Sn Abka... bu konuya izninizle bir kaç anektod düþürmek istiyorum...
Halifelik sistemi Kuranýn Þura süresinde geçen 'Onlarýn iþleri kendi aralarýnda iþtiþare(ortak akýl) iledir'' ilkesinde dayanmaktadýr...tabi o dönemin imkanlar ve koþullarýnda halk genelinde seçim yapmanýn mümkün olmadýðý için toplumun arasýndan seçilen akil insanlar kurulunun çoðunluk oyu ile seçiliyordu.....O devrin þartlarýnda en adil ve ileri sistemi buydu.....Kuraanda ki Halifelik sistemini günümüz dünyasýna uyarladýðýmýzda en ideal ve doðru karþýlýðý adil ve eþit sartlarda yapýlan demokratik halk seçimlerdir.....
Ayrýca Halifelik sistemi ilk darbeyi ve sapmayý daha Hz Ali ve Hz Osman gibi Ýslamýn çok erken döneminde aldý.....Ondan sonra halifelik sistemi tamamýyla ilkelerinden saptý ve monarþiye döndü...Ne Osmanlý nede Abbasi ve Emevi sultanlarý halife deðillerdi aslýnda....Kuraan bir öðütler ve ilkeler kitabýdýr....Hiç bir suresinde her hangi bir siyasi devlet modelinden bahsetmez...Sadece insanlara yönetim ile ilgili en doðru ve evrensel ilkeleri emreder.....Ýþtiþare, danýþma, ehliyet, Liyakat, adalet, Þeffaflýk, emanete ihanet etmemek(Kamu malýný ve çýkarlarýný korumak) gibi ilkeler.....
Abiciðim...o güzel maymun nasýl oluþtu?
O maymunun çenesi-elleri en mükemmel formda..ORGANLARI SÝMETRÝK...Her þeyi geçtim: organlarýn simetrik olmasý bile olasýlýk olarak milyarda birdir..
Maymun elleri mükemmel...en iyi tutuþ için parmaklar dizayn edilmiþ..Çene önce kesici sonra çigneyici var..en güzel form..
Bu mükemmel forma gelinceye kadar olan ve ELENEN BÝNLERCE ACUBE ARA FORMUN fosilleri nerede?
mesela 5 gözlü tür..8 kulaklý ve kulaklarý asimetrik tür...
Çok geç kalýndý cahocuum, millet uzaya çýkýyor biz daha yeni araba yapýyoruz. Yeni nesilin dünya ile entegre olmasý birazda internet vasýtasýyla akýllý tilifundan oldu sanýrsam. bence dünya küçülüyor biran önce kendi kendimize yetecek ürünler üretip dýþa baðýmlýlýðý minimum seviyeye çekmemiz lazým
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
kokoreç kýrmýzý çizgimiz olmasa þimdiye AB de idik ;)
Sadece 32 taþ ve 64 kare. Mükemmeli bulmak ne zor !
https://tr.wikipedia.org/wiki/Shanno...lu%20bulunuyor.
Son düzenleme : pisyedili01; 11-05-2023 saat: 00:45.
Yatýrým uzmaný deðilim .Aracý kurumlarda bolca uzman ve uzman görüþleri var.
588m margin var. Hayýrdýr ? Kimi kýstýrdýlar acaba
Forum gerçekten enteresan bi yer. Ben pisyediliabeyime kefilim satranç kesin iyi oynar bi de güzel çay içer sohbet eder borsadan da cok iyi anlar daha ne olsun var mý ötesi?
Yer Ýmleri