Başganım sen hiç tivit mivit okumuyon heralde, bugün kılıcdaroğlu yine borsacılara vermiş veriştirmiş, gözünüzün yaşına bakmıycam yemin olsun demiş.
Sende tavandan bahsediyorsun hemide 2 gün
manipülatörlük yapma oyar adamı kk :kahkah:
Printable View
CUMHURİYET ,CUMHURDAN gelir yani çoğunluk...İSLAMIN referansı olan 4 halife de çogunluğun onayı ile seçilmiştir.Yani CUMHUR onay vermiştir..
Benim ve bizim gibilerin, sizin tabirinizle ,düşman olduğumuz cumhuriyet olamaz.O zaten 1400 yıl önce de vardı..Karşı olduğumuz bir kesimin bu toplumun geçmiş kültürüne aykırı ve o toplum nazarında asla kabul edilmesi mümkün olmayan uygulamaların Cumhuriyet adı altında uygulanmasıdır..MESELA LAİKLİK...,
Geçtim onu bu ilke yüzünden yakın tarihte bile ne travmalar yaşandı..
He ya...CHP nin diline pelesenk olmuş olan bu LAİKLİĞİ neden hiç bir yetkili telaffuz bile edemiyor...:)
ZAMANLAMA HER ŞEYDİR...olay bu...
Bu batı hayranlığını görünce:ABDULLAH CEVDET aklıma gelir...
Ben asla batıya hayran olamam...BOSNADA -UKRANYADA-KONGODA gördük...Tek dişi kalmış canavarı...Gören de batılı halkı entellktüel sanacak..Yıllarca sömürge ile düzen kurulmuş..Halk nefsi tatmininde..
Batını teknolojisini-güzel olan her türlü uygulamayı alırız ama bu kadar..
Gurbette tutunacak ilk dal din oluyor.
O da merdlven altı hurafe zihniyetine hakim kişilerin elinde..
Ülkemiz dindar reis sayesinde gençler daha modern seküler artık.
Reis bir 5 sene daha kalırsa çok daha seküler nesli yetişecek..
Laik kesimin korkuları yok olup gidecek.. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
REİS zarar verdi-vermedi...Gönül yokuş aşağı olunca bahane çok.
Sosyal medyanın çok daha ciddi islami akımların gelişmesine sebebiyet verdiğini düşünüyorum.
Köylerde bunu görüyorum..Hatta devletci anlayışa sahip ve kontrolu mümkün tarikatları şiddetle ret eden...daha önce görmediğim akımlar...
Batı etiği ve çalışkanlığı olmadan babayı alırsın teknolojisini afedersin :)
Sen önce şark kafasından çıkıp, ilim bilim konuşmaya başlayacaksın ki o yöne doğru bir eğilim olsun...
Kalkıp halife malife, sakız orucu bozar mı, vay o Allah'a inanmıyor, vay o gavur vs ile anca 90 iq ortalamanı 85 e çekersin :)
En net örnek Filistin-İsrail... İki komşu ülke... Birinde taşlar sopalar, dandik bazukalar, top merlimileri... Ötekinde elektromanyetik bozucular, hava savunmaları, üst düzey balistik füzeler... Biri tarımla genetiği buluşturur, öteki kuru soğana muhtaç...
Tamam arkadaş maymundan gelsin de...O maymun nasıl oluştu..Mesela maymun diş dizaynı harika...KESİCİLER ÖNDE -AZI ARKADA..VS...
bu mükemmel forma gelinceye kadar : organları asimetrik...diş dizaynı mükemmelden farklı vs...bir milyon tür ve bunların fosilleri olmalıydı...
500 mil. yıllık sivrisineği ve insanlardan önce olan dinazorun fosili varda...bu ACUBE TÜRLERİN fosilleri neden yok...Son model bir araba bu şekle gelinceye kadar ne evrimler geçirdi..değil mi..
o zaman 3-5 gözlü insana benziyen türle olmalıydı..organları asimetrik vs...
çünkü DOĞAL SELEKSİYONLA ELENE ELENE bu günkü insan olmalıydı..ama yok...
Az okusan anlarsın ara formlara ne olduğunu, nasıl olduğunu ama hiç okumamışsın gördüğüm kadarıyla... Bende okumadım bu arada ilgi alanım değil, bu bilime kafa yormuş insanlardan dinlediğimi de satmayıyım oturun sizde izleyin...
Ben yüksek elektrik mühendisiyim mesela, bu alanda tahsili olmayan insanların bu alanlarda fikir sahibi olanayacağını bilirim, çünkü kırk fırın ekmek lazım önce... Bu durum tüm bilim dallarında geçerledilir kısmen...
