Sayfa 518/1005 İlkİlk ... 18418468508516517518519520528568618 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 4,137 - 4,144 arası.

Konu: Viop L

1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Tamam arkadaş maymundan gelsin de...O maymun nasıl oluştu..Mesela maymun diş dizaynı harika...KESİCİLER ÖNDE -AZI ARKADA..VS...

bu mükemmel forma gelinceye kadar : organları asimetrik...diş dizaynı mükemmelden farklı vs...bir milyon tür ve bunların fosilleri olmalıydı...

500 mil. yıllık sivrisineği ve insanlardan önce olan dinazorun fosili varda...bu ACUBE TÜRLERİN fosilleri neden yok...Son model bir araba bu şekle gelinceye kadar ne evrimler geçirdi..değil mi..

o zaman 3-5 gözlü insana benziyen türle olmalıydı..organları asimetrik vs...

çünkü DOĞAL SELEKSİYONLA ELENE ELENE bu günkü insan olmalıydı..ama yok...
    Maymunlarda prosimianlardan evrimleşmiştir.Yrtetince fosilde vardir

2.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    CUMHURİYET ,CUMHURDAN gelir yani çoğunluk...İSLAMIN referansı olan 4 halife de çogunluğun onayı ile seçilmiştir.Yani CUMHUR onay vermiştir..

Benim ve bizim gibilerin, sizin tabirinizle ,düşman olduğumuz cumhuriyet olamaz.O zaten 1400 yıl önce de vardı..Karşı olduğumuz bir kesimin bu toplumun geçmiş kültürüne aykırı ve o toplum nazarında asla kabul edilmesi mümkün olmayan uygulamaların Cumhuriyet adı altında uygulanmasıdır..MESELA LAİKLİK...,

Geçtim onu bu ilke yüzünden yakın tarihte bile ne travmalar yaşandı..

He ya...CHP nin diline pelesenk olmuş olan bu LAİKLİĞİ neden hiç bir yetkili telaffuz bile edemiyor...

ZAMANLAMA HER ŞEYDİR...olay bu...
    Sn Abka... bu konuya izninizle bir kaç anektod düşürmek istiyorum...

Halifelik sistemi Kuranın Şura süresinde geçen 'Onların işleri kendi aralarında iştişare(ortak akıl) iledir'' ilkesinde dayanmaktadır...tabi o dönemin imkanlar ve koşullarında halk genelinde seçim yapmanın mümkün olmadığı için toplumun arasından seçilen akil insanlar kurulunun çoğunluk oyu ile seçiliyordu.....O devrin şartlarında en adil ve ileri sistemi buydu.....Kuraanda ki Halifelik sistemini günümüz dünyasına uyarladığımızda en ideal ve doğru karşılığı adil ve eşit sartlarda yapılan demokratik halk seçimlerdir.....

Ayrıca Halifelik sistemi ilk darbeyi ve sapmayı daha Hz Ali ve Hz Osman gibi İslamın çok erken döneminde aldı.....Ondan sonra halifelik sistemi tamamıyla ilkelerinden saptı ve monarşiye döndü...Ne Osmanlı nede Abbasi ve Emevi sultanları halife değillerdi aslında....Kuraan bir öğütler ve ilkeler kitabıdır....Hiç bir suresinde her hangi bir siyasi devlet modelinden bahsetmez...Sadece insanlara yönetim ile ilgili en doğru ve evrensel ilkeleri emreder.....İştişare, danışma, ehliyet, Liyakat, adalet, Şeffaflık, emanete ihanet etmemek(Kamu malını ve çıkarlarını korumak) gibi ilkeler.....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by uguner Yazıyı Oku
    insanlar doğrudan maymunlardan evrimleşmiştir.Kuyruksuz maymunlar olarak bilinen bir gruptan evrimleşmiştir. Ancak insanın evrimleştiği maymun türlerinin hiçbiri bugün yaşamamaktadır. Yani günümüzde ormanlarda veya hayvanat bahçelerinde yaşayan maymun türlerinin hiçbiri bizim atamız değildir.
    Abiciğim...o güzel maymun nasıl oluştu?

O maymunun çenesi-elleri en mükemmel formda..ORGANLARI SİMETRİK...Her şeyi geçtim: organların simetrik olması bile olasılık olarak milyarda birdir..

Maymun elleri mükemmel...en iyi tutuş için parmaklar dizayn edilmiş..Çene önce kesici sonra çigneyici var..en güzel form..

Bu mükemmel forma gelinceye kadar olan ve ELENEN BİNLERCE ACUBE ARA FORMUN fosilleri nerede?

mesela 5 gözlü tür..8 kulaklı ve kulakları asimetrik tür...

4.  Alıntı Originally Posted by Ohac Yazıyı Oku
    Pravo bozkuş, özet budur... Yeni nesil fena değil, dünya ile daha entegre... Ama küçük şehirlerde 40+ ve büyükşehirlerde 50+ yaş gruplar hala eski kafa...
    Çok geç kalındı cahocuum, millet uzaya çıkıyor biz daha yeni araba yapıyoruz. Yeni nesilin dünya ile entegre olması birazda internet vasıtasıyla akıllı tilifundan oldu sanırsam. bence dünya küçülüyor biran önce kendi kendimize yetecek ürünler üretip dışa bağımlılığı minimum seviyeye çekmemiz lazım
    Hamdım Piştim Yandım

5. kokoreç kırmızı çizgimiz olmasa şimdiye AB de idik ;)

Sadece 32 taş ve 64 kare. Mükemmeli bulmak ne zor !

https://tr.wikipedia.org/wiki/Shanno...lu%20bulunuyor.
    Son düzenleme : pisyedili01; 11-05-2023 saat: 00:45.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

7. 588m margin var. Hayırdır ? Kimi kıstırdılar acaba

8. Forum gerçekten enteresan bi yer. Ben pisyediliabeyime kefilim satranç kesin iyi oynar bi de güzel çay içer sohbet eder borsadan da cok iyi anlar daha ne olsun var mı ötesi?

Sayfa 518/1005 İlkİlk ... 18418468508516517518519520528568618 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •