Abi kamu bankaları hazinenin yabancı para cinsinden tahvili ile rezervi artıya geçirdi. Ortalık da para yok. Geçen yıl %40 ticari kredi artışi var. Çok fazla kredi kullanildi. İki yol var. Ya faiz artışı ile iflaslar yada... Bu saatten sonra bu nasıl toparlanir. Bu adamla olmaz.
Arkadaşlar olaylara ( döviz fiyatlarına ) para kıtlığı yada bolluğu ile bakanlar yanılıyorlar. Olayın boyutu çok başka bence. Hiç yabancı girişi olmasa bile kağıt üzerinde görünen borçlar ödenir. Mesele milletin elinde bu kadar döviz ve altın olmasıdır !! Bu büyük meseledir ve çözülmeden işler yoluna girmeyecektir. Yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi çapında konuşma hakkını dolduruyordur.
Abi para nasıl bulunur. Hukukî düzenlemeler yapısal reformlar yapılacak diyor. Bunu diyen adam halkbank daki yönetim kuruluna atadığı adami görevden almaz mi. Boğaziçi üniversitesine milletvekili adayıni atarmi. Bizim ki şu masaj salonlari var ya ekşınlı. Dışarda masaj içer de aşne fişne gibi. O kadar ak parti yönetiminde olan üyesi olan adamı atamışsin adliyeye. Yakın zamanda bir doktor cumhuriyet savcısı olarak atanmış oradan da Adalet bakan yardımcısı olarak atandı adam tıp doktoru mantık bu. Ben imam hatipliyim burda bizi sevmeyen çok vardır. Lakin haklılar. İmamın liyakat olmaksızın müdür olmasına karşıyım şu an ki çoğu şeyi yanlış buluyorum.
Şu anki en korkulacak şey bankalar daki dövizin yastık altına inmesi. Çoğu YouTuber bunu öğütlüyor. Bu gerçek olursa asıl kur şoku o zaman olur.
Yer İmleri