Siz şimdi bu sıfır altyapınızla gidip nasıl bilim insanlarına sıfır bilginizle kafa tutarsınız, bu nasıl bir kafa tutulmasıdır :)
Mesele OSMANLI değil..OSMANLI nın eleştirdiğim çok yönü var...
ama BELÇİKA KRALI 2 LEOPOLD gibi 1910 larda KONGO da AFRİKALI çocukların elini kesmemiştir..Çok kauçuk toplamayan babaların gözü önünde 10 yaşında çocukların el-ayakları kesilmişti..BELÇİKANIN sosyal güvenliğ nasıl kuruldu..ve bu olayı okuyun..fotografları var...
Bosnada , farklı din-millet oldukları için 20.000 kadın kitlesel tecavüze -katliama ugradı..onlar her gün toplantı yaptı...
RUANDA da ,FRANSA askerlerinin gözü önünde 4 milyon insan palalarla doğrandı...1994 olsa gerek..Engel olmalı..geri çekildi..
tembelliğe alıştırdılar çalışkan bir toplum değiliz, üretim yok ama harcamalar çok olunca delik hergeçen gün büyüyor yama tutmuyor, yeni yeni teknolojik bişiiler yapmaya başladık, togg iha siha falan sıfırdan... çok geç kalındı ama olsun bi yerden başladılar...
Yerim senin elektrik müh....liğini..o zaman bu işlerden konuşma..ben zamanın ÖYS -SAYISAL ilk 1.000 deyim...Konuştuğum her şey hakkında tüm anti fikirleri okudum..30 yıldır bu işlleri analik olarak incelerim..EVRİM HAKKINDA TEZ YAZARIM..TAM SAÇMALIKTIR.
Bakterilerin olayı bundan farklıdır..
O kadar değil..matematik öğretmenlerinden çok daha fazla net yapan kişiler gördüm..
Yani her şeyi eğitime bağlama.Sen hukukcu değilsin..HUKUK HAKKINDA KONUŞMA VS....Bu muhakeme ile lgilidir..en azından SORULARA CEVAP VERMEK ZORUNDADIR..AMA HİÇ BİR BİYOLOG VS. buna cevap veremiyor...
insanlar doğrudan maymunlardan evrimleşmiştir.Kuyruksuz maymunlar olarak bilinen bir gruptan evrimleşmiştir. Ancak insanın evrimleştiği maymun türlerinin hiçbiri bugün yaşamamaktadır. Yani günümüzde ormanlarda veya hayvanat bahçelerinde yaşayan maymun türlerinin hiçbiri bizim atamız değildir.
Neyse sudan sebeplerle kalp kırma olmasın, iyi geceler herkese...
Sn Abka... bu konuya izninizle bir kaç anektod düşürmek istiyorum...
Halifelik sistemi Kuranın Şura süresinde geçen 'Onların işleri kendi aralarında iştişare(ortak akıl) iledir'' ilkesinde dayanmaktadır...tabi o dönemin imkanlar ve koşullarında halk genelinde seçim yapmanın mümkün olmadığı için toplumun arasından seçilen akil insanlar kurulunun çoğunluk oyu ile seçiliyordu.....O devrin şartlarında en adil ve ileri sistemi buydu.....Kuraanda ki Halifelik sistemini günümüz dünyasına uyarladığımızda en ideal ve doğru karşılığı adil ve eşit sartlarda yapılan demokratik halk seçimlerdir.....
Ayrıca Halifelik sistemi ilk darbeyi ve sapmayı daha Hz Ali ve Hz Osman gibi İslamın çok erken döneminde aldı.....Ondan sonra halifelik sistemi tamamıyla ilkelerinden saptı ve monarşiye döndü...Ne Osmanlı nede Abbasi ve Emevi sultanları halife değillerdi aslında....Kuraan bir öğütler ve ilkeler kitabıdır....Hiç bir suresinde her hangi bir siyasi devlet modelinden bahsetmez...Sadece insanlara yönetim ile ilgili en doğru ve evrensel ilkeleri emreder.....İştişare, danışma, ehliyet, Liyakat, adalet, Şeffaflık, emanete ihanet etmemek(Kamu malını ve çıkarlarını korumak) gibi ilkeler.....
Abiciğim...o güzel maymun nasıl oluştu?
O maymunun çenesi-elleri en mükemmel formda..ORGANLARI SİMETRİK...Her şeyi geçtim: organların simetrik olması bile olasılık olarak milyarda birdir..
Maymun elleri mükemmel...en iyi tutuş için parmaklar dizayn edilmiş..Çene önce kesici sonra çigneyici var..en güzel form..
Bu mükemmel forma gelinceye kadar olan ve ELENEN BİNLERCE ACUBE ARA FORMUN fosilleri nerede?
mesela 5 gözlü tür..8 kulaklı ve kulakları asimetrik tür...
