın çarşıya uymamasına sebep olmuştur.