Abi kamu bankalarý hazinenin yabancý para cinsinden tahvili ile rezervi artýya geçirdi. Ortalýk da para yok. Geçen yýl %40 ticari kredi artýþi var. Çok fazla kredi kullanildi. Ýki yol var. Ya faiz artýþý ile iflaslar yada... Bu saatten sonra bu nasýl toparlanir. Bu adamla olmaz.
Arkadaþlar olaylara ( döviz fiyatlarýna ) para kýtlýðý yada bolluðu ile bakanlar yanýlýyorlar. Olayýn boyutu çok baþka bence. Hiç yabancý giriþi olmasa bile kaðýt üzerinde görünen borçlar ödenir. Mesele milletin elinde bu kadar döviz ve altýn olmasýdýr !! Bu büyük meseledir ve çözülmeden iþler yoluna girmeyecektir. Yatýrým tavsiyesi deðildir. Herkes kendi çapýnda konuþma hakkýný dolduruyordur.
Abi para nasýl bulunur. Hukukî düzenlemeler yapýsal reformlar yapýlacak diyor. Bunu diyen adam halkbank daki yönetim kuruluna atadýðý adami görevden almaz mi. Boðaziçi üniversitesine milletvekili adayýni atarmi. Bizim ki þu masaj salonlari var ya ekþýnlý. Dýþarda masaj içer de aþne fiþne gibi. O kadar ak parti yönetiminde olan üyesi olan adamý atamýþsin adliyeye. Yakýn zamanda bir doktor cumhuriyet savcýsý olarak atanmýþ oradan da Adalet bakan yardýmcýsý olarak atandý adam týp doktoru mantýk bu. Ben imam hatipliyim burda bizi sevmeyen çok vardýr. Lakin haklýlar. Ýmamýn liyakat olmaksýzýn müdür olmasýna karþýyým þu an ki çoðu þeyi yanlýþ buluyorum.
Þu anki en korkulacak þey bankalar daki dövizin yastýk altýna inmesi. Çoðu YouTuber bunu öðütlüyor. Bu gerçek olursa asýl kur þoku o zaman olur.
Yer Ýmleri