Çok geç kalındı cahocuum, millet uzaya çıkıyor biz daha yeni araba yapıyoruz. Yeni nesilin dünya ile entegre olması birazda internet vasıtasıyla akıllı tilifundan oldu sanırsam. bence dünya küçülüyor biran önce kendi kendimize yetecek ürünler üretip dışa bağımlılığı minimum seviyeye çekmemiz lazım
kokoreç kırmızı çizgimiz olmasa şimdiye AB de idik ;)
Sadece 32 taş ve 64 kare. Mükemmeli bulmak ne zor !
https://tr.wikipedia.org/wiki/Shanno...lu%20bulunuyor.
588m margin var. Hayırdır ? Kimi kıstırdılar acaba
Forum gerçekten enteresan bi yer. Ben pisyediliabeyime kefilim satranç kesin iyi oynar bi de güzel çay içer sohbet eder borsadan da cok iyi anlar daha ne olsun var mı ötesi?
Bilanço sezonu bitti.
Genel olarak bilançolar ÇOK ÇOK ÇOK kötü.
Deprem-seçim olmasa bile buralarda olurmuşuz zaten.
BRSAN,GOODY,MGROS beğendiğim bilançolar. BRSAN ve GOODY kısmen döngüsel şirketler. Kârların sürdürülebilirliği tartışmaya açık. MGROS zaten BIST50 tarafında bu sene kazanç sağlayan nadir şirketlerden birisi oldu. MGROS çok yakından takip ettiğim için Q2 ve Q3 bilançoları çok daha iyi gelecektir değerlendirmek isteyenler baksın, MGROS da da mevsimsellik var Q3 bilançosu çok çok iyi geliyor mesela.
DOAS bilançosu da güzel ama patron hırsız, tamamen scope'umdan çıkardım. Yaptığı alavere olmasaydı şayet direk 300TL olmalıydı hisse fiyatı ama buralarda sürünecek bence o da.
FROTO ya çok güveniyordum bence iyi bir bilanço ama ilk 3 ay çok yüksek kapasite kullanım oranı ile çalışmalarına rağmen marjları daralmış. Nisan ayında üretim rakamları da düştüğü için büyük ihtimalle 2. çeyrekte de marjlar daralmaya devam edecek.
Kısaca, eğer seçime göre yabancı gelip XBANK ve XHOLDING öncülüğünde bir yükseliş olmazsa tekrar 300$ hayal. XSINAI de işler yaş çoğu şirket okeye dönüyor, bedelli furyası başlayabilir bazı küçük ölçekli sanayicilerde.
Eyvallah dostum,bana olmuşsun kefil.
Bil bakalım! Bir çift at mı değerlidir yoksa bir çift fil ?
Boşa çok zaman harcadım satranca
Oldum sonunda yeterince sefil
Borsadan anlar mıyım çok ? Bilmem
Anladığıma dair yok elimde hiç delil.
Borsa hakkında da yazardım ama
Hem vebali var hem de olurum belki herkese rezil.
Çayı ,sohbeti,insanı severim.
Berisini azçok bilirim de , ötesini hiç bilmem
Sen dersin "nasip" ben derim "Allah kerim"
Memlekete gelirsen gene buyur .Çay ocakta hazır . Beklerim.
not: Çağrı,bir kez de buradan "Rabbim şifa versin.Geçmiş olsun " diyeyim.
Sen uzaydan mı geldin?
Daha yeni araba yapıyormuşuz.. Lafa bak.
Bursa sanayisinin neredeyse %80'i otomotiv ve yan sanayisinden oluşmakta.
Ve bu yan sanayinin içinden Ferrari, rolls royse'a parça üretenler var..
İlk defa bulaşık makinasını da buiktidar yaptı dersin, sen.. İnanan bir kesimde vardır.
Bu iktidarın başarısı cahillikte sınır tanımayan özgüveni yüksek bir nesil yetiştirmesi..
Vadeli de daha nitelikli kişilerin olması gerekirken - maalesef-yeni neslin Örneklerini burada da görüyoruz.. Bol bol..
Ya bozkurtcum sende mi okumuyon kk kazanırsa bütün kağıtlar tavan tavan gider demiyom ki.amiral için diyorum. Ayrıca 1. Turda kim kazamırsa kqzansın borsanın olumlu karşılama ihtimali yüksek. 2. Tura kalırsa yandı gülüm keten helva. Kaöacak delik arayın maldaysanız longsanız yiyeceğiniz zopanın haddi hesabı yok. Biz böyle zopa yemedik dersiniz.
Maymundan geldik mi gelmedik mi bilemem ama insanlık yıllardır hayvanlığa doğru evrimleşiyor. Çevremde o kadar kötü şeyler görüyorum ki insanmıyız değilmiyiz anlamam mümkün değil.
Batı hayranlığı ?
https://twitter.com/ankara_kusu/stat...m4qsDxRjw&s=19
şu gelen bilancolara bak toptan perakende, gıda, biraz gyo
ve telekomünikasyon disi düzgün bilanço yok 500 firma varsa 15-20 tanesi hariç gerisi tirtingen
Bugün dikkat.